2005.II.24. Ferencváros – Tatabánya: 3-2 (edzőmérkőzés)

M-ftc-tatabánya

A Fradi Cipruson legyőzte a Tatabányát

Tizenkét napon keresztül edzőtáborozott a Ferencváros csapata a ciprusi Ayia Napán. Ez idő alatt a zöld-fehérek öt mérkőzést játszottak, és a két győzelem mellett három vereséget könyvelhettek el. László Csaba együttese – ellentétben az itthon gyakran alkalmazott megoldással – nem alsóbb osztályú hazai csapatok ellen futballozott, í­gy a ciprusi mérkőzések lényegesen komolyabb erőpróbát jelentettek.


Ferencváros – Tatabánya: 3-2 (0-2)
Agia Napa, 50 néző

Ferencváros: Udvarácz – Bognár Zs. (Keller 46.), Takács Á., Szkukalek, Leandro – Bartha (Rósa D. 46.), Csepregi (Béres 36., Lipcsei  46.), Tőzsér, Huszti – Sowunmi, Tarcsa (Bajevski 36.)

Tatabánya: Turi – Kerényi, Vaskó, Filó T., Rajnay – Mile, Tóth V., Deme, Nagy T. – Lapsánszky, Márkus

Gól: Rósa D. (57.), Sowunmi (66.), Tőzsér (89.) illetve Márkus (7. – 11-esből), Lapsánszky (29.)

A negyedik találkozón született meg az első siker az Omonia Nicosia csapata ellen, igaz, a ciprusiaknál légióskodó Korolovszky Gábor beszámolója szerint az edző csak a cserejátékosokat – köztük Vezér Ádámot, a Honvéd korábbi kapusát – szerepeltette.

László Csaba döntése értelmében több fiatal (Bartha László, Béres János, Csepregi Richárd, Laczkó Zsolt, Tarcsa Bence) is a csapattal tarthatott, noha közülük Laczkó Zsoltnak keserves emléke lesz a ciprusi napokról: az egyik edzésen ugyanis olyan szerencsétlenül ütközött Adem Kapiccsal, hogy szárkapocscsonttörést szenvedett, és azóta már a Sportkórházban meg is operálták.

A zöld-fehérek az utolsó mérkőzéseküket, az NB I B második helyén álló és célként a feljutást kitűző Tatabánya ellen játszották, és ezen a találkozón László Csaba inkább a fiatalokat szerepeltette – igaz, a második játékrészben már Lipcsei Péter, Rósa Dénes és Alekszandar Bajevszki is lehetőséget kapott, sőt pályára lépett Keller József is, aki egyébként főállásban az együttes pályaedzője.

A Ferencvárossal kapcsolatos információ még, hogy a klub egy újabb, a rasszizmus elleni kampányhoz csatlakozott. Ôsszel a Feyenoord elleni, UEFA-kupa-mérkőzés előtt indí­totta el a zöld-fehér klub a saját akcióját, amely a “Hallgattassuk el a rasszizmust!” cí­met viselte, és még az európai szövetség elismerését is kiví­vta. Ezúttal az egyik sportszergyártó cég által indí­tott akcióhoz csatlakozik a Fradi, a játékosok pedig Magyarországon egyedüliként egy fekete-fehér karkötőt viselnek. E kampányhoz már korábban csatlakozott többek között Thierry Henry, Ronaldinho és Ruud van Nistelrooy is.

Hí­r még továbbá, hogy a ferencvárosi sportmarketing kft. kezdeményezésére, a klubvezetés jóváhagyásával és a szurkolók támogatásával a tavaszi szezonban a Fradi-cí­mer fölé két arany csillag kerül a játékosok mezére, amely a Ferencváros 28 bajnoki cí­méből húszat hirdet. Mert minden csillag tí­z bajnoki cí­met jelképez, ezért a harmadik jó esetben két év múlva kerülhet a mezekre.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A mai mérkőzés elsősorban arra volt jó, hogy bebizonyosodjon, hogy bármennyire is szeretnénk fiatalí­tani, ez egyáltalán nem könnyű. Az első félidőben rendkí­vül visszafogott teljesí­tményt nyújtott a csapat, a legkevésbé sem voltam elégedett az első 45 percben pályán lévők hozzáállásával, akarásával. Természetes, hogy vannak, akik technikailag illetve taktikailag kevésbé képzettek, mint a társaik, nem is erről van szó, hanem arról, hogy az egyszerűen elfogadhatatlan, hogy ezek a játékosok ne harcoljanak és küzdjenek úgy, ahogy az elvárható lenne tőlük. Akik az eddigi felkészülési mérkőzéseinken kevesebb időt töltöttek a pályán, ma megkapták a lehetőséget, sajnos azonban nem tudtak élni vele. Nem érezték át, hogy milyen esély ez számukra, és nem érezték át az sem, hogy melyik klub első csapatának mezét viselik.

NS-20050225-03-20050224

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek. A második félidőben nyújtott jó játékunknak köszönhetően megérdemelten nyertünk.
  89
  Vezetünk! Az utolsó percekben óriási nyomás alá helyeztük a tatabányaiak kapuját, melynek meg is lett az eredménye. Leo adott balról középre, Tőzsér pedig hét méterről a kapuba lőtt. (3-2)
  85
  Rósa 22 méteres lövése szállt mellé.
  81
  Nagy 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, a jobb felső sarok felé tartó labdát azonban Udvarácz kiütötte.
  74
  Bajevski 35 méterről megpróbálta átí­velni a kapujából kint álló Turin a labdát, de a tatabányai kapus hárí­tani tudott.
  68
  Leo csavart picivel a bal felső sarok fölé egy 17 méteres szabadrúgást.
  66
  Egyenlí­tettünk! Leo szerzett harcosan labdát, kiugrattaSowunmit, aki 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (2-2)
  63
  Leo adott középre balról, Sowunmi megelőzte védőjét, és 7 méterről alig fejelt mellé.
  60
  Nagy 22 méteres léc alá tartó szabadrúgását Udvarácz ütötte a kapu fölé.
  57
  Rósa kapott egy jó labdát a 16-os előterében, egyet tolt rajta, majd 20 méteről hatalams gólt lőtt a jobb felső sarokba. (1-2)
  53
  Mile 20 méterről a felső lécet találta el.
  51
  Huszti adott be balról, Bajevski pedig hat méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.
  47
  A mieink a következő összeállí­tásban folytatják a mérkőzést: Udvarácz- Takács, Keller, Szkukalek, Leandro- Tőzsér, Lipcsei, Rósa, Huszti- Sowunmi, Bajevski
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Megismétlődött a két perccel ezelőtti jelenet, azzal a különbséggel, hogy ezúttal Udvarácz megfogta Márkus lövését.
  41
  Márkus egyedül vezethette a labdát Udvaráczra, de 8 méterről nem találta el a kaput.
  36
  Kettőscserét hajtottunk végre. Csepregi és Tarcsa helyén Béres és Bajevski folytatja.
  34
  Tóth két védőnket is kicselezte, de hat méterről leadott lövését Udvarácz bravúrral hárí­totta.
  31
  Bartha lőtt távolról a jobb kapufa mellé.
  29
  Újabb gólt kaptunk. Tóth adott középre, Lapsánszky pedig 5 méterről a bal alsó sarokba perdí­tett. (0-2)
  24
  Többet birtokoljuk a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­tanunk.
  17
  Ismét Huszti volt aktí­v. Ezúttal Sowunmi kapott jó labdát középpályásunktól, aki 12 méterről ballal lőtt, Turi pedig szögletre mentett.
  12
  Huszti egy szép csel után elfutott a bal oldalon, középre gurí­tott, az érkező Tőzsér kapásból lőtt, Turi a léc alól ütötte ki a labdát.
  10
  Lapsánszky ugratta ki Nagyot, aki hét méterről laposan lőtt, Udvarácz azonban nagy bravúrral védett.
  7
  Kerényi-Márkus összjáték után Takács becsúszva szögletre mentett. A szöglet után Csepregi lerántotta Tóthot a büntetőterületen belül. A megí­télt 11-est Márkus a jobb felső sarokba vágta. (0-1)
  4
  Az első helyzet a tatabányaiak előtt adódott, Takács azonban az utolsó pillanatban szögletre mentett. A szöglet után Kerényi fejesét Udvarácz megfogta.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  László Csaba a következő kezdő tizenegyet küldi pályára: Udvarácz – Bognár, Takács, Szkukalek, Leandro – Bartha, Csepregi, Tőzsér, Huszti – Sowunmi, Tarcsa.
  .
  Ellenfelünk a másodosztályú FC Tatabánya. Egykori kapusunk, Szabó Kálmán együttese a második, feljutó helyen áll a tavaszi folytatás előtt.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk 14 órától játsza utolsó ciprusi edzőmérkőzését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport