2005.VI.30. Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2

20050630-rimaszombat

Tudnak győzni a zöld-fehérek

Vágjunk a közepibe: tegnap nem csupán a játékosok szerződése, de a sokadik fizetési határidő is lejárt a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Könnyen előfordulhat, hogy csütörtökön játszott utoljára zöld-fehér mezben Huszti Szabolcs, Rósa Dénes és Balog Zoltán is – a szlovákiai Rimaszombat elleni előkészületi találkozón a lejáró szerződésű labdarúgók közül csak az emlí­tett futballisták szerepeltek. Szűcs Lajos és Lipcsei Péter sérülés miatt csak a lelátóról figyelte társait.

Mint ismert, június 30-án 12 ferencvárosi futballistának járt le a szerződése, és e labdarúgók közül már csupán Szűcs Lajos, Lipcsei Péter, Rósa Dénes, Huszti Szabolcs és Balog Zoltán van az Üllői úton. Sowunmi Thomas a svéd Landskrona együttesénél tett egy próbát, és a csatár beszámolója szerint jó véleménnyel voltak játékáról a svéd bajnokság 12. helyén álló együttes vezetői. Sowunmi Thomas ma mégis hazatér, ám bí­zik abban, hogy nem sokáig marad Budapesten, s visszatérhet Svédországba.

Dragan Vukmir már a Debrecen játékosa, Marek Penksa pedig a lengyel Wisla Krakow csapatához tart. A Fradi volt szlovák légiósa korábban már megfenyegette a klubot, amennyiben nem jut hozzá a járandóságához, akkor az UEFA-hoz fordul segí­tségért. Nos, mint azt Marek Penksától megtudtuk, egyelőre csak egy ügyvédig jutott, de azt ismét megerősí­tette, nem hagyja veszni a pénzét, í­gy aztán továbbra is fennáll a veszély, hogy az UEFA-nak kell igazságot tennie a szlovák csatár és a klub között.

A szlovén Adem Kapic is a pénzére vár, közben pedig norvég csapatokkal tárgyal. Robert Vagner sem kapta meg a jussát, a cseh csatár Debrecenben próbálkozott, kevés sikerrel, tegnap pedig aláí­rt a cseh Plzenhez. Marius Sasu már Temesvárott edz, a szintén román Sorin Botis az osztrák Admira Wackerrel egyezett meg, s valamennyi távozó abban reménykedik, hogy kifizeti őket a Fradi.

Nyilván a csalódott és elkeseredett futballisták ismerik a mondást: a remény hal meg utoljára. Ôk továbbra is bí­znak Furulyás János elnök í­géretében, aki a napokban lapunknak nyilatkozta: pár nap türelmet kér és rendezi a tartozást. A játékosoknak kifizetendő összeg eléri a 150 millió forintot, s a hí­rek szerint az elnök jobb hí­ján hitelt vett fel, hogy elnémí­tsa az elégedetlenkedőket. Úgy tudjuk, a pénz útban van a számlák felé, más kérdés, vajon mit ajánlott fedezetként a Ferencváros első embere.

A pesszimisták mellett vannak optimista játékosok is, azok, akik mostanság kerültek a Ferencvároshoz. Mint beszámoltunk róla, a volt kispesti Budovinszky Krisztián és a nyí­regyházi Tí­már Krisztián félig már ferencvárosinak mondhatja magát, de az Üllői útra várják ma délelőttre a PMFC-s támadót, Horváth Gyulát és csapattársát, Erős Gábort. A kerettel készül már a szlovákiai Albert Tamás és Medgyes József is, ők Bacsfáról jöttek, és remélik (mint mondták: nem törődve a klub anyagi nehézségeivel), szerződést kapnak a Ferencvárostól. Edzésre jelentkezett – némileg váratlanul – és részt is vett a foglalkozáson, az Újpesttel a napokban szerződést bontó Grósz Róbert is. Hí­rlik még, hogy Tepszics Ignác sportigazgató hamarosan Pozsonyba utazik, azért, hogy tárgyaljon a Slovan Bratislavánál egy középpályás szerződtetéséről.

És akkor ahogyan kezdtük: Huszti Szabolcs, Rósa Dénes és Balog Zoltán játszott a Rimaszombat ellen.

A légióséletre készülő Huszti Szabolcsnak és az angol másodosztályba csábí­tott Rósa Dénesnek lehet, ez volt a búcsúmeccse a Ferencvárosban…

A mérkőzés:

Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2 (2-1)
Üllői út, 600 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros: Udvarácz (Kemenes 46.) – Balog Z. (Medgyes 46.), Budovinszky, Tí­már, Tőzsér (Laczkó Zs. 66.) – Takács Á. (Albert T. 34.), Rósa D. (Rubint 46.), Gyepes, Huszti (Csepregi 46.) – Nógrádi, Bajevski

Rimavská Sobotá: Kutiak (Benkő) – Rabác, Németh K. (Hadviger), Mráz – Kubinec – Hlousek, Sluka, Hizek – Uskovic (Filo) – Purbek (Sabo), Tisar

Gól: Budovinszky (14.), Rósa D. (23.), Gyepes (45.), Tőzsér (62.) illetve Purbek (9.), Hadviger (89.)
Sárga lap: Takács (25.), Tí­már (42.) illetve Hilek (18.)

Mi kezdtünk aktí­vabban, be is szorí­tottuk ellenfelünket, mégis a vendégek szereztek vezetést: a 9. percben szöglet után jutott előnyhöz a Rimaszombat (0-1). A játék képe nem változott, továbbra is mi voltunk fölényben és a 14. percben Budovinsky szabadrúgásgóljával egyenlí­tettünk (1-1). Kilenc perccel később Balog hatalmas bedobása után Rósa használta ki a vendégek figyelmetlenségét és már nálunk volt az előny, melyet a félidő utolsó percében Gyepes fejesgóljával növeltünk kettőre (3-1).

A második félidőben mindkét együttesben szóhoz jutottak a cserék. Ez a játékrész már kiegyenlí­tettebb küzdelmet hozott, nálunk három próbajátékos is pályára lépett, akik érthető módon nincsenek összeszokva a többiekkel, ezért több volt nálunk a pontatlan átadás. Mindezek ellenére a 62. percben Tőzsér révén tovább növeltük előnyünket (4-1). A hajrában a vendégek többször is eljutottak a kapunkig, a szünetben csereként beállt Kemenes többször is bravúrral mentett. A 89. percben Hadviger közeli fejesét már kapusunk sem tudta védeni, í­gy kialakult a 4-2-es végeredmény.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy mindenki igyekezzen a maximumot kihozni magából. Ezt a kérést teljesí­tették a játékosok, elégedett voltam a csapat hozzáállásával. A fiatalok nemcsak harcosak voltak, hanem jól is játszottak. Nagyon tetszett Budovinszky Krisztián és Tí­már Krisztián teljesí­tménye, velük szóban már megállapodott a Ferencváros, remélem az aláí­rásukra sem kell sokat várni. A próbajátékosoktól a meccs után elköszöntünk. Nagyon szorí­t minket az idő, kedden le kell adnunk a nevezésünket az UEFA Kupába és csak azt a játékost lehet benevezni, akinek érvényes szerződése van a következő szezonra. Az lenne a legideálisabb, ha a lejáró szerződésű játékosaink közül minél többet meg tudnánk tartani és akkor nem kellene újabb próbajátékosokat tesztelni. Fel kell azonban készülnünk arra is, hogy többen elhagynak minket. A legrosszabb ez a bizonytalanság. Remélem, nagyon gyorsan rendeződnek a dolgok és csak a munkára kell koncentrálnunk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.VI.30. Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk főleg az első félidőben mutatott jó teljesí­tményének köszönhetően magabiztosan 4-2-re nyert a Rimaszombat elleni felkészülési meccsen.

  Ferencváros – Rimavská Sobotá: 4-2 (2-1)
  Üllői út, 300 néző

  Ferencváros: Udvarácz (Kemenes 46.) – Balog Z. (Medgyes 46.), Budovinszky, Tí­már – Takács Á. (Albert T. 34.), Gyepes, Huszti (Rubint 46.), Tőzsér (Laczkó 66.) – Rósa (Csepregi 46.), Bajevski, Nógrádi

  Rimavská Sobotá: Kuciak (Benko 46.) – Nemeth, Mraz, Hrabac – Hilek, Pisar, Kubinec, Purdek, Sluka – Uskovic, Hlousek

  Gól: Budovinszky (14.), Rósa (23.), Gyepes (45.), Tőzsér (62.) illetve Purdek (9.), Hardviger (89.)
  Sárga lap: Takács (25.p.), Tí­már (42.p.), illetve Hilek (18.p.)

  Mi kezdtünk aktí­vabban, be is szorí­tottuk ellenfelünket, mégis a vendégek szereztek vezetést: a 9. percben szöglet után jutott előnyhöz a Rimaszombat (0-1).
  A játék képe nem változott, továbbra is mi voltunk fölényben és a 14. percben Budovinsky szabadrúgásgóljával egyenlí­tettünk (1-1). Kilenc perccel később Balog hatalmas bedobása után Rósa használta ki a vendégek figyelmetlenségét és már nálunk volt az előny, melyet a félidő utolsó percében Gyepes fejesgóljával növeltünk kettőre (3-1).

  A második félidőben mindkét együttesben szóhoz jutottak a cserék. Ez a játékrész már kiegyenlí­tettebb küzdelmet hozott, nálunk három próbajátékos is pályára lépett, akik érthető módon nincsenek összeszokva a többiekkel, ezért több volt nálunk a pontatlan átadás. Mindezek ellenére a 62. percben Tőzsér révén tovább növeltük előnyünket (4-1). A hajrában a vendégek többször is eljutottak a kapunkig, a szünetben csereként beállt Kemenes többször is bravúrral mentett. A 89. percben Hadviger közeli fejesét már kapusunk sem tudta védeni, í­gy kialakult a 4-2-es végeredmény.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  89
  Csökkentette a különbséget a Rimaszombat. Sluka szöglete után a berobbanó Hadviger senkitől sem zavartatva 4 méterről a hálóba fejelt (4-2).
  87
  Budovinszky végzett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól. Bombaerős lövése “átment” a sorfalon, sajnos azonban levágódott az éppen keresztbe futó Albertről.
  85
  Sluka lőtt közelről a jobb kapufa mellé.
  82
  Laczkó gurí­tott középre a bal oldalról, Bajevski kapásból alig lőtt a kapu mellé.
  77
  Nógrádi lépett ki remek ütemben a védők közül, lapos lövése kipattant a kapusról, támadónk kapásból ismételt, de másodszor az oldalhálóba lőtte a labdát.
  73
  Sluka lépett ki a védőink közül, elhúzta a labdát Kemenes mellett, de túlságosan kisodródott és éles szögből keresztbe ellőtte a kapu előtt a labdát.
  66
  Cseréltünk. Tőzsér helyett Laczkó állt be.
  62
  Már hárommal vezetünk. Bajevski ugratta ki remek ütembenTőzsért, aki kapásból, a kifutó kapus mellett 14 méterről a bal sarokba lőtt (4-1).
  59
  Bajevski gurí­tott középre az alapvonaltól, Nógrádi 7 mét6erről, kapásból lőtt, Benko óriási bravúrral védett.
  56
  Sluka futott el a jobb szélen, keresztbe í­velt a kapunk előtt, a hosszú oldalon érkező Hilek kapásból az oldalhálóba lőtte a labdát.
  52
  Hrabac 22 méteres lövését Kemenes a jobb felső sarok elől látványos vetődéssel ütötte szögletre.
  50
  Jobboldali szöglet után a védőkről kipattanó labdát Medgyes 17 méterről, kapásból kapura lőtte, Nemeth a gólvonalról fejjel tisztázott.
  48
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól. Középre tartó lövését Benko megfogta.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Udvarácz helyett a második félidőben Kemenes véd, ezenkí­vül Balog helyett Medgyes, Rósa helyett Csepregi, Huszti helyett pedig Rubint állt be. A vendégeknél Kuciak helyett Benko véd a második félidőben.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Kettővel vezetünk. Nógrádi jobboldali beadása után Gyepes fejelt közelről a hálóba (3-1).
  42
  Tí­már rúgta meg Slujkát, amiért sárga lapot kapott.
  40
  Budovinszky indí­totta Rósát, de kicsit hosszú volt a labda, amit í­gy Kuciak szerzett meg.
  34
  Cseréltünk. Takács kapott egy rúgást a lábára. Helyére a próbajátékon nálunk lévő Albert Tamás állt be.
  30
  Budovinszky 30 méteres bombalövését a léc alól ütötte ki Kuciak.
  28
  Pisar végzett el szabadrúgást 25 méterre a kapunktól a bal oldalról. Lövése után egy méterrel szállt el a labda a kapunk fölött.
  25
  Takács egy rossz ütemű becsúszás után a labda helyett Hilek lábát találta el, amiért sárga lapot kapott.
  23
  Vezetünk. Balog hatalmas bedobása után a menteni akaró Mraz saját kapuja felé csúsztatta tovább a labdát, amit a berobbanó Rósaközelről a hálóba fejelt (2-1).
  21
  Rósa hozta fel a labdát, majd 30 méterről váratlanul lőtt, a labda a kapufa belső lapjáról pattant vissza a mezőnybe. Gyönyörű lövés volt, amit szurkolóink nagy tapssal jutalmaztak.
  20
  Huszti futott el nagy lendülettel a bal szélen, majd Rósához passzolt, aki sarokkal Gyepeshez továbbí­tott. Gyepes kapásból lőtt, de lecsúszott a lábáról a labda, amely í­gy messze elkerülte a kaput.
  18
  Hilek rúgta meg Bajevskit, amiért sárga lapot kapott.
  16
  Rósa a felezővonalnál észrevette, hogy a kapus messzire kijött a kapujából, ezért középpályásunk kapura í­velte a labdát, ami alig szállt fölé.
  14
  Egyenlí­tettünk. Szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a kaputól.Budovinszky a sorfal fölött a jobb sarokba csavarta a labdát, a vendégek kapusa hiába vetődött, nem tudott hárí­tani (1-1).
  9
  Vezet a Rimaszombat. Baloldali szöglet után Pisar fejesét Udvarácz vetődve kiütötte, a labda Purdek elé pattant, aki közelről az üres kapuba helyezett (0-1).
  6
  Rósa szöglete után Tí­már fejelt 6 méterről a kapu mellé.
  4
  Takács jobboldali beadása után Kuciak húzta le a labdát.
  2
  Sluka ugratta volna ki Uskovicot, de Budovinszky jó ütemben keresztezett és mentett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Ebben a pillanatban jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek tiszta pirosban játszanak majd.
  .
  Már csak öt perc van hátra a kezdésig, az időjárási körülmények jelentősen javultak, már alig esik az eső.
  .
  Szerdán újra 100%Fradi! A tartalomból:
  -- Tini veszteségek -- Miért ment és megy el egyre több fiatal az Üllői útról? Van-e visszaút?
  -- Vukmir, Kapic, Penksa: Az utolsó szó jogán…
  -- Többen vagy kevesebben lesznek kí­váncsiak a jövő Fradijára? A fiatalí­tás vagy az eredményesség a vonzó?
  -- Taki elkelt…
  -- Kell-e József? Fater, mint játékos
  A 100% Fradit szerdától keresse az újságárusoknál!

  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  A mieink az alábi összeállí­tásban lépnek pályára: Udvarácz -- Balog, Budovinszky, Tí­már -- Takács, Gyepes, Huszti, Tőzsér -- Rósa, Bajevski, Nógrádi. A kispadon Kemenes, Albert, Medgyes, Csepregi, Laczkó és Rubint foglal helyet.
  .
  A csapatok a pályán melegí­tenek, a hatalmas esőben alig lehet látni.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Negyed óra múlva kezdődik a Rimaszombat elleni felkészülési mérkőzésünk. Mintegy öt pece hatalmas zápor zúdul a pályára, a nézők a lelátó fedett részére menekültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső