2005.III.19. Ferencváros – Fehérvár: 0-1

NS-20050320-01-20050319

Fradi-kudarc, fehérvári bravúr

“Tragédia!” Ezt a szót ismételgették a hazai drukkerek, akik egyszerűen nem értették, hogyan játszhat ilyen gyengén, ennyire szétesően és mindenféle elgondolás nélkül a Fradi. Valóban furcsa volt mindezt látni azok után, ahogy László Csaba és Rósa Dénes nyilatkozott a szerdai, Diósgyőr elleni mérkőzés után.


Ferencváros – Fehérvár: 0-1 (0-0)
Üllői út, 5.590 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Kelemen)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis, Bognár Zs. (Tőzsér 54.) – Rósa D., Leandro, Huszti, Penksa (Bajevski 71.) – Wagner, Sowunmi (Sasu 46.)
vezetőedző: László Csaba

Fehérvár: Tudor – Csizmadia, Fehér Zs., Kuttor, Vincze Z. – Lattenstein, Tereánszki-Tóth (Szekér 92.), Bozsics, Zöld – Kerek (Schwarcz 89.), Magasföldi (Fodor 86.).
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Kuttor (70.)
Sárga lap: Rósa D. (95.) illetve Tudor (77.)

Miskolcon fontos három pontot szerzett az FTC. Pedig László Csaba ezúttal is támadó szellemben küldte pályára fiait, még akkor is, ha a csapatkapitány, Lipcsei Péter három sárga lap miatt hiányzott. De nélküle is meg lett volna a lehetőség a télen alaposan meggyengült, ezer sebből vérző és fiatalokkal teletűzdelt fehérvári csapat ellen.

Ám a vendégegyüttes már az első félidőben egyenrangú ellenfélnek bizonyult. Sőt a fehérváriak olykor pontosabban passzoltak, és jobban megbecsülték a labdát, mint a hazaiak. A Ferencváros fél óra elteltével tudott helyzetet kidolgozni, igaz, azt megelőzően már egy 11-es gyanús szituációt láthattunk a vendég 16-osán belül, amikor is Leandrót buktatták. Ám Kassai Viktor továbbot intett, a Fradi pedig továbbra sem találta a fehérvári védekező taktika ellenszerét. Ha Daniel Tudor mellett hat törpe szerepelt volna piros-kékben ezen a hideg délutánon, talán akkor sem lő gólt a Fradi.

Valóban meghökkentő volt ez az újabb gyatra produkció, és az ember önkéntelenül arra gondol: Lothar Matthäus hét ferencvárosit válogatott be a bolgárok elleni bő keretbe. És a kapitány, aki már az eltelt két fordulóról is elkeseredve beszélt, hát most méginkább rosszkedvű lehetett. Az első félidő egyetlen pozití­vumát a fehérvári ifjak jelentették, akik lelkesen nyargalásztak, és időnként bátran futballoztak az Üllői úti katlanban. De hol vannak már azok az évek, amikor a Fradi-Videoton meccsek a bajnoki cí­m sorsáról döntöttek. Amúgy jutott idő nosztalgiázni, hiszen Kassai Viktor úgy fújta le az első félidőt, hogy szinte észre sem vették a nézők, hogy kiürült a játéktér.

A második félidőben tovább borzolta szurkolói idegeit a Ferencváros. Valamivel támadóbb szellemű futballal rukkoltak ki a zöldek, ami azt jelentette, hogy olykor sikerült helyzetbe kerülniük. Ám ez a játék messze volt attól a teljesí­tménytől, amelyet egy bajnokaspiránsnak kellene bemutatnia egy, a létezés határán mozgó, ifjú labdarúgókkal teletűzdelt riválissal szemben. S ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre görcsösebb, idegesebb a Ferencváros – szurkolóstul, játékostul. Előbb kimaradt egy fehérvári ziccer, ám néhány pillanattal később Kuttor Attila már bevette Szűcs Lajos hálóját, előrevetí­tve a forduló meglepetését. Nem lehet szó nélkül elmenni Csertői Aurél munkája mellett, a fiatal edző sokadszor bizonyí­tja, hogy hiába omlik, bomlik, romlik körülötte minden, ő képes a semmiből is csapatot, méghozzá harcos, küzdeni tudó együttest faragni. Amely nemcsak küzdeni, hanem győzni is tud.

A találkozó hajrájában futott az eredmény, no meg a fehérvári védelem után a Fradi. A hazaiak mentek, rohantak előre, még Szűcs Lajos is a fehérvári 16-oson belül tűnt fel több í­zben is, ám hiába volt minden, az eredmény nem változott. A fehérváriak hősies küzdelemben őrizték meg minimális előnyüket. Jogos megérdemelt vendéggyőzelem volt ez, amely rengeteg tanulsággal szolgált: az ősszel még hatott László Csaba fanatizmusa, ami a tavaszra halványulni látszik. A szakmai okok feltárása az edzők dolga, de sok idejük nincs a diagnózis felállí­tására, hiszen már az eddigi hazai vereségekért is nagy árat fizethet a bajnok a végelszámolásnál. Ami ugyanis tény: a tavasszal otthon gólt sem szerzett, és mindkét meccsét elveszí­tette az FTC.

Nyilatkozatok:

László Csaba (a Ferencváros edzője): – Nehéz mit mondani egy olyan meccs után, amikor végig fölényben játszunk, az ellenfél pedig egy helyzetéből gólt szerzett. Mondhatnám én is azt, hogy az ilyen vereségekből tanulni lehet és kell, de az igazság az, hogy 40 éve ezt mondjuk, közben pedig nem tanulunk belőle. Egy dolgot lehet csak dicsérni: a közönséget, ők azt is megérdemelnék, hogy visszakapják a belépőjegyek árát. A Diósgyőr elleni meccs után nem erre számí­tottam, hiszen ott pörögtünk, gólokat rúgtunk, ennek ma nyoma sem volt. Most a válogatott meccs miatt van két “pihenő”, ezalatt rendeznünk kell a sorokat. Nem látom értelmét most személyekre szólóan kritikát mondani, majd mindent megbeszélek a csapattal az elkövetkező napokban.

Csertői Aurél (a Fehérvár szakvezetője): – Bravúr ez a javából, óriási eredménynek tartom a győzelmet. Nagy nyomás nehezedett a játékosaimra, kí­vülről-belülről, ám ennek ellenére higgadtan futballoztunk. A Ferencváros az egyik esélyese a bajnokságnak, ám mégis tudtunk nyerni az éllovas otthonában, és megtették már ezt mások is idén. Újfent bebizonyosodott, hogy a futballban nincs lehetetlen.

NS-20050320-03-20050319

NS-20050321-04-20050319

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.III.19. Ferencváros – Fehérvár: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk hiába játszott végig nyomasztó mezőnyfölényben, a téli szünetben kényszerből alaposan megfiatalí­tott Fehérvár FC 1-0-ra nyert az Üllői úton és ezzel a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozta.

  Ferencváros – Fehérvár: 0-1 (0-0)
  Üllői út, 5.590 néző, vezette: Kassai (Erős, Kelemen)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Botis, Gyepes – Bognár (Tőzsér 54.), Rósa, Leandro, Huszti – Sowunmi (Sasu 46.), Vágner, Penksa (Bajevski 71.)

  Fehérvár: Tudor – Csizmadia, Kuttor, Fehér – Vincze, Lattenstein, Tereánszki-Tóth (Szekér 90.), Bozic, Zöld – Magasföldi (Fodor 86.), Kerek (Schwarz 88.)

  Gól: Kuttor (70.)
  Sárga lap: Rósa (94.) illetve Tudor (78.)

  A mieink, amint az várható volt, az első perctől magukhoz ragadták az irányí­tást. A fehérváriak hármas védelmi vonalat húztuk fel a térfelük közepétől. Gyakorlatilag lehetetlen volt a kapu közelébe kerülni. Próbálkoztunk keresztlabdákkal, kényszerí­tőkkel, í­velésekkel, de a vendégek védelme szilárdan állt a lábán. Egy-egy gyors megindulással sikerült a tizenhatos közelébe kerülni, de ilyenkor a lövések irányzéka nem volt pontos, vagy a fehérváriak kapusa, Tudor hárí­tott.

  A második játékrészben Sasu beállásával élénkebb lett a támadójátékunk, csatárunkat képtelenek voltak tartani a vendég védők. Sasu nevéhez fűződik a legnagyobb helyzetünk is, Leandro í­velése után Sasu félfordulattal, kapásból gyönyörű mozdulattal lőtt, sajnos a kapufát találta el. Az idő múlásával egyre jobban kitámadtunk, í­gy a fehérváriak előtt is több lehetőség nyí­lt a kontrázásra és a vendégek egyre bátrabbak lettek. A 70. percben Magasföldi szöglete után a berobbanó Kuttor sajnos meg is szerezte a vezetést a Fehérvárnak. Az utolsó negyed órában a tizenhatosára húzódott vissza a Fehérvár és minden eszközt bevetett az eredmény megőrzése érdekében. Szinte állandóan “begörcsölt” valamelyik fehérvári játékosnak a lába és más módon is igyekeztek a vendégek széttördelni a játékot. Sajnos a mai meccsen sem tudtunk mit kezdeni a betömörülő, kizárólag a védekezésre kocentráló ellenfelünkkel és a Győr után tavasszal a Fehérvár is elvitte a három pontot az Üllői útról.

 • 95
  Vége a mérkőzésnek.
  94
  Tőzsér í­velt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Rósa kézzel ütötte kapura a labdát, amiért sárga lapot kapott. Középpályásunknak ez a harmadik sárga lapos figyelmeztetése, ezért nem játszhat az MTK elleni örökrangadón.
  92
  Szűcs is előrement a szögletünknél. Tőzsér beadása után Szűcs csúsztatta tovább a labdát, de a védők tisztáztak.
  90
  Foytatódott a mérkőzés. Újabb fehérvári csere. Tereánszki-Tóth helyett Szekér áll be.
  89
  A fehérvári kapusnak kirúgás közben begörcsölt a lába, ápolás miatt áll a játék.
  88
  Újabb vendégcsere. Kerek helyett Schwarz lép pályára.
  86
  Cserélt a Fehérvár. Magasföldi helyett Fodor állt be.
  83
  Kerek ugratta ki Magasföldit, aki egyedül törhetett volna kapura, de szerencsénkre az asszisztens tévesen lest jelzett.
  78
  Tudor időhúzásért kapott sárga lapot.
  76
  Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, ahol Vincze ellökte, Kassai továbbengedte a játékot.
  75
  Gyepes ugratta ki Sasut, aki estében 14 méterről lőtt, a félmagas labdát Tudor gyors vetődéssel ütötte szögletre a bal sarok elől.
  73
  Vágner kapott remek labdát a tizenhatoson belül, egy lövőcsellel elfektette Tudort, majd az üres kapu fölé emelt.
  71
  Harmadszor is cseréltünk. Penksa helyett Bajevski állt be.
  70
  Vezet a Fehérvár. Magasföldi szöglete után a berobbanó Kuttor 6 méterről fejelt a hálóba (0-1).
  69
  Sasu szerzett labdát a térfelünkön, végigrobogott vele a pályán, azonban 25 méterről sajnos a kapu mellé lőtt.
  66
  Sajnos rossz hí­r jégkorongozóinkról: a második harmad 5. percében ár 3-0-ra vezet az Újpest.
  65
  Rósa kapu elé csavart szabadrúgását Leandro csúsztatta tovább, Tudor gyors vetődéssel hárí­tott.
  63
  Majdnem vezetést szerzett a Fehérvár. Vincze szöglete után a ladba átszállt Szűcs fölött, a hosszú oldalnál Kerek fejelt kapura, Gyepes a gólvonalról kikotorta a labdát, amely Csizmadia elé került, aki 8 méterről centiméterekkel csavarta a labdát a bal felső sarok mellé.
  61
  Huszti élesen kapu elé lőtt labdáját a berobbanó Sasu elől Kuttor vágta ki a mezőnybe.
  59
  Vágner tört be a tizenhatoson belülre, Leandróhoz gurí­tott, aki kapásból a kapu fölé bombázott.
  56
  Leandro emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Sasu gyönyörű mozdulattal, kapásból, anélkül, hogy a labda földre pattant volna, félfordulattal lőtt és 13 méterről a kapufát találta el.
  54
  Másodszor cseréltünk. Bognár helyett Tőzsér állt be.
  49
  Rósa ugratta ki Sasut,de az asszisztens lest jelzett és Kassai lefújta a támadást.
  48
  Vincze futott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Szűcs a berobbanó Tereánszki-Tóth elől ütötte el.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Sowunmi helyett Sasu folytatja a játékot. A vendégek nem cseréltek.
  45
  A Nemzeti Ünnep miatt a szokásosnál kicsit később, pénteken jelent meg a 100% Fradi legújabb száma. Sajnos a lapzárta nem volt tekintettel a bajnoki menetrendre, ezért ebben a számban még csak a Győr elleni hazai meccsünkről olvashatnak.
  Ezen a találkozón hiába szereztünk két szabályos gólt, egyiket sem adta meg a játékvezető. Hogy ezen kí­vül mi történt még a meccsen, kiderül a 100% Fradiból.
  További témák:
  Milyen szakember László Csaba? Irigylik vagy csodálják az edzőkollégák? Mi lenne, ha több László Csaba dolgozna az élvonalban?
  A kérdésekre válaszol többek között Lothar Matthäus szövetségi kapitány, Mészöly Géza, az Újpest, Nagy Tamás, a pécsiek szakvezetője, de elmodják véleményüket egykori legendás játékosaink és volt magyar szövetségi kapitányok is.
  Vár állott, most kőhalom
  Szombati ellenfelünk, a Fehérvár kerete a téli szünetben jelentősen gyengült, Csertői Aurél együttese jórészt ifjúsági korú játékosokkal érkezik az Üllői útra. Miben bí­zik a Fehérvár. Mennyire reális fehérvári cél 100 kapott gól alatt zárni a szezont?
  Mikor térhet vissza Szkukalek Igor? Lesz-e ereje felállni a padlóról?
  Igor Achillen-í­nszakadása után kizárólag a 100% Fradi számára készí­tette el naplóját, melyből mindent megtudhatnak szurkolóink egy ilyen súlyos sérülést szenvedő játékos lelkivilágáról.
  Elég lesz-e az egy gól előny az EHF Kupában?
  Németh András vezetőedző szerint felesleges álmodozni, de a lányok még nem mondtak le az álmukról.
  45
  Vége az első félidőnek. A jégkorongbajnokság rájátszásában az első harmad 10. percében sajnos 2-0-ra vezet az Újpest.
  45
  Huszti tört be a tizenhatoson belülre, élesen középre lőtt labdáját Sowunmi elől Tudor szerezte meg.
  44
  Bozic 30 méteres lövését a jobb alsó sarok előtt vetdőve fogta meg Szűcs.
  41
  Kuttor tartotta fel Husztit a fehérvári térfél közepén, a játékvezető “természetesen” a fehérváriak javára í­télt szabadrúgást.
  39
  Vágner 19 méteres lövését Tudor a bal sarok elől ütötte szögletre.
  32
  Rósa gurí­tott le egy szabadrúgást 24 méterre a kaputól, Gyepes kapásból a kapu fölé lőtte a labdát.
  28
  Leandro tört be két ember között a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, Penksa egyet igazí­tott a labdán, majd 14 méterről a kapu fölé emelt.
  25
  Vágner húzott el a bal szélen, az alapvonaltól középre gurí­tott, Leandro levette a labdát, majd egy remek csellel becsapta Vinczét, aki “kihúzta” Leandro lábát. Az esettől két méterre helyezkedő Kassai a nyilvánvaló 11-es helyett továbbot intett.
  24
  Huszti í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Botis róbált kapura fejelni, de a levegőben ütközött ellenfelével, í­gy nem volt erő a fejesben és Tudor könnyedén megfogta a labdát.
  22
  Bognár í­velt be a tizenhatoson belülre, de Sowunmi elől Tudor lehúzta a labdát.
  18
  A feérváriak nagyon zártan védekeznek, teljesen visszahúzódtak a térfelükre. Hiába van szinte kizárólag nálunk a labda, egyelőre nem tudunk a kapu közelébe kerülni.
  13
  Leandro 30 méterről lőtt a kapu fölé.
  9
  Rósa szöglete után a védők kifejelték a labdát, amit Leandro kapásból, 25 méterről a kapu fölé lőtt. A labda a kapu mögött pont a eleví­zió kameráját találta el.
  5
  Bozic indí­tásával Tereánszki-Tóth tört előre, Botis remekül szorí­totta ki a fehérvári játékost, aki végül 12 éterről, laposan lőtt, de a gyengén guruló labdát Szűcs könnyedén megfogta.
  4
  Huszti visszatért a pályára, Tőzsér pedig ismét leült a padra.
  3
  Huszti maradt lent a fehérvári tizenhatoson belül. Középpályásunk a bokáját fájlalja. Fiatal játékosunkat hordágyon vitték le a pályáról, Tőzsér Dániel pedig elkezdett melegí­teni.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Egy különleges kezdőrúgásra kerül ma sor. Szörényi András és Szörényiné Szvorényi Zsuzsanna tavaly áprilisban a Győr elleni hazai bajnokinkon ismerkedtek meg és a múlt héten volt az esküvőjük. Szurkolóink nevében is sok boldogságot kí­vánunk az ifjú párnak!
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehérben, a vendégek piros-kékben játszanak majd.
  .
  Már csak percek vannak hátra a kezdésig, a csapatok befejezték a melegí­tést.
  .
  Egy héten belül másodszor vendégeskedik az Üllői úton Vincze Ottó. Korábbi játékosunk sárga lapok miatt kihagyja csapata mai, pécsi találkozóját. Vincze úgy döntött, hogy a helyszí­nen nézi meg a mi meccsünket. Az Üllői úti stadion székházában elbeszélgetett korábbi játszótársaival és barátjaival, ifjabb Albert Flóriánnal, Vasile Miriutával és Balogh Gáborral. (Fotó: 100%Fradi)
  .
  Új játékot indí­t a tavaszi szezon hazai meccsein a 100% Fradi. A szí­nes hetilap minden Üllői úti mérkőzésünk előtt feltesz egy, az adott találkozóhoz kapcsolódó kérdést, melyre szurkolóink e-mailen vagy sms-ben válaszolhatnak. A Fehérvár FC elleni meccsünkön arra a kérdésre várja a 100% Fradi szurkolóink válaszát, hogy a 90 perc során melyik játékosunk szerelt a legtöbbször szabályosan becsúszva? Szurkolóinknak nem kell mást tenniük, mint csapatunk biztatása mellett elemezni a becsúszó szereléseinket és elküldeni a helyes választ e-mailen a fradiujsag@fradiujsag.hu cí­mre vagy sms-ben a 0630-3030FTC(382) számra. A beküldési határidő március 23., szerda éjfél. A helyes megfejtők között 100% Fradi előfizetést sorsolnak ki.
  .
  Lányok! Gyertek a Fradiba focizni! A Ferencvárosi Torna Club március 27.-én, vasárnap délelőtt 11 órától az FTC birkózó csarnokában tartja az éves leány-női labdarúgás toborzóját! Vidékiek és budapestiek jelentkezését minden korosztályban szeretettel várjuk! 11-től a 6-12 éves, 12.30-tól a 12 évesnél idősebb lányok felmérésére kerül sor. Mindenki hozzon magával kényelmes, terembe való sportcipőt, sportruházatot! Zuhanyzási lehetőség természetesen van! Érdeklődni a 0630-933-4761-es számon lehet Hevesi Tamás vezetőedzőnél. Aki kiváncsi lány csapatunkra, a lányok jelenleg a népligeti régi kézilabdacsarnokban a futsal bajnokság négyes döntőjében szerepelnek. A finálé 11-től 16 óráig tart, a Győr elleni meccsünk után még érdemes átmenni biztatni a lányokat.
  .
  Tavasszal is folytatódik a Kommunikációs Iroda nagy sikerű kezdeményezése. Minden hazai meccsünk előtt két szurkolónk hozhatja be a Fradi-cí­meres, illetve a 28. bajnoki cí­münket jelképező zászlókat. Zászlóvivőnek e-mailben az ftc@ftc.hu cí­men, vagy levélben a 100% Fradi szí­nes hetilap cí­mén (1458 Budapest, Pf. 105.) lehet jelentkezni. A zászlóvivőket sorsolás útján választják ki. A mai mérkőzésünkön két 24 éves fiatalember, Benke Mihály és Földvárszky Norbert lengetik a zászlóinkat. A jóbarátok természetesen születésük óta Fradi-drukkerek. A zászlóvivőknek ma sincs könnyű dolguk, ugyanis a Győr elleni meccsünkhöz hasonlóan ezúttal is viharos erejű szél fúj.
  .
  Csapatunk mérkőzése előtt junior együttesünk már lejátszotta a Fehérvár elleni Liga bajnoki meccsét. Fiataljaink 8-0-ra nyertek. Gratulálunk, szép volt fiúk!
  .
  A fehérváriak elleni meccsünket az Üllői úti stadionban nézi végig a Kaposvár csapata is. A kaposváriak holnap a Megyeri úton lépnek pályára. Sok sikert kí­vánunk a somogyi zöld-fehéreknek!
  .
  Kuttor Attila, a Fehérvár FC legrutinosabb játékosa a 100% Fradiban úgy nyilatkozott, hogy a téli szünetben alaposan meggyengült fehérvári gárdának tavasszal a kiesés elkerülése a célja és szeretné 100-nál kevesebb kapott góllal zárni a szezont.
  .
  A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Vukmir, Botis, Gyepes -- Bognár, Rósa, Leandro, Huszti -- Sowunmi, Vágner, Penksa. A kispadon Udvarácz, Takács, Bajevski, Sasu, Kapic és Tőzsér foglal helyet.
  .
  A mieinknél Lipcsei Péter három sárgalapja miatt nem játszhat. Dragan Vukmir, Sorin Botis és Rósa Dénes kétsárga lappal játszanak, ezért nekik nem árt óvatosnak lenni. Ha valamelyikük ma sárgát kap, akkor ki kell hagynia az MTK elleni idegenbeli örökrangadót.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk hazai bajnoki meccse a Fehérvár FC ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport