2005.II.22. Ferencváros – Omonia Nicosia: 5-1

Bajevski mesterhármast ért el

Bajevski mesterhármast ért el

Végre FTC-győzelem Cipruson

A Ferencváros labdarúgó-csapata megnyerte végre első ciprusi felkészülési mérkőzését, mivel 5-1-re legyőzte a ciprusi Omonia Nicosiát. A Vezér Ádámot és Korolovszky Gábort foglalkoztató ciprusiak ellen Alekszandar Bajevszki volt igazából elemében, hiszen a macedón csatár háromszor talált be, a maradék két gólon Leandro és Sowunmi osztozott.


Ferencváros – Omonia Nicosia: 5-1 (1-1)
Nicosia, 500 néző

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár (Béres 85.), Gyepes (Takács Á. 40.), Botis (Csepregi 72.), Leandro (Szkukalek 79.) – Penksa (Bartha 59.), Rósa, Lipcsei, Huszti – Vágner (Sowunmi (25.), Bajevski (Tarcsa 84.)

Gól: Bajevski (27., 62., 77.), Leandro (54.), Sowunmi (87.) illetve Alvaro (33.)

Az első perctől mi irányítottuk a mérkőzést, főleg a széleken kerültünk gyakran a középen tömörülő hazai védelem mögé. Az első játékrészben azonban még több hiba csúszott a befejezésekbe. Ráadásul Bajevski vezető gólja után hamar kiegyenlítettek a ciprusiak. Megint úgy kaptunk gólt, hogy a kipattanó labdát lőtte a hálóba ellenfelünk.

A második játékrészben az Omonia az elejétől kezdve sokat cserélt, mi pedig fokoztuk a tempót. Látványos, gyors akciókat vezettünk és ezúttal már a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb volt, mint a korábbi mérkőzéseinken. Különösen Bajevski volt elemében, aki három gólt is szerzett.

NS-20050223-02-20050222

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az nso.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 92
  Vége a mérkőzésnek.
  91
  Kostas 20 méteres lövését Szűcs kiütötte, a kipattanóért Takács és Alvaro futott versenyt, de védőnk remek ütemű becsúszással szerelte ellenfelét.
  89
  Sowunmi növelhette volna az előnyünket, de Szkukalek beadása után 7 méterről a kapu fölé fejelt.
  87
  Újabb gólt szereztünk. Sowunmi tört egyedül kapura, rávezette a labdát a kapusra, majd 7 méterről a hálóba gurított (5-1).
  85
  Bognárt Béres váltotta fel.
  84
  Bajevski helyett Tarcsa állt be.
  82
  Bartha két szép csellel futott el a bal oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre. Előbb úgy tett, mintha a középen üresen érkező Bajevskihez passzolna, Vezér el is mozdult a passzra, Bartha ezért a rövid sarkot célozta meg, de sajnos az oldalhálóba lőtt.
  79
  Újabb csere. Leandro helyett Szkukalek állt be.
  77
  Már hárommal vezetünk. Rósa futott el a jobb szélen, középre ívelt és Bajevski 8 méterről a jobb sarokba fejelt(4-1).
  75
  Rósa lőtt be szögletet a rövid sarokhoz, a berobbanó Bajevski 3 méterről alig csúsztatott a kapu fölé.
  72
  Ismét cseréltünk. Botis helyett Csepregi állt be. A felállásunk pedig úgy módosult, hogy Lipcsei visszament a védelem közepére, Botis helyére, Csepregi pedig a középpálya közepén játszik.
  69
  Szabadrúgáshoz jutott az Omonia 17 méterre a kapunktól. Alvaro erős lövése a két kapufa találkozási pontját találta el, ahonnan az alapvonalon túlra pattant a labda.
  66
  Takács indította remek labdával Rósát, aki középre gurított, Sowunmi 14 méteres kapáslövését Vezér óriási bravúrral, lábbal védte.
  62
  Kettővel vezetünk. Sowunmi csípett el egy rövid hazaadást, de előle lábbal még mentett Vezér, a labda Lipcseihez került, aki önzetlenül a jobb helyzetben lévőBajevskihez passzolt és csatárunk 13 méterről a hálóba lőtt (3-1).
  59
  Cseréltünk. Penksa helyett Bartha lépett pályára.
  56
  Fél percre meg kellett állítani a játékot. Folyamatosan érkeznek a szurkolók a meccsre és most már olyan sokan vannak, hogy azon az oldalon, ahol nincs korlát, néhányan már az oldalvonalon állnak. A játékvezető kérésére az Omonia edzője megkérte a drukkereket, hogy menjenek hátrébb.
  54
  Ismét vezetünk. Huszti beadása után Sowunmi lövését még blokkolták a védők, majd Bajevski ismételt, de a labda felpattant egy védő lábán, amit Leandro 7 méterről a bal sarokba fejelt (2-1).
  50
  Rósa szöglete után óriási kavarodás támadt a ciprusi kapu előtt, előbb Huszti lövése vágódott le egy védőről, majd Sowunmi lövésébe léptek bele, a labda Bajevski elé pattant, aki 12 méterről kapura emelt, de egy védő a gólvonalról fejjel tisztázott.
  48
  Takács remek indításával Penksa futott el a jobb szélen, félmagas beadását Huszti a levegőből kapásból kapura lőtte, Vezér szép vetődéssel hárított.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Kostas futott le az alapvonalig a bal szélen, laposan középre lőtt labdáját Leandro becsúszva rúgta szögletre a berobbanó Alvaro elől.
  40
  Újabb kényszerű csere a mieinknél. Gyepes egy párharc során meghúzódott. Védőnk helyére Takács állt be.
  38
  Bajevski tört kapura, amikor hátulról lerántották. A játékvezető előbb konzultált asszisztensével, majd a tizenhatoson kívülről szabadrúgást ítélt a javunkra. Lipcsei lövése fél méterrel elkerülte a bal felső sarkot.
  33
  Egyenlítettek a ciprusiak. Nikolaidiu 20 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a jobb sarok elől, a kipattanót azonban Alvaro 3 méterről az üres kapuba passzolta (1-1).
  29
  Penksa cselezte be magát a jobb oldalról középre, 18 méterről laposan lőtt, a labda a kapufát súrolva kerülte el a jobb sarkot.
  27
  Vezetünk! Sowunmi ment el jó cselekkel a jobb oldalon, élesen középre lőtt labdáját egy védő ki akarta fejelni, ehelyett azonban továbbcsúsztatta a labdát, ami így átszállt Vezér feje felett és Bajevski közelről a hálóba helyezett (1-0).
  25
  Penksa kiugratásával Vágner tört kapura. Csatárunk egy védővel csatázott a labdáért, aki mielőtt csatárunk lőni tudott volna, becsúszva szerelt, de sajnos Vágner lábát is eltalálta, aki nem is tudta folytatni a játékot. Robert helyett Sowunmi lépett pályára.
  22
  Botis passzolt Bongárhoz, tőle Penksa kapta a labdát, aki egyből átívelt a bal oldalra Leandróhoz, aki kapásból a kapu elé emelt, Huszti megcsúsztatta a labdát, amit Vezér a léc alól tolt szögletre.
  21
  Kostas kényszerítőzött Alvaróval, majd a visszakapott labdát 18 méterről rálőtte, Szűcs szép vetődéssel védett. Ez az első felkészülési mérkőzésünk, amikor ellenfelünk első két támadása nem végződik góllal.
  19
  Alvaro szerzett labdát a felező vonalnál, egyedül tört kapura, de Szűcs messzire kifutva, becsúszva szerelte a hazaiak támadóját.
  17
  Eddig mi irányítjuk a játékot. Meglepően nagy az érdeklődés a találkozó iránt, az Omonia szurkolói körbeállják az edzőpályát, a szünet nélküli éneklés mellett zászlókkal, transzparensekkel biztatják csapatukat.
  14
  Leandro indította 30 méteres passzal Husztit, aki az ötössel egymagasságban a bal szélről visszaívelt a tizenhatos vonalára, ahol Gyepes mellel maga elé tette a labdát, lövését azonban blokkolta egy önfeláldozóan közbeugró védő.
  9
  Rósa gurított középre a jobb oldalról, Bajevski átlépte a labdát, ezzel két védőt is becsapott, a labda így Huszti elé került, aki 14 méterről, kapásból centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
  4
  Bognár kényszerítőzött Penksával a jobb oldalon, a felfutó védő beadását Huszti 8 méterről fejelte kapura, Vezér fantasztikus barvúrral ütötte ki a labdát a jobb sarok elől.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A ciprusiak kapujában az egykori kispesti hálóőr, Vezér Ádám áll.
  .
  Pár percet csúszik a kezdés, a játékvezetői hármas ugyanis még nem készült el a jegyzőkönyv megírásával.
  .
  A mérkőzést eredetileg az Omonia Nicosia stadionjában rendezték volna, a vendéglátók azonban végül úgy döntöttek, hogy a stadion egyik edzőpályáján kerül sor a találkozóra.
  .
  Vukmirt a védelem jobb oldalán Bognár Zsolt helyettesíti, míg a jobboldali középpályás Marek Penksa lesz. A mieink összeállítása: Szűcs -- Bognár, Gyepes, Botis, Leandro -- Penksa, Rósa, Lipcsei, Huszti -- Vágner, Bajevksi.
  .
  A mieinknél sérülés miatt többen is hiányoznak. Laczkó Zsolt, Balog Zoltán és Adem Kapic már hazajöttek a szigetországból. Rajtuk kívül a mai meccset kihagyja a kisebb térdfájdalmakra panaszkodó Dragan Vukmir és Marius Sasu is.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Mai ellenfelünk, az Omonia Nicosia kérésére a tervezettnél korábban, 14 óra helyett 13.30-kor kezdődik a mai felkészülési mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST