2005.VII.28. UEFA selejtező, MTZ Ripo Minsk – Ferencváros: 1-2

Csapatunk hiába nyert idegenben 2-1-re az MTZ Ripo Minszk ellen az UEFA Kupa első selejtező fordulójának visszavágóján, a fehérorosz együttes 3-2-es összesítéssel bejutott a következő körbe.


MTZ Ripo Minsk – Ferencváros: 1-2 (0-1)
Minszk (Traktor-stadion), 4.500 néző, vezette: Richard Havrilla (Medved, Suniar – szlovákok)

MTZ Ripo Minszk: Sulima – Bylina, Staschaniuk, Popel, Ziloves (Maltsev 81.) – Kantsavy, Mikhniuk, Sarykovich, Afanasyev – Todua (Tarascsik 66.), Mkhitaryan (Eremcsuk 79.)
vezetőedző: Jurij Puntusz

Ferencváros: Udvarácz – Tímár, Budovinszky, Balog Z., Keller (Nógrádi 72.) – Takács Á. (Szalai 78.), Lipcsei, Tőzsér – Rósa – Bajevski, Laczkó (Csurka 92.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Kantsavy (49.) illetve Lipcsei (45.), Rósa (90.)
Sárga lap: Mkhitaryan (42.), Mikhnyuk (64.) illetve Keller (32.), Budovinszky (55.), Tímár (72.) Tőzsér (87.)

Az első játékrészben mi voltunk az aktívabbak, a fehéroroszok elsősorban arra koncentráltak, hogy ne kapjanak gólt, ellentámadásokra csak elvétve vállalkoztak. Előttünk már az első tíz percben több ígéretes lehetőség adódott, mint az Üllői úti első meccsen 90 perc alatt. Sorra rúgtuk a szögleteket és a 45. percben Lipcsei jól eltalált távoli lövésével a vezetést is megszereztük (0-1).

Sajnos a második játékrész gyors hazai góllal indult és ez a találat minket zavart meg jobban. A hazaiak bátran kitámadtak, nekünk is támadnunk kellett, ezért élvezetes, nyílt volt a találkozó, mindkét oldalon adódtak komoly helyzetek. A minszkiek sok apró szabálytalansággal próbálták széttördelni a játékot, mi pedig hagytuk magunkat provokálni, ezért a játékrész közepén az indulatoké volt a főszerep, ami természetesen a házigazdáknak kedvezett. Az utolsó 20 percben Nógrádi és Szalai beállításával próbáltunk még támadóbb szellemben futballozni, ezáltal azonban a hazaiak előtt is több hely maradt a gyors kontrákra, és ez hazai helyzetekkel is járt, szerencsére góllal nem. A 90. percben Rósa remek egyéni alakítással szerezte meg a győztes gólunkat, a továbbjutáshoz azonban még egy találat kellett volna, erre azonban nem maradt idő.

A két mérkőzés egyetlen pozitívuma számunkra az, hogy a visszavágón végülis sikerült a győzelem, és ezzel további UEFA-pontokat szereztünk a magyar labdarúgásnak. Hogy a továbbjutás már az első meccsen elúszott, vagy a mai mérkőzés néhány számunkra kritikus pillanatán múlott, azt nehéz eldönteni, erre nem is vállalkoznánk. Csupán annyi bizonyos, hogy a tavalyi UEFA Kupa-csoportkör után idén az első selejtezőkört sem sikerült túlélni, és azt is fájó megállapítani, hogy a 180 perc alatt időnként meglehetősen szerény képességűnek – ám annál lelkesebbnek – tűnő, javarészt fiatalokból álló minszki gárda (amelynek átlagéletkora ezúttal 4,5 évvel volt kevesebb, mint a miénk) nem érdemtelenül jutott tovább története során első nemzetközi párharcából. Az európai porondtól így sajnos korán elbúcsúztunk, a mieink a folytatásban most már (a Magyar Kupa-sorozatból való kizárás miatt) kizárólag a bajnokságra koncentrálhatnak, reméljük, az idényből hátralévő 30 tétmeccsen bőven lesz még okunk az örömre. Először már most vasárnap este, a Fehérvár ellen.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Korán jött nekünk ez a párharc, hiszen csak az első mérkőzés előtti napon alakult ki a keretünk, így nagyon nehéz volt érdemi szakmai munkát végezni. A kétgólos hazai vereségünk ellenére kiharcolhattuk volna a továbbjutást, sokat is tettünk a bravúrért, de megint nem figyeltünk egy pontrúgásnál, amiért ismételten góllal bűnhődtünk. Ettől függetlenül sikerülhetett volna a bravúr, hiszen számos helyzetet kidolgoztunk, a szögleteink után még több veszélyt kellett volna kialakítanunk. Az utolsó percben Rósa gyanús körülmények között került földre a tizenhatoson belül, de erről csak akkor foglalok majd állást, ha a visszajátszást is láttam. Egy idegenbeli győzelemmel a nemzetközi porondon általában tovább lehet jutni, nekünk a budapesti kétgólos vereség miatt ez nem sikerült.

Jurij Puntus (MTZ Ripo Minszk): – Nagyon boldog vagyok, klubunk történetének legnagyobb sikerét értük el. A budapesti meccs után már mi voltunk az esélyesek és úgy érzem a 180 perc alapján megérdemelten jutottunk tovább. A mai meccsen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a látottak alapján nem érdemeltünk vereséget, de különösebben ez sem zavar, hiszen az a lényeg, hogy mi jutottunk tovább, semmi más nem számít.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 93
  Vége, sajnos 3-2-es összesítéssel kiestünk.
  92
  Rósa lépett ki a 16-oson belül a labdával, majd elesett, nehéz eldönteni, hogy buktatták vagy sem a hazai védők. A játékvezető döntése szerint sajnos nem történt szabálytalanság.
  92
  Laczkó helyett Csurka állt be.
  90
  GÓL! Lipcsei pontos kiugratása után Rósa 10 méterről lőtt a kapuba. (1-2)
  90
  Rósa kiszorított helyzetből fölé fejelt.
  87
  Tőzsér földhöz vágta a labdát, sárga.
  84
  A hazaiak teljesen kijátszották a védelmünket, Tarascik megpróbálta átemelni Udvaráczot, de a kapufa velünk volt.
  81
  Zilaves helyén Malsau.
  80
  Egy szép támadás végén Jeramcuk 17 méterről lőtt fölé.
  79
  Másodszor is cserélnek a hazaiak. Mihtarian helyén Jeramcuk folytatja.
  78
  Újabb helyzet a hazaiak előtt. Koncevoj közeli lövését Udvarácz védte.
  77
  Takács helyett Szalai a pályán.
  76
  Rósa 25 méteres kemény lővését Sulima lábbal védte.
  75
  Tarascikra nem figyeltünk, 14 méterről lőhetett, Udvarácz azonban védett.
  73
  Mi is cseréltünk. Keller helyett Nógrádi a pályán.
  72
  Tímár eladta a labdát 30 méterre a kapunktól, majd felrúgta az ellenfelet, sárga lap.
  70
  Egy jobboldali szöglet után Budovinszky csúsztatott, a labda centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
  69
  Rósa gurított vissza az alapvonaltól, Tímár hét méterről lőtt, a kapus azonban védett.
  68
  Laczkót buktatták 32 méterre a kaputól, Tőzsér lövése a megpattant a sorfalon, és a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  66
  Cserél a Minszk. Todua helyett Tarascik.
  64
  Afanasiev 18 méteres bombáját öklözte ki Udvarácz. Ezekben a percekben jobbak a hazaiak.
  62
  Egy baloldali szabadrúgás után Sharikovic fejelt, Udvarácz védett, Mikhniuk pedig belecsúszott a kapusunkba, jogosan kapott sárgát.
  61
  Tőzsér bedobását Laczkó fejlete tovább, Sulima azonban lehúzta a labdát.
  57
  Mezőnyjáték folyik a pályán, a minszkiek többet birtokolják a labdát, ami nekünk nem túl jó.
  55
  Budovinszky szabálytalankodott könyökkel, sárga lap. Sajnos idegesen játszunk.
  50
  Rósa- Laczkó összjáték után utóbbi lövését blokkolták a védők, a kipattanót Tőzsér lőtte fölé.
  49
  Sajnos egyenlítettek a hazaiak. Egy jobboldali beadás után rosszul helyezkedtünk középen, Koncevoj ugrott a legmagasabbra és a kapu bal oldalába fejelt. (1-1)
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt. Zilaves távoli lövését Udvarácz fogta.
  45
  Az első játékrész rövid összefoglalója:
  Veszélyesen kezdtünk, ám sajnos nem sikerült a cél: gyorsan gólt szerezni. Az első 20 perc után egyre pontatlanabbul futballoztunk, a hazaiak átvették az irányítást, kisebb lehetőségeik adódtak, míg nálunk Rósa veszélyeztetett egy távoli lövéssel. A félidő utolsó perceiben újra veszélyesebbek voltunk: előbb Rósa került helyzetbe, majd ezt követően Tőzsér szöglete után Lipcsei lőtte Budovinszky visszafejelt labdáját a jobb alsó sarokba. Reméljük, ettől az eddig sem túl magabiztos és labdabiztos minszki gárda méginkább megzavarodik, és a mieink kihasználják ezt a folytatásban.
  45
  Vége a félidőnek, nagyon kellett ez a gól a végén. Izgalmas második félidőre van kilátás.
  45
  Egy kipattanó után Lipcsei kapásból lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokba, Sulima nem tudott védeni. Lipcsei idei harmadik meccsén harmadszor talált a kapuba, reméljük, a folytatás is hasonló lesz (0-1).
  44
  Egy indítás után Rósa került helyzetbe, bár kicsit nehezen fért a labdához, így nem tudta sajnos tökéletesen irányítani azt.
  43
  Keller baloldali beívelése után Bajevski fejelt 6 méterről, sajnos kicsit erőtlenül, így Sulima védett.
  42
  Mkhitaryan hátulról felrúgta Takácsot, jogosan kapott ezért sárgát.
  41
  Kantsavy veszélyesen húzott el a jobb szélen, már szinte az ötös sarkánál járt, amikor Balog remek keresztezéssel szögletre mentett.
  40
  A legveszélyesebb hazai, Todua került helyzetbe, 10 méterről laposan lőtt -- szerencsére kicsit gyengén, Udvarácz bravúrral védett a jobb alsó sarok elől.
  38
  Három perces ápolás után folytatódhatott a játék.
  35
  Tőzsér az oldalvonal mellől ívelt középre, jól mozdult ki a labdára Sulima, ám Tímár szerencsétlenül ért hozzá, így a kapus hosszas ápolásra szorult.
  32
  Mkhitaryan ellen elkövetett szabálytalansága miatt sárga lapot kapott Keller.
  31
  Rósa lőtt 18 méterről ballal, Sulima szépen védett a jobb alsó sarok alól.
  29
  Kantsavy kapott a jobb oldalról egy átadást remek pozícióban, de szerencsére elcsúszott a talpa alatt a labda.
  26
  Rósa szinte az alapvonalról végezhetett el szabadrúgást, beívelése után Tímár próbálta meg a kapuba továbbítani a labdát, ahhoz azonban sajnos emberétől nem tudott igazán hozzáférni.
  22
  Szabadrúgáshoz jutottunk, Budovinszky 22 méteres csavarása méterekkel ment a kapu fölé.
  20
  Laczkó “kicselezte” magát a kapu előteréből, de aztán jól adott középre, Bajevski ollózott, de a játékvezető veszélyes játék miatt közbefújt.
  19
  Sajnos az elmúlt percekben pontatlanul játszunk, és ennek köszönhetően valamelyest átvették a hazaiak az irányítást.
  17
  Egy fehérorosz pontrúgás után három vicces jelenetet is bemutattak a 16-osunkon belül a minszki támadók. Nevetni sajnos azért nem tudunk rajta, mert ilyenből az első meccsen is volt példa, a vége viszont sajna kétgólos vereség lett.
  16
  Balog Todua szorításában kissé veszélyesen adott haza, de Udvarácz lábbal tisztázott.
  11
  11 perc alatt már négy szögletig jutottunk, gólis sajnos még nem.
  9
  Lipcsei labdája után Tőzsér lőhetett volna a balösszekötő helyéről, a ballábas játékos megpróbálta kivárni a legjobb ütemet, ám Afanasjev az utolsó pillanatban közbelépett. A szöglet után újabb szöglet következett, de ebből komoly veszély nem alakult ki a Minszk kapuja előtt.
  8
  Todua kapott labdát, de Balog szorításában nem tudott igazán kapura lőni.
  6
  Újabb les. Lipcsei pontrúgása után Tímár fejelt közelről a kapu fölé, de mindezt ismét megelőzte a játékvezető sípja.
  4
  Rósa a jobbösszekötő helyéről lőhetett Lipcsei kiugratása után, ám a játékvezető les miatt közbesípolt.
  1
  Mi kezdtük a meccset. Mindent bele, fiúk!
  1
  Todua majdnem labdát szerzett Udvarácztól, de végül kirúgással folytatódhatott a játék.
  .
  Az Üllői úti meccshez hasonlóan ismét Vass László pályaedző dirigálja majd a csapatot, mivel László Csabát az UEFA a Hearts elleni találkozón tanúsított viselkedése miatt két mérkőzésre eltiltotta a kispadtól.
  .
  Rendkivüli készültség előzte meg Minszkben a találkozót, egyfajta nemzeti ünnep ez a mérkőzés Fehéroroszországban. Ezt bizonyitják a komoly biztonsági intézkedések is, mert mintegy 500 rendőr lesz majd a stadionban és annak környékén a meccs idejében. Ez bizonyára annak is szól, hogy Aleksandar Lukasenko államelnök is jelezte részvételét a találkozón.
  .
  A játékosok még a pályán vannak, de a mieink lassan befejezik a bemelegitést.
  .
  Mint ismeretes, a mérkőzést szlovák játékvezetői hármas vezeti majd: Richard Havrilla (vezetőbíró), Vladimir Medved, Jan Suniar (asszisztensek).
  .

  MÁR CSAK NÉHÁNY NAPIG JÁTSZHATSZ!
  Te is ott lehetsz! Küldd a REAL szót a 1784-re, válaszolj egy a királyi gárdával kapcsolatos kérdésre, és ha szerencséd lesz, ott tombolhatsz társaddal a Real Madrid budapesti vendégjátékán a Puskás Ferenc Stadionban!
  Ráadásul testközelből fotózhatod a szupersztárokat, mert egy digitális kamera is a Tiéd a jegyek mellett!

  .
  Mint arról már beszámoltunk, a szakmai stáb kijelölte a Ripo-Minszk ellen pályáralépő kezdőcsapatot, melyben Keller József is helyet kapott.
  A mieink összeállítása a következő: Udvarácz -- Takács, Budovinszky, Tímár, Balog -- Rósa, Lipcsei, Keller, Tőzsér -- Bajevski, Laczkó.
  A kispadon Kemenes, Szálkai, Csurka, Szalai, Erős és Nógrádi foglal majd helyet.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Ripo-Minszk elleni mérkőzésünk, amelyen a mieink megpróbálják kiharcolni a továbbjutást az UEFA Kupában. Mint ismeretes, két héttel ezelőtt a fehéroroszok bravúros, 2-0-s győzelmet arattak az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST