2005.VII.21. Ferencváros – Paks: 4-2 (edzőmérkőzés)

W_ftc-paksCsapatunk kétgólos hátrányt ledolgozva 4-2-re nyert a Paks ellen. A mai mérkőzésen tért vissza csapatunkba Lipcsei Péter, aki térdműtéte után először lépett pályára. Csapatkapitányunk eredetileg csak 45 percet játszott volna, de szerencsére a lába olyan jól bí­rta a terhelést, hogy 90 percet a pályán tudott tölteni.


Ferencváros – Paks: 4-2 (1-2)
Üllői út, 600 néző, vezette: Mocsári

Ferencváros: Udvarácz (Kemenes 46.) – Takács (Keller 46.), Tí­már, Budovinszky, Balog Z. – Grósz (Erős G. 46.), Lipcsei, Rósa D., Borbély (Tőzsér 66.) – Bartha (Nógrádi 13.), Andorka (Laczkó Zs. 46.)

Paks: Kovács A. – Abonyi (Ambrus), Fehér A. (Bán), Benedeczki (Barics), Vizdár – Mészáros I., Tamási G. – Kiss T., Buzás (Pulcz), Báló – Varga L. (Szabados A.)

Gól: Lipcsei (42.), Nógrádi (73.), Keller (79.), Rósa D. (80.) illetve Buzás (6.), Varga L. (30.)
Sárga lap: Budovinszky (53.), Erős G. (57.) illetve Vizdár (19.)

Mi kezdtünk aktí­vabban, különösen próbajátékosunk, Borbély Csaba volt elemében, aki többször is remekül futott el a bal szélen. Ennek ellenére a 6. percben a vendégek szereztek vezetést egy gyors ellentámadás végén (0-1). A folytatásban is mi irányí­tottunk, Lipcsei remek labdákkal szolgálta ki a társakat, mégis a paksiak növelték előnyüket a 30. percben, amikor az első találathoz hasonlóan megint villámgyors kontra végén találtak a kapunkba (0-2). A 42. percben Borbély futott el a bal szélen, középre adott és Lipcsei remek lövéssel csökkentette a különbséget (1-2).

A második játékrész elején néhány keményebb belépő után feszültebb lett a hangulat a pályán, de a játékvezető sárga lapokkal helyreállí­totta a rendet. A 70. perctől egyre nagyobb fölénybe kerültünk a fáradó paksiak ellen. A vendégek fáradtsága teljesen érthető, hiszen tegnap a Kaposvárral játszottak felkészülési meccset. Az utolsó negyed órában teljesen beszorí­tottuk a vendégeket és Keller valamint Rósa találataival sikerült fordí­tanunk (4-2).

Nyilatkozatok:

László Csaba: Hátul komoly gondjaink vannak. Nincs meg az összhang a játékosok között, ezúttal is olyan hibák előzték meg a paksi gólokat, amiket nem szabad elkövetni… A próbajátékosok közül Borbély Csaba teljesí­tménye tetszett, harcos, erőszakos volt, szabályosan nem is igen tudták szerelni. Ezért őt Siófokra is elvisszük magunkkal és utána döntünk a sorsáról. Andorka Péter nem tudott meggyőzni arról, hogy erősödnénk a leigazolásával, ráadásul pénteken Bajevski is visszatér hozzánk, ezért Andorkától elköszöntünk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  86
  Laczkó szerzett harcosan labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, nagylendülettel előretört, de az önfeláldozóan kivetődő kapus levette a lábáról a labdát.
  80
  Kettővel vezetünk. Tőzsér remek indí­tásával Rósa lépett ki, majd 16 méterről a kifutó kapus mellett félmagasan a hálóba lőtt (4-2).
  79
  Vezetünk. Tőzsér adott be szabadrúgást a kapu elé, a védőről lepattanó labdát Keller közelről a hálóba helyezte(3-2).
  76
  Rósa lépett ki a védők közül, 15 méteres lapos lövését lábbal védte a paksi kapus.
  73
  Egyenlí­tettünk. Tőzsér emelt be szabadrúgást a kapu elé és a remek ütemben érkező Nógrádi mindenkit megelőzve a hálóba csúsztatott (2-2).
  70
  Rósa 21 méterről fordulásból lőtt, a kellemetlenül pattogó labdát csak nehezen fogta meg a paksiak kapusa.
  66
  Cseréltünk. Borbély helyett Tőzsér lépett pályára.
  63
  Laczkó passzával Nógrádi lépet ki és a hálóba helyezett, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot.
  60
  Cserélt a Paks. Buzás helyett Pulcz lépett pályára.
  57
  Erős reklamálásért kapott sárga lapot.
  53
  Ambrus tolta el a labdát Budovinszky mellett, védőnk pedig két kézzel ellökte a vendégek játékosát, amiért sárga lapot kapott.
  47
  Erős passza után Rósa egy lövőcselt követően lőtt, Kovács megfogta a középre tartó labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Csereként beállt Kemenes, Erős, Keller és Laczkó. Egyelőre az előzetes elképzelésekkel ellentétben a pályán maradt Lipcsei Péter.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Cserélt a Paks. Beredeczki helyett Bancs jött be.
  42
  Borbély tört előre a bal oldalon, középre passzolt, amikor kí­méletlenül felrúgták. A bí­ró előnyszabályt alkalmazott, a labda Lipcseihez került és csapatkapitányunk 15 méterről kapásból a kapu közepébe bombázott (1-2).
  40
  Rósa szöglete után Tí­már ugrott a legmagasabbra és 6 méterről alig csúsztatott a kapu fölé.
  37
  Lipcsei ugratta ki Nógrádit, de a labda kicsit hosszú volt és a támadó már nem érte el az alapvonal előtt.
  34
  Nógrádi beadása után Budovinszky kapáslövése elszállt a kapu fölött.
  30
  Kettővel vezet a Paks. Baló futott el a jobb oldalon, középre passzolt és Varga 8 méterről a hálóba fejelte a labdát (0-2).
  29
  Lipcsei indí­tásával Andorka lépett ki, megpróbálta átemelni a labdát Kovács fölött, de rosszul találta el a labdát, ami a kapus kezébe hullott.
  26
  Lipcsei beí­velt szabadrúgását Nógrádi csúsztatta kapura, Kovács nagy bravúrral a léc alól ütötte ki a labdát.
  19
  Takács ezúttal két ember között tört előre nagy lendülettel, amikor Vizdár fellökte, amiért a paksi játékos sárga lapot kapott. Budovinszky 22 méteres szabadrúgása után Kovács a bal alsó sarok elől ütötte ki a labdát.
  16
  Takács három embert is kicselezett, amikor a negyedik buktatta. Lipcsei szabadrúgása elakadt a sorfalban.
  14
  Buzás 23 méteres szabdrúgása után Udvarácz a jobb felső sarok elől ütötte ki a labdát.
  13
  Bartha kisebb sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. Helyére Nógrádi állt be.
  12
  Borbély szöglete után a védőkről lepattanó labdát Rósa emelte a kapu fölé.
  8
  Budovinszky végzett el szabadrúgást 20 méterre a kaputól, lövése lepattant a sorfalról, Grósz egyből lőtt, a labda alig kerülte el a jobb sarkot.
  6
  Vezet a Paks. Kiss futott el a jobb szélen, az alapvonaltól középre gurí­tott és az őrizetlenül hagyott Varga kapásból a hálóba helyezett (0-1).
  5
  Rósa indí­totta a bal szélen elfutó Borbélyt, akinek lapos beadását kivágták a védők, a labda Lipcseihez került, aki Balogot ugratta ki, de az asszisztens lest jelzett.
  2
  Lipcsei indí­tásával Borbély tört előre a bal oldalon, amikor Baló buktatta. Rósa kapu elé í­velt szabadrúgása után Varga fejelte ki a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A vendégek indí­tották útjára a labdát.
  .
  A játékvezetői hármas csupán 10 perccel a kezdés előtt érkezett meg az Üllői útra. A bí­rók általában egy órával a kezdés előtt a helyszí­nen szoktak lenni, a játékvezetők azonban ezúttal Tatáról jöttek és dugóba kerültek, ezért csak az utolsó pillanatban “estek be” az Üllői útra.
  .
  A mai mérkőzésen Udvarácz Milán kezd a kapuban és Kemenes Krisztián ül a padon. Szűcs Lajos a szombati, siófoki meccsünkön lép majd pályára. A mieink összeállí­tása:Udvarácz -- Takács, Tí­már, Budovinszky, Balog -- Grósz, Lipcsei, Rósa, Borbély -- Andorka, Bartha. A kispadon Kemenes, Nógrádi, Erős, Tőzsér, Laczkó és Keller foglal helyet.
  .
  A mai találkozón két próbajátékost tesztelünk: Borbély Csaba baloldali középpályásként, illetve háromcsatáros felállásban balszélsőként vethető be, mí­g Andorka Péter csatár.
  .
  Csapatunkban májusi térdműtéte tuán először lép pályára Lipcsei Péter. Csapatkapitányunk a tervek szerint egy félidőt játszik majd.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Paks elleni felkészülési mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.27. 18:30 m4 Sport
01.30. 20:00 M4 Sport
02.06.17:15 M4Sport
MK: 02.09. 20:00 M4 Sport
02.19. 19:30 m4 Sport
02.26. 19:30 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ