2005.V.4. Ferencváros – Békéscsaba: 2-0

Itt szenvedés, ott gyávaság

“Van egy jó ajánlatom” – kopogtatott be valaki Furulyás János ajtaján, hogy megossza elképzeléseit a befeketetőket epedezve váró Ferencváros elnökével. Nagyjából ennyi az, ami a minapi látogatásból publikus, hiszen a IX. kerületben – attól tartva, hogy a klub rosszakarói keresztbe tesznek a biznisznek& – egyelőre próbálják titokban tartani a lehetséges partner kilétét. Igaz, jól értesültek mindig vannak, í­gy az kiderült, hogy egy idehaza “gazdasági tevékenységet folytató” cégről van szó. Ha valóban eljön az ünnepélyes bejelentés pillanata, akkor azért ne csodálkozzunk azon, ha a válogatott mellett ténykedő társaság hozza majd a pénzt az Üllői útra is.


Ferencváros – Békéscsaba: 2-0 (1-0)
Üllői út, 4.569 néző, vezette: Fábián Mihály (Ortó, Márkus)

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Gyepes, Vukmir, Huszti – Takács Á., Csepregi (Penksa 50.), Lipcsei – Tőzsér, Bartha (Vagner 86.), Nógrádi (Bajevski 65.)
vezetőedző: László Csaba

Békéscsaba: Simunic – Szenti, Vilotic, Grujic, Bujáki – Pozsár, Vasiljevic, Simic, Ursz (Kocsis 76.), Lázok (Kulacsik 61.) – Drobnjak (Hoffmann 75.)
vezetőedző: Pajkos János

Gól: Bartha (4.), Bajevski (90.)

A vezetőkhöz hasonlóan némasági fogadalmat tettek a zöld-fehérek mellett jóban-rosszban (mostanság inkább rosszban…) kitartó szurkolók is. “Tí­z perc csend a rendőri erőszak ellen” – hirdette a szombati, pápai meccset követő győri incidensre (harmincnál is több drukkert állí­tottak elő a pályaudvarról) emlékező transzparens: a drapériát csak a 11. percben eresztették le a magyar futballra még mindig áldozó (a hosszú lepedő, a többdoboznyi festék nem olcsó mulatság ám!) fanatikusok. Addig a B-közép számára fenntartott K-, L-, M-szektort is oly üresen hagyták, mint…

Bartha lőtte az elsőt

Bartha lőtte az elsőt

…mint a békéscsabai védők Bartha Lászlót a 4. percben, akinek nem is jelentett gondot, hogy a vendégek kapujába helyezzen. A támadó magánya csupán az ezúttal balhátvédként szereplő Huszti Szabolcstól induló akció befejezéséig tartott: másodpercekkel azután, hogy a 18 esztendős fiatalember elkönyvelhette élete első élvonalbeli gólját, tí­z ember csüngött a nyakában. Közben szegény demonstrálók bajban is voltak, hogy a gólnál kieresszék-e a hangjukat, vagy sem…

A következő emlí­tésre méltó mozzanat a 28. percben jött el (csak ébren maradtunk valahogy…), amikor Takács Ákos bizonyí­totta, hogy ebben a sportágban nem szégyen a futás: nagy sprinttel maga mögött hagyott mindenkit, hogy aztán a már-már reménytelen helyzetben lévő kapusba püfölje a labdát. Több jót, ha akarnánk, sem tudnánk elmondani az első félidőről, holott milyen jól indult: a kezdő rúgást egy ifjú Fradi-drukker, bizonyos Albert Flórián végezte el…

A szünetben az egyik szemük sí­rt, a másik nevetett a fradistáknak: sí­rt, hiszen megtudták, hogy a Debrecen 2-0-ra veri a Pápát, és nevetett, mert arról is értesültek, hogy a tí­z emberrel játszó Pécs 45 perc alatt eggyel több gólt rúgott, mint az Újpest. A folytatásban viszont jobbára csak a könnyeiket hullajthatták volna a szurkolók a látottak alapján…

Hogy a Csaba már nem Békés megye gyöngye, azzal mindenki tisztában van, ám hogy a bajnoki szintre törő FTC-nek mindössze ennyire teljen az élvonaltól minden bizonnyal búcsúzó riválisa ellenében, az egészen elkeserí­tő. Hiába kapott lehetőséget hat fiatal, ez a “lendület” és “lelkesedés” egy nyugdí­jasotthonban is kevés lenne.

Természetesen ez nem gátolta meg a hazaiakat abban, hogy a lefújást követően úgy pacsizzanak egymással, mintha a Milant vagy a Liverpoolt győzték volna le. Végül volt okuk az ünneplésre, csak kihúzták valahogy a sereghajtó ellen.

Aki azt hiszi, hogy mindez vicces, az téved. Mert ez röhejes…

Nyilatkozatok:

László Csaba (az FTC vezetőedzője): – Pozití­vum, hogy a Győr, Fehérvár, Kaposvár elleni meccsekkel ellentétben ezúttal begyűjtöttük a kötelezőnek tartott három pontot. Örülök Bartha góljának, a múltkor Nógrádi volt eredményes, í­gy bebizonyí­tották, hogy lehet rájuk számí­tani. Bartha, Nógrádi, Huszti, Tőzsér, Csepregi és Takács személyében ma hat 23 éven aluli játékos volt a pályán, és ez biztató a jövőre nézve. Persze, nem eszik olyan forrón a kását, vigyázni kell a fiatalokkal, hiszen sokat kell még fejlődniük. Csepregit térdsérülés miatt cseréltem le, csütörtökön eldől, mennyire komoly a baj. Nógrádi elfáradt, de azt már amúgy is előre eldöntöttem, hogy Vágnernek és Bajevskinek is lehetőséget adok.

Pajkos János (a Békéscsaba szakvezetője): – Jól ismertem a ferencvárosi fiatalokat, hiszen az én korosztályos csapatomból kerültek ki, tehetségesnek tartom őket. Ennek ellenére szerettünk volna pontot vagy pontokat szerezni, de hiányzott a kellő hit a játékunkból. Drobnjak az első félidőben nagy helyzetben rontott, a másodikban Lázoknak volt lehetősége, de sajnos ezekkel nem tudtunk élni. Nem adtuk még fel a bennmaradásért ví­vott harcot, ám a hátralévő fordulókban elsősorban azt figyeljük, kikre lehet ebből a csapatból a jövőben számí­tani.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.V.4. Ferencváros – Békéscsaba: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A mieink a mérkőzés nagy részében irányí­tották a játékot, í­gy megérdemelt győzelmet arattak a sereghajtó Békéscsaba ellen.

  Ferencváros – Békéscsaba: 2-0 (1-0)
  Üllői út, 4.569 néző, vezette: Fábián (Ortó, Márkus)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Balog Z. – Takács Á., Lipcsei, Csepregi (Penksa 49.), Huszti – Bartha (Vágner 85.), Nógrádi (Bajevski 66.), Tőzsér

  Békéscsaba: Simunic – Szenti, Vilotic, Grujics, Bujáki – Pozsár, Vasziljevics, Simic, Ursz – Lázok (Kulacsik 62.), Drobnjak

  Gól: Bartha (4.), Bajevski (89.)

  Csapatunk jól kezdte a találkozót, hiszen Tőzsér kiugratása után Bartha már a 4. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban is a mieink maradtak támadásban, sokkal többet birtokoltuk a labdát, de újabb gólokat nem sikerült szerezni. Az első csabai lövésre fél órát kellett várni, ekkor Pozsár távoli bombáját ütötte szögletre Szűcs. A félidő hajrájában ismét Pozsár veszélyeztetett, de Szűcs ezúttal is a helyén volt.

  A szünet után három perccel Nógrádi kettőre növelhette volna előnyünket, de 8 méterről gyengén fejelt kapura. A 60. percben Takács fejesét is megfogta a vendégek kapusa. Taki minden megmozdulását megtapsolta a közönség, nem véletlenül, hiszen Taki a mezőny legjobbja volt. A folytatásban feljavultak a békéscsabaiak, de helyzetikig nem jutottak. A hajrában aztán Takács beadása utána a csereként beállt Bajevszki 6 méterről fejelt a kapuba, kialakí­tva ezzel a 2-0-s végeredményt.

  Mivel a Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte a Pápát, továbbra is hat pontos hátránnyal állunk a DVSC mögött.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  89
  Takács beadása után Bajevszki 6 méterről a kapuba fejelt. A gól után Takit éltette a közönség. 2-0
  85
  A gólszerző Bartha helyén Vágner. Fiatal játékosunk óriási taps közepette hagyta el a játékteret.
  83
  Szorongat a Békéscsaba: Vilotic 12 méteres lövése Lipcseiről pattant szögletre.
  80
  Gyepes beadása után Bajevski 7 méteres fejesét könnyedén fogta Simunic.
  78
  Tőzsér 25 méteres bombáját a mezőnybe öklözte Simunic.
  77
  Harmadik cseréjét is kihasználta a Békéscsaba. Ursz helyén Kocsis.
  76
  Drobnjak helyén Hoffmann folytatja a vendégeknél.
  74
  Vukmir húzott középre, majd 22 méterről lőtt, labdája azonban megpattant egy védőn, í­gy szöglettel jöhettünk.
  70
  Tákacs két jó csel után adott volna középre, de Grujics szögletre mentett. Taki minden megmozdulását vastaps kí­séri.
  68
  Támadgat a Csaba, szerencsére veszélytelenül.
  66
  Másodszor is cseréltünk. Nógrádi helyett Bajevszki játszik.
  65
  Tőzsér beadása után Bartha fejese kerülte el a kaput.
  62
  Lázok-Kulacsik csere a vendégeknél.
  60
  Huszti í­velt középre egy szabadrúgást, amit Takács hét méterről fejelt, de Simunic védett.
  57
  Átvettük a játék irányí­tását, de a Békéscsaba kapuja előtt nem tudunk mit kezdeni a labdával.
  53
  Némi meglepetésre a vendégek többet birtokolják a labdát, de helyzetig nem jutottak el.
  51
  Lázok jobbról éles szögből keresztbe ellőtte a labdát, de középen senki nem ért bele.
  49
  Cseréltünk. Csepregi helyett Penksa a pályán.
  48
  Egy jobboldali beadás után Nógrádi fejelt 8 méterről a kapus kezébe.
  47
  Huszti 23 méteres szabadrúgását fogta Simunic.
  46
  Mi kezdtük a második játékrészt.
  45
  A nemrégiben megújult 100% Fradi szerdán megjelenő számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók.
  Cí­mlapon a pápai megmentők, azaz Nógrádi Árpád és Huszti Szabolcs közös fotója található, mí­g poszterünkön ezúttal Sowunmi Thomas szerepel. A szerdán megjelenő 100% Fradiban ezen kí­vül az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
  “Ki akartam magam rúgatni a Fradiból!”
  Beszélgetés Nógrádi Árpáddal, aki beszél arról, miért akart mindenáron elmenni a Fradiból, miért tartják őt rossz gyereknek, de arról is szót ejt, hogy azért bí­zott abban, hogy valakinek csak feltűnik a negyven gólja.
  Mi a baj Rósa szerint?
  Legeredményesebb játékosunk elmondja, szerinte mi a gond tavasszal a csapattal, de az is kiderül a cikkből, melyik külföldi együttes figyeli a játékát.
  Fradi: 21 vagy Pintér: 2?
  A kupadöntő előzeteséből kiderül, hogyan nyertük meg tavaly a kupát, avagy egy újabb fejezet olvasóinknak a Pintér-sztoriból.
  Kiket igazoljunk?
  A 100%Fradi Ez itt a kérdés rovatának kérdésére heteken át várja az olvasók véleményét, de a hetilap is ajánl három labdarúgót a klubvezetés és a szurkolók figyelmébe.
  Jön a jégrevü?
  A Nidermayer-Strudwick párostklubunkhoz csábí­tó Kassai György árul él részleteket arról, milyen tervei vannak jégkorongszakosztályunknak.
  Árnyékból a fényre
  Portré kézilabdacsapatunk csinos tehetségéről, Laluska Eszterről; a hosszú sérülése után felépülő játékosnak Németh András nem csak a Fradinál, hanem a válogatottnál is komoly szerepet szán.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé, de a hetilappal belépőket nyerhetnek az olvasók teljes ellátással a BL-döntőre. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Pozsár 14 méterről lőtt, Szűcs lábbal védett.
  40
  Drobnjak fordult volna 13 méterről a kapunkra, Vukmir azonban jó ütemben ugrott közbe és felszabadí­tott.
  38
  Továbbra is többet birtokoljuk a labdát, de ezekben a percekben nem dolgoztunk ki veszélyes helyzetet az ellenfél kapuja előtt.
  34
  Tőzsér 23 méteres szabadrúgása lepattant a védőkről.
  32
  Simic távoli lövését Szűcs bravúrral hárí­totta.
  30
  Pozsár távoli szabadrúgását Szűcs a léc fölő ütötte. A szöglet után Vukmir Takácshoz passzolt, aki végig száguldott az egész pályán, majd hat méterről éles szögből lőtt, Simunic azonban védett. Szép volt Taki!
  27
  Az első csabai szögletet Gyepes fejelte ki.
  25
  Szűcs Lajos először volt munkában. Lázok kapott hosszú labdát a tizenhatosunk előterében, kapusunk azonban jól olvasta a játékot és mentett a vendégek támadója elől.
  24
  Huszti tört be a tizenhatoson belülre, Grujics azonban az utolsó pillanatban mentett.
  22
  Huszti szorongatott helyzetből adott középre, Barthának azonban egy picit hosszú volt a labda.
  20
  Majdnem szemtanúi lehettünk a Békéscsaba első támadásának, de Vukmir a térfelünk közepén megállí­totta Lázokot.
  17
  Takács ütközött két békéscsabaival, ezért rövid ideig az oldal vonal mellett ápolták.
  15
  Az első negyedóra labdabirtoklási aránya: 72%-28% a mi javunkra.
  12
  A vendégek csak másodpercekre tudják megszerzeni a labdát, gyakorlatilag még át sem jöttek a térfelünkre.
  10
  A kapu mögé is megérkeztek a szurkolók, akik 10 perc némasággal a rendőri erőszak ellen tiltakoztak.
  8
  Takács két jó csel után jobbról középre adott, Bartha elől azonban Simunic felszedte a labdát.
  7
  Vukmir 12 méteres lövését a kapufa tövéből vágták ki a védők.
  4
  Vezetünk!!!!Tőzsér kitűnő ütemben ugratta ki Barthát, aki a kimozduló Simunicon átemelve a kapuba helyzett. Barthának ez volt az első gólja a felnőtt csapatban. Gratulálunk!1-0
  3
  Taki futott el a jobb oldalon, három embert lerázott magáról, majd a beadást a védők szögletre tisztázták.
  2
  Csepregi ugratta ki jó ütemben Tőzsért, aki nem tudta átvenni a labdát, í­gy oda lett a lehetőség.
  1
  A vendégek kezdték a mérkőzést.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, mí­g a Békéscsaba tiszta lilában lép pályára.
  .
  A csapatok bementek az öltözőbe.
  .
  Mindkét csapat a pályán melegí­t, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  Folytatódik a Kommunikációs Iroda nagy sikerű kezdeményezése. Minden hazai meccsünk előtt két szurkolónk hozhatja be a Fradi-cí­meres, illetve a 28. bajnoki cí­münket jelképező zászlókat. Zászlóvivőnek e-mailben az ftc@ftc.hu cí­men, vagy levélben a 100% Fradi szí­nes hetilap cí­mén (1458 Budapest, Pf. 105.) lehet jelentkezni. A zászlóvivőket sorsolás útján választják ki. A mai meccsünkön a 70 éves Szakács Ernő Szentesről és a 21 esztendős Kovács Imre Gyuláról lengetheti a zászlókat.
  Jelentkezz zászlóvivőnek!
  Levélben: 1458 Budapest, Pf. 105.
  E-mailben: ftc@ftc.hu
  .
  Valódi csengések: (800 Ft+ÁFA;Info:061-422-3490; aktí­v WAP-szükséges!)

  Minden letöltéssel segí­ti az erdélyi Szent József Gyermekotthon árváit is!

  .
  Belépők a kupadöntőre
  Csütörtöktől az IBUSZ irodáiban megvásárolhatóak lesznek a jegyek a jövő szerdai Sopron elleni Magyar Kupa-döntőre. A jegyeket 1500, 2500 és 3500 forintért lehet megvásárolni. A két csapat szurkolói egyébként közvetlenül a klubokon keresztül is hozzájuthatnak belépőikhez, továbbá a semleges szektorokban fönnmaradó jegyek megvásárolhatóak lesznek a mérkőzés előtt a helyszí­nen.
  .
  Nyerj két jegyet a BL-döntőre!
  Megvalósí­thatod többszázmillió futballszurkoló álmát: belépőket nyerhetsz teljes ellátással a Bajnokok Ligája 2005. május 25-ei isztambuli döntőjére. Ehhez nem kell mást tenned, csak küldd a BLJÁTÉK szót a 1784-re, és válaszolj helyesen egy Bajnokok Ligájával kapcsolatos kérdésre! Ha szerencséd lesz, két jegyet nyerhetsz a Bajnokok Ligája 2005. május 25-ei isztambuli döntőjére repülős utazással és teljes ellátással!
  A fődí­jhoz Te és társad is megkapja kedvenc csapat eredeti mezét, a BL hivatalos labdáját, és 2 mobiltelefont feltöltő-kártyákkal, hogy tudd tartani a haverokkal a kapcsolatot!
  Kihagyhatatlan lehetőség! A fődí­j mellett kisorsolunk még 3 labdát és a 3 eredeti futballmezt!
  Játék vége: 2005.05.24,. a BL jegyek közjegyzős sorsolása: 2005. május 20.; Az SMS dí­ja: 240 Ft+Áfa (60 Ft); Info: 06-1-422-3490
  .
  Kezdőcsapatunkban öt 23 év alatti játékosunk szerepel, de Takács Ákos sem sokkal idősebb. A Pápán győztes gólt szerző Nógrádi ezúttal a kezdőben kapott helyet.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat. Hamarosan kezdődik a Békéscsaba elleni mérkőzésünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport