2005.VI.30. Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2

20050630-rimaszombat

Tudnak győzni a zöld-fehérek

Vágjunk a közepibe: tegnap nem csupán a játékosok szerződése, de a sokadik fizetési határidő is lejárt a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Könnyen előfordulhat, hogy csütörtökön játszott utoljára zöld-fehér mezben Huszti Szabolcs, Rósa Dénes és Balog Zoltán is – a szlovákiai Rimaszombat elleni előkészületi találkozón a lejáró szerződésű labdarúgók közül csak az emlí­tett futballisták szerepeltek. Szűcs Lajos és Lipcsei Péter sérülés miatt csak a lelátóról figyelte társait.

Mint ismert, június 30-án 12 ferencvárosi futballistának járt le a szerződése, és e labdarúgók közül már csupán Szűcs Lajos, Lipcsei Péter, Rósa Dénes, Huszti Szabolcs és Balog Zoltán van az Üllői úton. Sowunmi Thomas a svéd Landskrona együttesénél tett egy próbát, és a csatár beszámolója szerint jó véleménnyel voltak játékáról a svéd bajnokság 12. helyén álló együttes vezetői. Sowunmi Thomas ma mégis hazatér, ám bí­zik abban, hogy nem sokáig marad Budapesten, s visszatérhet Svédországba.

Dragan Vukmir már a Debrecen játékosa, Marek Penksa pedig a lengyel Wisla Krakow csapatához tart. A Fradi volt szlovák légiósa korábban már megfenyegette a klubot, amennyiben nem jut hozzá a járandóságához, akkor az UEFA-hoz fordul segí­tségért. Nos, mint azt Marek Penksától megtudtuk, egyelőre csak egy ügyvédig jutott, de azt ismét megerősí­tette, nem hagyja veszni a pénzét, í­gy aztán továbbra is fennáll a veszély, hogy az UEFA-nak kell igazságot tennie a szlovák csatár és a klub között.

A szlovén Adem Kapic is a pénzére vár, közben pedig norvég csapatokkal tárgyal. Robert Vagner sem kapta meg a jussát, a cseh csatár Debrecenben próbálkozott, kevés sikerrel, tegnap pedig aláí­rt a cseh Plzenhez. Marius Sasu már Temesvárott edz, a szintén román Sorin Botis az osztrák Admira Wackerrel egyezett meg, s valamennyi távozó abban reménykedik, hogy kifizeti őket a Fradi.

Nyilván a csalódott és elkeseredett futballisták ismerik a mondást: a remény hal meg utoljára. Ôk továbbra is bí­znak Furulyás János elnök í­géretében, aki a napokban lapunknak nyilatkozta: pár nap türelmet kér és rendezi a tartozást. A játékosoknak kifizetendő összeg eléri a 150 millió forintot, s a hí­rek szerint az elnök jobb hí­ján hitelt vett fel, hogy elnémí­tsa az elégedetlenkedőket. Úgy tudjuk, a pénz útban van a számlák felé, más kérdés, vajon mit ajánlott fedezetként a Ferencváros első embere.

A pesszimisták mellett vannak optimista játékosok is, azok, akik mostanság kerültek a Ferencvároshoz. Mint beszámoltunk róla, a volt kispesti Budovinszky Krisztián és a nyí­regyházi Tí­már Krisztián félig már ferencvárosinak mondhatja magát, de az Üllői útra várják ma délelőttre a PMFC-s támadót, Horváth Gyulát és csapattársát, Erős Gábort. A kerettel készül már a szlovákiai Albert Tamás és Medgyes József is, ők Bacsfáról jöttek, és remélik (mint mondták: nem törődve a klub anyagi nehézségeivel), szerződést kapnak a Ferencvárostól. Edzésre jelentkezett – némileg váratlanul – és részt is vett a foglalkozáson, az Újpesttel a napokban szerződést bontó Grósz Róbert is. Hí­rlik még, hogy Tepszics Ignác sportigazgató hamarosan Pozsonyba utazik, azért, hogy tárgyaljon a Slovan Bratislavánál egy középpályás szerződtetéséről.

És akkor ahogyan kezdtük: Huszti Szabolcs, Rósa Dénes és Balog Zoltán játszott a Rimaszombat ellen.

A légióséletre készülő Huszti Szabolcsnak és az angol másodosztályba csábí­tott Rósa Dénesnek lehet, ez volt a búcsúmeccse a Ferencvárosban…

A mérkőzés:

Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2 (2-1)
Üllői út, 600 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros: Udvarácz (Kemenes 46.) – Balog Z. (Medgyes 46.), Budovinszky, Tí­már, Tőzsér (Laczkó Zs. 66.) – Takács Á. (Albert T. 34.), Rósa D. (Rubint 46.), Gyepes, Huszti (Csepregi 46.) – Nógrádi, Bajevski

Rimavská Sobotá: Kutiak (Benkő) – Rabác, Németh K. (Hadviger), Mráz – Kubinec – Hlousek, Sluka, Hizek – Uskovic (Filo) – Purbek (Sabo), Tisar

Gól: Budovinszky (14.), Rósa D. (23.), Gyepes (45.), Tőzsér (62.) illetve Purbek (9.), Hadviger (89.)
Sárga lap: Takács (25.), Tí­már (42.) illetve Hilek (18.)

Mi kezdtünk aktí­vabban, be is szorí­tottuk ellenfelünket, mégis a vendégek szereztek vezetést: a 9. percben szöglet után jutott előnyhöz a Rimaszombat (0-1). A játék képe nem változott, továbbra is mi voltunk fölényben és a 14. percben Budovinsky szabadrúgásgóljával egyenlí­tettünk (1-1). Kilenc perccel később Balog hatalmas bedobása után Rósa használta ki a vendégek figyelmetlenségét és már nálunk volt az előny, melyet a félidő utolsó percében Gyepes fejesgóljával növeltünk kettőre (3-1).

A második félidőben mindkét együttesben szóhoz jutottak a cserék. Ez a játékrész már kiegyenlí­tettebb küzdelmet hozott, nálunk három próbajátékos is pályára lépett, akik érthető módon nincsenek összeszokva a többiekkel, ezért több volt nálunk a pontatlan átadás. Mindezek ellenére a 62. percben Tőzsér révén tovább növeltük előnyünket (4-1). A hajrában a vendégek többször is eljutottak a kapunkig, a szünetben csereként beállt Kemenes többször is bravúrral mentett. A 89. percben Hadviger közeli fejesét már kapusunk sem tudta védeni, í­gy kialakult a 4-2-es végeredmény.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy mindenki igyekezzen a maximumot kihozni magából. Ezt a kérést teljesí­tették a játékosok, elégedett voltam a csapat hozzáállásával. A fiatalok nemcsak harcosak voltak, hanem jól is játszottak. Nagyon tetszett Budovinszky Krisztián és Tí­már Krisztián teljesí­tménye, velük szóban már megállapodott a Ferencváros, remélem az aláí­rásukra sem kell sokat várni. A próbajátékosoktól a meccs után elköszöntünk. Nagyon szorí­t minket az idő, kedden le kell adnunk a nevezésünket az UEFA Kupába és csak azt a játékost lehet benevezni, akinek érvényes szerződése van a következő szezonra. Az lenne a legideálisabb, ha a lejáró szerződésű játékosaink közül minél többet meg tudnánk tartani és akkor nem kellene újabb próbajátékosokat tesztelni. Fel kell azonban készülnünk arra is, hogy többen elhagynak minket. A legrosszabb ez a bizonytalanság. Remélem, nagyon gyorsan rendeződnek a dolgok és csak a munkára kell koncentrálnunk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.VI.30. Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ