2005.II.17. Ferencváros – Santung: 2-3

20050217-shandung-merkozesjelenetCsapatunk második felkészülési mérkőzésén a ciprusi edzőtáborban 3-2-es vereséget szenvedett a kínai kupagyőztes Santung gárdájától.

Második ciprusi edzőmérkőzését is elveszítette a Ferencváros. A kínai kupagyőztes, a Santung elleni találkozón már játszhatott a bolgár Liteksz elleni meccset láza miatt kihagyó Tőzsér Dániel, illetve a kisebb sérüléséből felépülő Balog Zoltán és Dragan Vukmir is. Nem léphetett pályára viszont a szlovén Adem Kapic, aki a combizmát fájlalta. Közben hazaérkezett a szárkapocscsonttörést szenvedett Laczkó Zsolt, a fiatal játékost Tepszics Ignác sportigazgató várta a repülőtéren. A középpályás szerda hajnal óta a Sportkórház lakója, csütörtökön pedig már a műtétre is sor került. A labdarúgó elmondta, ha minden jól alakul, pénteken már el is hagyhatja a kórházat, és hazautazik Szegedre a szüleihez. A futballista hozzátette, örömmel tölti el, hogy a sérülése után rengetegen keresték meg és biztatták, ez rendkívül sokat jelentett neki. Laczkó Zsolt leghamarabb négy hét múlva kezdhet el mozogni, és várhatóan két hónap múlva léphet pályára.

Huszti Szabolcs és a skót Rangers FC ügyében egyelőre nincs előrelépés, de rövid időn belül felgyorsulhatnak az események: ma Ciprusra érkezik a skót sztárcsapat, és a tervek szerint a Ferencvárossal is mérkőzik majd.

“Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki a kínai csapat ellen – bosszantó, hogy ezek nagy részét kihagytuk” – értékelt László Csaba edző a Santung elleni vesztes meccs után..

A Ferencváros legközelebb vasárnap lép pályára a lengyel Wisla Krakkow együttese ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros – Santung: 2-3 (1-2)
Agia Napa,

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes (Csepregi 46., Bartha 82.), Botis (Szkukalek 77.) – Balog Z. (Bognár Zs. 46.), Rósa D. (Takács Á. 66.), Lipcsei, Leandro (Huszti 46.) – Penksa (Sowunmi 55.), Bajevski (Vagner 46.), Tőzsér (Sasu 53.)

Gól: Lipcsei (44.), Vagner (79.) illetve Hszüe-Csin (33.), Hszia-Lia (42.), Csing Ljian (49.)

A mieinknél már pályára léphetett a Lovech ellen kisebb sérülés miatt hiányzó Balog Zoltán és Dragan Vukmir. Ezúttal a kisebb combizomfájdalmakra panaszkodó Adem Kapic hiányzott.

Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányítást, a kínaiak visszahúzódtak a térfelükre és gyors kontrákra játszottak. Az első 8 percben két óriási helyzetet is kihagytunk, előbb Bajevski, majd Tőzsér lövését védte a kínai kapus, aki később is több bravúrt mutatott be. Hiába játszottunk azonban mezőnyfölényben, a félidő hajrájában tíz perc alatt kétgólos előnyre tett szert a kínai kupagyőztes, amire még az első félidő végén Lipcsei egy óriási bombagóllal válaszolt.

A második játékrészben több taktikai variációt is kipróbáltunk, de ekkor is mi irányítottunk a teljes csapatukat lecserélő kínaiak ellen. Sajnos a játékrész elején egy hatalmas lesgóllal ismét kettőre nőtt a kínaiak előnye. Mi mindent megtettünk az egyenlítésért, a 79. percben Vágner csökkentette is a különbséget, de az egyenlítés már nem sikerült. A Lovech elleni meccshez képest mindenképpen előreléptünk a helyzetek kialakításában. Sokkal többször értünk oda az ellenfél kapuja elé, sajnos a befejezésekkel még akadtak gondok és a Santung legutóbbi ellenfelünkhöz hasonlóan valamennyi védelmi megingásunkat könyörtelenül kihasználta.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A Litex elleni meccs után azzal kezdtem, hogy csak az ellenfél, a labda és a pálya volt jó. Nos, most utóbbiról ezt nem mondhatom el, hiszen egyik csapat sem volt elégedett a játéktérrel, nagyon kemény volt a talaj, és ez alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Ennek ellenére mindkét együttes csinált szép dolgokat, ezúttal már mi is jobban futballoztunk, mint legutóbb. Bosszantó a három kapott gól, és az is, ahogy kaptuk őket. Az elsőnél eladtuk a labdát, a másodiknál egy sima taktikai faultot kellett volna valamelyik játékosunknak elkövetnie, a harmadik pedig egyértelműen les volt. Rengeteg labdát szereztünk ezen a meccsen, sajnos sokat eladtunk belőle, erre még nagyobb figyelmet kell fordítanunk, hiszen az az egyik alapja a futballnak, hogy a megszerzett labdákat pontosan játsszuk meg. A támadójátékban annyit léptünk előre, hogy rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, ziccerekig jutottunk. Ez jó, az viszont már nem, hogy ezek nagy részét ki is hagytuk, míg az ellenfél szinte elig hibázott a kapu előtt.

NS-20050218-0203-20050217

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az nso.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek. A mieink legközelebb vasárnap 14 órakor a lengyel Wisla Krakkó ellen lépnek pályára.
  89
  Jobboldali beadás után Csing-Ljian 5 méterről, tiszta helyzetből fejelhetett kapura, Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a léc alá tartó labdát.
  87
  Sowunmi két védő között betört a tizenhatoson belülre, 13 méterről lőtt, a labda centiméterekkel szállt el a léc fölött.
  85
  Vágner tört be a bal oldalról a tizenhatoson belülre, azonban ígéretes helyzetben keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt.
  82
  Ismét cseréltünk. Csepregi helyett Bartha lépett pályára.
  79
  Csökkentettük a különbséget. Lipcsei kiugratásával Sasu tört kapura, lövése kipattant a kapusról és Vágner az üres kapuba helyezett (2-3).
  77
  Újabb csere nálunk. Botis helyett Szkukalek állt be.
  75
  Lipcsei szöglete után Sasu fejesét ütötte ki a kínaiak kapusa.
  71
  Sasu lépett ki a védők közül Lipcsei indításával, de az asszisztens tévesen lest jelzett. László Csaba a sokadik tévedést már nem bírta elviselni, magához hívatta a játékvezetőt és megkérte, hogy hívja fel az asszisztensek figyelmét a lesek pontosabb megítélésére.
  66
  Rósa helyett Takács állt be. A felállásunk úgy módosult, hogy Lipcsei visszament a középpályára és Takács játszik hátul.
  62
  Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól. A jobb felső sarok felé csavarodó lövést látványos vetődéssel ütötte ki a kínaiak kapusa.
  59
  Rósa szöglete után Sasu 7 méterről alig csúsztatott a bal sarok mellé.
  55
  Újabb csere nálunk. Penksa helyett Sowunmi állt be.
  53
  Cseréltünk. Tőzsér helyett Sasu lépett pályára.
  49
  Ismét két góllal vezetnek a kínaiak. Csing-Ljian kétméteres lesen kapta a labdát, az első félidőben is sokat hibázó asszisztens továbbot intett és a kínai futballista Szűcs felett a hálóba emelt (1-3).
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben négy helyen változtattunk. Gyepes helyett Csepregi, Balog helyett Bognár, Leandro helyett Huszti, Bajevski helyett pedig Vágner állt be. Csepregi a középpályán szerepel, Lipcsei pedig hátrament középre Gyepes helyére.
  45
  Vége az első félidőnek. A mai mérkőzésen is keretünk valamennyi teljesen egészséges tagja pályára lép. Adem Kapic a tegnapi edzés után enyhe combizomfájdalmakra panaszkodott, ezért ő ma nem játszik, de holnap már együtt edz a csapattal.
  44
  Csökkentettük a különbséget. Rósa csavart be szabadrúgást a kapu elé, a védők kivágták a labdát, ami Lipcseihez került. Csapatkapitányunk egy igazítás után 26 méterről lőtt, a labda pedig a felső lécről a vetődő kapus hátára, onnan pedig a gólvonal mögé pattant (1-2).
  42
  Már kettővel vezet ellenfelünk. Szűcs óriási bravúrral ütött ki a jobb sarok elől egy 16 méteres lövést, a labda Hszüe-Csinhez került, aki középre passzolt és Hszia-Lia 4 méterről az üres kapuba helyezett (0-2).
  39
  Lipcsei ugratta ki Bajevsit, de az asszisztens lest jelzett.
  37
  Penksa tört be harcosan a tizenhatoson belülre, mielőtt lőni tudott volna azonban, becsúszva szerelték.
  33
  Vezetnek a kínaiak. Egy kivágott labdát Hszüe-Csin szerzett meg a felezővonalnál, egyedül tört kapura, majd a kifutó Szűcs mellett a bal sarokba helyezett (0-1).
  30
  Balog bedobása után Lipcsei emelte a kapu elé a labdát, amit Bajevski 6 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  26
  Kimaradt az első kínai helyzet. Jobboldalról élesen lőtték a kapu elé a labdát, amit Gyepes a gólvonalról vágott ki.
  23
  Tőzsér egy esernyőcsellel csapta be védőjét, majd 24 méterről a kapu fölé lőtt.
  18
  Balog hozta fel a jobb oldalon a labdát, a tizenhatos sarkánál becsapta ellenfelét, majd középre passzolt Bajevskihez, aki elől azonban becsúszva mentettek a védők.
  13
  Leandro szöglete után a védőkről Gyepes elé pattant a labda, aki 14 méterről kapásból lőtt, a labda azonban az ötösön helyezkedő Bajevski sarkáról a kapu mellé pattant.
  8
  Rósa két jó csek után Tőzsérhez passzolt, aki 18 méterről lőtt, a labda irányt változtatott egy védő lábán, de a kapus bravúros mozdulattal még vissza tudott vetődni és szögletre mentett.
  4
  Ellenfelünk játékosai a kínaiakról elterjedt közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem alacsonyak, sőt legtöbbjük magasabb a mieinknél. Egyedül a csatáraik alacsonyabbak a mi védőinknél.
  2
  Bajevski szerzett harcosan labdát a kínai térfél közepén, rávezette a kapusra, csinált egy lövőcselt, a kapus nem mozdult, majd Bajevski laposan lőtt, a kapus vetődve, lábbal védett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A Shan Dung a kínai bajnokságban pillanatnyilag a második helyen áll.
  .
  Ellenfelünk legismertebb játékosa a román Danciulescu, akit az elmúlt évben hazája legjobbjának választottak.
  .
  A kínaiak közel 50 fős kerettel készülnek Cipruson. Eddigi felkészülési meccseiken a jégkoronghoz hasonlóan sorokat cseréltek, tehát 20-25 percenként mindig egy teljesen új csapat volt a pályán.
  .
  A mieinknél Balog és Vukmir is felépült kisebb sérüléséből, így már mindketten László Csaba rendelkezésére állnak. A mieink kezdőcsapata: Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Balog, Rósa, Lipcsei, Leandro -- Penksa, Bajevski, Tőzsér.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk második felkészülési mérkőzése a ciprusi edzőtáborban. A mieink ellenfele ezúttal a kínai kupagyőztes Shan Dung lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST