2005.II.17. Ferencváros – Santung: 2-3

20050217-shandung-merkozesjelenetCsapatunk második felkészülési mérkőzésén a ciprusi edzőtáborban 3-2-es vereséget szenvedett a kí­nai kupagyőztes Santung gárdájától.

Második ciprusi edzőmérkőzését is elveszí­tette a Ferencváros. A kí­nai kupagyőztes, a Santung elleni találkozón már játszhatott a bolgár Liteksz elleni meccset láza miatt kihagyó Tőzsér Dániel, illetve a kisebb sérüléséből felépülő Balog Zoltán és Dragan Vukmir is. Nem léphetett pályára viszont a szlovén Adem Kapic, aki a combizmát fájlalta. Közben hazaérkezett a szárkapocscsonttörést szenvedett Laczkó Zsolt, a fiatal játékost Tepszics Ignác sportigazgató várta a repülőtéren. A középpályás szerda hajnal óta a Sportkórház lakója, csütörtökön pedig már a műtétre is sor került. A labdarúgó elmondta, ha minden jól alakul, pénteken már el is hagyhatja a kórházat, és hazautazik Szegedre a szüleihez. A futballista hozzátette, örömmel tölti el, hogy a sérülése után rengetegen keresték meg és biztatták, ez rendkí­vül sokat jelentett neki. Laczkó Zsolt leghamarabb négy hét múlva kezdhet el mozogni, és várhatóan két hónap múlva léphet pályára.

Huszti Szabolcs és a skót Rangers FC ügyében egyelőre nincs előrelépés, de rövid időn belül felgyorsulhatnak az események: ma Ciprusra érkezik a skót sztárcsapat, és a tervek szerint a Ferencvárossal is mérkőzik majd.

“Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki a kí­nai csapat ellen – bosszantó, hogy ezek nagy részét kihagytuk” – értékelt László Csaba edző a Santung elleni vesztes meccs után..

A Ferencváros legközelebb vasárnap lép pályára a lengyel Wisla Krakkow együttese ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros – Santung: 2-3 (1-2)
Agia Napa,

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes (Csepregi 46., Bartha 82.), Botis (Szkukalek 77.) – Balog Z. (Bognár Zs. 46.), Rósa D. (Takács Á. 66.), Lipcsei, Leandro (Huszti 46.) – Penksa (Sowunmi 55.), Bajevski (Vagner 46.), Tőzsér (Sasu 53.)

Gól: Lipcsei (44.), Vagner (79.) illetve Hszüe-Csin (33.), Hszia-Lia (42.), Csing Ljian (49.)

A mieinknél már pályára léphetett a Lovech ellen kisebb sérülés miatt hiányzó Balog Zoltán és Dragan Vukmir. Ezúttal a kisebb combizomfájdalmakra panaszkodó Adem Kapic hiányzott.

Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, a kí­naiak visszahúzódtak a térfelükre és gyors kontrákra játszottak. Az első 8 percben két óriási helyzetet is kihagytunk, előbb Bajevski, majd Tőzsér lövését védte a kí­nai kapus, aki később is több bravúrt mutatott be. Hiába játszottunk azonban mezőnyfölényben, a félidő hajrájában tí­z perc alatt kétgólos előnyre tett szert a kí­nai kupagyőztes, amire még az első félidő végén Lipcsei egy óriási bombagóllal válaszolt.

A második játékrészben több taktikai variációt is kipróbáltunk, de ekkor is mi irányí­tottunk a teljes csapatukat lecserélő kí­naiak ellen. Sajnos a játékrész elején egy hatalmas lesgóllal ismét kettőre nőtt a kí­naiak előnye. Mi mindent megtettünk az egyenlí­tésért, a 79. percben Vágner csökkentette is a különbséget, de az egyenlí­tés már nem sikerült. A Lovech elleni meccshez képest mindenképpen előreléptünk a helyzetek kialakí­tásában. Sokkal többször értünk oda az ellenfél kapuja elé, sajnos a befejezésekkel még akadtak gondok és a Santung legutóbbi ellenfelünkhöz hasonlóan valamennyi védelmi megingásunkat könyörtelenül kihasználta.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A Litex elleni meccs után azzal kezdtem, hogy csak az ellenfél, a labda és a pálya volt jó. Nos, most utóbbiról ezt nem mondhatom el, hiszen egyik csapat sem volt elégedett a játéktérrel, nagyon kemény volt a talaj, és ez alaposan megnehezí­tette a játékosok dolgát. Ennek ellenére mindkét együttes csinált szép dolgokat, ezúttal már mi is jobban futballoztunk, mint legutóbb. Bosszantó a három kapott gól, és az is, ahogy kaptuk őket. Az elsőnél eladtuk a labdát, a másodiknál egy sima taktikai faultot kellett volna valamelyik játékosunknak elkövetnie, a harmadik pedig egyértelműen les volt. Rengeteg labdát szereztünk ezen a meccsen, sajnos sokat eladtunk belőle, erre még nagyobb figyelmet kell fordí­tanunk, hiszen az az egyik alapja a futballnak, hogy a megszerzett labdákat pontosan játsszuk meg. A támadójátékban annyit léptünk előre, hogy rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, ziccerekig jutottunk. Ez jó, az viszont már nem, hogy ezek nagy részét ki is hagytuk, mí­g az ellenfél szinte elig hibázott a kapu előtt.

NS-20050218-0203-20050217

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az nso.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

  • 90
    Vége a mérkőzésnek. A mieink legközelebb vasárnap 14 órakor a lengyel Wisla Krakkó ellen lépnek pályára.
    89
    Jobboldali beadás után Csing-Ljian 5 méterről, tiszta helyzetből fejelhetett kapura, Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a léc alá tartó labdát.
    87
    Sowunmi két védő között betört a tizenhatoson belülre, 13 méterről lőtt, a labda centiméterekkel szállt el a léc fölött.
    85
    Vágner tört be a bal oldalról a tizenhatoson belülre, azonban í­géretes helyzetben keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt.
    82
    Ismét cseréltünk. Csepregi helyett Bartha lépett pályára.
    79
    Csökkentettük a különbséget. Lipcsei kiugratásával Sasu tört kapura, lövése kipattant a kapusról és Vágner az üres kapuba helyezett (2-3).
    77
    Újabb csere nálunk. Botis helyett Szkukalek állt be.
    75
    Lipcsei szöglete után Sasu fejesét ütötte ki a kí­naiak kapusa.
    71
    Sasu lépett ki a védők közül Lipcsei indí­tásával, de az asszisztens tévesen lest jelzett. László Csaba a sokadik tévedést már nem bí­rta elviselni, magához hí­vatta a játékvezetőt és megkérte, hogy hí­vja fel az asszisztensek figyelmét a lesek pontosabb megí­télésére.
    66
    Rósa helyett Takács állt be. A felállásunk úgy módosult, hogy Lipcsei visszament a középpályára és Takács játszik hátul.
    62
    Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól. A jobb felső sarok felé csavarodó lövést látványos vetődéssel ütötte ki a kí­naiak kapusa.
    59
    Rósa szöglete után Sasu 7 méterről alig csúsztatott a bal sarok mellé.
    55
    Újabb csere nálunk. Penksa helyett Sowunmi állt be.
    53
    Cseréltünk. Tőzsér helyett Sasu lépett pályára.
    49
    Ismét két góllal vezetnek a kí­naiak. Csing-Ljian kétméteres lesen kapta a labdát, az első félidőben is sokat hibázó asszisztens továbbot intett és a kí­nai futballista Szűcs felett a hálóba emelt (1-3).
    46
    Elkezdődött a második félidő. A szünetben négy helyen változtattunk. Gyepes helyett Csepregi, Balog helyett Bognár, Leandro helyett Huszti, Bajevski helyett pedig Vágner állt be. Csepregi a középpályán szerepel, Lipcsei pedig hátrament középre Gyepes helyére.
    45
    Vége az első félidőnek. A mai mérkőzésen is keretünk valamennyi teljesen egészséges tagja pályára lép. Adem Kapic a tegnapi edzés után enyhe combizomfájdalmakra panaszkodott, ezért ő ma nem játszik, de holnap már együtt edz a csapattal.
    44
    Csökkentettük a különbséget. Rósa csavart be szabadrúgást a kapu elé, a védők kivágták a labdát, ami Lipcseihez került. Csapatkapitányunk egy igazí­tás után 26 méterről lőtt, a labda pedig a felső lécről a vetődő kapus hátára, onnan pedig a gólvonal mögé pattant (1-2).
    42
    Már kettővel vezet ellenfelünk. Szűcs óriási bravúrral ütött ki a jobb sarok elől egy 16 méteres lövést, a labda Hszüe-Csinhez került, aki középre passzolt és Hszia-Lia 4 méterről az üres kapuba helyezett (0-2).
    39
    Lipcsei ugratta ki Bajevsit, de az asszisztens lest jelzett.
    37
    Penksa tört be harcosan a tizenhatoson belülre, mielőtt lőni tudott volna azonban, becsúszva szerelték.
    33
    Vezetnek a kí­naiak. Egy kivágott labdát Hszüe-Csin szerzett meg a felezővonalnál, egyedül tört kapura, majd a kifutó Szűcs mellett a bal sarokba helyezett (0-1).
    30
    Balog bedobása után Lipcsei emelte a kapu elé a labdát, amit Bajevski 6 méterről a kapu mellé csúsztatott.
    26
    Kimaradt az első kí­nai helyzet. Jobboldalról élesen lőtték a kapu elé a labdát, amit Gyepes a gólvonalról vágott ki.
    23
    Tőzsér egy esernyőcsellel csapta be védőjét, majd 24 méterről a kapu fölé lőtt.
    18
    Balog hozta fel a jobb oldalon a labdát, a tizenhatos sarkánál becsapta ellenfelét, majd középre passzolt Bajevskihez, aki elől azonban becsúszva mentettek a védők.
    13
    Leandro szöglete után a védőkről Gyepes elé pattant a labda, aki 14 méterről kapásból lőtt, a labda azonban az ötösön helyezkedő Bajevski sarkáról a kapu mellé pattant.
    8
    Rósa két jó csek után Tőzsérhez passzolt, aki 18 méterről lőtt, a labda irányt változtatott egy védő lábán, de a kapus bravúros mozdulattal még vissza tudott vetődni és szögletre mentett.
    4
    Ellenfelünk játékosai a kí­naiakról elterjedt közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem alacsonyak, sőt legtöbbjük magasabb a mieinknél. Egyedül a csatáraik alacsonyabbak a mi védőinknél.
    2
    Bajevski szerzett harcosan labdát a kí­nai térfél közepén, rávezette a kapusra, csinált egy lövőcselt, a kapus nem mozdult, majd Bajevski laposan lőtt, a kapus vetődve, lábbal védett.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    A Shan Dung a kí­nai bajnokságban pillanatnyilag a második helyen áll.
    .
    Ellenfelünk legismertebb játékosa a román Danciulescu, akit az elmúlt évben hazája legjobbjának választottak.
    .
    A kí­naiak közel 50 fős kerettel készülnek Cipruson. Eddigi felkészülési meccseiken a jégkoronghoz hasonlóan sorokat cseréltek, tehát 20-25 percenként mindig egy teljesen új csapat volt a pályán.
    .
    A mieinknél Balog és Vukmir is felépült kisebb sérüléséből, í­gy már mindketten László Csaba rendelkezésére állnak. A mieink kezdőcsapata: Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Balog, Rósa, Lipcsei, Leandro -- Penksa, Bajevski, Tőzsér.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk második felkészülési mérkőzése a ciprusi edzőtáborban. A mieink ellenfele ezúttal a kí­nai kupagyőztes Shan Dung lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ