2005.V.26. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1

Ezüstöt ért a hajrában lőtt gól

Győzni mindenáron – a Ferencváros ezzel a teherrel lépett pályára az Arany Ászok Liga utolsó fordulójában, ugyanis benne volt az is a pakliban, hogy pontvesztés esetén lecsúszhat a dobogó második fokáról. Márpedig a zöld-fehérek kizárólag az ezüsttel feledtethették a klub történetének egyik legszomorúbb tavaszát. Ám nem csupán ennyi forgott kockán.

Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Bozsik stadion, 4.500 néző, vezette: Megyebíró János (Szpisják, Medovarszki)

Bp. Honvéd: Takács T. – Kovács N., Facskó, Baranyai, Vén – Dobos (Borgulya 72.), Genito, Vadócz, Miro (Herczeg 81.) – Kozarek, Szili
vezetőedző: Gergely Károly

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir (Botis 43.), Gyepes, Huszti – Sowunmi, Takács Á., Rósa, Tőzsér, Bajevski (Penksa 38.) – Sowunmi, Bartha (Sasu 71.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Sowunmi (87.)
Sárga lap: Facskó (33.), Vén (59.), Szili (64., 73.) illetve Gyepes (15.), Botis (53.), Tőzsér (63.)
Kiállítva: Szili (73.)

A botrányokkal tarkított szezon akár személyi változásokat is vonhat maga után. Egyrészt bizonytalan László Csaba vezetőedző posztja, másrészt pedig hírlik, a Ferencváros hétfői elnökségi ülésén egyesek bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Furulyás János klubelnök ellen (tehát nem a futballszekció éléről akarják elmozdítani).

Az elnök támogatottsága jelentős, ám a jelek szerint mind többen vélik úgy, valaminek történnie kell, mert a megváltó mecénás csak nem érkezik. Noha a klubelnök egyelőre csak szóbeli ígéretet kapott arra, most már tényleg megkapja az FTC az Üllői út vagyonkezelői jogát, Furulyás János állítólag a hétfői összejövetelen előterjeszti a titokzatos befektetővel megkötni kívánt előszerződést.

Érdekes események várhatóak tehát a jövő hét elején, de valami hasonlót lehetett várni a meccstől is. Ezzel szemben a Fradi ugyanazt az ötlettelen játékát nyújtotta a találkozó első felvonásában, mint amit “megszoktunk” tőle a tavasszal. Pedig László Csaba öt támadó szellemű labdarúgót vezényelt a pályára. A Kispest ellenben a védekezésre összpontosított, leginkább kontratámadásaiban bízott. Genito és Miro szó szerint színt vitt a játékba, s főleg Szili Attila szabadrúgása meg Baranyai Tibor csúsztatása után gondot okozott Szűcs Lajosnak. Ám a Fradi szerencsésen átvészelte a rohamokat. A későbbiekben a hazaiaknak is segített Fortuna, midőn Bartha László közelről sem tudta Takács Tamás kapujába passzírozni a labdát.

Már vezet az MTK – jött a hír a második félidő kezdete után, mégsem a Ferenc- város előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám Vadócz Krisztián megkönyörült a tanácstalan, görcsösön futballozó Ferencvároson. A kihagyott büntető azonban nem a zöld-fehéreknek adott erőt, hanem a hazaiaknak, akik – a hírekkel ellentétben a továbbra is a kispestiek alkalmazásában álló, ám a juniorcsapatba száműzött Budovinszky Krisztián nélkül is – biztosan, jól védekeztek. Még azok után is, hogy Szili Attila érthetetlenül kiállíttatta magát. Sőt, többször is megpecsételhették volna ellenfelük sorsát, ám Vadócz Krisztián és Vén Gábor pazar összjátéka után Herczeg Miklós egy lépésről sem tudott a kapuba találni. Az utolsó előtti percben a fél lábbal a már a pokol tornácán lévő FTC azonban Sowunmi Thomas révén ha nem is a mennybe, de a nemzetközi porondra jutott.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Gerard Baticle, korábbi francia labdarúgó, aki a Strasbourgban, illetőleg az Auxerre-ben futballozott. Ezúttal az utóbbi együttes játékos-megfigyelőjeként volt jelen. Híreink szerint Vadócz Krisztián miatt érkezett Budapestre, ám lapunknak elmondta, mindenkit figyelt, nemcsak egy játékos miatt nézte meg a meccset.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Hihetetlenül fontos volt, hogy megszerezzük a győzelmet. Nem játszottunk jól, de egy percig sem adtuk fel és ma végre nekünk volt szerencsénk. Tavasszal eddig elkerült minket a szerencse, amikor a legnagyobb szükség volt rá, akkor mellénk szegődött. Szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy kitartottak mellettünk és biztatásukkal hozzásegítettek minket az UEFA Kupa-szereplés kiharcolásához.

Gergely Károly: – Nem érdemeltünk vereséget, mert több és veszélyesebb helyzetet dolgoztunk ki a Ferencvárosnál, de Herczeg és Borgulya a legnagyobb ziccereket is kihagyták, ráadásul még tizenegyesből sem tudtunk a kapuba találni. A kiállítás után is voltak ígéretes támadásaink, a Ferencváros szerencsés góllal nyert.

Sowunmi Thomas: – Szerencsés gólt szereztem, ez nem vitás. Abba az irányba ment a labda, amerre szántam, de természetesen nem a térdemmel akartam a hálóba továbbítani. Ennek azonban már nincs jelentősége, a lényeg, hogy végre egyszer szerencsénk volt és a minimális célt elértük, bejutottunk az UEFA Kupába.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.V.26. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk drámai küzdelemben az utolsó előtti percben nyert 1-0-ra a Bp. Honvéd otthonában és ezzel az UEFA Kupa-szereplést jelentő második helyen végzett az Arany Ászok Ligában.

  Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1 (0-0)
  Bozsik stadion, 3.500 néző, vezette: Megyebíró (Szpisják, Medovarszki)

  Bp. Honvéd: Takács – Kovács, Baranyai, Facskó, Kozarek – Vadócz, Dobos (Borgulya 72.), Vén, Szili – Lobo, Genito

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir (Botis 44.), Gyepes, Huszti – Sowunmi, Takács Á., Rósa, Tőzsér – Bartha (Sasu 71.), Bajevski (Penksa 42.)

  Gól: Sowunmi (89.)
  Sárga lap: Facskó (37.), Vén (59.), Szili (64., 74.) illetve Gyepes (18.), Tőzsér (63.)
  Kiállítva: Szili (74.)

  A sikerben óriási érdemeket szerzett Sowunmi Thomas, aki mezőnyjátékosaink közül a legjobb teljesítményt nyújtotta, amit gyönyörű góllal koronázott meg. Thomas mellett Szűcs Lajos emelkedett a mezőny fölé. Kapusunk számtalan bravúros védést mutatott be, Vadócz tizenegyesének hárításával pedig nemcsak életben tartotta a reményeinket, hanem meg is alapozta a győzelmünket. Az első 20 percben a mi akaratunk érvényesült, beszorítottuk a házigazdákat, akik képtelenek voltak megtartani a labdát. A nagy mezőnyfölényünk ellenére helyzetet csak elvétve tudtunk kialakítani, mert a Honvéd zártan, szervezetten védekezett, ha pedig sikerült áttörni a védőfalat, akkor a remek formában védő Takács állította meg az akcióinkat. A félidő második felében a hazaiak is többször előremerészkedtek, mi hátul többször is bosszantó hibákat követtünk el, így „hozva helyzetbe” a házigazdákat. Az utolsó öt perc megint a miénk volt, elsősorban a remek teljesítményt nyújtó Sowunmi révén alakítottunk ki veszélyes helyzeteket.

  A második félidő elején jogos tizenegyeshez jutottak a házigazdák, Szűcs azonban fantasztikus bravúrral hárította Vadócz lövését. A kihagyott büntető után élénkebb lett a játék, ráadásul folyamatosan érkeztek a rossz hírek a többi pályáról, hiszen valamennyi riválisunk nyerésre állt, ami azt jelentette, hogy mi is csak győzelemmel tudjuk megőrizni a második helyünket. A 74. percben Szili megkapta második sárga lapját, ami egyben a pirosat is jelentette számára. Az utolsó negyed órában mindent egy lapra feltéve kitámadtunk, hiszen nem volt más lehetőségünk. Szűcs bombaformában védve hatásalanította a kispesti támadásokat, Sowunmi pedig a 89. percben megszerezte az UEFA Kupa-szereplésünket jelentő gólt. Nem játszottunk jól, de egyetlen percig sem adtuk fel és a tavlyi évhez hasonlaón, ismét miénk lett a bajnoki hajrá, hiszen az utolsó fordulóból a lehetőségekhez képest megint mi jöttünk ki a legjobban.

 • 92
  VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! Idén is mi bírtuk a legjobban a bajnoki hajrát és kivívtuk a nemzetközi kupaszereplés jogát!89
  Vezetünk!!! Hihetetlen!!! Takács futott el a szélen, középre adott BotisSowunmihoz továbbított és Thomas lövése a kapufáról a hálóba vágódott(1-0). ezzel minden számolgatás felesleges, miénk a második hely, jöhet az UEFA Kupa!!86
  Sasu ugratta ki Sowunmit, de a kapujából kivetődő Takács el tudta ütni a labdát. Az ellentámadás végén Herczeg az oldalhálóba lőtte a labdát.84
  Az Újpest 2-1-re vezet a Diósgyőr otthonában. Ha így maradnak az eredmények, akkor a dobogóról is lecsúszunk.81
  Lobo helyett Herczeg állt be.80
  Lobo tört volna egyedül kapura, de Szűcs messzire kifutva a lelátóra rúgta a hazai játékos elől a labdát.76
  A Győr már 2-0-ra vezet a Pápa ellen. Muszáj nyernünk, különben nincs meg a második hely!75
  Huszti gurított Takácshoz, akinek 21 méteres lövését megfogta a hazaiak kapusa.74
  Szili hátulró megrúgta Tőzsért, amiért sárga lapot kapott. Mivel Szilinek már volt sárgája, megkapta a piros lapot is.72
  Cseréltek a hazaiak. Dobos helyett Borgulya állt be.71
  Harmadszor cseréltünk. Bartha helyett Sasu lépett pályára.68
  Huszti beadása után Balog fejelhetett volna ígéretes helyzetben kapura, de Penksa nem vette észre, hogy játékostársa jobb helyzetben van és fejjel megcsúsztatta a labdát, amit így sem Balog, sem más játékosunk nem tudott elérni.64
  Genito passzával Szili grott ki, de az asszisztens lest jelzett. A reklamáló Szili sárga lapot kapott.63
  Tőzsér rúgta meg Dobost, amiért sárga lapot kapott.61
  Jobboldali szöglet után Rósa az ötösön belülről lőhetett, de a labda elakadt a kapu előterében tömörülő védőkben.59
  Vén rúgta meg Takácsot, sárga lapot kapott érte.58
  Egyenlített a Diósgyőr az Újpest ellen, az MTK pedig már 2-0-ra vezet a Vasas ellen. A Győr változatlanul 1-0-ra vezet a Pápaellen.55
  Genito beadásautánVadócz fejelhetett volna ígéretes helyzetben kapura, de nem érte el a labdát. A második félidőben eddig aktívabb a Hnvéd, pedig nekünk csak győzelem esetén sikerülne megszerezni a második helyet.52
  Botis szabálytalankodott Dobossal a tizenhatoson belül, 11-es! Vadócz lövését Szűcs parádés vetődéssel kiütötte a jobb sarok elől, a labda visszapattant Vadócz elé, aki a felső lécre bombázott.50
  Tőzsér 19 méterről lőtt a bal sarok mellé.46
  Elkezdődött a második félidő.45
  Valós csengőhangok: kattints a képre!

  További tartalmak: Háttérkép I. Huszti-Tőzsér Videó
  Letöltéseddel segíted a Szent József Gyermekotthont is!

  45
  Vége az első félidőnek.44
  Vukmir sem tudja folytatni a játékot. Védőnk sántikálva jön le a pályáról, helyette Sorin Botis állt be, aki szintén nincs százszázalékos állapotban.43
  Sowunmi remek cselekkel húzott el a jobb oldalon, középre passzolt, Rósa pedig közelről a hálóba továbbított. Sajnos a gól azonban nem érvényes, mert a beadás előtt a labda pár centivel elhagyta az alapvonalat és ezt az asszisztens, valamint a játékvezető is észrevette.42
  Bajevski nem tudta folytatni a játékot, helyette Penksa jött be.41
  Vadócz egy fantasztikus cselsorozat végén 15 méterről lőtt, Szűcs parádésan védett.40
  Huszti ugratta ki Barthát, de az önfeláldozóan kivetődő kapus megszerezte csatárunk elől a labdát.37
  Facskó rúgta meg nagyon csúnyán Bajevskit, jogos volt a sárga lap.34
  Sowunmi három kispestit is kicselezett, majd remekül adott középre, de Bartha kapáslövését óriási bravúrral hárította Takács. Az ellentámadás végén Szili fejelt 11 méterről kapura és Szűcs mutatott be egy bravúros védést.32
  Szili vette el a labdát Vukmirtól, majd Lobóhóz passzolt, akinek lövését Szűcs szép vetődéssel tolta szögletre.31
  Szili csavart be szabadrúgást a kapunk elé. Senki nem ért bele a labdába, ami nagyon veszélyesen csavarodott, végül szerencsére pár centivel elkerülte a hosszú sarkot.30
  Hátul passzolgattunk, amikor a labda Takácstól Lobo elé pattant. A hazaiak támadója lőtt, védőink blokkolták a labdát. A lepattanóért Vukmir csatázott Szilivel a tizenhatoson belül. Szili eldobta magát, de a játékvezető helyesen továbbot intett.29
  Lobo lépett ki a védőink közül, de lövése a kapu fölé szállt.27
  Az MTK is vezet a Vasas ellen25
  Az Újpest vezetést szerzett Diósgyőrben, ami azt jelenti, hogy amennyiben a lila-fehérek nyernek, nekünk ma mindenképpen nyernünk kell a második hely megszerzéséhez.22
  Rósa beadása után a védőkről kipattanó labdát Gyepes kapásból a kapu mellé lőtte.18
  Gyepes rúgott bele Genitóba, védőnk jogosan kapott sárga lapot.16
  Rósa ívelt Barthához, aki középre passzolt, Sowunmi 12 méteres, félmagas kapáslövése alig kerülte el a jobb sarkot.13
  Bartha két jó csel után 18 méterről alig lőtt a kapu mellé.11
  Tőzsér csavart egyből kapura egy szabadrúgást a jobb oldalról,de a védők tisztáztak.10
  Jobboldali szöglet után védőink röviden fejelték ki a labdát, Genito egy igazítás után a kapu fölé lőtt. A Győr megszerezte a vezetést a Pápa ellen.7
  Rósa ugratta volna ki Sowunmit, de az asszisztens tévesen lest jelzett, Megyebíró pedig lefújta az akciónkat.5
  Szöglet után a védők röviden fejelték ki a labdát, Rósa lapos kapáslövését Takács megfogta.2
  Huszti beadása után a védők fejjel tisztáztak.1
  Elkezdődött a mérkőzés. .
  A mai találkozó főszereplői befejezték a melegítést, hamarosan kezdődik a mérkőzés. .
  Junior csapatunk pénteken 18 órakor a bajnoki címért lép pályára a Bozsik stadionban. Fiataljainknak egy pont is elég a címvédéshez. A csapat bízik benne, hogy sokan eljönnek majd biztatni a fiúkat. .
  Szerdán megjelent a 100% Fradi legújabb száma. A hetilap eheti számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók.
  Hogy döntenek a játékosok?
  Június 30-án 13 labdarúgónknak lejár a szerződése. Mi a tervük? Mi lesz Lipcseivel, Rósával és a többiekkel?
  Mi a gond tavasszal?
  A gyenge tavaszi szezont sokan sokféleképpen próbálták már magyarázni. Ezúttal az ellenlábasok szakvezetői mellett a klubhoz kötődő egykori edzők játékosok is megszólalnak. Érdekes és tanulságos a véleményük.
  Ki mindenidők legjobb Fradi-edzője?
  Nemrégiben indított versenyünkben klubunk egykori játékosai mondják el, hogy mely szakemberekre emlékeznek vissza a legszívesebben, de az összeállításból az is kiderül: hogyan áll a versenyben Pintér Attila és László Csaba?
  Szép búcsú az Üllői úttól
  A ZTE fölött aratott győzelmünkkel jó esélyünk van arra, hogy a bajnokságban az UEFA Kupa indulást érő 2. helyen végezzünk. A Zalaegerszeg elleni mérkőzés legjobbja, a sérülten gólt és gólpasszt jegyző Gyepes Gábor is megszólal.
  Új vizekre evezünk
  Vízilabda szakosztályunk változások után és változások előtt. Wiesner Tamás helyett immár Tóth Frank az ügyvezető. Marad-e a névadó szponzor? Tudunk-e erősíteni? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az olvasók.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!< Színes háttérképek (portrék, címerek): kattints a képre! További tartalmak: Csengőhangok Huszti-Tőzsér Videó Letöltéseddel segíted a Szent József Gyermekotthont is! . A mieink az alábbi összeállításban lépnek pályára a sorsdöntő meccsen:Szűcs - Balog, Vukmir, Gyepes, Huszti - Sowunmi, Takács, Rósa, Tőzsér - Bartha, Bajevski . Dobbanjon meg a Fradi-szíved minden csörgésnél! Fradi-induló: MONO csengőhangként: Küldd az FR28755-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! POLIFÓNIKUS csengőhangként: Küldd az FR37575-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! VALÓDI hangzásban: Küldd az FR16050-ös kódot a 06-90-629-444-es számra! Hajrá Fradi! (az FTC.hu nyitózenéje): MONO csengőhangként: Küldd az FR28790-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! POLIFÓNIKUS csengőhangként: Küldd az FR37590-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! VALÓDI hangzásban: Küldd az FR16055-ös kódot a 06-90-629-444-es számra! Action: Zöldinduló (Aléaléaléaléó): MONO csengőhangként: Küldd az FR28814-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! POLIFÓNIKUS csengőhangként: Küldd az FR37599-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! Mert Ti vagytok a legjobbak…: MONO csengőhangként: Küldd az FR28827-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! POLIFÓNIKUS csengőhangként: Küldd az FR37812-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! VALÓDI hangzásban: Küldd az FR16057-ös kódot a 06-90-629-444-es számra! A csengőhangok letöltésének technikai feltételeiről bővebben ITTolvashatsz. . A második helyért folyó versenyben mi vagyunk a legkedvezőbb helyzetben. Ha nyerünk, akkor nem kell számolgatni, miénk az ezüstérem és mi indulhatunk a következő szezonban az UEFA Kupában. . Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk szezonzáró bajnokija a Bp. Honvéd otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST