2005.VII.8. Ferencváros – Vojvodina: 3-2

20050708-vojvodina-bajevskiCsapatunk a jövő csütörtöki MTZ Ripo Minszk elleni UEFA Kupa-meccs előtt lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését és kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re nyert.


Ferencváros – Vojvodina: 3-2 (0-1)
Üllői út, 400 néző

Ferencváros: Udvarácz – Bognár, Budovinszky, Tímár – Grósz (Gyepes 66.), Takács Á. (Balog Z. 46.), Erős (Rósa 46.), Tőzsér – Zöld (Csepregi 46.), Bajevski, Laczkó (Bartha 64.)

Vojvodina: Todic – Mandic, Lazarevic, Stepanov, Pekaric – Kovacevic, Milutinovic, Vukobratovic, Popovic – Jovanovic, Buat

Gól: Laczkó (60.), Rósa (72. – 11-esből), Csepregi (88.) illetve Kovacevic (22.), Jovanovic (54.)
Sárga lap: Tőzsér (74.) illetve Despotovic (65.), Popovic (72.)

Mi kezdtünk aktívabban, a vendégek az első percekben alig találkoztak a labdával. A 10. perc után kiegyenlítettebb lett a játék, de védőinknek továbbra sem volt sok dolguk, igaz mi is csak elvétve jutottunk el a Vojvodina kapujáig. A 22. percben első támadását góllal zárta a vendégegyüttes. Gyors kontra végén Jovanovic lövése még kipattant a kapufáról, de Kovacevic közelről már nem hibázott és az üres kapuba helyezett (0-1). A gól után is mi voltunk az aktívabbak, a 42. percben Bajevski három védőt kicselezve a kapufát találta el.

A második félidőben Rósa beállásával stabilabb és gyorsabb lett a középpályánk. Ennek ellenére egyújabb védelmi hibát kihasználva növelte előnyét a Vojvodina. Jovanovic maradt egyedül 12 méterre a kaputól és nem hibázott (0-2). A második félidő jobb játékot hozott, mint az első, mindkét együttes felgyorsult a cserék után. A 60. percben Rósa lapos beadása után a nagyon agilisan és jól játszó Laczkó csökkentette a különbséget (1-2). A 72. percben Bajevski fordult le védőjéről, aki buktatta támadónkat, 11-es! A büntetőt Rósa higgadtan értékesítette (2-2). Az utolsó negyed órában ellenfelünk fölé kerekedtünk, csapatunk óriási lelkesedéssel ment előre, mindenképpen meg akarta nyerni a meccset és a 88. percben gyönyörű akció végén meg s született a győztes találat. Tőzsér gurított keresztbe a bal oldalról, Gyepes átlépte a labdát, melyet a tizenhatos sarkáról Csepregi kapásból laposan rálőtt és Rósa úgy ért bele a labdába, hogy a kapusnak esélye sem maradt a mentésre (3-2).

Nyilatkozatok:

Elégedett vagyok azzal, hogy egy jó csapat ellen fordítottunk 0-2-ről – mondta László Csaba a 100% Fradinak. – Ez a csapat morális tartását dicséri, ugyanakkor a hibák mellett sem mehetünk el szó nélkül.

– Mindkét gólt úgy kaptuk, hogy az ellenfél nem volt létszámfölényben a kapu előtt.
– Figyelmetlenek voltunk. Az első gól előtt még eggyel többen is voltunk, viszont a leváló embert nem adtuk át egymásnak és nem szóltak egymásnak a fiúk, hogy merre mozognak a vendég támadók. Így fordulhatott elő, hogy a tizenhatoson belül két játékosunk gyakorlatilag egymást fogta, miközben ellenfelünk kétszer zavartalanul lőhetett kapura. A második gól előtt pedig 12 méterre a kaputól hagytunk egyedül egy támadót.

– Ennek a rutintalanság vagy a kevés közös gyakorlás az oka?
– Mindkettő. Gyakorlatilag egy hete végzünk komoly munkát a lassan véglegesnek mondható kerettel, bár én nagyon bízom benne, hogy Szűcs Lajost, Balog Zoltánt, Rósa Dénest és Sowunmi Thomast is sikerül megtartanunk, mert az ma is látszott, hogy szükségünk van rájuk.

– Mi a véleményed az új igazolásokról?
– Eddig egyikük sem okozott csalódást, talán Erős Gábortól egy kicsit többet vártam. Félreértések elkerülése végett, Gabi is megcsinálja, amit kérek tőle, csak nem tesz hozzá pluszt a játékunkhoz. Amikor a második félidőben Rósa Dénes beállt, azonnal észre lehetett venni, hogy ott van a pályán. Hasonló váratlan megoldásokat várok Gábortól is, de biztos vagyok benne, hogy ha alkalmazkodott az új környezethez, akkor ő is rengeteg örömöt fog okozni nekünk.

– Bővül-e a keret Zöld Zoltánnal?
– Nem. Tehetséges játékos, de hozzá hasonló képességű futballisták vannak a keretünkben, szerződtetésével a létszám nőne, de a csapat nem erősödne, ezért nem igazoljuk le.

– A következő mérkőzés már tétre megy csütörtökön a Minszk ellen. Mit tudunk az ellenfélről?
– A jövő héten kapunk egy kazettát az ellenfélről, azt tudjuk, hogy van egy nagyon veszélyes csatár, aki a Szpartak Moszkvától érkezett Minszkbe és az előző két fordulóban hat gólt szerzett, rá nagyon oda kell majd figyelnünk.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett?
– Három lőtt góllal a Minszk ellen is kiegyeznék, csak ne kapjunk kettőt.

– Ma sorsoltak a bajnokságban is. Mi a véleményed a sorsolásunkról?
– Egyelőre korai lenne a bajnoksággal foglalkozni, hiszen addig nagyon fontos feladatok várnak ránk. A sorsolás mindig nagyon érdekes a szurkolók és a sajtó számára, ilyenkor el lehet kezdeni számolgatni, esélyt latolgatni, pedig a helyzet nagyon egyszerű. Mindenkivel kétszer játszunk és meg kell próbálni minél több pontot szerezni. A bajnokság azonban még nagyon messze van, előtte két UEFA Kupa-meccset játszunk, most ezek a mérkőzések a legfontosabbak. Bízom benne, hogy a bajnoki rajtig nemcsak rendeződik, hanem javul is a Ferencváros helyzete, mert ez a legfontosabb. Én hiszek a csapatban és a játékosokban, ha pedig valaki azt hinné, hogy a mostani kerettel nem lehet jó eredményt elérni, annak annyit üzennék, hogy senki nem veheti félvállról a Ferencvárost.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  88
  Gyönyörű támadás végén fordítottunk! Tőzsér gurított be a bal oldalról, Gyepes átlépte a labdát, ezzel két embert is becsapott, a tizenhatos jobboldali sarkáról Csepregikapásból laposan lőtt, a labda a dermedt kapus mellett a bal sarokba vágódott (3-2).
  86
  Mandic vezette keresztbe a tizenhatosunk előtt a labdát, majd ballal lőtt, a labda egy méterrel elkerülte a jobb felső sarkot.
  82
  Despotovic tört be a tizenhatosunkon belülre, majd amikor lőni készült, a becsúszó Budovinszky a lábát találta el, Despotovic pedig a kapu mellé lőtt. Szerencsére a játékvezető kirúgást ítélt.
  76
  Covic 15 méterről alig lőtt a bal felső sarok mellé.
  74
  Tőzsér buktatta ellenfelét, amiért sárga lapot kapott.
  73
  Bedobás után Rósa elé került a labda középpályásunk két védő között “spiccel” ellőtte a labdát, a kapus spárgázva szögletre mentett. Tőzsér beadása után Budovinszky fejesét a léc alól ütötte ki a vendégek kapusa.
  72
  Egyenlítettünk. Tőzsér gurított középre, Bajevski a tizenhatoson belül lefordultvédőjéről, amikor buktatták, 11-es! A büntetőt Rósa laposan a jobb sarokba lőtte (2-2). A kapus jó irányba vetődött, de nem tudott védeni. A reklamáló Popovic sárga lapot kapott.
  70
  Rósa ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Gyepes 14 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  66
  Cseréltünk. Grósz helyett Gyepes jött be.
  65
  Despotovic a levegőben ellökte Bajevskit, amiért sárga lapot kapott.
  64
  Cseréltünk. Laczkó helyett Bartha állt be.
  63
  Balog 22 méteres lövését a jobb sarok elől ütötte ki a kapus.
  60
  Csökkentettük a különbséget. Rósa adott be laposan a jobb szélről és az egész meccsen nagyon jó teljesítményt nyújtó Laczkó 13 méterről kapásból a hálóba lőtt (1-2).
  59
  Tőzsér szöglete után a védőkről felpattanó labdát Laczkó ollózta kapura, de a kapus hárított.
  56
  Rósa remek ütemben szöktette Bajevskit, aki két védőt megelőzve 14 méterről lőtt, de a labda elkerülte a jobb sarkot.
  54
  Kettővel vezetnek a vendégek. Lazarevic gurított középre és az őrizetlenül hagyott Jovanovic 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (0-2).
  49
  Milutinovic 40 méterről vállalkozott lövésre, a labda egy méterrel elszállt a kapunk fölött.
  47
  Jobboldali beadás után Udvarácz Despotovic közeli fejesét ütötte ki bravúrral.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél a második félidőben Balog, Rósa és Csepregi lép csereként pályára.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Bajevski három védőt kicselezve tört be a tizenhatoson belülre, 12 méterről ellőtte a labdát a kapus mellett, de sajnos a kapufát találta el, ez volt az eddigi legnagyobb helyzetünk.
  39
  Tőzsér ívelt be szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok felé, a labdáért felugró Tímár a levegőben ütközött a kapussal. Todic rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  33
  Tőzsér 20 méteres szabadrúgása után a kapus a bal felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
  30
  Bognár tört előre agy lendülettel, majd középre gurított, de a tizenhatos vonalán helyezkedő Laczkó nem tudta átvenni a labdát.
  25
  Lazarevic 26 méterről a kapu fölé lőtt.
  22
  Első támadásából vezetést szerzett a Vojvodina. Baloldali beadás után Jovanovic a kapufára lőtte a labdát, a kipattanót Kovacevic az üres kapuba továbbította (0-1).
  20
  Budovinszky kényszerítőzött Grósszal, majd a visszakapott labdát 18 méterről centiméterekkel lőtte a jobb sarok mellé.
  16
  Laczkó futott le óriási lendülettel az alapvoalig, remekül emelt középre, a bevetődő Bajevski centiméterekkel maradt le a labdáról.
  12
  Tőzsér szöglete után a labda a védőkről Bognár elé pattant, akinek kapáslövését blokkolták, a labda Erőshöz került, aki 17 méterről kapásból ismételt, de az ő lövésébe is beleugrottak a védők.
  8
  Erős ívelt be szabadrúgást a bal szélről a hosszú oldalra, ahol a kapus Tímár elől szerezte meg a labdát.
  6
  Zöld egy remek csellel csapta be Milutinovicot, a vendégek játékosa elcsúszott, a játékvezető meglepetésre a Vojvodina javára ítélt szabadrúgást.
  3
  Laczkó egy remek csel után lőtte középre a labdát, amit Bajevski mellett visszatett Tőzsér elé, középpályásunk 16 méteres kapáslövése egy közbeugró védőről pattant a kapu fölé.
  2
  Bognár beadása után Todic Tőzsér elől húzta le a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A vendégek indították útjára a labdát.
  .
  A Vojvodina a szerb bajnokságban a 8. helyen végzett az elmúlt szezonban.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek fehér-piros mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak.
  .
  A mai meccset a helyszínen nézi végig Csank János, aki szakvezetőként 2001-ben bajnokságot nyert csapatunkkal.

  .
  A mieink összeállítása: Udvarácz -- Bognár, Budovinszky, Tímár -- Grósz, Takács, Erős, Tőzsér -- Zöld, Bajevski, Laczkó. A kispadon Kemenes, Szálkai, Csepregi, Balog, Rósa, Gyepes és Bartha foglal majd helyet.
  .
  Csapatunkban ma is pályára lép egy próbajátékos, Zöld Zoltán személyében. A 26 éves támadó középpályás nem ismeretlen szurkolóink számára, hiszen Zöld már játszott a Fradiban.
  .
  A korábbi Üllői úti felkészülési mérkőzéseinkhez hasonlóan a mai találkozóra is esős, borús időben kerül sor.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk utolsó felkészülési mérkőzése a jövő csütörtöki MTZ Ripo Minszk elleni UEFA Kupa-meccs előtt. Mai ellenfelünk a Vojvodina gárdája.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST