2005.VII.8. Ferencváros – Vojvodina: 3-2

20050708-vojvodina-bajevskiCsapatunk a jövő csütörtöki MTZ Ripo Minszk elleni UEFA Kupa-meccs előtt lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését és kétgólos hátrányból fordí­tva 3-2-re nyert.


Ferencváros – Vojvodina: 3-2 (0-1)
Üllői út, 400 néző

Ferencváros: Udvarácz – Bognár, Budovinszky, Tí­már – Grósz (Gyepes 66.), Takács Á. (Balog Z. 46.), Erős (Rósa 46.), Tőzsér – Zöld (Csepregi 46.), Bajevski, Laczkó (Bartha 64.)

Vojvodina: Todic – Mandic, Lazarevic, Stepanov, Pekaric – Kovacevic, Milutinovic, Vukobratovic, Popovic – Jovanovic, Buat

Gól: Laczkó (60.), Rósa (72. – 11-esből), Csepregi (88.) illetve Kovacevic (22.), Jovanovic (54.)
Sárga lap: Tőzsér (74.) illetve Despotovic (65.), Popovic (72.)

Mi kezdtünk aktí­vabban, a vendégek az első percekben alig találkoztak a labdával. A 10. perc után kiegyenlí­tettebb lett a játék, de védőinknek továbbra sem volt sok dolguk, igaz mi is csak elvétve jutottunk el a Vojvodina kapujáig. A 22. percben első támadását góllal zárta a vendégegyüttes. Gyors kontra végén Jovanovic lövése még kipattant a kapufáról, de Kovacevic közelről már nem hibázott és az üres kapuba helyezett (0-1). A gól után is mi voltunk az aktí­vabbak, a 42. percben Bajevski három védőt kicselezve a kapufát találta el.

A második félidőben Rósa beállásával stabilabb és gyorsabb lett a középpályánk. Ennek ellenére egyújabb védelmi hibát kihasználva növelte előnyét a Vojvodina. Jovanovic maradt egyedül 12 méterre a kaputól és nem hibázott (0-2). A második félidő jobb játékot hozott, mint az első, mindkét együttes felgyorsult a cserék után. A 60. percben Rósa lapos beadása után a nagyon agilisan és jól játszó Laczkó csökkentette a különbséget (1-2). A 72. percben Bajevski fordult le védőjéről, aki buktatta támadónkat, 11-es! A büntetőt Rósa higgadtan értékesí­tette (2-2). Az utolsó negyed órában ellenfelünk fölé kerekedtünk, csapatunk óriási lelkesedéssel ment előre, mindenképpen meg akarta nyerni a meccset és a 88. percben gyönyörű akció végén meg s született a győztes találat. Tőzsér gurí­tott keresztbe a bal oldalról, Gyepes átlépte a labdát, melyet a tizenhatos sarkáról Csepregi kapásból laposan rálőtt és Rósa úgy ért bele a labdába, hogy a kapusnak esélye sem maradt a mentésre (3-2).

Nyilatkozatok:

Elégedett vagyok azzal, hogy egy jó csapat ellen fordí­tottunk 0-2-ről – mondta László Csaba a 100% Fradinak. – Ez a csapat morális tartását dicséri, ugyanakkor a hibák mellett sem mehetünk el szó nélkül.

– Mindkét gólt úgy kaptuk, hogy az ellenfél nem volt létszámfölényben a kapu előtt.
– Figyelmetlenek voltunk. Az első gól előtt még eggyel többen is voltunk, viszont a leváló embert nem adtuk át egymásnak és nem szóltak egymásnak a fiúk, hogy merre mozognak a vendég támadók. így fordulhatott elő, hogy a tizenhatoson belül két játékosunk gyakorlatilag egymást fogta, miközben ellenfelünk kétszer zavartalanul lőhetett kapura. A második gól előtt pedig 12 méterre a kaputól hagytunk egyedül egy támadót.

– Ennek a rutintalanság vagy a kevés közös gyakorlás az oka?
– Mindkettő. Gyakorlatilag egy hete végzünk komoly munkát a lassan véglegesnek mondható kerettel, bár én nagyon bí­zom benne, hogy Szűcs Lajost, Balog Zoltánt, Rósa Dénest és Sowunmi Thomast is sikerül megtartanunk, mert az ma is látszott, hogy szükségünk van rájuk.

– Mi a véleményed az új igazolásokról?
– Eddig egyikük sem okozott csalódást, talán Erős Gábortól egy kicsit többet vártam. Félreértések elkerülése végett, Gabi is megcsinálja, amit kérek tőle, csak nem tesz hozzá pluszt a játékunkhoz. Amikor a második félidőben Rósa Dénes beállt, azonnal észre lehetett venni, hogy ott van a pályán. Hasonló váratlan megoldásokat várok Gábortól is, de biztos vagyok benne, hogy ha alkalmazkodott az új környezethez, akkor ő is rengeteg örömöt fog okozni nekünk.

– Bővül-e a keret Zöld Zoltánnal?
– Nem. Tehetséges játékos, de hozzá hasonló képességű futballisták vannak a keretünkben, szerződtetésével a létszám nőne, de a csapat nem erősödne, ezért nem igazoljuk le.

– A következő mérkőzés már tétre megy csütörtökön a Minszk ellen. Mit tudunk az ellenfélről?
– A jövő héten kapunk egy kazettát az ellenfélről, azt tudjuk, hogy van egy nagyon veszélyes csatár, aki a Szpartak Moszkvától érkezett Minszkbe és az előző két fordulóban hat gólt szerzett, rá nagyon oda kell majd figyelnünk.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett?
– Három lőtt góllal a Minszk ellen is kiegyeznék, csak ne kapjunk kettőt.

– Ma sorsoltak a bajnokságban is. Mi a véleményed a sorsolásunkról?
– Egyelőre korai lenne a bajnoksággal foglalkozni, hiszen addig nagyon fontos feladatok várnak ránk. A sorsolás mindig nagyon érdekes a szurkolók és a sajtó számára, ilyenkor el lehet kezdeni számolgatni, esélyt latolgatni, pedig a helyzet nagyon egyszerű. Mindenkivel kétszer játszunk és meg kell próbálni minél több pontot szerezni. A bajnokság azonban még nagyon messze van, előtte két UEFA Kupa-meccset játszunk, most ezek a mérkőzések a legfontosabbak. Bí­zom benne, hogy a bajnoki rajtig nemcsak rendeződik, hanem javul is a Ferencváros helyzete, mert ez a legfontosabb. Én hiszek a csapatban és a játékosokban, ha pedig valaki azt hinné, hogy a mostani kerettel nem lehet jó eredményt elérni, annak annyit üzennék, hogy senki nem veheti félvállról a Ferencvárost.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  88
  Gyönyörű támadás végén fordí­tottunk! Tőzsér gurí­tott be a bal oldalról, Gyepes átlépte a labdát, ezzel két embert is becsapott, a tizenhatos jobboldali sarkáról Csepregikapásból laposan lőtt, a labda a dermedt kapus mellett a bal sarokba vágódott (3-2).
  86
  Mandic vezette keresztbe a tizenhatosunk előtt a labdát, majd ballal lőtt, a labda egy méterrel elkerülte a jobb felső sarkot.
  82
  Despotovic tört be a tizenhatosunkon belülre, majd amikor lőni készült, a becsúszó Budovinszky a lábát találta el, Despotovic pedig a kapu mellé lőtt. Szerencsére a játékvezető kirúgást í­télt.
  76
  Covic 15 méterről alig lőtt a bal felső sarok mellé.
  74
  Tőzsér buktatta ellenfelét, amiért sárga lapot kapott.
  73
  Bedobás után Rósa elé került a labda középpályásunk két védő között “spiccel” ellőtte a labdát, a kapus spárgázva szögletre mentett. Tőzsér beadása után Budovinszky fejesét a léc alól ütötte ki a vendégek kapusa.
  72
  Egyenlí­tettünk. Tőzsér gurí­tott középre, Bajevski a tizenhatoson belül lefordultvédőjéről, amikor buktatták, 11-es! A büntetőt Rósa laposan a jobb sarokba lőtte (2-2). A kapus jó irányba vetődött, de nem tudott védeni. A reklamáló Popovic sárga lapot kapott.
  70
  Rósa í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról, Gyepes 14 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  66
  Cseréltünk. Grósz helyett Gyepes jött be.
  65
  Despotovic a levegőben ellökte Bajevskit, amiért sárga lapot kapott.
  64
  Cseréltünk. Laczkó helyett Bartha állt be.
  63
  Balog 22 méteres lövését a jobb sarok elől ütötte ki a kapus.
  60
  Csökkentettük a különbséget. Rósa adott be laposan a jobb szélről és az egész meccsen nagyon jó teljesí­tményt nyújtó Laczkó 13 méterről kapásból a hálóba lőtt (1-2).
  59
  Tőzsér szöglete után a védőkről felpattanó labdát Laczkó ollózta kapura, de a kapus hárí­tott.
  56
  Rósa remek ütemben szöktette Bajevskit, aki két védőt megelőzve 14 méterről lőtt, de a labda elkerülte a jobb sarkot.
  54
  Kettővel vezetnek a vendégek. Lazarevic gurí­tott középre és az őrizetlenül hagyott Jovanovic 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (0-2).
  49
  Milutinovic 40 méterről vállalkozott lövésre, a labda egy méterrel elszállt a kapunk fölött.
  47
  Jobboldali beadás után Udvarácz Despotovic közeli fejesét ütötte ki bravúrral.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél a második félidőben Balog, Rósa és Csepregi lép csereként pályára.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Bajevski három védőt kicselezve tört be a tizenhatoson belülre, 12 méterről ellőtte a labdát a kapus mellett, de sajnos a kapufát találta el, ez volt az eddigi legnagyobb helyzetünk.
  39
  Tőzsér í­velt be szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok felé, a labdáért felugró Tí­már a levegőben ütközött a kapussal. Todic rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  33
  Tőzsér 20 méteres szabadrúgása után a kapus a bal felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
  30
  Bognár tört előre agy lendülettel, majd középre gurí­tott, de a tizenhatos vonalán helyezkedő Laczkó nem tudta átvenni a labdát.
  25
  Lazarevic 26 méterről a kapu fölé lőtt.
  22
  Első támadásából vezetést szerzett a Vojvodina. Baloldali beadás után Jovanovic a kapufára lőtte a labdát, a kipattanót Kovacevic az üres kapuba továbbí­totta (0-1).
  20
  Budovinszky kényszerí­tőzött Grósszal, majd a visszakapott labdát 18 méterről centiméterekkel lőtte a jobb sarok mellé.
  16
  Laczkó futott le óriási lendülettel az alapvoalig, remekül emelt középre, a bevetődő Bajevski centiméterekkel maradt le a labdáról.
  12
  Tőzsér szöglete után a labda a védőkről Bognár elé pattant, akinek kapáslövését blokkolták, a labda Erőshöz került, aki 17 méterről kapásból ismételt, de az ő lövésébe is beleugrottak a védők.
  8
  Erős í­velt be szabadrúgást a bal szélről a hosszú oldalra, ahol a kapus Tí­már elől szerezte meg a labdát.
  6
  Zöld egy remek csellel csapta be Milutinovicot, a vendégek játékosa elcsúszott, a játékvezető meglepetésre a Vojvodina javára í­télt szabadrúgást.
  3
  Laczkó egy remek csel után lőtte középre a labdát, amit Bajevski mellett visszatett Tőzsér elé, középpályásunk 16 méteres kapáslövése egy közbeugró védőről pattant a kapu fölé.
  2
  Bognár beadása után Todic Tőzsér elől húzta le a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A vendégek indí­tották útjára a labdát.
  .
  A Vojvodina a szerb bajnokságban a 8. helyen végzett az elmúlt szezonban.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek fehér-piros mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak.
  .
  A mai meccset a helyszí­nen nézi végig Csank János, aki szakvezetőként 2001-ben bajnokságot nyert csapatunkkal.

  .
  A mieink összeállí­tása: Udvarácz -- Bognár, Budovinszky, Tí­már -- Grósz, Takács, Erős, Tőzsér -- Zöld, Bajevski, Laczkó. A kispadon Kemenes, Szálkai, Csepregi, Balog, Rósa, Gyepes és Bartha foglal majd helyet.
  .
  Csapatunkban ma is pályára lép egy próbajátékos, Zöld Zoltán személyében. A 26 éves támadó középpályás nem ismeretlen szurkolóink számára, hiszen Zöld már játszott a Fradiban.
  .
  A korábbi Üllői úti felkészülési mérkőzéseinkhez hasonlóan a mai találkozóra is esős, borús időben kerül sor.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk utolsó felkészülési mérkőzése a jövő csütörtöki MTZ Ripo Minszk elleni UEFA Kupa-meccs előtt. Mai ellenfelünk a Vojvodina gárdája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport