2005.III.13. Ferencváros – Győri ETO: 0-1

A Fradi két gólt lőtt, mégis a Győr nyert

Az Arany Ászok Liga 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a bajnoki cí­met védő Ferencváros a télen a válogatott játékosokkal, Kenesei Krisztiánnal és Lendvai Miklóssal megerősí­tett Győrt fogadta. Miután szombaton a Debrecen legyőzte a Bp. Honvédot, és az Újpest is nyert az FC Fehérvár ellen, í­gy a Ferencvárosnak volt több veszí­tenivalója. Veszí­tett is& Azonban a vereséghez kellett két hatalmas játékvezetői, pontosabban asszisztensi hiba – les cí­mén két FTC-gólt is érvénytelení­tett Szarka Zoltán bí­ró.

Előzmények:

A Magyar Labdarúgó Liga arról tájékoztatta a Ferencvárost, hogy a Ligatanács több klub kérésére úgy döntött, egy héttel később kezdődik a bajnokság.

(2005. február 25.)

Nyilatkozatok:

Vincze Ottó: – Ha a puding próbája az evés, akkor a futballistáé a játék, a mérkőzések. Nagyon hiányoznak már a meccsek, illetve az azokat körülvevő hangulat, és – ha ez egyáltalán lehetséges – még a szokásosnál is jobban várom az idénynyitányt. A Ferencváros ellen kezdeni mindig pikáns, legyen az akár őszi-, akár tavaszi rajt. Augusztusban a Fradi már kész csapatként látogatott Győrbe, ezzel szemben mi még csak akkor forrtunk egységgé. A két együttes közötti különbség a játékban is megmutatkozott, az első félidőben felőrült minket a Fradi, és bár a folytatásban „felnőttünk” Lipcseiékhez, 45 percnyi jó játék kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. Talán máshogy alakult volna az eredmény, ha Szűcs Lajos nem „csap be”, és értékesí­tem a javunkra megí­télt a tizenegyest. Ez volt életem első kihagyott büntetője… Most arra készülök, hogy én babráljak ki Lajossal.

A mérkőzés:

Ferencváros – Győri ETO: 0-1 (0-0)
Üllői út, 5.763 néző, vezette: Szarka Zoltán (Szabó P., Boda)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Bognár Zs. 67.), Gyepes, Botis – Rósa D. (Tőzsér 71.), Lipcsei, Kapic, Leandro – Penksa, Bajevski (Vagner 52.), Huszti
vezetőedző: László Csaba

Győri ETO: Sztevanovics – Regedei, Stark, Pusztai, Makra – Zsók (Pomper 69.), Lendvai, Vincze O., Sándor Gy. (Jäkl 58.) – Priskin (Binder 88.), Kenesei K.
szakmai igazgató: Reszeli Soós István

Gól: Jäkl (87.)
Sárga lap: Kapic (85.) illetve Lendvai (1.), Priskin (33.), Zsók (54.), Pusztai (58.)

A felsorakozó labdarúgókat meglehetősen régen láttuk már a televí­zióban tétmeccsen, annál frissebb emlékeink lehetnek az ünnepélyes kezdőrúgást elvégző sportolókról, a Ferencváros jégkorongcsapatának két kanadai ászáról, Rob Niedermayerről és Jason Strudwickról. A hokisok tegnap győzelemhez segí­tették saját csapatukat, most jelenlétükkel próbáltak segí­teni a klubtárs futballistáknak. Niedermayer lazára is vette a figurát, a szokásos borosta mellett “betörősapkában, napszemüvegben és rövidujjú (!) pólóban várt sorára a kezdőkörben. Megint megállapí­thattuk, hogy igazi profik, mindketten mosolyogva tették a dolgukat. Aztán nem sokkal később Alekszandar Bajevszki, a Ferencváros csatára elvégezte az igazi kezdőrúgást is.

Persze jogos lehet a kérdés, hogy miért í­rtunk a hokisokról ennyit? Nos, a válasz igen egyszerű, de fogalmazzunk finoman: az első félidőben mutatott játék igazán nem hozott lázba senkit. A hazai szurkolókat azért nem, mert bár a Ferencváros jóval aktí­vabb volt (két meg nem adott gólt is szerzett a fővárosi gárda), de 45 perc után még mindig 0-0 állt az eredményjelzőn, a vendég drukkereket meg azért nem, mert átszervezett csapatuk igencsak harmatos teljesí­tményt nyújtott. A fiatalokat láthatóan “megfogta” az Üllői úti aréna légköre (bár Priskin kimondottan szép dolgokat csinált), az idősebb, rutinos játékosok pedig eléggé beleszürkültek a mezőnybe. Ami pedig a semleges nézőt illeti, az vagy bosszankodott a helyszí­nen, otthonülő érdeklődőként pedig lehet, hogy át is kapcsolt valamelyik másik csatornára…

Rósának büntetőből sem sikerült betalálnia

Rósának büntetőből sem sikerült betalálnia

Persze a bí­ró tevékenysége annál inkább lázba hozta a hazai oldalt, László Csaba vezetőedző például í­gy nyilatkozott a mérkőzés után: “két szabályos gólunkat nem adták meg.” Mi, a magunk részéről mindkét esetet szí­vesen megnéznénk újra az egykor oly népszerű “Bí­rónak nincs videója” rovatban, a laikus érdeklődő pedig megtanulhatott egy igazi futballista alapigazságot: “Az a gól, amit a bí­ró megad.”

Fordulás után legnagyobb örömünkre kicsit rákapcsoltak a csapatok. Változatosabb, izgalmasabb lett a játék, sőt az 58. percben úgy tűnt, mérföldkő következik a mérkőzés menetében. Büntetőhöz jutott ugyanis a hazai gárda. Rósa Dénes vállalta a végrehajtást, de gyenge lövése Sztevanovics zsákmánya lett. Mint oly sok másik lövés a találkozón, a vendégek szerb légiósa végig magabiztosan játszott. A kimaradt büntető a győri gárdát spannolta fel, egyre többször ugrottak meg a vendégek kontrákból a hazai kapu felé. A hazaiak veszí­tettek lendületükből, bár í­gy is nagy volt mezőnyfölényük, a mérkőzés statisztikái szerint a találkozó 65 százalékában a fővárosiak birtokolták a labdát.

Közben mindkét mester cserélt, mint kiderült Reszeli Soós István ezzel el is döntötte a mérkőzést. Az persze enyhe túlzás, hogy ezzel, de tény, ami tény: a 86. percben két cserejátékos hozta össze a győriek vezető gólját, Pomper passzából Jäkl volt eredményes. Mint később kiderült, ez volt a győztes gól is, hiszen Szarka játékvezető által előirányzott négy perces hosszabbí­tás alatt sem történt semmi érdemleges, maradt a meglepetés: a bajnoki cí­mvédő és őszi listavezető Ferencváros az első tavaszi fordulóban hazai pályán kikapott a Győrtől! Mi meg elmerenghetünk egy másik fociközhely igazságán: “A futballban az a csapat nyer, amelyik több gólt lő mint ellenfele.”

Nyilatkozatok:

László Csaba (Ferencváros): – Két szabályos találatunktól fosztott meg ma minket a játékvezető, a megí­télt büntetőt viszont mi hibáztuk el. Rósát ezért cseréltem le, mert korábban kihagyott egy ziccert is, és úgy éreztem, nem tud a továbbiakban megfelelően koncentrálni. A helyére beálló Tőzsérre haragszok, hiszen egyáltalán nem úgy játszott, ahogy ezt egy ilyen helyzetben pályáralépő játékostól el lehet várni. Vukmir cseréjét az indokolta, hogy a védő az alapozás egy részét kihagyta, a mély talaj felőrölte az erejét, í­gy ő maga kérte a változtatást. Minden meccsen nyerni akarunk, ezért is fájó a vereség, ami azonban mindig benne van a pakliban. Egy csatát ma elveszí­tettünk, de szerdán itt a lehetőség a javí­tásra.

Reszeli Soós István (Győr): – Tudatos futballt játszottunk ma ezen a mély talajú pályán, amelynek meglett az eredménye. Nagyon akartuk a sikert, a játékosok nagyon motiváltak voltak, gratulálok a csapatomnak. Célunk szerdán is a győzelem a Debrecen ellen, bár az egy teljesen más meccs lesz. A Fradi, Debrecen, Újpest trió a legesélyesebb a bajnoki aranyéremre, de talán ilyen sikerekkel mi is közelebb kerülhetünk a dobogóhoz.

Vélemény:

Oda-vissza csaknem háromezer kilométert utazott a France Football munkatársa, hogy egy forró kávé mellett elbeszélgessen az egyik ferencvárosi labdarúgóval. A nagy szaktekintélyű magazin zsurnalisztája faggatta interjúalanyát a kezdetekről, aztán a folytatásról, a csodás pályafutásáról, sikereiről, no és az Európa-szerte rettegett Fradiról. Fájdalom, hogy mindez téma legyen Párizsban, négy évtizedet kellett visszautazni az időben: a francia kolléga ugyanis Albert Flórián szavait véste be a noteszába. A kérdezz-felelek apropóját egyébként az szolgáltatta: az idén ünneplik a szaklap által létrehozott Aranylabda alapí­tásának ötvenedik évfordulóját, méghozzá úgy, hogy könyv készül azokról, akik a “lábmunkájuk” nyomán a kezükbe vehették a világ talán legfényesebb labdáját. S mivel nemcsak a galloknak, hanem nekünk is volt egy Császárunk, a dí­jjal 1967-ben jutalmazott Albert Flóriánnak is jár egy fejezet a bizonyára remek műben.

Félő, a közeljövőben nem keresnek fel magyar játékosokat hasonló okok miatt… Holott az ember mást sem hall a szakemberektől, mint hogy tehetségekben a mai napig nincs hiány…

Hát akkor? – tehetjük fel a kérdés ehelyütt. Válasz úgy tűnik, van (még ha a kör most le is szűkül a Ferencvárosra):

“Tavasszal több saját nevelésű fiatal kap helyet a keretben, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy az nálam nem jelent kiváltságot, ha valaki a Fradi nevelése – olvasható László Csaba vezetőedző véleménye a klub honlapján. – Az alázatot ugyanúgy elvárom a tehetségektől, mint a többiektől, sőt! Elvem ugyanis az, hogy kizárólag olyan futballistákra van szükségem, akik akarnak és tudnak és focizni. Mert van olyan labdarúgónk, aki akar, ám képességbeli problémákkal küszködik, miközben akad olyan, aki képzett, azonban a hozzáállásával van baj. Az biztos, hogy ők előbb-utóbb kikopnak a keretből. A másik gondom az, hogy nem könnyű idehaza a fiatalokat a csapatba épí­teni, mivel nincsenek meg mindig a megfelelő alapok erre. Hogy mire gondolok? Nos, úgy vettem észre, hogy Magyarországon tizenkilenc éves korig versenyeztetik a fiatalokat és azt követően képzik őket, mí­g külföldön ez éppen fordí­tva történik. Talán hozzá sem kell tennem: nem a határon túl csinálják rosszul…”

Erről egyelőre ennyit.

Az ellenben örömteli, hogy legalább a lányok képzésére figyelnek a IX. kerületben. Az FTC tudniillik március 27-én, vasárnap toborzót tart a bemelegí­tőkrém illatáért odáig lévő kisasszonyok számára – hogy a felmérőnek a birkózócsarnok ad otthont, az ne tévesszen meg senkit…

Egy fiatalembert úgyis megtévesztett a vasárnap reggeli napsütés – hősünk rövidnadrágban bandukolt ki az Üllői útra. A hatalmas szélben még a futballistákat is rossz volt nézni eme szerelésben, hát még őt. Becsületére váljon, kilencven percen át ellenállt a hidegnek, pillanatig sem éreztette a rá csodálkozókkal, hogy ő húzta a rövidebbet…

NS-20050314-0203-20050313

(Az nso.hu (itt és itt) és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.III.13. Ferencváros – Győri ETO: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Sajnos vereséggel kezdte csapatunk a tavaszi idényt az Arany Ászok Ligában. A mieink hiába szereztek két szabályos gólt, a játékvezető mindkettőt érvénytelení­tette, ezenkí­vül kihagytunk egy tizenegyest. A Győr másfél helyzetből szerzett egy gólt és ezzel elvitte a három pontot az Üllői útról.

  Ferencváros – Győri ETO: 0-1 (0-0)
  Üllői út, 6.000 néző, vezette: Szarka (Szabó P., Boda)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Bognár 67.), Botis, Gyepes, Leandro – Rósa (Tőzsér 71.), Kapic, Lipcsei, Huszti – Bajevski (Vágner 52.), Penksa

  Győri ETO: Stevanovic – Regedei, Pusztai, Stark, Makra – Zsók (Pomper 69.), Lendvai, Vincze, Sándor (Jäkl 58.) – Priskin (Binder 88.), Kenesei

  Gól: Jäkl (87.)
  Sárga lap: Kapic (84.) illetve Lendvai (1.), Priskin (33.), Zsók (54.), Pusztai (60.)

  A hideg szeles időben mindkét csapat óvatosan kezdett. A győriek visszahúzódtak térfelükre és remekül megszervezték védekezésüket, de mi sem estünk neki ellenfelünknek. A 19. percben alakí­tottuk ki első veszélyes helyzetünket, amiből gól is született, sajnos hiába. Penksa tört be a tizenhatoson belülre, Stark szerelte, a labda Rósához került, aki az ötösön belülről középre gurí­tott és Bajevski közelről a hálóba talált. Az asszisztens azonban sajnos tévesen lest jelzett és Szarka érvénytelení­tette szabályos gólunkat. Egyre nagyobb fölénybe kerültünk, a győriek azonban szervezetten, zártan védekeztek, a beí­velt labdákat pedig rendre kifejelték. A 37. percben lőttek a vendégek először kapura, Priskin lövését azonban Szűcs kiütötte. A 44. percben Bajevski ugratta ki Penksát, aki Stevanovic mellett ellőtte a labdát, amit végül Leandro továbbí­tott a hálóba, de a játékvezető ismételten az asszisztens téves lesjelzése miatt nem adta meg a gólt.

  A második félidőt óriási lendülettel kezdtük, teljesen beszorí­tottuk a Győrt. A 60. percben Vágnert buktatta Pusztai a tizenhatoson belül. A megí­télt tizenegyest Rósa végezte el, de lapos lövését Stevanovic megfogta. Három perccel később Huszti csavart kapura egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, de a győri kapus kiütötte a labdát. A hajrára teljesen kitámadtunk, í­gy a győriek előtt is több lehetőség nyí­lt a kontrázásra. A 78. percben Priskint lépett ki a védőink közül, de lövését Szűcs védte. A 87. percben Pomper ugratta ki Jäklt, aki elperdí­tette a labdát Szűcs mellett, majd az üres kapuba helyezett (0-1). Ugyanilyen kiugratás után szereztük mi is a második szabályos, ám meg nem adott gólunkat és “természetesen” ugyanannál az asszisztensnél. Az utolsó percekben a Győr meg tudta őrizni előnyét, í­gy két szabályos gólunk ellenére sajnos 1-0-ás vereséggel kezdtük a tavaszt.

 • 94
  Vége a mérkőzésnek. Csapatunk hiába szerzett két szabályos gólt, végül a Győr nyert 1-0-ra.
  92
  Kenesei indí­tásával Vincze tört be a tizenhatoson belülre, majdéles szögből, jobbról 12 méterről lőtt, Szűcs kiütötte a labdát.
  90
  A negyedik játékvezető négy perc hosszabbí­tást jelzett.
  88
  Harmadszor cserélt a Győr. Priskin helyett Binder jött be.
  87
  Vezet a Győr. Pomper átadásával Jäkl lépett ki a védőink közül, elperdí­tette a labdát a kifutó Szűcs mellett, majd 8 méterről az üres kapuba helyezett (0-1).
  85
  Vágner passzolt Penksához, aki 13 méteről, a jobb oldalról lőtt, Stevanovic óriási bravúrral ütötte a kapu fölé a labdát.
  84
  Kenesei tört előre az oldalvonal mellett, amikor Kapic buktatta, a játékvezető sárga lappal figyelmeztette Ademet.
  80
  Penksát lökték el 20 méterre a kaputól. Tőzsér végezte el a szabarúgást, de lövése levágódott a sorfalról.
  78
  Priskin lépett ki a lesre játszó védőink közül, egy visszahúzós csel után lőtt, a labda alig kerülte el a jobb sarkot.
  74
  Lipcsei visszajött a pályára.
  73
  Lipcsei ugrott fel a tizenhatoson belül a labdáért, amitStevanovic elütött előle, de csapatkapitányunk fejét is eltalálta. Lipcsei megszédült, egyelőre az alapvonalon kí­vül kell ápolni.
  71
  Harmadszor cseréltünk. Rósa helyett Tőzsér lépett pályára.
  69
  Másodszor cserélt a Győr. Zsók helyett Pomper állt be.
  67
  Másodszor cseréltünk. Vukmir helyett Bognár állt be.
  66
  Szurkolóink változatlanul kiállnak a csapat mellett és “Mindent bele!” rigmussal hajtják elrőe a mieinket.
  65
  Vágner két jó csel után 18 méterről lőtt, de a labda elakadt a keresztbe futó Rósában.
  63
  Huszti végzett el szabadrúgást atizenhatos jobboldali sarkáról. Egyből kapura csavart, Stevanovic kiütötte a labdát.
  60
  Lipcsei indí­ásával Vágner tört be a tizenhatoson belülre, ahol Pusztai hátulról buktatta, 11-es! Pusztai sárga lapot kapott. Rósa állt a labda mögé, lapos lövését azonban Stevanovic megfogta.
  58
  Cserélt a Győr.Sándor helyett Jäkl állt be.
  56
  Leandro beadása után Vágner visszafejelte a labdát Rósához, aki kapásból a kapu fölé bombázott.
  54
  Zsók buktatta az előretörő Vágnert, amiért sárga lapot kapott.
  52
  Először cseréltünk. Bajevski helyett Vágner állt be.
  49
  Leandro beadása után Rósa csúsztatta tovább a labdát, amiről a bevetődő Bajevski centiméterekkel maradt le.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.
  45
  Vége az első félidőnek. Hiába szereztünk két szabályos gólt, az eredmény 0-0.
  44
  Bajevski ugratta ki Penksát, aki Stevanovic mellett ellőtte a labdát, amit végül Leandro továbbí­tott a hálóba, de a játékvezető ismételten az asszisztens téves lesjelzése miatt nem adta meg a gólt.
  42
  Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonaltól középre adott, a labda túljutott a győri kapuson, de Psuztai a gólvonalról tisztázott. A labda Husztihoz került, akinek kapáslövését Stevanovic a jobb sarok elől ütötte szögletre.
  39
  Lipcsei két védő között remek ütemben passzolt Rósához, aki azonban sajnos hosszan tolta meg a labdát, amit Stevanovic kivetődve szerzett meg középpályásunk elől.
  37
  Priskin 17 méteres ballábas lapos lövését Szűcs szép vetődéssel ütötte ki oldalra.
  33
  Priskin hátulról belerúgott Vukmirba, amiért sárga lapot kapott.
  29
  Rósa í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról a kapu elé, de Stevanovic Gyepes elől lehúzta a labdát.
  24
  Huszti két védő között befordult, de lövése levágódott Pusztai lábáról. A labda Vukmirhoz került, Dragan kapásból belőtte a kapu elé, de Bajevski elől Regedei tisztázott.
  19
  Penksa tört be a tizenhatoson belülre, Stark szerelte, a labda Rósához került, aki az ötösön belülről középre gurí­tott és Bajevski közelről a hálóba talált. Az asszisztens azonban sajnos tévesen lest jelzett és Szarka érvénytelení­tette szabályos gólunkat.
  15
  Rósa kényszerí­tőzött Leandróval, majd a visszakapott labdát átí­velte a hosszú oldalra, de Bajevski hiába fejelt kapura, az asszisztens szerint ugyanis a beadás előtt a labda már az alapvonalon túlra gurult.
  12
  Priskin visszajött a pályára.
  10
  Priskin ütközött Kapiccsal a felezővonalnál. Szabálytalanság nem történt, a győri játékost az oldalvonalon kí­vül kell ápolni.
  7
  Vukmir csapta be Lendvait, a győri játékos földre vitte Vukmirt. A játékvezető figyelmeztette Lendvait, hogy a következő szabálytalanságnál ki fogja állí­tani.
  2
  Huszti í­velt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a védők kifejelték a labdát, ami Husztihoz került, középpályásunk éles szögből lőtt, Stevanovic gyors vetődéssel mentett szögletre.
  1
  Lendvai rántotta le Lipcseit, amiért 33 másodperc elteltével sárga lapot kapott.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát, az első félidőben mi támadunk a klubház felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban játszanak majd. A győri zöld-fehérek narancssárga(!) mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban szerepelnek majd.
  .
  A mérkőzés előtt jégkorongcsapatunk NHL-sztárjai, Jason Strudwick és Rob Niedermayer végzik el a kezdőrúgást. A játékosokat a 100% Fradi hozta el az Üllői útra, akik névre szóló számozott futballmezt kaptak ajándékba.
  .
  A két csapat befejezte a melegí­tést. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  Legyen Ön a 100% Fradi futball szakértője! Új játékot indí­t a tavaszi szezon hazai meccsein a 100% Fradi. A szí­nes hetilap minden Üllői úti mérkőzésünk előtt feltesz egy, az adott találkozóhoz kapcsolódó kérdést, melyre szurkolóink e-mailen vagy sms-ben válaszolhatnak. A Győr elleni meccsünkön arra a kérdésre várja a 100% Fradi szurkolóink válaszát, hogy a 90 perc során melyik játékosunk lőtt a legtöbbször kapura? Szurkolóinknak nem kell mást tenniük, mint csapatunk biztatása mellett elemezni a kapura lövéseinket és elküldeni a helyes választ e-mailen a fradiujsag@fradiujsag.hu cí­mre vagy sms-ben a 0630-3030FTC(382) számra. A beküldési határidő március 16., szerda éjfél. A helyes megfejtők között 100% Fradi előfizetést sorsolnak ki.
  .
  A győriek a téli szünetben két válogatott játékossal erősí­tettek, hiszen leigazolták Vincze Ottót és Kenesei Krisztiánt. Természetesen mindketten a kezdőcsapatban szerepelnek ellenünk. A vendégek összeállí­tása: Stevanovic -- Regedei, Pusztai, Stark, Makra -- Zsók, Lendvai, Vincze, Sándor -- Priskin, Kenesei.
  .
  László Csaba a mai meccsen a téli szünetben begyakorolt 4-4-2-es felállásban küldi pályára a mieinket. Érdekesség, hogy az ősszel Győrben két gólt szerző Robert Vágner ezúttal a kispadon kezd. Vezetőedzőnk elmondta, hogy a sáros mély talajon inkább az alacsony termetű Penksa kezd, aki gyorsabb és fordulékonyabb, ami előnyt jelenthet a mostani talajviszonyok mellett. A mieink összeállí­tása:Szűcs -- Vukmir, Botis, Gyepes, Leandro -- Rósa, Kapic, Lipcsei, Huszti -- Bajevski, Penksa. A kispadon Udvarácz, Takács Sasu, Bognár, Vágner, Tőzsér és Sowunmi foglal helyet.
  .
  Csapatunk mérkőzése után junior együttesünk is pályára lép 14 órától a Győr ellen a Liga bajnokságban a Nagyvárad tér felőli kapu mögött a 3-as edzőpályán.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a tavaszi idény csapatunk számára. A mieink ellenfele az Üllői úton a Győr lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport