2005.II.7. Ferencváros – Nagyszalonta: 1-0

Keller negyedszer is mezt húzott …

Csapatunk a Nagyszalonta ellen lejátszotta idei első hivatalos mérkőzését. A felkészülési találkozón a Népligetben Csepregi góljával 1-0-ra győztünk.


Ferencváros – Nagyszalonta: 1-0 (0-0)
Népliget, 150 néző

Ferencváros: Udvarácz – Botis, Vukmir, Balog Z. – Bognár (Béres 48.), Kapic, Csepregi, Szkukalek – Sowunmi (Horváth 48.), Penksa (Lájer 48.), Laczkó (Keller 65.)

Gól: Csepregi (80.)

A mieinknél többen is hiányoztak. Szűcs Lajos, Gyepes Gábor, Leandro de Almeida, Rósa Dénes, Lipcsei Péter és Huszti Szabolcs a válogatott edzőtáborában készülnek a Wales elleni szerdai barátságos meccsre. Hiányzott rajtuk kí­vül a macedón válogatottal világbajnoki selejtező előtt álló Aleksandar Bajevski, valamint a sérüléséből felépült Marius Sasu és Robert Vágner. Ők azért nem játszottak, mert a népligeti műfüves pályán túl nagy lett volna egy esetleges újabb sérülés kockázata.

A kispadon László Csabát, aki Lothar Matthäus munkáját segí­ti a nemzeti együttesnél, Keller József játékos pályaedző helyettesí­tette. Kiegyenlí­tett mezőnyjátékot hozott a Nagyszalonta elleni kilencven perc. Mindkét együttes előtt adódott két-három í­géretes lehetőség, de a kapusok mindkét oldalon résen voltak. A mieinknél érdemes kiemelni, hogy védőink igyekeztek aktí­van fellépni a támadásokhoz, Botis és Vukmir is veszélyeztetett távoli lövésekkel.

20050207-nagyszalonta-merkozesjelenet

Nyilatkozatok:

Keller József: – Egy délutáni edzésnek tökéletesen megfelelt. Most még nem az edzőmeccsek fázisában járunk, í­gy nincs értelme komolyabb következtetéseket levonni a látottakból – pláne úgy, hogy kulcsembereinket is nélkülöztük. A felkészülési találkozóknak igazából főként a ciprusi edzőtábor során lesz értelmük. Leginkább a fiatalok teljesí­tményére voltam kí­váncsi, és láttam biztató jeleket tőlük, az akarásuk pedig példaértékű volt. Mivel nagyon hideg volt az oldalvonal mellett, ezért úgy döntöttem, én is beállok… Félretéve a tréfát, örülök, hogy ismét pályára léphettem a Ferencvárosban.

NS-20050208-04-20050207

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  82
  Majdnem egyenlí­tettek a vendégek. Egy 12 méteres lövést Udvarácz a jobb felső sarok elől ütött szögletre.
  80
  Vezetünk. Horváth épett ki egy jó indí­tással, Béreshez passzolt, aki a kapu elé gurí­tott és Csepregi 6 méterről a felső sarokba lőtt (1-0).
  76
  Botis 19 méteres lövése a bal kapufa mellett zúgott el.
  72
  Botis a mi térfelünkről indulva, fantasztikus cselsorozatot mutatott be, egyik ellenfelét egy gyönyörű esernyőcsellel csapta be, a kapuig azonban sajnos nem jutott el, mert a negyedik kicselezett szalontai futballista egy buktatással megállí­totta Botist. Sorin nagy tapsot kapott szurkolóinktól a szép cselsorozatért.
  70
  Vukmir indí­totta remekül Horváthot, aki a bal oldalról beadott, de a védők Szkukalek elől szögletre mentettek.
  67
  Kapic indí­tásával Szkukalek egyedül tört kapura, de a tizenhatoson belül ütközött a kapussal és elesett, a játékvezető továbbot intett.
  65
  Újabb csere a mieinknél. Laczkó helyett játékos-pályaedzőnk, Keller József lépett pályára, amit szurkolóink óriási üdvrivalgással fogadtak.
  60
  Veszélyes baloldali beadás után Csepregi fejese alig kerülte el a vendégek kapuját.
  48
  Hármas csere a mieinknél. Bognár, Penksa és Sowunmi helyett Béres, Lájer és Horváth állt be.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek.
  38
  Csepregi 20 méterről, váratlanul laposan lőtt, a kapus vetődve az alapvonalon túlra ütötte a labdát.
  36
  Bognár szöglete után Penksa csúsztatta tovább a labdát, amiről az előrevetődő Botis csak centiméterekkel maradt le.
  32
  Udvarácz egy 14 méteres lövést tolt szögletre.
  29
  Csepregit buktatták 24 méterre a kaputól. Vukmir végezte el a szabadrúgást, félmagasan remekül elcsavarta a labdát a sorfal mellett, amit a kapus csak kiütni tudott, majd gyors vetődéssel megszerezte a kipattanót Penksa elől.
  24
  Laczkó indult el nagy lendülettel a térfelünkről, két ellenfelét is kicselezte, mielőtt azonban ki tudta volna ugratni Sowunmit, a védők szereltek.
  19
  Sowunmi kapott jó labdát a tizenhatos előtt, egy csellel kapura fordult, mielőtt azonban lőni tudott volna, szerelték.
  14
  Majdnem vezetést szerzett a Nagyszalonta. Szöglet után a védőinkről lepattanó labdát a vendégek játékosa közelről rálőtte, de Udvarácz gyönyörű vetődéssel hárí­tott.
  9
  Sowunmi szöktette Szkukaleket a bal oldalon, akinek kapu elé lőtt labdáját az egyik védő becsúszva rúgta szögletre Laczkó elől.
  6
  Bognár jobboldali szöglete után a labda elszállt Penksa előtt, majd az egyik védőről Botis elé pattant, aki azonban 6 méterről, kapásból a kapu fölé lőtt.
  3
  Szkukalek két védő között remek ütemben szöktette Laczkót, aki kicsit hosszan tolta meg a labdát és kiszorí­tott helyzetből már csak az oldalhálót találta el.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A teremtornán elszenvedett járomcsonttörése után Sowunmi Thomas visszatér a pályára. Támadónk a kezdőcsapatban kapott helyet. A mieink összeállí­tása: Udvarácz -- Botis, Vukmir, Balog -- Bognár, Kapic, Csepregi, Szkukalek -- Sowunmi, Penksa, Laczkó.
  .
  László Csaba pályaedzőként segí­ti Lothar Matthäus szövetségi kapitány munkáját, í­gy a mai, illetve a szerdai felkészülési meccsünkön Keller József, játékos-pályaedző helyettesí­ti majd a kispadon trénerünket.
  .
  Csapatunk válogatott játékosai -- Szűcs Lajos, Gyepes Gábor, Leandro de Almeida, Rósa Dénes, Lipcsei Péter, Huszti Szabolcs -- a szerdai, Wales elleni barátságos találkozóra készülnek, Aleksandar Bajevski pedig a macedón válogatottal játszik szerdán világbajnoki selejtezőt.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idei első hivatalos mérkőzése. A mieink ellenfele felkészülési találkozón a Nagyszalonta lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport