2005.VIII.27. ZTE – Ferencváros: 3-2

Ismét vereség: egyre nagyobb a baj a Fradinál

László Csaba azért utazott tegnap Zalaegerszegre, hogy az Üllői úton maradhasson. Akár elismerték hivatalosan, akár nem, de a szakvezetőnek a ZTE elleni bajnoki előtt már kifelé állt a szekere rúdja a Ferencvárosból. Együttese az eddigi három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött, az utóbbi öt évben ilyen harmatos szezonkezdetre nem volt példa a Ferencvárosnál.


ZTE – Ferencváros: 3-2 (3-1)
Zalaegerszeg, 9.000 néző, vezette: Solymosi Péter (Takács, Mészáros)

ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, László – Kriston, Kaj (Balog Cs. 52.), Józsi, Koplárovics – Spasoljevic (Kozmér 88.), Spalevic (Djorovic 70.)
vezetőedző: Dajka László

Ferencváros: Szűcs L. – Takács Á., Lipcsei, Balog Z. – Budovinszky – Csepregi, Rósa D., Borbély (Csurka 38.) – Tőzsér, Jovánczai (Bartha 80.), Laczkó Zs. (Nógrádi 75.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Csóka (8.), Koplárovics (14.), Kriston (24.) illetve Lipcsei (9.), Budovinszky (75.)
Sárga lap: Jovánczai (33.), Csurka (47.), Budovinszky (64.)

NS-jegyzokonyv-20050827Mondjuk, ez lenne a kisebbik gond, főleg, ha balszerencsével kapott volna ki az FTC a Fehérvár és a Honvéd ellenében, de nem, a zöld-fehérek meglehetősen zaklatott futballt produkálva teljesí­tettek az előző mérkőzéseken. Noha kétségtele- nül meggyengült a keret, ám ez még nem magyarázat arra, hogy a a leggyengébb védőmunkát éppen az FTC produkálja három forduló leforgása alatt a Borsodi Ligában (a REAC-cal egyetemben hét gólt kapott, amihez egy félidő leforgása alatt Zalegerszegen még hármat hozzá lehetett adni).

Elengedhetetlen volt tehát a változtatás a hátsó alakzatban. A Ferencváros szakmai stábja egész héten a háromvédős játékot gyakoroltatta, ami előrevetí­tette, hogy szombaton is ebben a hadrendben szerepel majd a csapat. így is történt: Lipcsei Péter foglalta el a középső védő pozí­cióját, Budovinszky Krisztián pedig egy sorral előrébb lépve szűrőként kapott lehetőséget.

Noha a kezdeti percekben többet birtokolták a labdát a vendégek, negyedóra alatt mégis bizonyságot nyert, nem kifizetődő hétről hétre más és más összeállí­tásban pályára küldeni a csapatot: 14 perc elegendő volt Dajka László alakulatának arra, hogy kétszer találjon be Szűcs Lajos kapujába. A ZTE masszí­v 4-4-2-es hadrendre, és kontratámadásokra rendezkedett be, ami olyannyira jó húzásnak bizonyult, hogy nem sokkal később a volt ferencvárosi Kriston Attila immár a harmadik zalai gólt szerezte.

20050827-zte-budovinszkyEgyértelműen a kék-fehérek akarata érvényesült, annak ellenére is, hogy az első góljuk után egy perccel Lipcsei Péter még egyenlí­tett, de ez a találat sem kidolgozott akcióból, hanem szabadrúgásból született, ráadásul komoly kapushiba is kellett hozzá. A Ferencváros a kétgólos hátránya tudatában már erőlködött, a zöld-fehérek játékosai indulatossá, agresszí­vvé válták. Nos, ez legalább emlékeztetett a korábbi csapatra: más kérdés, hogy esztendővel ezelőtt volt játéka, arculata a csapatnak, ma pedig nincs…

A szünetben László Csaba nem cserélt – az első félidőben Borbély Csaba sérülése miatt Csurka Zoltán állt be -, annyi történt, hogy Lipcsei Péter és Budovinszky Krisztián mind többet váltott egymás posztján. A zalaegerszegiek átadták a területet, bí­zva két mozgékony, jól cselező szerb csatárukban, Bojan Szpaszoljevicsben és Darko Szpalevicsben. A fradisták becsületére legyen mondva, hogy a kétgólos hátrány ellenére is támadtak, de nem sok hatékonysággal.

Kriston Attila viszont egyre jobban játszott, a volt fradista középpályás mind védekezésben, mind támadásban remekelt, sőt a pálya közepén egy köténnyel úgy megszégyení­tette Budovinszky Krisztiánt, hogy a védő páros lábbal beleszállt a középpályásba. Ezért kiállí­tás járt volna, és ha a szabályok szerint jár el a bí­ró, akkor aligha szépí­t a Ferencváros…

A mérkőzés utolsó perceiben több lehetőséget is kialakí­tott László Csaba együttese (sőt Rósa Dénes gólját lesállás miatt érvénytelení­tette a játékvezető), de a Ferencváros ismét kikapott, és megnőtt az esélye annak, hogy a nagy átalakí­tásba és az ezzel együtt párosuló eredménytelenségbe belebukik a vezetőedző…

Nyilatkozatok:

László Csaba a lefújás után érthetően elkeseredetten és szűkszavúan nyilatkozott a találkozóról. Vezetőedzőnk szerint nem érdemeltünk vereséget és volt a mérkőzésen olyan szituáció, melyet a kispadról nem lehetett egyértelműen megí­télni, de elképelhetőnek tartja, hogy a játékvezető a mi kárunkra tévedett.

– Annak ellenére, hogy megint három gólt kaptunk, nem érdemeltünk vereséget – mondta László Csaba a lefújás után. – Továbbra is komoly gondok vannak a védekezésünkkel, olyan hibákat követünk el hátul, amilyeneket ilyen szinten már nem lenne szabad. Ennek ellenére legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Rósa Dénes góljánál nagyon kí­váncsi vagyok a televí­ziós felvételekre. A kispadról nem lehetett egyértelműen megí­télni, hogy tényleg lesen állt-e. Én szabályosnak éreztem Dini gólját, de biztosat csak a felvételek megtekintése után tudok mondani.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.VIII.27. ZTE – Ferencváros: 3-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk sajnos újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Zalaegerszeg otthonában kaptunk ki 3-2-re.

    ZTE – Ferencváros: 3-2 (3-1)
    Zalaegerszeg, 6.000 néző, vezette: Solymosi (Takács, Mészáros)

    ZTE: Varga – Kocsárdi, Sebők, Csóka, László – Kriston, Kaj (Balog Cs. 51.), Spalevic (Djorovic 70.), Józsi – Koplárovics, Spasoljevic (Kozmér 88.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Takács Á., Budovinszky, Balog Z. – Csepregi, Rósa, Lipcsei, Borbély (Csurka 39.) – Tőzsér – Jovánczai (Bartha 81.), Laczkó (Nógrádi 76.)

    Gól: Csóka (7.), Koplárovics (14.), Kriston (23.) illetve Lipcsei (10.), Budovinszky (77.)
    Sárga lap: Jovánczai (34.), Csurka (47.), Budovinszky (65.)

    Jó iramban és gyors gólokkal kezdődött a találkozó, a csapatok rögtön az elején egymásnak ugrottak. A hazaiak a 7. percben szereztek vezetést, amire mi Lipcsei szabadrúgásgóljával válaszoltunk három perccel később. Sajnos nem örülhettünk sokáig az egyenlí­tésnek, mert a zalaiak a 14. percben megint vezettek (2-1).
    A házigazdák ebben az időszakban sokal szervezettebben játszottak nálunk, a mieinknél csak a lelkesedés volt dicsérhető. A lelkesedés azonban nem volt elég az újabb hazai gól elkerüléséhez, a 23. percben Kriston szerezte a vendéglátók harmadik találatát. A zalaegerszegiek tudatosan felépí­tett támadásokat vezettek és elsősorban a beadások okoztak komoly gondot a kapunk előtt. Nekünk az első játékrészben csak felvillanásaink voltak a jó iramú találkozón.

    A második 45 percben jelentősen változott a játék képe. A vendéglátók kétgólos előnyük birtokában lassí­tották a játékot és főleg az eredmény tartására törekedtek. Hiába voltunk fölényben, sokáig nem tudtunk mit kezdeni a jól védekező Zalaegerszeggel. Tizenhárom perccel a vége előtt Budovinszky góljával felzárkóztunk 3-2-re. Ez a találat megzavarta a házigazdákat, mi pedig minden mindegy alapon elindultunk előre. Teljesen beszorí­tottuk a házigazdákat, akik már nem tudtak újí­tani és önfeláldozóan őrizték előnyüket. Tí­z perccel a vége előtt Rósa is betalált a kapuba, de az asszisztens lest jelzett, a helyszí­nen nem lehetett egyértelműen eldönteni, hogy jó í­télet született-e. Az utolsó percekben még több í­géretes támadást vezettünk, de egyenlí­teni sajnos nem sikerült. Ha végig olyan teljesí­tményt nyújtottunk volna, mint az utolsó negyed órában, akkor biztos nem szenvedünk vereséget.

  • 93
    A mérkőzés képei a fent látható Összefoglaló menüpont alatt érhetőek el.
    92
    Vége a mérkőzésnek.
    90
    Budovinszky í­velése után Rósa kapásból félfordulattal ét védő szorí­tásában a kapu fölé lőtt. A negyedik játékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
    90
    Budovinszky í­velése után Rósa kapásból félfordulattal két védő szorí­tásában a kapu fölé lőtt. A negyedik játékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
    88
    Cseréltek a hazaiak. Spasoljevic helyett Kozmér jött be.
    85
    Lipcsei passza után Bartha lövését Varga védte nagy bravúrral. A kapus már korábban elmozdult a másik irányba, de óriási bravúrral visszaért a lövésre.
    83
    Tőzsér 24 méterről fél méterrel tévesztette el a jobb felső sarkot.
    81
    Cseréltünk. Jovánczai helyett Bartha állt be.
    80
    Tőzsér távoli lövése kipattant Vargáról, Rósa közelről a hálóba emelt, de az asszisztens lest jelzett. Megzavarodtak a hazaiak, ezt megérezuték a mieink is. Izgalmas hajrá várható.
    79
    Csepregi futott el a jobb szélen, középre emelt, Rósa fejese a vele együtt felugró védőről Varga kezébe hullott.
    77
    Csökkentettük a különbséget! Lipcsei adott be szabadrúgást a kapu elé, a lepattanó labdát Budovinszky 7 méterről a hálóba továbbí­totta (3-2).
    76
    Cseréltünk. Laczkó helyett Nógrádi jött be.
    75
    Saját tizenhatosuktól indulva sok passzal úgy értek fel a hazaiak a kapunkig, hogy közben egyszer sem értünk bele a labdába, szerencsére az utolsó pillanatban Lipcsei szögletre mentett.
    74
    Kriston két játékosunkat is becsapva futott el a jobb szélen és bár a beadása nem sikerült a lelátóról vastapsot kapott a hazai szurkolóktól, akik közül többen “Cselkirály!” bekiabálással biztatták a játékost.
    70
    Cseréltek a hazaiak. Spasoljevic helyett Djorovic jött be.
    68
    Takács tört előre nagy lendülettel, majd jobbra passzolt Jovánczaihoz, akinek kapásból kapu elé lőtt labdáját a berobbanó Rósa elől fejelték ki a védők. Közben egyre jobban esik az eső.
    65
    Kriston jó csellel csapta be Budovinszkyt, amikor védőnk felrúgta a hazaiak játékosát. A zalaegerszegi drukkerek és játékosok piros lapot követeltek, védőnk sárgát kapott.
    62
    Balog beadását kifejelték a hazai védők, Csurka 18 méterről kapásból lőtt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
    60
    Egy perc alatt mindkét oldalon lesen állí­tottak meg egy akciót. A hazaiaknál Spalevic, nálunk Jovánczai ugrott ki, amikor az asszisztens jelzett, valószí­nűleg mindkét esetben helyesen. Az iram és a szí­nvonal is visszaesett az első félidőhöz képest. A Zalaegerszeg lassí­tja a játékot, tartja az eredményt, mi pedig nem tudunk mit kezdeni ellenfelünkkel.
    54
    Egy újabb taktikai érdekesség a mieinknél. Lipcsei és Budovinszky többször helyet cserélnek egymással. Ilyenkor Lipcsei kerül a védelem tengelyébe, Budovinszky pedig védekező középpályást játszik.
    51
    Kajt ápolják az oldalvonal mellett. A középpályást Balog Cs. váltja. A mieink érdekes felállásban játszanak. Laczkó a balhátvédünk, elöl pedig Csurka szerepel a bal oldalon, Jovánczai középen, Tőzsér pedig a jobb oldalon.
    49
    Lipcsei 24 méterről lőtt a kapu fölé.
    47
    Csurka a térfelünk közepén szabálytalankodott az előretörő Kristonnal szemben, amiért sárga lapot kapott.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Most támadunk arra a kapura, amelyikbe az előző szezonban négy gólt rúgtunk. Ennyi találat most is jól jönne.
    45
    Vége az első félidőnek. A hazaiak megérdemelten vezetnek, bár nincs két gól különbség a látottak alapján a csapatok között. A helyzetünk ezért nem teljesen reménytelen, hiszen mi sem játszunk rosszul. Múlt vasárnap a Pápa sokkal kilátástalanabb helyzetből állt talpra.
    43
    Jovánczai a védőnek háttal állva úgy fordult le ellenfeléről, hogy egy kötényt is kiosztott, amit a hazai szurkolók is megtapsoltak, lőni azonban sajnos nem tudott, mert Sebők utolsó emberként tisztázott előle.
    41
    Jovánczai fantasztikus szólóval négy ellenfelét is kicselezte, amikor megállí­tották. A labda Tőzsérhez került, aki egyből Rósát indí­totta. Rósa az alapvonaltól keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, de a társak lemaradtak a beadásról. Érdekesség, hogy Tőzsér a találkozó jelentős részét a jobb szélen tölti, ahol nagyon idegenül mozog.
    39
    Borbély nem tudja vállalni a folytatást, helyette Csurka lépett pályára.
    38
    Borbély kapott egy ütést az arcára, egyelőre az oldalvonalon kí­vül ápolják.
    36
    Józsi 18 méteres lapos lövése elkerülte a bal sarkot.
    34
    Az elmúlt percekben több szabálytalanságot is elkövettünk, a bí­ró Jovánczainál unta meg a dolgot. Csatárunk a felezővonalnál feltartotta ellenfelét, amiért sárga lapot kapott.
    32
    Józsi csavart kapura egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, de a középre tartó labdát Szűcs könnyedén megfogta.
    29
    Tőzsér lőtt kapura egy szabadrúgást 35 méterről, de a labda két méterrel elszállt a kapu felett.
    27
    Egy percen belül két szögletet is elvégezhettünk, mindkétszer Kristonról került az alapvonalon túlra a labda. A szögletek sajnos nem jelentettek komoly veszélyt a kapura.
    24
    Jó iramú, élvezetes meccs, bár az eredmény nem a szánk í­ze szerint alakul. A hazaiak tudatosabban, szervezettebben játszanak, de a mieink lelkesedésére nem lehet panasz.
    23
    Kettővel vezetnek a haaiak. Kriston egy kényszerí­tő után a visszakapott labdát 8 méterről félmagasan a hálóba lőtte (3-1).
    20
    Balog lőtt 17 méterről a kapu fölé.
    17
    Budovinszky lőtt 18 méterről a kapu mellé.
    14
    Megint vezet a Zalaegerszeg. Kavarodás után a lepattanó labdát Koplárovics 14 méterről a jobb sarokba lőtte (2-1).
    12
    Egy beadás után Sebők alig fejelt a kapu mellé.
    10
    Egyenlí­tettünk! Lipcsei szabadrúgásból talált be a hazaiak kapujába (1-1).
    7
    Vezet a Zalaegerszeg. Koplárovics szöglete után röviden szabdí­tottunk fel, a labda Csóka elé pattant, és a hazai játékos a hálóba lőtt (1-0).
    3
    Keményen kezdtek a csapatok. Előbb Csepregi ütközött ellenfelével, majd Rósa került a földre egy párharc után.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    A csapatok befejezték a melegí­tést, pár perc múlva kezdődik a mérkőzés.
    .
    Csapatunkból Takács Ákos két sárga lappal lép pályára. Ha ma újabb figyelmeztetést kap, akkor az ötödik fordulóban nem léphet pályára a Kaposvár elleni hazai bajnokinkon.
    .
    A mieink az alábbi összeállí­tásban kezdenek:Szűcs -- Takács, Budovinszky, Balog -- Csepregi, Rósa, Lipcsei, Borbély -- Tőzsér -Jovánczai, Laczkó. A kispadon Udvarácz, Tí­már, Csurka, Szálkai, Fitos, Bartha és Nógrádi foglal helyet.
    .
    A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek.
    .
    A mieink eddig három mérkőésen mindössze egy pontot gyűjtöttek, amivel a 15. helyet foglalják el a tabellán. A zalaiak az első körben kikaptak a bajnok Debrecen otthonában, utána viszont kétszer nyertek, az előjelek alapján, tehát ők az esélyesebbek. Mellettünk szólhat, hogy négy éve nem kaptunk ki Zalaegerszegen.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Zalaegerszeg elleni idegenbeli bajnokija.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ