2005.II.14. Ferencváros – Litex Lovech: 2-5

20050214-litex-barthaCsapatunk első felkészülési mérkőzésén a ciprusi edzőtáborban 5-2-es vereséget szenvedett a bolgár UEFA Kupa-résztvevő Litex Lovech gárdájától.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A legfontosabb az, hogy a csapat játéka tovább csiszolódjon, és abba új elemeket is be tudjunk építeni. – De egyáltalán nem mellékes, hogy milyen eredményt érünk el a Litex ellen. A Ferencváros a legismertebb magyar klub, amely ősszel letette a névjegyét a nemzetközi kupákban is, hiszen hajszállal maradt le a BL-ről, és bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe. Emellett vezetjük a magyar bajnokságot, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kép alakul ki külföldön a legjobb magyar csapatról. Sokakkal ellentétben én azt vallom, hogy a nemzetközi edzőmeccseken elért jó eredményeknek is van jelentősége és presztízse. A csapattól ma olyan teljesítményt várok, amit ősszel nyújtottunk. Bebizonyítottuk, hogy tudunk okosan, gyorsan, koncentráltan futballozni, és akár három támadóval is. Remélem, az őszi lendületes játékot sikerül átmenteni tavaszra is, már az edzőmeccseken szeretnék ebből viszontlátni valamit.

A mérkőzés:

Ferencváros – Litex Lovech: 2-5 (1-3)
Agia Napa,

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. -– Botis, Lipcsei, Gyepes -– Bognár, Rósa, Kapic, Leandro –- Bartha, Bajevski, Huszti
II. félidő: Szűcs L. – Takács Á., Lipcsei, Botis – Sowunmi, Csepregi, Szkukalek – Penksa – Sasu, Vágner, Laczkó (Béres 80.)

Litex Lovech: Vutov – Jelev, Sichero, Kirilov, Venkov – Popov, Kissi, Hidiued, Triga – Sandrinho, Zuniga

Gól: Botis (16.), Lipcsei (60.) illetve Sichero (9.), Hidiued (28., 86.), Zuniga (32.), Jelev (63.)

Ellenfelünk már előttünk jár a felkészülésben, ugyanis több mint egy hete Cipruson készül a bolgár bajnokság hétvégi rajtjára. Ebből következik, hogy a Lovech jobb formában várta a meccset. Ennek ellenére nem volt három gól különbség a csapatok között. Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk és a helyzetek számában sem volt különbség a két gárda között. Míg azonban a bolgárok szinte minden lehetőségüket kihasználták, addig nálunk akadozott a helyzetkihasználás, ehhez jöttek a védelmi hibák, amiket kegyetlenül megbüntetett a Lovech.

Csapatunkból Sorin Botis és Aleksandar Bajevski nyújtott jó teljesítményt, míg fiataljaink közül Csepregi Richárd tette hozzá a legtöbbet a csapat játékához, életveszélyes beadásai és szabadrúgásai mellett a mezőnymunkából is kivette a részét. Rajta kívül Laczkó Zsoltnak voltak jó periódusai a mérkőzés során.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Ezen a meccsen csak a labda, a pálya, na meg az ellenfél volt jó. – Veszíteni mindig lehet, de nem így, és nem öt gólt kapva. Olyan csapat benyomását keltettük, mintha először játszanánk együtt valahol, és nem is ismernénk a csapattársunkat. Egyedül Lipcsei Pétert tudnám kiemelni, rajta éreztem, hogy tudja, mi a dolga. Buta, elkerülhető gólokat kaptunk, rengeteg hibával játszottunk, és ezeket ki kell javítanunk a hátralévő napokban, de ez csak nagy elszántsággal és jobb koncentrációval sikerülhet. Ez a csapat Magyarország legjobbja, bebizonyította, ha akar, akkor tud bajnokságot nyerni, élen tudja zárni az őszt, és a nemzetközi kupában is helyt tud állni. Úgyhogy képesek vagyunk a sikerre, de azért tenni is kell.

Bartha László: – Bevallom, meglepődtem, hogy ott voltam a kezdőcsapatban. – Nem számítottam rá, hogy a fiatalok közül én kapok majd lehetőséget, hiszen előzetesen senki nem szólt, hogy úgy készüljek, én is ott leszek a kezdőben. Egy kis időbe telt, amíg a ritmust felvettem, hiszen egy nemzetközi találkozó irama sokkal magasabb. Nemrégiben még az ifiben játszottam, így meg kell szoknom a különbséget. Tudom, hogy ez a játéklehetőség egyfajta megelőlegezett bizalom a szakmai stáb részéről, de ez még nem jelenti azt, hogy a bajnokságban is kezdő leszek majd. Nagyon sokat kell még dolgoznom ezért, bár úgy érzem, ha „jóindulatúak” lesznek velem szemben az edzők, akkor a kispadra rendszeresen leülhetek a bajnokik során.

NS-20050215-03-20050214

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  86
  Újabb gólt szereztek a bolgárok. A csereként beállt Kostas futott el a szélen, középre adott és Hidiued a hálóba továbbított (2-5).
  82
  Sasu egy jó csel után 20 méterről lőtt, a labda azonban centiméterekkel elkerülte a kaput.
  80
  Laczkó helyett Béres lépett pályára.
  78
  Csepregi csavart be szabadrúgást a bal oldalról, Sasu a rövid saroknál továbbcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon remek ütemben érkezett Botis, de fejese után a labda a felső lécről az alapvonalon túlra pattant.
  76
  Gyors rövidpasszokkal hozta fel a Lovech a labdát, amit a jobb oldalról a kapunk elé emeltek, Triga azonban szerencsére 7 méterről a kapu fölé csúsztatott.
  70
  Csepregi végzett el szabadrúgást a tizenhatos baloldali sarkáról. Kapura csavart labdája a felső lécet súrolva ment fölé.
  66
  Sasu egy jó csel után középre gurított, Vágner 19 méterről kapásból lőtt, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret.
  63
  Ismét két góllal vezet a Lovech. Jelev végzett el szabadrúgást 25 méterre a kapunktól, lövését Szűcs az alapvonalon túlra ütötte. A szöglet után Jelevről megfeledkeztünk és a bolgár játékos senkitől sem zavartatva 6 méterről a hálóba fejelte a labdát (2-4).
  60
  Gyönyörű akció végén csökkentettük a különbséget. Lipcsei szerzett labdát a térfelünk közepén, egyből Sowunmihoz passzolt, aki remekül indította Penksát. Marek igazítás nélkül egyből szöktette a jobb szélen elfutó Sasut, aki középre emelt és a támadást végigkísérő, lendületből érkező Lipcsei 12 méterről védhetetlenül fejelte a labdát a jobb alsó sarokba (2-3).
  56
  Szkukalek végzett el szögletet a jobb oldalról. Ballal egyből kapura csavarta a labdát, amit a gólvonalról fejeltek ki a védők.
  52
  Laczkó tört be nagyon harcosan a tizenhatoson belülre, 14 méteres lövését a bolgár kapus lábbal védte, a kipattanót Laczkó kapura fejelte, de a Lovech kapusa gyors vetődéssel hárítani tudott.
  49
  Vágner 20 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Így állunk fel a második 45 percre: Szűcs -- Takács, Lipcsei, Botis -- Sowunmi, Csepregi, Szkukalek -- Penksa -- Sasu, Vágner, Laczkó. Az első félidővel kapcsolatban László Csaba annyit mondott, hogy az akarással, elszántsággal nem volt gond. Az összjátékunk azonban akadozott, az ellenfél pedig minden hibát könyörtelenül kihasznált. A szakember hozzátette: a második félidőben egy nagyon támadó felfogást szeretne kipróbálni, az a cél, hogy állandóan nyomás alatt tartsuk az ellenfelet és így kényszerítsük minél több hibára.
  45
  Vége az első félidőnek. A mérkőzést egy bolgár játékosmegfigyelő is nyomon követi, aki a szünetben a mieink közül Bajevskiről gyűjtött információkat.
  44
  Huszti szerzett harcosan labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, de a labda sajnos a kapufát érintve az oldalhálóba vágódott.
  43
  Gyepest buktatták a tizenhatos vonala előtt. Védőnk a büntetőterületen belülre esett, de a szabálytalanság kívül történt, ezért jogosan járt a szabadrúgás. Rósa állt a labda mögé és centiméterekkel csavart a bal felső sarok mellé.
  41
  Hidiued végzett el szabadrúgást 35 méterre a kapunktól. Rálőtte a labdát, amit Szűcs a léc alól tolt szögletre.
  39
  Ismét Bajevski lépett ki a védők közül, ezúttal szó sem lehetett lesről ketten is “bent ragadtak”, támadónk ezúttal is góllal fejezte be akcióját, sajnos azonban az asszisztens ezúttal is felemelte zászlaját, a játékvezető pedig érvénytelenítette szabályos gólunkat.
  37
  Bajevski lépett ki a védők között, egy esernyőcsellel a kapust is becsapta, majd az üres kapuba helyezett, az asszisztens azonban már lest jelzett és a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Valószínűleg jogos volt az ítélet.
  34
  Bartha két védőt is kicselezett, 18 méterről lőtt, Jelev azonban önfeláldozó vetődéssel blokkolta a lövést.
  32
  Újabb gólt szereztek a bolgárok, akik már másfél hete Cipruson készülnek. Bognár futott el a jobb oldalon, beadását kivágták a védők, a labda Zunigaűához került, aki egyedül törhetett kapura és Szűcs mellett a hálóba helyezett (1-3).
  28
  Vezet a Lovech. Popov ugratta ki Zandinhót, az asszisztens lest jelzett, a mieink megálltak, a játékvezető azonban felülbírálta segítőjét és továbbot intett. Zandninho betört a tizenhatoson belülre, középre gurított, ahol az érkező Hidiued egy lövőcsellel kibillentette az egyensúlyából Szűcsöt, majd a bal sarokba gurított (1-2).
  23
  László Csaba kérésére Huszti és Bartha folyamatosan cserélnek egymással a két szélen. Nálunk van többet a labda, de a bolgárok szervezetten, jól védekeznek, ezért nagyon nehéz a kapujuk közelébe jutni. A Lovech gyors, lerohanásszerű ellentámadásokkal próbálkozik, de eddig a mi védelmünk is stabilan működik.
  20
  Venkov 25 méteres szabadrúgását Szűcs gyors vetődéssel remek mozdulattal ütötte ki a bal alsó sarok elől.
  16
  Egyenlítettünk. Jobboldali szöglet után Botis fejesét követően a kapufáról lepattant a labda, Bartha 3 méteres lövését a bolgárok hatalmas termetű (201 cm) kapusa óriási bravúrral kiütötte, a labda ismét Botis elé pattant és védőnk közelről nem hibázott (1-1).
  12
  Továbbra is nagyon feszült a hangulat a pályán. Bognár végzett el szabadrúgást az oldalvonal mellett. Ellenfele többszöri felszólításra sem ment el 9 méterre a labdától, a bíró pedig sürgette játékosunkat, hogy végezze el a szabadrúgást. Bognár bele is rúgott a labdába, amivel eltalálta az előtte álló bolgár játékost, aki teátrális mozdulatokkal elvágódott. Óriási lökdösődés kezdődött, amibe a bolgár cserejátékosok is bekapcsolódtak. A bíró az asszisztensei segítségével állította helyre a rendet.
  9
  Parázs jelenetek után vezetéshez jutott a Lovech. Egy beadás után Kapic úgy mentett, hogy a labda bolgár játékos lábáról hagyta el a játékteret, a bíró azonban szögletet ítélt. Kapic reklamált, amiért a ciprusi bíró a piros lapot mutatta fel légiósunknak. A szakmai stábnak azonban sikerült meggyőznie a játékvezetőt, hogy egy edzőmeccsen nem feltétlenül kell reklamálásért a találkozó elején kiállítani valakit. Kapic a pályán maradhatott, a szöglet után pedig az előrehúzódó Sichero a hálóba csúsztatott (0-1).
  4
  A mieink előtt adódott az első lehetőség. Bognár futott el a jobb szélen, középre lőtt labdájáról azonban centiméterekkel lemaradt a bevetődő Bajevski és Bartha.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Egymásnak ugrottak a csapatok, az első percben három szabálytalanságot is le kellett fújnia a játékvezetőnek.
  .
  A bolgárok keretében jelenleg nincs bolgár válogatott játékos, tehát a március 31-i világbajnoki selejtezőn az itt pályára lépők közül senkivel nem találkozni a mi válogatottjaink. A Lovecs kerete így is erősnek mondható, hat válogatott légiósa van az együttesnek.
  .
  A Litex az őszi szezon után az ötödik helyen áll a bolgár bajnokságban. Az elmúlt négy évben állandó résztvevője volt az UEFA Kupának. Az idei kiírásban a selejtezőben a Zeljeznicart búcsúztatta. Az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán 7-0-ra nyert. Az első fordulóban, a csoportkörbe jutásért a Grazer AK már túl erősnek bizonyult. Ausztriában 5-0-ra vesztettek a bolgárok, a visszavágón hiába nyertek 1-0-ra, ez kevés volt a továbbjutáshoz.
  .
  A mieink az alábbi összeállításban kezdenek majd: Szűcs – Botis, Lipcsei, Gyepes – Bognár, Rósa, Kapic, Leandro – Bartha, Bajevski, Huszti
  .
  Bartha László először lesz tagja felnőtt együttesünk kezdőcsapatának. A fiatal futballista a mérkőzés előtt elárulta, hogy egy kicsit izgul és már nagyon várt erre a pillanatra.
  .
  Csapatunkban Balog Zoltán és Dragan Vukmir könnyebb sérülésük miatt nem tudják ma vállalni a játékot. A többiek szerencsére egészségesek és László Csaba úgy tervezi, hogy valamennyi futballistánk játéklehetőséget kap a mai meccsen.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első mérkőzése a ciprusi edzőtáborozás során. A mieink ellenfele a bolgár UEFA Kupa-résztvevő Litex Lovech lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST