2005.XII.10. Ferencváros – Sopron: 1-0

Balog gólja döntött a hosszabbításban

Az élete első NB I-es gólját szerző Balog Zoltán hosszabbításban szerzett góljával győzte le a Ferencváros a Sopront, amelynek köszönhetően a zöld-fehérek már elkerültek a közvetlen kiesési zónából.

A mérkőzés:

Ötszázadik alkalommal lépett pályára ma a Ferencváros színeiben Lipcsei Péter. Középpályásunk tiszteletére a mérkőzés előtt kisebb ünnepségre került sor a pályán. Játékosunkat Albert Flórián, az FTC tiszteletbeli elnöke, az egyetlen magyar Aranylabdás, Rákosi Gyula valamint Szűcs Lajos a klub nevében egy zöld-fehér kristálylabdával köszönti.

Ferencváros – Sopron: 1-0 (0-0)
Üllői út, 2.500 néző, vezette: Fábián Mihály (Ortó, Márkus T.)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Balog Z., Laczkó Zs. – Fitos (Bajevski 70.), Lipcsei, Csepregi (Szalai 51.), Tőzsér (Csurka 79.) – Rósa D., Jovánczai
vezetőedző: Gellei Imre

Sopron: Kozma – Fehér Z., Ibric, Costisor, Hanák – Demjén, Sifter (Győri 66.), Horváth A., Cotan – Csordás (Signori 46.), Cigan (Ivancsics 83.)
vezetőedző: Selymes Tibor

Gól: Balog Z. (92.)
Sárga lap: Csepregi (40.), Bognár (80.), Bajevski (93.) illetve Ibric (77.)

Két gyengén rajtoló, a kieső zóna elől menekülő gárda csapott össze az Üllői úton. Igaz, a zöld-fehérek a legutóbbi fordulóban Tatabányán megszerezték első győzelmüket Gellei Imre irányításával, míg a Sopron az addig listavezető Fehérvárral játszott döntetlent.

20051210-sopron-lipcseiA Sopron kezdte aktívabban a mérkőzést, miután Horváth András két helyzetet is elpuskázott. Az első negyedóra után vette át a játék irányítását a hazai gárda, s gyors egymásutánban három helyzetet is kihagytak Tőzsér Rósa és Fitos révén.

A félidő hajrájában aztán megint a vendégek előtt adódtak lehetőségek, de Cotan szabadrúgása mellé ment, míg Fehér lövését Szűcs védte nagy bravúrral. Ennek ellenére Selymes Tibor lehetett kevésbé elégedett csapata játékával, mert a szünetben pályára küldte az olasz vb-ezüstérmes Giuseppe Signorit.

Ettől azonban nem lett aktívabb a vendégek támadósora, mert bár Cigan még a félidő elején óriási helyzetben rossz megoldást választott, ezzel mintha el is lőtték volna a puskaporukat, innentől kezdve csak a hazaiak voltak a pályán. Először Rósa próbálkozott, majd Jovánczai fejelt s végül Rósa hagyott ki nagy helyzetet.

Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a hosszabbításban az élete első gólját szerző Balog Zoltán fejelt az élete első NB I-es mérkőzését játszó, s első gólját kapó Kozma kapujába.

Bár mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a soproniak előtt valamivel nagyobbak adódtak. Ezek azonban sorra kimaradtak, s a második félidőre el is fáradtak a vendégek.

Így aztán, ha nagy nehézségek árán is, de végül kicsikarták a győzelmet a hazaiak, s az ősz végére végül el is kerültek a veszélyeztetett zónából, s a kilencedik helyen zártak, míg a soproniak a 12. helyre csúsztak vissza.

A Ferencváros továbbra is veretlen, amióta Gellei Imre a vezetőedző, a szakember irányításával a zöld-fehérek két győzelemnél és két döntetlennél tartanak, s utóbbi két meccsüket megnyerték.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – Célunkat elértük: sikerült győzni, és feljebb is léptünk a tabellán. A Sopron egy nagyon masszívan, jól védekező együttes, mégis ziccerekig jutottunk, ha ezeket értékesítettük volna, akkor korábban is meglehetett volna a győzelem. A fiúk egyetlen percig sem adták fel, és ennek volt a gyümölcse az utolsó pillanatokban szerzett győztes találat. Örülök, hogy az elmúlt négy mérkőzésen nem kaptunk ki, reméljük, a klub sorsa is rendeződik, és akkor tavasszal még több örömet okozhatunk drukkereinknek.

Selymes Tibor (az FC Sopron szakvezetője): – Nagyon csalódott vagyok. Volt három lehetőségünk, ha abból egyiket kihasználjuk, akkor alighanem most mi örülhetnénk, mert ez egy tipikus egygólos meccs volt.

Balog Zoltán 177 mérkőzésén először volt eredményes az élvonalban.

Zavart, hogy ennyit váratott magára ez a találat?
– Kicsit idegesített, pontosabban inkább a társaim, ugyanis számos “kedves” beszólást kaptam tőlük, lévén nem akadt más az öltözőben, aki hasonló számú NB1-es mérkőzéssel a háta mögött ne szerzett volna gólt. Mostmár nagy örömömre én is jegyzek egy találatot, boldogságomat pedig továbbfokozza, hogy ez a gól három pontot jelentett a csapatnak, s így valamicskét javítottunk az igen gyengén kezdett őszi szezonunkon.

Tétnélküli mérkőzéseken már korábban is megtört, hiszen a téli teremtornákon például többször is eredményes voltál, de szereztél már gyönyörű kapásgólt a tartalékcsapatban is.
– Valóban, teremben “valamivel” jobb a meccs/gól statisztikám, évente 2-3 gólnál nem szoktam kevesebbet lőni, ott azonban jóval kevésbé kötöttek a posztok, így egy védő is gyakrabban kerül helyzetbe az ellenfél kapuja előtt.

Most te is “odakeveredtél”…
– Kevés idő volt már lefújásig, az eredményjelző pedig döntetlent mutatott, így felmentem én is. Bognár Zsoltnak köszönhetően Lipcsei Petihez került a labda, aki remekül adta a kapu elé – én pedig jókor voltam jó helyen… A legnagyobb öröm azonban nem is az, hogy gólt fejeltem, sokkal inkább, hogy ez három pontot ért a csapatnak!

20051210-sopron-lipcsei(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20051211-01-20051210 NS-20051211-03-20051210

2 hozzászólás a(z) 2005.XII.10. Ferencváros – Sopron: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A bajnokság idei szakaszának utolsó mérkőzésén csapatunk Balog Zoltán hosszabbításban elért góljával 1-0-ra legyőzte az FC Sopront.

  Ferencváros – Sopron: 1-0 (0-0)
  Üllői út, 4.000 néző, vezette: Fábián M. (Ortó, Márkus T.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Balog Z., Laczkó Zs. – Fitos (Bajevski 70.), Lipcsei, Csepregi (Szalai 51.), Tőzsér (Csurka 79.) – Jovánczai, Rósa

  Sopron: Kozma – Fehér Z., Ibric, Costisor, Hanák V. – Demjén, Sifter (Győri 67.), Horváth, Cotan – Cigan (Ivancsics 84.), Csordás (Signori 46.)

  Gól: Balog Z. (92.)
  Sárga lap: Csepregi (44.), Bognár (80.), Bajevski (93.) illetve Ibric (77.)

  Ötszázadik alkalommal lépett pályára ma a Ferencváros színeiben Lipcsei Péter. Középpályásunk tiszteletére a mérkőzés előtt kisebb ünnepségre került sor a pályán. Játékosunkat Albert Flórián, az FTC tiszteletbeli elnöke, az egyetlen magyar Aranylabdás, Rákosi Gyula valamint Szűcs Lajos a klub nevében egy zöld-fehér kristálylabdával köszönti.

  Ránk ijesztettek a vendégek, hiszen a találkozó elején előttük adódott helyzet, ezt követően azonban folyamatosan átvettük a játék irányítását. Többször is vezetést szerezhettünk volna, lehetőségeinket azonban az utolsó pillanatban rendre megakadályozta a vendégvédelem, Tőzsér, Rósa és Fitos pedig ziccerben hibázott. A csapatok így 0-0-s állásnál mentek pihenőre.

  A második játékrészt újabb kimaradt ferencvárosi helyzetek nyitották, később azonban a vendégek is veszélyeztették a kapunkat. A hajrában csapatunk elsősorban akarásban kerekedett ellenfele fölé, a harcosság, a győzelem iránti vágy pedig a végére meghozta gyümölcsét, pontosabban a három pontot. Az ötszázadik Fradi-meccsét játsszó Lipcsei átadása után Balog Zoltán megszerezte első élvonalbeli gólját, s ezzel együtt a három pontot csapatunknak.

 • 94
  Vége! Csapatunk Balog Zoltán góljával 1-0-ra nyerte a mérkőzést.
  93
  Bajevski kapott sárga lapot.
  92
  Vezetünk!!! Lipcsei végzett el szögletet, a lbda visszakerült csapatkapitányunkhoz, Péter középre adott,Balog pedig a hálóba csúsztatott (1-0).
  Ez válogatott védőnk első élvonalbeli gólja. Reméljük, három pontot ér majd…
  90
  Négy perc ráadás következik.
  90
  Csurka 20 méteres lapos lövését védte Kozma.
  84
  Cigan hagyta el a pályát, a helyén Ivancsics folytatja.
  80
  Bognárnak villant a sárga lap.
  79
  Tőzsér hagyta el a pályát, helyett a szezon nagy részében sérüléssel bajlódó, ám mostanra teljesen felépülő Csurka Zoltán bizonyíthat.
  77
  Ibric szabálytalankodott Lipcseivel, a soproni sárga lapot kapott.
  70
  Fitos ma 70 percet kapott, a maradék húszban Bajevski kap lehetőséget.
  67
  Sifter hagyta el a pályát, a helyére pedig Győri állt be.
  65
  Tőzsér beadására jött ki Kozma, így a soproni kapu üresen maradt. Rósa egy védővel startolt a labdára, és szinte sóegyszerre értek bele. A labda végül a soproniról ment alig fél méterre a kapu mellé.
  57
  Újabb szép támadás -- és kimaradt helyzet… Jovánczai két szép csel után a labdát a baloldalon elfutó Szalaihoz továbbította, középpályásunk a kapu elé ívelt, érkezett Jovánczai, ám sajnos a hosszú sarokba tartó fejesébe még bele tudott érni a soproni kapus. Okosan felépített támadás volt.
  54
  Szűcs megsérült az előző esetnél, és csak mintegy egy perces ápolást követően tudta visszafoglalni helyét a kapuban.
  53
  Signori labdájával Cigan ugrott ki és vezette a labdát Szűcsra, kapusunk azonban remekül szorította ki a soproni támadót, így az csak az oldalhálót tudta “megrezegtetni”.
  51
  Csepregi helyett Szalai bizonyíthat a folytatásban. Tamás a legutóbbi mérkőzésünkön győztes gólt szerzett.
  49
  Fél perc alatt a második nagy helyzetünk maradt ki: Lipcsei lövésébe Rósa “szúrt” bele, az elfekvő Kozma mellett elment a labda, ám sajnos egy kevéssel a bal kapufa mellett is.
  49
  Jovánczai átadása után Rósa 15 méterről bombázott a kapu fölé.
  46
  A vendégeknél Csordást Signori váltotta.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  A játékvezető egy másodpercet sem hosszabbítva fújta le az első félidőt.
  44
  Egy soproni szöglet után Fehér lőtt kapura 20 méterről, a bal felső sarokba tartó lövést Szűcs hatalmas bravúrral, a levegőben úszva hárította.
  42
  Újabb helyzetet hagytunk ki. Fitos rázta le védőjét, majd a tizenhatoson belülre vezette a labdát, Jovánczaihoz továbbított, aki egy igazítás után visszapasszolta a labdát. Fitos ballábas lövésébe az utolsó pillanatban léptek bele.
  41
  Nem csak a pályán, az oldalvonalakon túl is zajlanak az események. Az egyik soproni “kispados” percek óta sétálgat a vonal mellett, most pedig egy társa is csatlakozott hozzá. Egyes szurkolóink szerint aranyat keresnek a séta közben mereven a földet bámuló soproniak…
  40
  Demjén lerántásáért Csepreginek villant a sárga lap.
  36
  Lipcsei tört be két szép csellel a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban lőhetett volna, a vendégek védői szerelték. A labda Rósához került, játékosunk pedig épp kereste a folytatta volna a támadás építését, amikor a játékvezető a partjelző intésére les miatt lefújta az akciónkat. A játékosok értetlenül álltak az oktalan sípszó előtt.
  34
  Továbbra is alig akad párharc, amely során néma maradna a játékvezető sípja, az esetek döntő többségében pedig Fábián a vendégek javára ítél. A Sopron már tíz felett jár a javára megítélt szabadrúgásokat tekintve, míg mi nem rég végeztük el az elsőt…
  29
  Jovánczai csaknem 30 méteren át vezette a labdát, majd kitette a bal oldalon futó Csepregihez. Középpályásunk észrevette a jobb oldalon érkező Rósát, és kapásból átívelte a labdát, majd Rósa Fitoshoz továbbított. Jobboldali középpáláysunk 14 méterről lőtt, ám bár centikkel, de a labda a kapufa mellett suhant el. Szép akció volt, Csepregi és Fitos között földet sem ért a labda.
  25
  Újabb nagy ferencvárosi helyzet maradt kihasználatlanul: Lipcsei-Jovánczai-Rósa háromszögelés után utóbbi 15 méterről ballal a jobbösszekötő helyéről lőtt, ám a labda elkerülte a kaput. Szépen kidolgozott akció volt.
  23
  Laczkó beívelésére Rósa érkezett a kapu elé, ám Kozma az utolsó pillanatban megszerezte a labdát játékosaunk elől.
  22
  Budovinszky kapott tapsot a lelátóról: Sifter lépett ki, védőnk pedig legalább 30 méteres vágta után nagyon jó ütemű, szép becsúszással szerelte őt.
  21
  Némi szerencsével Tőzsérhez pattant a labda, játékosunk igazított rajta egyet, majd 8 méterről kapura lőtte. A labda jó fél méterrel a felső léc felett hagyta el a játékteret. Kár érte, óriási helyzet volt.
  19
  Hanák beadása után Horváth A. továbbította a labdát a hálónkba egyértelműen les helyzetből indulva. A partjelző azonnal emelte is a zászlaját.
  17
  Érdekess,hogy míg a vendégek legalább 7-8 szabadrúgást elvégezhettek már, mi nem jutottunk ponrúgáshoz a mezőnyből, azaz eddig minden párharc után a mi játékosunkat ítélte szabélytalannak a játékvezető.
  15
  Nagy helyzet maradt ki a vendégeknél. Egy kontra támadás végén Horváth András vezethette kapura a labdát, Szűcs kijött, a vendégek játékosa azonban el tudta mellette gurítani -- szerencsére a kapufa mellett is. A labda szonte centikkel kerülte el a hosszú sarkot.
  11
  Továbbra is csapatunk irányítja a játékot.
  Rövid időn belül két szögletet is elvégezhettünk, mielőtt azonban tiszta lövőhelyzet alakulhatott volna ki játékosaink előtt, a vendégek védői rendre közbeléptek.
  3
  Cigan próbálkozott kapura lövéssel mintegy 8 méterről, ám Szűcs magabiztosan fogta a nem túl életerős labdát.
  2
  Bátran kezdtük a mérkőzést, már a második percben szögletet végezhettünk el. A beadást Budovinszky fejelte 8 méterről kapura, a labda azonban elakadt a vendégek védelmében. A közönség kezezést reklamált, ám valószínűleg inkább a hátvád lábáról pattant le a labda.
  1
  Csapatunk tiszta zöldben, a Sopron pirosban játszik.
  (Zöld szerelésünk az elmúlt mérkőzéáseken szerencsét hozott…)
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink támadnak a Springer szobor felőli kapura.
  .
  A Lipcsei Péter köszöntősééről készült képeket hamarosan megtekinthetik fotógalériánkban.
  .
  Játékosunkat a szakmai stáb tagjai is köszöntötték -- valamint a szurkolók hatalmas ovációja.
  .
  Péter a csapattársaitól egy hatalmas, futball-pálya alakú tortát kapott, tizenegy társának fotójával.
  .
  Játékosunkat Albert Flórián, az FTC tiszteletbeli elnöke, az egyetlen magyar Aranylabdás, Rákosi Gyula valamint Szűcs Lajos a klub nevében egy zöld-fehér kristálylabdával köszönti.
  .
  Lipcsei Péter tiszteletére a mérkőzés előtt kisebb ünnepségre kerül sor a pályán.
  .
  Ötszázadik alkalommal lép pályára ma a Ferencváros színeiben Lipcsei Péter.
  .
  A mai napon ünnepli 62.születésnapját olimpiai bajnok futballistánk, Szűcs Lajos. A Ferencváros számára oly’ sok dicsőséget szerző egykori játékosunknak szurkolóink nevében is gratulálunk, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk! Szűcs Lajos (1943. december 10.)
  Játszott mérkőzések a Ferencvárosban: 163
  Gólok: 12
  Bajnok: 2x (1967, 1968)
  Válogatottságainak száma/gól: 37/1
  Olimpiai aranyérmes: 1968
  Világválogatott (1968, Brazília ellen) Az év játékosa (1968)
  Az FTC Aranydiplomával kitüntetett sportolója
  1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át Göncz Árpádtól
  .
  A vendégeknél az olasz Giuseppe Signori sérülés miatt csak a kispadon kapott helyet.
  .
  A Ferencváros színeiben a következő kezdőtizenegy fut ki a pályára:
  Szűcs -- Bognár, Budovinszky, Balog, Laczkó Zs. -- Fitos, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér -- Jovánczai, Rósa
  Csereként Kemenes Szabolcs, Aleksandar Bajevski, Csurka Zoltán, Erős Gábor, Horváth Dávid, Szalai Tamás valamint Kovács Gábor kaphat lehetőséget. Utóbbi számára a pályára lépés az élvonalbeli bemutatkozást jelentené.
  .
  Ellenfelünk idegenben nem túl sikeres, hiszen hat mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.
  .
  Csapatunk a tabella 11.helyéről vág neki az összecsapásnak, ellenfelünk a kilencedik helyről várja a mérkőzést. A két gárda között két pont a különbség.
  .
  A két együttes bajnoki mérkőzésen eddig hét alkalommal mérkőzött meg az Üllői úton, az első soproni siker azonban még mindig várat magára -- reméljük még igen sokáig…
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Ez évi utolsó mérkőzését játssza csapatunk ma délután az Üllői úton. Ellenfelünk az FC Sopron. Tartalékcsapatunk vasárnap 12 órakor játssza le idei utolsó bajnokiját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST