2005.X.29. Vasas – Ferencváros: 0-1

Megszerezte második győzelmét a Ferencváros

Megszerezte a bajnokságban a második győzelmét is a Ferencváros. A zöld-fehérek a Vasas vendégeként az Illovszky Rudolf-stadionban léptek pályára, és Bede Ferenc játékvezető téves í­télete után Rósa Dénes tizenegyesből szerzett góljával 1-0-re verték a piros-kékeket. László Csaba együttese ezzel a 13. helyről feljött a tizenegyedik helyre.

Nyilatkozatok:

Zováth János: – Megí­télésem szerint a Vasas jelenleg jobb, mint a Fradi. Az Üllői úton gondok vannak, nálunk viszont nyugodt körülmények között készülhet a csapat. Minden adott ahhoz, hogy a Ferencváros ellen is jól teljesí­tsünk.

A mérkőzés:

Vasas – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Illovszky stadion, 5.000 néző, vezette: Bede Ferenc (Tompos, Tóth I.)

Vasas: Borszéki – Molnár Z., Salamon, Tóth A., Elek – Bárányos, Janjic, Rósa H. (Weitner 65.), Völgyi (Waltner 51.) – Lázok (Majoros 51.), Gyánó
vezetőedző: Egervári Sándor

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Szálkai, Botis, Laczkó – Fitos, Lipcsei, Tí­már, Tőzsér (Csepregi 90+2.) – Rósa D., Jovánczai (Bartha 58.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Rósa D. (47. – 11-esből)
Sárga lap: Waltner (61.), Tóth A. (82.) illetve Bognár Zs. (59.), Szálkai (81.), Bartha (87.)
Kiállí­tva: Lipcsei (85.)

Habár a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, az első félidő közepére átvették a ferencvárosiak a játék irányí­tását, és előttük adódott több gólszerzési lehetőség. A jó iramú, izgalmas játékot hozó első félidőben mégsem született gól, s ebben hatalmas szerepe volt a hazaiak kapusának, Borszéki Csabának, aki számos alkalommal akadályozta meg a jó iramban játszó vendégeket abban, hogy előnyhöz jussanak.

20051102-20051029-vasas-lipcseiA második játékrész elején azonban már Borszéki sem tudott segí­teni a Vasason, igaz kellett hozzá az is, hogy Bede Ferenc olyan szituáció után í­télt tizenegyest a zöld-fehéreknek, amikor Laczkót saját magán kí­vül senki nem akadályozta, egyszerűen elesett. A büntetőt Rósa Dénes magabiztosan értékesí­tette, megszerezve ezzel a harmadik gólját a bajnokságban.

Ezek után – ahogyan az várható is volt – a hazai csapat mindent megtett az egyenlí­tésért, de a Fradi ezúttal nagyszerűen védekezett, és rendre kifejelték a szélekről bejövő magas labdákat.

A mérkőzés végén Bede játékvezető ismét főszereplővé vált, ugyanis feleslegesen kezdte osztogatni a lapokat. Lipcsei Péternek a piros szí­nű kártyából is jutott, miután a 85. percben ütközött Molnár Zoltánnal. Az esetnél a Vasas védője elterült, a bí­ró pedig kiállí­totta a ferencvárosi játékost, mert úgy í­télte meg, hogy Lipcsei szándékosan arcon könyökölte ellenfelét.

Az eredmény a létszámbeli különbség ellenére a hátralévő néhány percben már nem változott, í­gy a Fradi megszerezte második győzelmét is, és ezzel a bajnoki tabella 11. helyére kapaszkodott fel. A Vasas a mérkőzés előtti nyolcadik helyről egyet visszacsúszva a kilencedik pozí­ciót mondhatja magáénak.

Nyilatkozatok:

László Csaba (az FTC edzője): – Szervezetten, fegyelmezetten, nagy akaraterővel játszottunk, ami í­gy eredményre vezetett. Örülök, hogy a rúgott gólunk után sem álltunk vissza, hanem igyekeztünk még helyzeteket kidolgozni. Úgy vélem, Lipcsei kiállí­tása nem volt jogos, mert Molnár a játékos vállának futott neki. Csapatomat a Honvéd elleni meccset leszámí­tva senki nem alázta meg, úgy vélem, együttesemtől a minimális elvárás a középmezőny lehet.

Egervári Sándor (a Vasas szakvezetője): – Szépet túl sokat nem tudnék mondani, csúnyát pedig nem akarok, azt hiszem, ez érthető egy ilyen meccs után.

Lipcsei Péter: – Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem csináltam semmi olyat, ami miatt ki kellett volna állí­tani a Vasas ellen. Mikor láttam, hogy Bede lapot akar adni, meglepődve kérdeztem, ez sárga?! Aztán még jobban meglepődtem, amikor a piros lapot mutatta fel a játékvezető. Érdekes, hogy a meccs után Molnár Zoli is elismerte, hogy nem volt szándékos a mozdulat, egyszerűen csak “kitámasztottam”, ő pedig szerencsétlenül nekem szaladt. Remélem, a meghallgatáson figyelembe veszik ezt is, hiszen a Pécs ellen nagyon szeretnék játszani, remélem, a hétvégén a fiúk sikerrel veszik a REAC elleni akadályt is.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.X.29. Vasas – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk Rósa Dénes tizenegyesből szerzett találatának köszönhetően 1-0-ra nyert a Fáy utcában, megszerezve ezzel szezonbeli első idegenbeli győzelmét.

  Vasas – Ferencváros: 0-1 (0-0)
  Illovszky stadion, 3.500 néző, vezette: Bede (Tompos, Tóth I.)

  Vasas: Borszéki – Molnár, Salamon, Tóth A., Elek – Rósa H. (Weitner 64.), Zováth, Völgyi (Waltner 56.), Bárányos – Lázok (Majoros 56.), Gyánó

  Ferencváros: Szűcs L. – Szálkai, Bognár, Botis, Laczkó – Fitos, Lipcsei, Tí­már, Tőzsér (Csepregi 93.) – Rósa, Jovánczai (Bartha 58.)

  Gól: Rósa D. (47. – 11-esből)
  Sárga lap: Waltner (61.), Tóth A. (84.) illetve Bognár (60.), Szálkai 82.), Bartha (90.)
  Kiállí­tva: Lipcsei (85.)

  Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok felváltva alakí­tottak ki helyzeteket, az elején inkább a hazaiakéi voltak a veszélyesebbek, ám a mieink kontráiban is benne volt a gól lehetősége. Szűcs Lajos többször is bravúrral védett, erőt adva ezzel társainak. A félidő második felében együttesünk több veszélyes helyzetet is kidolgozott, pontosabb játékkal, akár előnnyel is fordulhattunk volna, végül azonban 0-0-s eredménynél mentek pihenőre a csapatok.

  A második félidő elején Laczkó buktatásáért tizenegyest í­télt a játékvezető, amit Rósa értékesí­tett – mint később kiderült, eldöntve ezzel a mérkőzést. A gól után a hazaiak több helyzetből is egyenlí­thettek volna, Szűcs azonban továbbra is remekül védett. A mieink előtt is adódtak lehetőségek, nagyobb összepontosí­tással tovább növelhettük volna előnyünket, a helyzetek azonban rendre kimaradtak. A mérkőzés hajrájában Bede játékvezető úgy í­télte meg, hogy Lipcsei megütötte a hazaiak védőjét, és piros lapot mutatott fel játékosunknak, í­gy a mérkőzést tí­z emberrel fejeztük be. Az eredmény már nem változott, csapatunk Szűcs Lajos bravúros teljesí­tményének, valamint harcos, lelkes játékának köszönhetően 1-0-ra győzött, és ezzel megszerezte szezonbeli első idegenbeli győzelmét.

 • 95
  A MÉRKŐZÉS KÉPEI A FENT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓ MENÜPONT ALATT ÉRHETŐEK EL!
  94
  Vége a mérkőzésnek. Csapatunk megszerezte szezonbeli első idegenbeli győzelmét.
  93
  Tőzsért Csepregi váltotta -- nem a hagyományos módon azonban. Középpályásunk a szokásos módon megindult a felezővonal felé, Bede azonban jelezte, hogy az alapvonalnál hagyja el a pályát, Csepreginek pedig intett, hogy beállhat.
  92
  Tőzsér végzett el szabdrúgást. A jólirányzott, erős lövést Borszéki szögletre ütötte.
  91
  Három percet hosszabbí­t a játékvezető.
  90
  Bartha és Molnár csapott össze, Bede szabálytalanságot fújt, játékosunk azonban elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
  85
  Tí­z emberrel fejezzük be a mérkőzést. Molnár került a földre; Bede úgy vélte, Lipcsei futás közben megütötte őt, í­gy játékosunknak gondolkodás nélkül felmutatta a piros lapot. A felállásunk annyiban módosul, hogy Rósa visszahúzódik a középpályára, és egyedül arha marad elől csatárként.
  84
  Tóth rántotta le a kilépő Lipcseit, amiért sárga lapot kapott.
  83
  Majoros adott középre, a labda azonban mindenki előtt elment.
  82
  Szálkai kapott sárga lapot.
  81
  Ismét Szűcs mentett. Waltner a baloldalon az alapvonal közeléből középre adott, a labdát többen is várták középen, az végül azonban Szűcsé lett.
  80
  Tőzsér lépett ki, és bár egy védő üldözte, 11 méterről kapura lőtt, a labda a felső léc felett hagyta el a játékteret.
  79
  Tőzsér labdavesztését követően Waltner pillanatok alatt helyzetbe került. 7 méterről leadott lövésébe Bognár az utolsó pillanatban tudott belelépni. Szöglet után Majoroshoz került a labda, aki 19 méterről jobbal kapura lőtt, a labda azonban elkerülte a kaput.
  76
  Tőzsér labdavesztését követően Waltner pillanatok alatt helyzetbe került. 7 méterről leadott lövésébe Bognár az utolsó pillanatban tudott belelépni. Szöglet után Majoroshoz került a labda, aki 19 méterről jobbal kapura lőtt, a labda azonban elkerülte a kaput.
  74
  Lipcsei indí­totta a jobbszélen meglóduló Rósát, aki remek ütemben passzolt a lyukra futó Barthának, támadónkat azonban beérték a védők, és szögletre mentettek. Kár érte, több volt ebben a helyzetben.
  72
  Szálkai hibázott, majd mentett a tizenhatoson belül. Védőnk nem találta el a labdát, í­gy azzal Majoros mehetett tovább, játékosunk azonban korrigálta hibáját, és szép szereléssel szögletre mentett. Komolyabb baj is lehetett volna.
  70
  Nagy helyzet maradt ki: Lipcsei beadását Botis fejelte Bartha elé, aki 9 méterről ballal kapura lőtt. A labda alig 30 centivel ment a kapu fölé.
  64
  Weitner állt be Rósa Henrik helyére.
  63
  Lipcsei remek indí­tása után Rósa a baloldalon úgy vette át a labdát, hogy egyből kapura lőhetett, a labda azonban 2 méterrel elkerülte a kaput. A labdaátvétel viszont nagyon szép volt.
  61
  Waltner lökte fel Szálkait, amiért ő is sárga lapot kapott Bedétől.
  60
  A mérkőzés első sárga lapját a Waltnerrel a félpályánál szabálytalankodó Bognár kapta
  58
  Cseréltünk mi is: Jovánczai helyett Bartha lépett pályára.
  57
  Majoros két jó csel után 15 méterről ballal kapura lőtt, Szűcs azonban szögletre ütötte a léc alá tartó labdát.
  56
  Kettős csere a hazaiaknál: Lázok helyén Majoros folytatja, mí­g Völgyi helyére Waltner állt be.
  50
  Egy lepattanó labdát lőtt Zováth 18 méterről, kapásból a bal alsó sarok mellé.
  49
  Lázok került a földre a tizenhatosunkon belül, a hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, Bede azonban továbbot intett.
  47
  Vezetünk! Laczkó Zsolt egy csellel tört a kapu felé, egy hazai védő buktatta, Bede pedig a tizenegyespontra mutatott. A megí­télt büntetőt Rósa Dénes a balra vetődő Borszéki mellett a jobb sarokba lőtte (0-1).
  46
  Elkezdődött a második félidő. Csere egyik oldalon sem törént.
  45
  Ví­zilabda csapatunknak sikerült! Pólósaink az idénynyitón 12-5-re legyőzték a PVSK-Füszértet.
  45
  A forduló további mérkőzéseinek állása:
  PMFC-Tatabánya 0-1
  MTK-Kaposvár 0-1
  Újpest-Pápa 2-1
  Diósgyőr-Honvéd 0-0
  Győr-ZTE 1-0
  45
  Szurkolóink vasárnap valamint hétfőn sem maradnak meccs nélkül.
  Holnap 14 órától női futballcsapatunk az Üllői úton fogadja Pálhalma együttesét. Ez lesz a lányok utolsó bajnokija idén.
  Hétfőn 13.30-kor tartalékcsapatunk látogat a Fáy utcába.
  45
  Bede játékvezető lefújta az első félidőt.
  39
  Szöglet után eleinte nem tudtak felszabadí­tani a hazaiak, aztán Rósa labdáját az egyedül hagyott Jovánczai 5 méterről fejelte kapura, Borszéki azonban védett. A piros-kékek lest reklamáltak, Bede azonban továbbot intett, vagyis a gól érvényes lett volna.
  38
  Borszéki bravúrjára volt szükségük a hazaiaknak. Lipcsei 22 méterről lőtt kapura, a labda megpattant egy piros-kék védőn, és ahogy lefele hullott, még éppen befért volna a kapuba, ám az előbb kifele meginduló, de a veszélyt észlelve visszalépő Borszéki szögletre mentett.
  36
  Újabb nagy Szűcs bravúr! Gyors jobboldali akció futott végig a hazaiaknál; Molnár beadását Bárányos ollózó, félforulatos mozdulattal küldte kapura, ám Szűcs a jobb felső sarokba tartó labdát védte.
  31
  Lipcsei-Tí­már-Jovánczai háromszögelés után utóbbi lőtt kapura, 15 méterről leadott lövését azonban Borszéki hárí­totta.
  30
  Továbbra sem unatkoznak a nézők, hatalmas az iram, mindkét oldalon pörögnek az események.
  27
  Fitos egy szép visszacsel után 18 méterről ballal lőtt kapura, a bal alsó sarok felé tartó labdát azonban Borszéki hárí­totta.
  25
  Lipcsei hosszú indí­tásával Jovánczai lépett ki. Úgy tűnt, támadónk előtt helyzet adódik, ám Tóth Andrásnak, a hazaiak védőjének sikerült kiszorí­tania Zolit, aki támadónk í­gy kisodródva nem tudott kapura lőni, a helyzet kimaradt.
  22
  Bárányos két szép csel után passzolt a lyukra futó Gyánóhoz, aki elől Szűcs mentett. Ismét remek ütemben avatkozott közbe kapusunk.
  20
  Veszélyes helyzetet hagytunk ki: Lipcsei átadása után Rósa lépett ki, ám a védők között nem tudta jól ellőni a labdát, í­gy azt Borszéki könnyedén fogta.
  18
  Egy hosszú hazai indí­tás után Szűcs futott ki a kapujából és mentett a tizenhatoson kí­vül fejjel(!) Gyánó elől.
  16
  Fitos veszélyes passza borzolta a kedélyeket ferencvárosi oldalon. Középpályásunk miután Szálkaival harcosan labdát szerzett, a tizenhatossal egy volnalban befele passzolt. Bárányos startolt a labdára, ám mielőtt elérte volna sikerült felszabadí­tanunk. Kockázatos volt…
  14
  Egy kifejelt labdát Tí­már jobbal átvett, majd ballal kapura lőtte. Az irány jó volt, a lövés azonban nem volt elég erős, í­gy Borszéki könnyen hárí­tott.
  13
  Gyánó egészen közelről fejelt a a bal kapufa mellé.
  11
  Szűcs hatalmas bravúrja akadályozta meg a hazaiakat a vezetés megszerzésében: kapusunk Bárányos lövése után a bal alsó sarok elől hárí­tott jó reflexszel.
  9
  Egy ellentámadás végén szögletet végezhettek el a hazaiak. A labda Rósa Henrikhez került, aki 18 méterről ballal megcélozta a kaput. Többen már gólt kiáltottak, a labda azonban ha kevéssel is, de fölé ment. Hogy mennyire veszélyes lövés volt: a lefele hulló labda érintte a kapu felső részén a hálót…
  6
  Tőzsér próbálkozott egy távoli, mintegy 25 méteres lövéssel, a labda azonban jó két méterrel elkerülte a kaput.
  5
  Hatalmas iramba kezdődött a mérkőzés, hol az egyik, hol a máik csapat próbálkozik. Az imént a hazaiak: Rósa h. hosszú indí­tásával Gyánó lépett ki. A támadó alig 6 méterre a kaputól csak Szűccsel állt szemben, ám mielőtt kapura lőhetett volna Szálkai egy szép becsúszásal szögletre mentett.
  A szöglet után csak egy gyenge lepattanót lőttek kapura a hazaiak, nem volt veszélyes.
  4
  Ahogy az elmúlt mérkőzéseinken, Rósa Dénes ezúttal is elől játszik, Jovánczai Zoltán is inkább mögötte, mint mellette szerepel, időnként helyet cserélnek.
  3
  Az első helyzet a mieink előtt adódott: Fitos átadása után Rósa a védők szorí­tásában 7 méterről lőtt kapura, a labda azonban jóval a felső léc felett hagyta el a játékteret.
  2
  A mieink tiszta fehérben játszanak.
  1
  A hazaiak kezdték a mérkőzést.
  .
  A békés készülődés közben nagy riadalmat okozott a Fradi-táborban, hogy egy 10 év körüli kisfiú rosszul lett. A gyermeket a klubházba vitték, ahol a mentősök megvizsgálták. Valószí­nűleg a vérnyomásával volt gond, azonban már jobban érzi magát.
  Ifjú szurkolónknak ezúton is jobbulást kí­vánunk!
  .
  A Borsodi Liga 10.fordulójából eddig egy mérkőzés ért véget, ezezn a REAC egy, a hosszabbí­tásban szerzett tizenegyes góllal nyert a Sopron ellen.
  .
  A hazaiak kezdőcsapata a következő: Borszéki-Molnár, Salamon, Tóth A., Elek-Rósa H., ováth, Völgyi, Bárányos-Lázok, Gyánó
  .
  A mieink az alábbi összeállí­tásban lépnek pályára: Szűcs-Szálkai, Bognár, Botis, Laczkó-Fitos, Lipcsei, Tí­már, Tőzsér-Rósa, Jovánczai.
  A kispadon Kemenes, Bartha, Borbély, Csepregi, Erős, Keller és Nógrádi vár bevetésre.
  .
  A mai találkozót több játékosunknak is ki kell hagynia. Balog Zoltán sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára, Takács Ákos és Grósz Róbert még műtét után lábadozik és az örökrangadón vállsérülést szenvedett Budovinszky Krisztián visszatérése is várat még magára, csak úgy, mint Szalai Tamásé illetve Csurka Zoltáné. Jó hí­r ellenben, hogy Nógrádi Árpád már tudja vállalni a játékot.
  .
  A találkozó játékvezetője Bede Ferenc lesz. Érdekesség, hogy ugyancsak ő “fújt” a két együttes 2004/05-ös szezonbeli őszi, illetve tavaszi mérkőzésén is -- mindkettő ferencvárosi győzelemmel zárult…
  .
  Csapatunknak remekül ment az elmúlt években a Fáy utcában, hiszen legutóbb 1999. június 12-én kapott ki, vagyis már több mint hat éve veretlenek vagyunk a Vasas otthonában.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! A Borsodi Liga 10.fordulójában csapatunk a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban lép pályára. A 18 órakor kezdődő mérkőzésről honlapunkon élő közvetí­tésben számolunk be!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső