2005.VII.5. Ferencváros – Banská Bystrica: 0-1

20050705-erosCsapatunk mai felkészülési mérkőzésén a hajrában kapott góllal 1-0-ás vereséget szenvedett a szlovák kupagyőztes Besztercebánya gárdájától.


Ferencváros – Besztercebánya: 0-1 (0-0)
Üllői út, 100 néző, vezette: Selmeci

Ferencváros: Kemenes (Udvarácz 46.) – Bognár (Balog Z. 46.), Tí­már, Budovinszky, Tőzsér (Nagy E., 46., Keller 80.) – Grósz (Szálkai 73.), Gyepes (Csepregi 55.), Erős (Laczkó 46.), Takács (Szalai 65.) – Nógrádi (Rósa 46.), Paleikov (Bajevski 46.)

Besztercebánya: Zajac – Pecovsky, Semenik, Bazik, Vyskoc – Svintek, Pancik, Fabus, Palenik – Wozniak, Leitner

Gól: Bazik (87.)
Sárga lap: Svintek (72.)

Az első perctől kiegyenlí­tett küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A találkozó elején a szakadó esővel is meg kellett küzdeniük a játékosoknak, de később is gyakran előfordult, hogy a vizes füvön felgyorsuló, megpattanó labda megtréfálta a futballistákat. Az első félidő komoly helyzet nélkül ért véget.

A második 45 percben elsősorban a csereként beállt Laczkónak köszönhetően felgyorsult a játékunk és kapura is veszélyesebbek voltunk. A 67. percben hagytuk ki a legnagyobb helyzetünket. Laczkó remek beadása után Tí­már fejesét a léc alól ütötte ki a vendégek kapusa. A 77. percben Bajevski lépett ki a védők közül és a hálóba emelt, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a gólt. Már csak 3 perc volt hátra a meccsből, amikor a vendégek megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját. Pancik futott le az alapvonalig, majd visszagurí­tott és az egyedül hagyott Bazik 12 méterről a hálóba lőtt. Az utolsó két percben Rósa egyenlí­thetett volna, de előbb 18 méteres, a vizes füvön megcsúszó labdáját ütötte ki a vendégek kapusa, majd szöglet utáni kavarodást követően talált középpályásunk a kapuba, de a játékvezető szerint lesállás előzte meg ezt a gólunkat is, í­gy az eredmény nem változott.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Jó iramú meccset játszottunk egy erős ellenféllel. A vereség ellenére nem vallottunk szégyent, hiszen játékban a szlovákok nem voltak jobbak. Több helyzetet is kialakí­tottunk, Bajevski szerzett egy szép gólt, sajnálom, hogy nem adta meg a játékvezető, nem vagyok benne biztos, hogy csatárunk lesen állt. Rósa is betalált a kapuba, ő viszont lesen volt, de nem ez a lényeg. Az számí­t, hogy megfelelően felkészüljünk a jövő csütörtöki UEFA Kupa-selejtezőre és ennek a célkitűzésnek remekül megfelelt ez a találkozó.

– Ma is pályára lépett két próbajátékos, mi lesz a sorsuk?
– Mindkettejüktől elköszöntünk a lefújás után. Egyikük sem jelentene erősí­tést számunkra, nem volt véletlen, hogy Nagy Endre még egy félidőt sem játszhatott végig. A 19 éves játékos nem volt ügyetlen, de ez önmagában még kevés ahhoz, hogy a Ferencvárosban játsszon.

– Pénteken a Vojvodina ellen már az a csapat játszik, amely a Minszk ellen az UEFA Kupában?
– A fejemben már összeállt a csapat az UEFA Kupa-meccsre. Hogy tényleg ebben az összeállí­tásban tudunk-e majd játszani, az sajnos nem rajtam múlik. A Vojvodina ellen már szeretnék azoknak több lehetőséget adni, akik a Minszk ellen is pályára lépnek.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 91
  Vége a mérkőzésnek.
  90
  Jobboldali szöglet után a labda Rósa elé pattant és középpályásunk közelről a hálóba helyezett, az asszisztens azonban lest jelzett és a bí­ró nem adta meg a gólt.
  89
  Rósa 18 méteres lövése után a labda megcsúszott a vizes füvön, de Zajac vetődve mentett.
  87
  Vezetnek a vendégek. Pancik futott le a bal szélen az alapvonalig, középre gurí­tott és az őrizetlenül hagyott Bazik 12 méterről a hálóba lőtt (0-1).
  83
  Jobboldali szöglet után Semenik 6 méterről csúsztatta kapura a labdát, amit Udvarácz bravúrral kiütött.
  80
  Cseréltünk. Nagy Ernő helyett Keller állt be.
  77
  Bajevski lépett kia védők közül, majd Zajac fölött a hálóba emelt, de az asszisztens lest jelzett, ezért a játékvezető érvénytelení­tette a találatot.
  73
  Újabb csere nálunk. Grósz helyett Szálkai állt be.
  72
  Svintek rántotta le Csepregit, amiért sárga lapot kapott.
  71
  Bajevski 13 méteres lövését a jobb sarok elől ütötte ki Zajac.
  70
  Pancik 23 méteres szabadrúgása után Rósa fejelte ki a kapura lőtt labdát.
  67
  Laczkó beadása után Tí­már fejelt kapura, de Zajac óriási bravúrral kiütötte a léc alá tartó labdát.
  65
  Újabb csere nálunk. Takácsot Szalai váltotta fel.
  60
  Laczkó tört be két védő között a tizenhatoson belülre a bal oldalon, lövésszerű lapos beadását a kapus vetődve lábbal rúgta ki.
  55
  Cseréltünk, Gyepes helyett Csepregi lépett pályára.
  48
  Nagy E. futott el a jobb oldalon, középre gurí­tott, Laczkó 15 méteres kapáslövése azonban elakadt a közbelépő védőkben.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél a szünetben Udvarácz, Balog, Rósa, Laczkó, Bajevski és Nagy Ernő állt be.
  45
  Vége az első félidőnek.
  40
  Tőzsér egy remek csel után 14 méterről lőtt, de a labda Palenik könyökéről az alapvonalon túlra pattant.
  37
  Budovinszky végzett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól. A sorfal fölött elcsavart labdáját Zajac a jobb sarok előtt fogta meg.
  34
  Jobboldali beadás után Kemenes öklözte ki a mezőnybe a labdát.
  29
  Semenik lőtt 25 méterről a kapu mellé.
  26
  Tőzsér 30 méterről lőtt a kapu mellé.
  24
  Takács jobboldali beadása után Paneilov ugrott a legmagasabbra és 8 méterről alig csúsztatott a kapu mellé.
  17
  Tőzsér átadásával Paneilov két védő között betört a tizenhatoson belülre, majd elesett, a játékvezető továbbot intett.
  15
  Három passzal ért fel a Besztercebánya a felezővonaltól a kapunk elé, amikor Bazik sarokkal Fabust hozta helyzetbe, de Bognár önfeláldozó becsúszással szögletre mentett.
  10
  Grósz élesen kapu elé lőtt labdáját Zajac vetődve ütötte ki Paneilov elől.
  8
  Pancik szöglete után Tí­már fejelte ki az ötösünkről a labdát.
  3
  Gyepes 25 méterről lőtt a kapu fölé.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Kivonultak a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek tiszta pirosban játszanak majd.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  A találkozó előtti szokásos megbeszélés során a besztercebányai vezetők megkérdezték, hogy hozzájárulunk-e ahhoz, hogy hatot lehessen cserélni a mérkőzésen. A mi képviselőink azt válaszolták, hogy természetesen, de lehet többet is cserélni, hiszen nincs korlátozva a cserék száma. A beszterceiek elmondták, hogy Szlovákiában általában hat csere engedélyezett a felkészülési meccseken, de természetesen nem zavarja őket, ha többet cserélünk.
  .
  A csapatok a szakadó esőben már a pályán melegí­tenek. A nézők a lelátó fedett részein kerestek menedéket az eső elől.
  .
  Csapatunkban ma először Kemenes Szabolcs kezd a kapuban. Délelőtt egy 25 éves bolgár támadó, Ivan Paleikov is velünk készült. A csatár a kezdőtizenegyben kapott helyet. A mieink összeálí­tása:Kemenes -- Bognár, Tí­már, Budovinszky, Tőzsér -- Grósz, Gyepes, Erős, Takács -- Nógrádi, Paleikov. A kispadon Udvarácz, Balog, Rósa, Keller, Csepregi, Csurka, Szálkai, Szalai, Laczkó és Bajevski foglal helyet. Rajtuk kí­vül a 19 éves Nagy Ernő is a kispadon kezd. A 19 éves felvidéki védő próbaátékra érkezett hozzánk és várhatóan a második félidőben jut szóhoz.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Besztercebánya elleni felkészülési mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport