2005.IV.27. Ferencváros – Újpest: 1-1

Nem futballoztak – harcoltak a fővárosi rangadón

Az, hogy egy Ferencváros-Újpest bajnokin nincs telt ház, sajnos, már nem meghökkentő. A régi szép idők hangulatát legfeljebb a két szurkolótábor verbális párbaja idézte fel – a részletek közlésétől inkább eltekintünk -, így aztán a leginkább abban lehetett reménykedni, hogy a főszereplők, azaz a játékosok rukkolnak elő a nagy rangadóhoz illő produkcióval. Ezzel amúgy a második és harmadik helyezett tartozik is a közönségnek, arról nem is szólva, hogy a tavasszal pocsékul teljesítő Ferencváros nyilván tudta: az ősi rivális újpestiek legyőzésével akár bűnbocsánatot is nyerhet hívei körében.


Ferencváros – Újpest: 1-1 (0-0)
Üllői út, 8.308 néző, vezette: Megyebíró János (Szpisják, Tóth P.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis, Takács Á. – Kapic – Rósa D., Lipcsei, Huszti – Sowunmi (Bajevski 90.), Vagner (Bognár 64.)
vezetőedző: László Csaba

Újpest: Vlaszák – Fehér Cs., Böjte, Juhár, Vanczák – Simek, Erős K. – Farkas B., Tóth N., Polonkai (Bükszegi 64.) – Rajczi (Feczesin 83.)
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Rósa D. (54.) illetve Tóth N. (69.)
Sárga lap: Vukmir (37.), Huszti (42.), Gyepes (52.) illetve Vanczák (14.), Simek (53.), Farkas (58.)
Kiállítva: Lipcsei (58.)

Ennek ellenére a házigazdák kezdését tódítás lenne ellentmondást nem tűrőnek nevezni, mert inkább az Újpest játszott mezőnyfölényben, ügyesen, bár nem túl veszélyesen szövögette támadásait, és közben nem engedte a vendéglátóját kibontakozni. Csupán a félidő derekán lett néhány percig valamivel kiegyensúlyozottabb a kép, ekkor elő-előfordult, hogy a zöld-fehérek is eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, de csak addig, és csak azzal a csekély eredménnyel, hogy olykor Vlaszák Gézának is lehetősége nyílt összeszedni néhány kóbor labdát. Így aztán az első játékrészre bűn lenne több szót pocsékolni annál, minthogy a lilák kezdeményezéseivel és roppant unalmasan telt el.

A szünet után kicsit élénkebbek lettek a FTC játékosai – ehhez persze nem kellett nagy erőfeszítés -, és a csapat gyakorlatilag a semmiből vezetést szerzett. Úgy tűnt, mélyen “aludtak” az újpesti védők Huszti Szabolcs szabadrúgásánál és a házigazdák ennek köszönhették, hogy első helyzetüket rögtön gólra is válthatták. Az örömbe aztán gyorsan üröm is vegyült, az önbíráskodó Lipcsei Pétert ugyanis kiállította a játékvezető és a Fradi ezért emberhátrányban folytatta a találkozót.

Nehezen csillapodtak az indulatok, egy lökdösődés – az egyik hordágycipelő meglepő módon játék közben a pályára lépve meglökte Fehér Csabát, majd a hirtelen masszává gyúródó embertömegben a Fradi cserekapusa, Udvarácz Milán fellökte Simek Péter -, és több füstölgő petárda miatt egy ideig állt is a játék, ám ezután mozgalmasabbá és izgalmasabbá vált a mérkőzés. Előbb Huszti Szabolcs dönthette volna el a három pont sorsát, majd Tóth Norbert egyenlített, később Adam Kapic a kapufát találta el – ezekben a percekben több esemény történt mint előtte egy órán keresztül.

Mintha ekkor döbbentek volna rá a csapatok, hogy végre igazán futballozni kellene és ezt a mecscset talán meg is lehetne nyerni. Mészöly Géza mindenesetre csatárokat cserélt, ám ez sem segített, és végül döntetlennel zárult a rangadó. Sajnos, a rangadó jelző csak az utolsó félórában állta meg a helyét, és ezért igazságtalan lenne, akár a közepes minősítést is megadni a találkozónak. Zömmel az újpestiek irányítottak, ám ők is túl kényelmesen futballoztak ahhoz, hogy rászolgáltak volna a győzelemre, a Ferencváros is csak a lelkesedéséért dicsérhető, így aztán a döntetlen igazságos eredmény volt.

Nyilatkozatok:

László Csaba (a Ferencváros szakvezetője): – Az első 45 perc azt hozta, amit vártunk. Jött az Újpest, de a kapunkra nem jelentettek veszélyt. A fordulás után bátrabban futballoztunk, vezetést szereztünk, Huszti padlóra küldhette volna ellenfelünket, ám óriási ziccert hibázott. Sajnos ezt megbosszulta magát, hiszen Lipcsei – aki nagy butaságot követett el – kiállítása után egyenlítettek a vendégek. A hátralévő játékidőben tíz emberrel is megvoltak a lehetőségeink, nem éltünk azokkal, így egy élvezetes meccsen két pontot elveszítettünk.

Mészöly Géza (az Újpest edzője): – Nem vagyok teljesen elégedett csapatom teljesítményével, elsősorban azért van hiányérzetem, mert emberelőnyös helyzetben nem tettünk meg mindent a sikerért. A Fradi azt tette, amit ebben a helyzetben tehetett, mindent megpróbálva, a játékot széttördelve küzdött azért, hogy pontot szerezzen, és ne legyen helycsere a tabellán. Vasárnap fontos meccs vár ránk a Debrecen ellen, nyerni szeretnénk.

Újságírói kérdésre a szakvezetők a következőket mondták a játékvezető teljesítményéről.

– Egyetértek azzal a megállapítással, hogy a bíró nem tudta teljesen kézben tartani az összecsapást, az is nehezen érthető, hogy miért csak 3 percet hosszabbított a játékvezető. Számítottunk rá, hogy a külső körülmények nehezítik majd játékunkat, ám ilyen erős nyomásra nem számítottam. A kispadról, de akár a pálya mellől, a mentőstől is érkezett “segítség” a hazaiaknak, és ez a nyomás egyáltalán nem tett jót a csapatom játékának – kezdte mondandóját a vendégek szakvezetője.

Én nem mennék bele részletesen a játékvezetői bírálatokba, hiszen mindkét oldal nyilvánvalóan másként látja a dolgokat, ráadásul akkor holnap estig itt elemezhetnénk a történteket, hiszen akkor azon is vitatkoznánk, hogy Farkas belépője nem ért volna-e pirosat – vette át a szót László Csaba. – Ráadásul ekkor biztosan szóba kerülne az őszi meccs is, amikoris Szűcsöt kövekkel dobálták, szintén komoly nyomást gyakorolva ezzel csapatomra. Ami a kispadot illeti: Udvarácz Milán tette miatt minden újpestitől elnézést kért a meccs után, emellett a többiek is elismerték az Újpest pontszerzését.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IV.27. Ferencváros – Újpest: 1-1 bejegyzéshez

 • Csapatunk roppant feszült hangulatú mérkőzésen, több mint 30 percig emberhátrányban játszva 1-1-es döntetlenre végzett az ősi rivális Újpesttel.

  Ferencváros – Újpest: 1-1 (0-0)
  Üllői út, 8.308 néző, vezette: Megyebíró (Szpisják, Tóth P.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Takács Á., Lipcsei, Kapic, Huszti – Rósa, Vágner (Bognár 64.), Sowunmi (Bajevski 92.)

  Újpest: Vlaszák – Fehér, Böjte, Juhár, Vanczák – Simek, Erős, Farkas, Tóth – Polonkai, Rajczi (Feczesin 83.)

  Gól: Rósa (55.) illetve Tóth (69.)
  Sárga lap: Vukmir (34.), Huszti (42.), Gyepes (53.) illetve Vanczák (14.), Farkas (58.)
  Kiállítva: Lipcsei (58.)

  A mérkőzés megkezdése előtt érkezett meg a stadionba Orbán Viktor volt miniszterelnök is, aki az újpesti tulajdonosokkal együtt nézte végig a derbit.

  Az első félidőt mindkét együttes óvatosan kezdte, ezért a kapuk előtt alig alakult ki veszélyes helyzet. Ettől függetlenül nem volt unalmas a meccs, rengeteg szabálytalanságot követtek el a játékosok, a vendégek többször alattomos, durva szabálytalanságokat követtek el. A vendégek egyáltalán nem viselkedtek úgy, ahogy “vendégségben” illik. Szurkolóik többször is huhogással provokálták Sowunmi Thomast, cserejátékosaikat pedig a biztonsági szolgálat munkatársainak kellett a reklámtáblák mögé terelni melegíteni, de ezt is csak többszöri felszólítás után sikerült elérni. Az első 45 perc úgy ért véget, hogy egyetlen komoly helyzetet sem láthattunk.

  A második játékrész sokkal mozgalmasabban alakult. A 49. percben majdnem vezetést szerzett az Újpest, Simek lövése Tóth lábáról pattant a kapunkba, de Tóth lesen állt, ezért Megyebíró érvénytelenítette a találatot. Az 55. percben megszereztük a vezetést. Botis fejesét még védte Vlaszák, de a kipattanót Rósa a hálóba továbbította (1-0). Három perccel később létszámhátrányba kerültünk. Az egész meccsen “szokás szerint” rendkívül idegesen és durván játszó Farkas Balázs nyújtott lábbal, piros lapot érően brutálisan rátartott Huszti lábára. Lipcsei arrébb lökte az újpesti játékost, aki tetrális mozdulattal elterült a földön. A játékvezető csapatkapitányunkat kiállította, Farkasnak a sárga lapot mutatta fel. Négy perccel később Fehér Csaba ámokfutása miatt állt több mint két percig a játék. Az újpestiek játékosa az egyik hordágycipelő túl lassan adta vissza a labdát, ezért az újpesti játékos teljes erejével nekilökte a “hordágyast” a reklámtáblának, aki két kézzel visszalökött. Az újpesti kispad egy emberként akart rátámadni a hordágyvivőre, akit a mi kispadunk, illetve a pályán lévők próbáltak megvédeni. Hatalmas lökdösődés alakult ki a pályán, nehezen állt helyre a rend. A 69. percben sajnos egyenlítettek a lila-fehérek. Egy hatalmas bedobás után Polonkai futott el a jobb szélen, a rövid sarokhoz lőtte a labdát, a berobbanó Tóth pedig Bognárt lerázva közelről a hálóba csúsztatott (1-1). Az utolsó 20 percben mindkét együttes győzelemre játszott, ekkor jó iramú, élvezetes volt a meccs, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de több gól már nem esett.

  Mivel a Debrecen legyőzte a Sopront, ez a döntetlen sem az újpestieknek, sem nekünk nem jó.

 • 93
  A bíró lefújta a meccset. Mindkét szurkolótábor saját csapatát ünepelte a lefújás után.
  92
  Ceréltünk. Sowunmi helyett Bajevski lépett pályára. Talán mondanunk sem kell, az újpesti tábor most is huhogott.
  90
  A negyedik játékvezető öt perc hosszabbítást jelzett.
  89
  Huszti ívelt keresztbe egy szabadrúgást, de Botis elől Vlaszák lehúzta a labdát.
  87
  Bükszegi indításával Simek próbált meg kilépni, de a három méteres hátrányból induló Takács két lépéssel utolérte a “Gyorsvonatot” és az alapvonalon túlra rúgta előle a labdát. Simek a “sprint” után levegő után kapkodott, Taki könnyedén bekocogottt a tizenhatosunkon belülre.
  85
  Takács és Simek küzdöttek a labdáért, a “Gyorsvonat” megpróbálta vállal ellökni játékosunkat, de “lepattant” róla.
  83
  Cserélt az Újpest. Rajczi helyett Feczesin állt be.
  82
  Vanczák buktatta Gyepest a tizenhatosunknál. Kész csoda, hogy az újpesti játékost még nem állították ki.
  81
  Bükszegi tört be a bal oldalon a tizenhatosunkon belülre, középre gurított, Erős kapásból akart lőni, de átesett a labdán, védőink pedig tisztáztak.
  79
  Erős gurított Simekhez, akinek 18 méteres lapos lövését Szűcs vetődve ütötte szögletre a jobb sarok elől.
  77
  Egy keresztbeívelés után Tóth 20 méterről kapásból a klubház erkélyére lőtte a labdát.
  75
  Takács tört előre nagy lendülettel, egy biciklicsellel leültette Fehért, majd kiugratta Husztit, de Juhár sajnos az utolsó pillanatban keresztezni tudott és mentett.
  74
  Huszti adott be szaabdrúgást a kapu elé, Botis fejese után a felső kapufáról pattant vissza a labda, apic kapásból, félfordulattal lőtt, de Vlaszák a léc alól tolta szögletre a labdát.
  72
  Simek vette el a labdát Takácstól a téfelünk közepén, lefutott az alapvonalig, kapu elé lőtt labdájáról szerencsére lemaradt a bevetődő Rajczi.
  71
  Huszti ívelt be szabadrúgást a kapu elé, de Gyepes mellé csúsztatott.
  69
  Egyenlített az Újpest. Egy bedobás után Polonkai futott el a jobb oldalon, félmagasan középre emelt és a rövid saroknál Tóth Bognárt lerázva magáról, a hálóba csúsztatott (1-1).
  68
  Tóth 23 méterről szabadrúgásból a “Springer szobor testi épségét” veszélyeztette.
  67
  Takács futott el a bal oldalon, remek ütembne gurított középre, de Huszti 15 méterről kapásból a kapu fölé bombázott.
  64
  Először cseréltünk. Vágner helyett Bognár állt be.
  62
  Két percre félbeszakadt a mérkőzés. Fehér szerint az oldalvonalnál az egyik mentős nem adta elég gyorsan vissza a labdát. Az újpesti játékos a mentőt nekilökte a reklámtáblának, a mentős nem hagyta magát és visszalökött. Brockhauser István az újpestiek kapusedzője is rárontott a mentősre, akit a mi játékosaink próbáltak megvédeni. Hatalmas lökdösődés kezdődött, csak nehezen állt helyre a rend. A végén Fehér és a mentős összeölelkezve kibékültek. Fehér az egész meccs alatt mindenkit provokál.
  58
  Farkas brutálisan rátartott Huszti lábára. A gyenge idegzetéről közismert újpesti játékos sárga lapot kapott. Lipcsei csapatkapitányként számonkérte a súlyos szabálytalanságot és arrébb lökte Farkast, aki teátrális mozdulattal “összeesett”. Megyebíró kiállította Lipcseit.
  55
  Vezetünk!!! Botis közeli fejest Vlaszák kiütötte, a labda Rósa elé pattant, aki a kipattanót a hálóba továbbította (1-0).
  54
  Simek hátulról megrúgta Huszti bokáját, a “Gyorsvonat” is besárgult.
  53
  Gyepes egy becsúszás után Rajczi lábát találta el, amiért sárga lapot kapott. Gyepinek is ez volt a harmadik sárgája, így ő sem játszhat a Pápa ellen szombaton.
  52
  Takács adott egy “kötényt” Erősnek, az úpesti játékos a földre ült, amiért szabadrúgást kapott.
  50
  Szurkolóink egy drapit emeltek fel: “Simon Tibor már 3 éve nem vagy köztünk… csak a gyilkosaid!”
  49
  Egy legurított szabadrúgás után Simek lövése Tóth lábáról a kapunkba pattant, de az újpesti középpályás lesen állt, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást.
  48
  Sowunmi 23 méterről lőtt a kapu mellé.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik oldalon sem volt csere.
  46
  Egyelőre nem kezdődik el a második félidő, mert egy füstbomba következtében köd ereszkedett a pályára.
  45
  A nemrégiben megújult 100% Fradi szerdán megjelenő számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók.
  -- 100%Fradi -- Címlapunkon Lipcsei Péter található, aki a vele készült interjúban többek között arról is beszél, miért ez élete legnehezebb időszaka csapatkapitányként.
  A szerdán megjelenő 100% Fradiban ezen kívül az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
  Kapic, a jelentős figura
  Szlovén középpályásunk őszintén vall tavaszi megpróbáltatásairól: elmondja azt is, hogy miért jelentette fel a Ferencvárost, majd miért függesztette fel feljelentését, de arról is szót ejt, maradhat-e nyáron a csapatnál.
  Titi a Holdról?
  Kriston Attila évekig a ferencvárosi szurkolók egyik kedvenc játékosa volt. A máig népszerű Titi csak a 100%Fradinak nyilatkozott skóciai élményeiről. A középpályás sajátos stílusban és fanyar humorral mesélt livingstoni életéről, arról, hogy miért hitték azt a skótok, hogy a Holdról érkezett, de arról is, miért játszott több meccsen át középcsatárként csapatában.
  Ki az álom Fradi játékos?
  A négy hétig zajló versenyünk a végéhez érkezett. Szakemberek és szurkolók szavazatai alapján összeállítottuk minden idők álom Fradi játékosát.
  Triplázhatunk
  Ha a bajnokságban nem is, de a Magyar Kupában magabiztosan menetel csapatunk. A BKV Előre elleni meccs hőse, a “másfél” gólt szerző Huszti Szabolcs volt, aki első fejes gólját szerezte felnőttként.
  Kinek a legzöldebb a vére?
  A 100% Fradi bemutatja az ország legidősebb Fradi szurkolóját. Román Sándorné a napokban ünnepelte a 100. születésnapját és több, mint 80 éve szorít cspatunkért.
  Tőzsér arcai
  Az ifjú hölgyek nagy-nagy örömére a lapból kiderül, hogy milyen volt a lányok kedvence “fiatal” korában.
  AranyCsirke
  A pályán a teljesítményével, a pályán kívül személyiségével és nem utolsósorban külsejével hívja fel magára a figyelmet. Ismerik és elismerik, mégis, ahogy a pályán, úgy a pályán kívül is inkább a háttérben szerepel. Ő Kovács Vera, becenevén Csirke, akiről rendhagyó fotókat is láthatnak “rajongói”.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, nyereményjátékot, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Vukmir beadása után Lipcsei továbbcsúsztatta a labdát, amire Rósa próbált meg lecsapni, Vlaszák megelőzte. A két játékos ütközött egymással, majd sportszerűen kezet fogtak egymással, amikor Fehér neki akart ugrani Rósának. Sowunmi és az újpesti játékosok fékezték meg a magáról megfeledkező újpesti védőt.
  44
  Polonkai passzával Erős tört be a tizenhatosunkon belülre, de két védő szorításában estében 14 méterről a kapu mellé lőtt.
  42
  Huszti egy rosszütemű becsúszás után Fehér lábát találta el, jogosan kapott sárga lapot.
  39
  Takács már sokadszor futotta le Simeket. Fiatal játékosunk 5 méteren legalább három méterrel megverte ellenfelét. A mi Takink egy sebességi fokozattal gyorsabb az “újpesti gyorsvonatnál”.
  37
  Vukmir becsúszva szerelte Erőst. az újpesti játékos hatalmas ordítással a földre esett, Megyebíró előbb továbbot intett, majd amikor hallotta Erős fájdalmas ordítását, megállította a játékot és sárga lapot adott Vukmirnak. Dragannak ez a harmadik figyelmeztetése, így nem játszhat szombaton a Pápa ellen. Erős természetesen azonnal meggyógyult.
  35
  Simek végzett el szabadrúgást 24 méterre a kapunktól. Lövését a tizenhatoson belül helyezkedő Gyepes az alapvonalon kívülre fejelte.
  33
  Lipcsei remek indításával Rósa futott el a jobb szélen, de sajnos a beadás lecsúszott a lábáról és a labda a kapu mögé szállt.
  29
  Vanczák buktatta úgy Rósát, hogy a labda nem is volt a közelben. Az újpesti védőnek már volt sárga lapja. Gyulay Zsolt, az Újpest egyik tulajdonosa a páholyban az esetnél annyit mondott: “Simán ki lehetett volna állítani a Vilit.”
  27
  Takács pattintotta rá a labdát az oldalvonalnál Simek lábára, ahonnan a ladba a vonalon kívülre került. Az esettől fél méterre (!!) álló asszisztens újpesti bedobást jelzett.
  26
  Huszti emelt a tizenhatoson belül egyedül álló Rósához, de az asszisztens lest jelzett.
  23
  Huszti szöglete után Vlaszák húzta le a labdát.
  20
  Simek jobboldalilapos beadása után Szűcs könnyedén felvette a labdát.
  17
  Ismét huhogtak az újpesti szurkolók…
  15
  Tamási és egy másik cserejátékos a reklámtáblák előtt kezdett el melegíteni. Az egyik rendező megkérte őket, hogy menjenek be a palánk mögé, mert ez a szabály, de a cserejátékoslok erre nem voltak hajlandóak. Amikor több rendező is felhívta a figyelmüket arra, hogy a palánk mögött kell melegíteni, akkor kelletlenül hátravonultak. Más csapat játékosaival soha nem szokott ilyen probléma lenni. Az újpesti táborból egy félliteres tele palackkal majdnem megdobták a kapu mögött álló mentőket.
  14
  Vanczák nyújtott lábbal letalpalta Kapicot, járt a sárga lap.
  13
  Az újpesti szurkolók ismét huhogtak. Az erre vonatkozó FIFA-előírást ismerjük. A játékvezető a jelek szerint nem…
  10
  Vágner próbálta meg két újpesti között elvinni a labdát, de Juhár és Vanczák együttes erővel szerelni tudták. Közben a két újpesti összefejelt egymással, Vanczákot ápolni kellett. Ritkán látható jelenet volt, hogy először a mi játékosaink nézték meg, mi történt Vanczákkal, saját játékostársai rá sem néztek. Vanczák rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  7
  Tóth próbálta meg kiugratni Rajczit, de az asszisztens lest jelzett.
  4
  Lipcsei ütközött szabályosan Farkassal a felezővonalnál. Az újpesti játékos szokásához híven elvesztette a fejét, játékostársai fogták le.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indítottuk útjára a labdát.
  .
  Megérkezett a stadionba Orbán Viktor volt miniszterelnök is, aki az újpesti tulajdonosokkal együtt nézi végig a mérkőzést.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. Szurkolóink egy több szektort beborító “TÁMADÁS!” feliratú koreót készítettek, amin látszott, hogy rengeteget dolgoztak rajta. A szurkolók első párharcát fölényesen nyerték a mieink az újpestiekkel szemben.
  .
  A két csapat befejezte a melegítést. Az újpesti szurkolók -- csakúgy, mint ősszel a Megyeri úton -- huhogással provokálták színesbőrű játékosunkat, Sowunmi Thomast. Reméljük, a liga ellenőre jegyzetelt…
  .
  Az újpesti klub a vendégszurkolók részére biztosított 1200 jegyen további 700 belépőt igényelt a 16-os szektorba. A rendőrség biztonsági okokból erre nem adott engedélyt, mivel a 15-ös szektorban ferencvárosi szurkolók foglalnak helyet és ezen a mérkőzésen a két tábor között egy szektort teljesen üresen kell hagyni.
  .
  A kapu mögötti két szektor 25 perccel a kezdés előtt majdnem teljesen megtelt. A két szurkolótábor már hangpárbajt vív egymással.
  .
  Tavasszal is folytatódik a Kommunikációs Iroda nagy sikerű kezdeményezése. Minden hazai meccsünk előtt két szurkolónk hozhatja be a Fradi-címeres, illetve a 28. bajnoki címünket jelképező zászlókat. Zászlóvivőnek e-mailben az ftc@ftc.hu címen, vagy levélben a 100% Fradi színes hetilap címén (1458 Budapest, Pf. 105.) lehet jelentkezni. A zászlóvivőket sorsolás útján választják ki. A mai meccsünkön a 18 éves Fleischer Gábor és a 16 esztendős Gábor Péter lengetheti a zászlókat. Mindketten tanulók, valamennyi hazai meccsünkön kint vannak és szurkolnak csapatunknak, amikor tehetik, az idegenbeli meccsekre is elkísérik a mieinket. Mindkettejük nagy álma, hogy játékvezetőként működhessenek közre rangos mérkőzéseken.
  .
  A ma megjelenő 100%Fradinak adott interjújában Lipcsei Péter szót ejt a mai mérkőzésről:
  -- Tompának érzem tavasszal az együttest -- mondta a csapatkapitány. -- Jönnek a rangadók, remélem, ez magával ragadja majd a csapatot. Sokat beszélgetünk egyébként, és mindannyian arra jutottunk, hogy most már tényleg az utolsó órában vagyunk, de még semmi nincs veszve. Bejutottunk a kupadöntőbe és a bajnokságban sem úszott még el minden.
  Van még esélyünk szerinted a bajnoki címre?
  -- Szerintem igen, bár kétségkívül nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A rangadókat itthon játsszuk, és bízom abban, hogy hazai pályán most már nem botlunk többet, kötelező legyőzni az Újpestet, majd a Debrecent is, és remélhetőleg idegenben is hozzuk a meccseket.
  Csapatkapitányunk a hetilapban beszél a Ferencvárosnál kialakult helyzetről, az utóbbi időben tett, társakat kritizáló nyilatkozatáról, az ő szerepéről ebben a nehéz helyzetben.
  .
  A mieink összeállítása: Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Takács, Lipcsei, Kapic, Huszti -- Rósa, Vágner, Sowunmi. A kispadon Udvarácz, Béress, Bognár, Bajevski, Tőzsér és Horváth Dávid vár bevetésre. A nagyon tehetséges Horváth Dávid először ülhet le felnőtt tétmérkőzésen a kispadra.
  .
  A mai meccsen Balog Zoltán három sárga lapja miatt nem léphet pályára. Ismét tagja a kezdőtizenegynek Robert Vágner és Sorin Botis.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Már csak 30 perc van hátra az Újpest elleni rangadóig. A két csapat tagjai a pályán melegítenek. A vendégszektor gyakorlatilag megtelt összesen jelenleg mitnegy négyezren lehetnek a lelátón.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST