2005.IV.30. Pápa – Ferencváros: 1-2

Ünnepelhetett a Fradi-tábor

Fordított és nyert a Ferencváros


Pápa – Ferencváros: 1-2 (1-0)
Pápa, 4.300 néző, vezette: Szabó Zsolt (dr. Hegyi, Kispál)

Pápa: Szép – Farkas V., Farkas A., Mutica, Geri – Lászka – Szabó Z., Szabó T. (Somfalvi 65.), Róth (Kincses 52.) – Hercegfalvi (Stevica 83.), Medved
szakmai igazgató: Szentes Lázár

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Huszti – Sowunmi, Takács Á., Csepregi (Béress 86.), Tőzsér – Bajevski (Bartha 57.), Vagner (Nógrádi 69.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Medved (19. – 11-esből) illetve Huszti (67.), Nógrádi (70.)
Sárga lap: Farkas A. (40.), Szabó Z. (52.), Lászka (57.) illetve Balog Z. (50.), Nógrádi (72.), Sowunmi (78.)

A Ferencváros fiataljai Pápán bebizonyították, lehet rájuk számítani. A sérülés és eltiltások miatt válogatott labdarúgóit nélkülöző bajnokcsapatban ezúttal pályára lépett a 23 éves Takács Ákos, a 20 éves Csepregi Richárd, csereként pedig a 18 éves Bartha László és a télen még a keretbe sem jelölt 22 éves Nógrádi Árpád, a hajrában pedig a 20 éves Béress János is.

Nos, a zöld-fehér együttes a szintén fiatalnak számító Huszti Szabolcson (22) és Tőzsér Dánielen (20) kívül az említetteknek köszönheti a sikert. Nem elképzelhetetlen, hogy a sztároknak kikiáltott, és sok pénzbe kerülő Alekszandar Bajevszki és Robert Vagner (a két légiós hetek óta képtelen gólt rúgni) helyett a bajnokság hajrájában már a fiataloké lesz a főszerep.

Percről percre

19. perc: Róth indította Hercegfalvit a bal oldalon, aki a 16-oson belül visszafelé cselezett, de fennakadt Balog Zoltán lábán, karján, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Medved végezte el a tizenegyest, és jobbal, laposan rúgta a labdát a jó irányba vetődő Szűcs Lajos mellett a bal alsó sarokba. 1-0
67. perc: Tőzsér végzett el szögletet jobbról. Középre ívelése után Vagner visszapasszolta hozzá a labdát, Tőzsér ballal középre ívelt, Huszti pedig négy méterről fejelte a labdát a kapu jobb oldalába. 1-1
70. perc: Nógrádi második labdaérintéséből gólt szerzett! Tőzsér ívelte a labdát a jobb oldalról, szabadrúgásból az ötösön belülre, Nógrádi öt méterről estében, ballal, gyengén találta el a labdát, amely a bal kapufa tövéről gurult a hálóba. 1-2

Értékelés:

A játékvezető értékelése: Szabó Zsolt (5): a bíró eredményt befolyásoló, hibás ítéleteket hozott. A 16. percben Botis lerántotta a középen kiugró Medvedet, a játékvezető továbbot intett. A 29. percben Balog Zoltán visszahúzta a bal oldalon kiugró Róthot, ismét néma maradt a síp. A 90. percben Béress mellbe rúgta a 16-oson belül kiugró Stevicát, elmaradt a büntető. Szabó Zsolt következetlenül, formán kívül bíráskodott.

Fény és árnyék

+++ Örömfoci volt a mérkőzés szünetében: mintegy száz szurkoló a vendégszektor mögött egy kölcsönlabdával hatalmas csatát vívott.
— Rengetegen érkeztek gépkocsival a mérkőzésre és a Várkert ősparkjának füvén állították le az autójukat, hatalmas kárt okozva.

Nyilatkozatok:

Szentes Lázár, a Pápa szakmai igazgatója: – Jól felkészültünk a Ferencvárosból, a vendégek azt nyújtották, amit vártunk. Az első félidőben veszélyesebben játszottunk, megérdemelten vezettünk. A szünet után sajnos már nem voltunk elég hatékonyak.

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: – Nagyon kellett már egy sikerélmény. A mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, a Pápa azonban veszélyesen kontrázott. Örülök a fiatalok jó teljesítményének, bár még sokat kell fejlődniük, de megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.

Huszti Szabolcs: – Talán most kilábalunk a gödörből. Igaz ebben már hiába bíztunk a Diósgyőr és a Vasas elleni győzelmeink után, de ezúttal vesztett állásból fordítottunk, ami a csapat tartását mutatja. A korábbi meccseken sem volt gond az elszántsággal, csak semmi sem jött össze. Külön értékes ez a győzelem azért, mert akkor értük el, amikor rengetegen hiányoztak. A mai meccs megmutatta a Fradi erejét és, hogy a keret valamennyi tagjára lehet számítani. Ha a Debrecen nem nyer Újpesten, akkor még bármi előfordulhat, hiszen mi is fogadjuk a debrecenieket és ha legyőzzük őket, akkor még marad esélyünk a bajnoki cím megvédésére.

Nógrádi Árpád: – Hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, ráadásul én szereztem a győztes találatot. Amikor bementem, azt kérte tőlem László Csaba, hogy próbáljak bemenni a védők közé, mozogjak sokat, próbáljak meg két védőt magamra húzni és így csináljak helyet a többieknek. A gólom előtt nem találtam el jól a labdát, de ez volt a szerencsém. Még abban sem vagyok biztos, hogy elért a hálóig a labda, de ez nem számít, a lényeg, hogy a gólvonalon túljutott. Tudom, hogy a győztes gólom nem jelent automatikus helyet az első csapatban. Igyekszem úgy dolgozni, hogy fokozatosan egyre több lehetőséget kapjak László Csabától.

Csepregi Richárd: – Úgy gondolom, hogy egész jól ment a játék, a fiatalok nem okoztak csalódást, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megvan a három pont, amire óriási szüksége volt a csapatnak. Mindenki jól játszott, küzdöttünk, hajtottunk, és megérdemelten nyertünk. Az volt a feladatom, hogy irányítsam a középpályáról a csapatot, szervezzem a játékot. Az első 10 percben volt 1-2 rossz átadásom, de utána megnyugodtam, és szerintem többnyire sikerültek a passzok. Az első félidőben majdnem sikerült betalálnom, centiken múlott, ha bement volna a szabadrúgásom, akkor mennybe mentem volna.

Béress János: – Nagyon izgultam, de nagyon nagy élmény volt, hogy beállhattam. – Nem sok jó megmozdulásom volt az 5 perc alatt, de elsősorban a védekezésre kellett ügyelnem a jobb oldalon. A juniorhoz meccsekhez képest lényegesen nagyobb volt az iram, ezt meg kell még szoknom.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IV.30. Pápa – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 0-1-ről fordítva nyert 2-1-re és továbbra is maradt esélyünk a címvédésre.

  Pápa – Ferencváros: 1-2 (1-0)
  Pápa, 4.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál)

  Pápa: Szép – Farkas V., Farkas A., Mutica, Geri – Szabó Z., Lászka, Szabó T. (Somfalvi 66.), Róth (Kincses 54.) – Hercegfalvi, Medved

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Huszti – Sowunmi, Takács Á., Csepregi (Béress 87.), Tőzsér – Vágner (Nógrádi 71.), Bajevski (Bartha 57.)

  Gól: Medved (19. – 11-esből) illetve Huszti (70.), Nógrádi (72.)
  Sárga lap: Farkas A. (41.), Szabó Z. (54.), Lászka (58.) illetve Balog (51.), Nógrádi (72.), Sowunmi (80.)

  A házigazdák az első perctől védekezésre rendezkedtek be és gyors ellentámadásokat vezettek. Ezek az akciók, melyek elsősorban a széleken “futottak” rendkívül veszélyesek voltak. Nem véletlenül jutott vezetéshez a Pápa a 19. percben, igaz a 11-es, amit a hazaiak kaptak, erősen vitatható volt. A gól után is mi játszottunk fölényben, de támadásainkból hiányzott az elképzelés, kizárólag pontrúgásokból jelentettünk komoly veszélyt. Nagyon megéreztük az eltiltott Lipcsei Péter hiányát, távollétében nem volt senki, aki összefogta, irányította volna a játékunkat.

  A második játékrészben tovább növeltük a nyomást, a 65. perctől teljesen kapujához szorítottuk ellenfelünket. A 70. percben egy szép támadás végén Tőzsér beadását Huszti fejelte közelről a hálóba (1-1). Két perccel később már vezettünk is. A csereként beálló Nógrádi fél perccel pályára lépése után szerzett szerencsés gólt. Fiatal játékosunk lábáról lövés közben kicsit lecsúszott a labda, ami szerencsére becsapta a hazaiak kapusát is (1-2). A gól után csökkentettük az iramot, a hazaiak átvették az irányítást, a hajrában beszorítottak minket a kapunk elé, de egyenlíteniük nem sikerült.

  László Csaba: -- Nagyon kellett már egy sikerélmény. A mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, a Pápa azonban nagyon veszélyesen kontrázott. A 11-es előtti szituációt szívesen visszanézném majd videóról, mert a kispadról nem lehetett egyértelműen megitélni, hogy mi történt a tizenhatoson belül, de szeretném, ha ezt nem értené félre senki. Nem akarom a bírót kritizálni, csak kiváncsi vagyok a szituációra. Örülök a fiatalok jó teljesítményének, bár még nem kész játékosok és sokat kell fejlődniük, de ma megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. Elégedett vagyok Huszti teljesítményével, még őt is a fiatalokhoz sorolhatjuk, de Csepregi és a 17 éves Bartha is jó teljesítményt nyújtott. Bajevski továbbra sem találja a formáját, Vágner jobban játszott, az első gólunk előtt okosan passzolta vissza a labdát. Nógrádiról mindent elmond a gyors gólja. Sajnos ezen a meccsen is kijött az általános magyar betegség, ami kivétel nélkül minden élvonalbeli csapatra jellemző: 75 percig uraltuk a játékot, vezetésünk után mégis visszaálltunk, ahelyett, hogy rúgtunk volna még egy vagy két újabb gólt. Ezt nem tudom megérteni és elfogadni. A fiatalokkal már úgy dolgozunk és olyan szellemben készítem fel őket, hogy ilyenkor se csökkentsék a tempót, sőt pont ilyenkor kell még tovább fokozni az iramot, hiszen, ha már egy góllal megtörtük az ellenfelet, akkor ha tovább támadunk, már könnyebben lehet növelni a különbséget. A hátrányunk most hat pont a Debrecen mögött, a mai győzelem azért is volt fontos, mert a sikerünk után még van értelme számolgatni, és bízunk benne, hogy az Újpest is megteszi a magáét és ha nyer vasárnap, akkor még nem dőlt el semmi.

  Szentes Lázár: -- Jól felkészültünk a Ferencvárosból, a vendégek pont azt nyújtották, amit vártunk. Tudatosan visszahúzódtunk és az üres területekre próbáltuk bejátszani a labdát a mélységből érkező támadóinknak. Az első félidőben ez remekül működött, veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél és megérdemelten vezettünk. A második félidőben sajnos már nem voltunk ennyire hatékonyak, beszorultunk és várható volt, hogy a nagy nyomás előbb-utóbb ferencvárosi gólt eredményez. Sajnos csak a második vendéggól után találtunk megint magunkra, de a hátralévő időben nem sikerült egyenlítenünk. Sajnálom, hogy pont nélkül zártuk a meccset, nagy lehetőséget szalasztottunk el.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, megvan a három pont!
  90
  Medved próbált meg kilépni Huszit mellett, de hosszan szöktette magát és Szűcs felszedte a labdát.
  87
  Csepregi helyett Béress állt be.
  83
  Kapu előtti kavarodást követően Csepregi 7 méteres lövése alig kerülte el a bal felső sarkot.
  80
  Sowunmi szabálytalankodott Szabó Zoltánnal, amiért sárga lapot kapott. Thomasnak ez a harmadik figyelmeztetése, ezért szerdán nem játszhat a Békéscsaba ellen. A pápai drukkerek egy csoportja az újpestiekhez hasonlóan Thomas valamennyi labaérintésénél huhog. A FIFA-játékvezető Szabó Zsolt azonban ellentétben a FIFA-előírásokkal -- melyek rasszista lelátói megnyilvánulások esetén kötelezővé teszik a mérkőzés megszakítását -- egyszer sem avatkozott közbe.
  77
  Pápai szöglet után a lepattanó labdát Hercegfalvi 5 méterről ballal kapásból a bal felső sarokba bombázta, de az asszisztens lest jelzett és a bíró nem adta meg a gólt. A hazai szurkolók kórusban tüntetnek a játékvezető ellen.
  76
  Hercegfalvi két csel után 20 méterről lőtt, de Szűcs megfogta a labdát.
  72
  Vezetünk!! Egy jobboldali beadás után a fél perccel korábban beálló Nógrádi kapáslövése a kapufáról pattant a hálóba (1-2). Fiatal játékosunk a gól után ünneplés közben levette a mezét, amiért sárga lapot kapott.
  71
  Vágner helyett Nógrádi lépett pályára.
  70
  Egyenlítettünk! Tőzsér beadása után Huszti 5 méterről csúsztatott a hálóba (1-1).
  66
  A pápaiaknál Szabó T. helyett Somfalvi állt be.
  63
  Huszti remek cselsorozata után Tőzsérhez került a labda, akinek beadását követően felszabadítottak a hazaiak. Huszti nagy tapsot kapott szurkolóinktól a remek cselekért.
  61
  Bognár beadása után Csepregi fejesét az alsó sarok előtt fogta meg Szép.
  58
  Lászka Vágner buktatásáért kapott sárga lapot.
  57
  Bajevski helyett Bartha lépett pályára.
  54
  Cserélt a Pápa. Róth helyett Kincses állt be.
  53
  Szabó Z. rúgta meg Husztit, amiért ő is sárga lapot kapott.
  51
  Balog Hercegfalvi buktatásáért kapott sárga lapot.
  48
  Sowunmi távoli lövését védte Szép.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem cseréltek.
  45
  A nemrégiben megújult 100% Fradi szerdán megjelent számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók.
  Címlapunkon Lipcsei Péter található, aki a vele készült interjúban többek között arról is beszél, miért ez élete legnehezebb időszaka csapatkapitányként.
  A szerdán megjelenő 100% Fradiban ezen kívül az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
  Kapic, a jelentős figura
  Szlovén középpályásunk őszintén vall tavaszi megpróbáltatásairól: elmondja azt is, hogy miért jelentette fel a Ferencvárost, majd miért függesztette fel feljelentését, de arról is szót ejt, maradhat-e nyáron a csapatnál.
  Titi a Holdról?
  Kriston Attila évekig a ferencvárosi szurkolók egyik kedvenc játékosa volt. A máig népszerű Titi csak a 100%Fradinak nyilatkozott skóciai élményeiről. A középpályás sajátos stílusban és fanyar humorral mesélt livingstoni életéről, arról, hogy miért hitték azt a skótok, hogy a Holdról érkezett, de arról is, miért játszott több meccsen át középcsatárként csapatában.
  Ki az álom Fradi játékos?
  A négy hétig zajló versenyünk a végéhez érkezett. Szakemberek és szurkolók szavazatai alapján összeállítottuk minden idők álom Fradi játékosát.
  Triplázhatunk
  Ha a bajnokságban nem is, de a Magyar Kupában magabiztosan menetel csapatunk. A BKV Előre elleni meccs hőse, a “másfél” gólt szerző Huszti Szabolcs volt, aki első fejes gólját szerezte felnőttként.
  Kinek a legzöldebb a vére?
  A 100% Fradi bemutatja az ország legidősebb Fradi szurkolóját. Román Sándorné a napokban ünnepelte a 100. születésnapját és több, mint 80 éve szorít cspatunkért.
  Tőzsér arcai
  Az ifjú hölgyek nagy-nagy örömére a lapból kiderül, hogy milyen volt a lányok kedvence “fiatal” korában.
  AranyCsirke
  A pályán a teljesítményével, a pályán kívül személyiségével és nem utolsósorban külsejével hívja fel magára a figyelmet. Ismerik és elismerik, mégis, ahogy a pályán, úgy a pályán kívül is inkább a háttérben szerepel. Ő Kovács Vera, becenevén Csirke, akiről rendhagyó fotókat is láthatnak “rajongói”.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, nyereményjátékot, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Hercegfalvi csavart kapura egy szabadrúgást az alapvonalról, Szűcs a felső kapufára tolta a labdát, ahonnan az az alapvonalon túlra pattant. A szöglet után megint Hercegfalvi került helyzetbe, de középre tartó fejesét Szűcs megfogta.
  42
  Csepregi végzett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól. Remekül eltalált lövése nyomán a lefelé csapódó labda a két kapufa találkozási pontjáról pattant a játéktéren kívülre.
  41
  Bajevski egy esernyőcsellel akarta becsapni Farkas Attilát, de a hazaiak játékosa kézzel beleütött a labdába, amiért jogosan kapott sárga lapot.
  40
  Eddig hiába van nálunk többet a labda, hiányzik az elképzelés a játékunkból. A pápaiak remekül kontráznak, minden ellentámadásuk életveszélyes.
  38
  Szabó Z. futott el a szélen beadása után Hercegfalvi 15 méterről laposan keresztbe lőtte a labdát a kapunk előtt, amit Botis vágott ki a berobbanó Medved elől. A szöglet után a röviden kifejelt labdát Farkas V. lőtte rá, a labda mellé ment volna, de Medved az ötösön vetődve, nyújtott lábbal belepiszkált, a labda irányt változtatott és centiméterekkel kerülte el a kapunkat. A mozdulatnál Medved kicsit meghúzódott, de rövid ápolás után visszatért a pályára.
  35
  Tőzsér rövid sarokhoz belőtt szögletét a berobbanó Huszti alig csúsztatta a hosszú felső sarok mellé.
  31
  Róth futott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Takács nem találta el, Botis rosszul rúgott bele, a labda az égbe szállt, amit Balog fejelt ki, de pont Róth elé, aki 22 méterről, kapásból centiméterekkel bombázott a jobb felső sarok mellé.
  29
  Huszti bedobását követően Tőzsér ívelte középre a labdát, amit Sowunmi fejelt kapura, de Szép megfogta a labdát.
  26
  Sowunmi a tizenhatoson belül eltolta a labdát Farkas A. mellett, a védő becsúszva próbált szerelni, Thomas elesett, a játékvezető továbbot intett. Kívülről nem lehetett látni, hogy a védő Thomas lábát vagy a labdát találta-e el. A továbbguruló labdával Szabó T. tört előre nagy lendülettel, de a visszafutó Tőzsér szépen szerelte.
  24
  Tőzsér ugratta ki remek labdával Vágnert, de csatárunk 15 méteres lövését Szép bravúrral hárította.
  21
  Takács lőtt 22 méterről a kapu fölé.
  19
  Vezet a Pápa. Hercegfalvi tört be a tizenhatoson belülre, nekiütközött Balognak, majd elesett, a játékvezető 11-est ítélt. Medved a bal sarkot célozta meg, Szűcs is arra vetődött, de sajnos nem tudta hárítani a jól helyezett lövést (1-0).
  14
  Róth veszélyesen kapu elé lőtt labdáját Balog vágta ki a berobbanó pápai támadók elől.
  11
  Bajevski hozta fel a labdát, majd a támadást kisérő Tőzsérhez passzolt, aki a tizenhatos sarkáról nagy erővel alig lőtt a kapu mellé.
  9
  Jobboldalról lőttek be szabadrúgást a kapunk elé, a lepattanó labdát Hercegfalvi 7 méterről ollózva lőtte kapura, de a labda mellé szállt.
  6
  Róth bedobása után Hercegfalvi két védőnk között lépett ki, de hosszan tolta meg a labdát, amit Szűcs felszedett a hazai támadó elől.
  3
  Csepregi szögletét fejelték ki a védők.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a pályára, hamarosan kezdődik a találkozó.
  .
  Kupameccset már játszottunk Pápán: 2002. november 5-én a pápaiak Pintér Attila irányításával a másodosztályban szerepeltek, akkor nagy csatában, hosszabbítás után nyertünk 3-2-re.
  .
  Valódi csengések: (800 Ft+ÁFA;Info:061-422-3490; aktív WAP-szükséges!)

  Minden letöltéssel segíti az erdélyi Szent József Gyermekotthon árváit is!

  .
  A Ferencváros 106 éves története során először játszik bajnoki mérkőzést Pápán.
  .
  Nyerj jegyeket a BL-döntőre teljes ellátással, mezekkel, BL-labdát, mobiltelefont! Küldd a BLJÁTÉK szót a 1784-re és válaszolj egy kérdésre helyesen! (SMS:240 Ft+ÁFA (60 Ft); Info: 061-422-3490)

  Minden letöltéssel segíti az erdélyi Szent József Gyermekotthon árváit is!

  .
  Mai mecsünkön Dragan Vukmir, Gyepes Gábor és Lipcsei Péter eltiltás, Rósa Dénes és Adem Kapic pedig sérülés miatt nem léphet pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Pápa elleni idegenbeli bajnokink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 09.19.21:00 EL csoportkör Espanyol-FTC (TV:Sport1)
Következik: 09.22.18:00 ZTE-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 09.25. 15:00 Iváncsa-FTC (TV: -)
Következik: 09.29.16:00 FTC-Kisvárda (TV:M4stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST