2005.XII.10. Ferencváros – Sopron: 1-0

2 hozzászólás a(z) 2005.XII.10. Ferencváros – Sopron: 1-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: A bajnokság idei szakaszának utolsó mérkőzésén csapatunk Balog Zoltán hosszabbí­tásban elért góljával 1-0-ra legyőzte az FC Sopront.

    Ferencváros – Sopron: 1-0 (0-0)
    Üllői út, 4.000 néző, vezette: Fábián M. (Ortó, Márkus T.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Balog Z., Laczkó Zs. – Fitos (Bajevski 70.), Lipcsei, Csepregi (Szalai 51.), Tőzsér (Csurka 79.) – Jovánczai, Rósa

    Sopron: Kozma – Fehér Z., Ibric, Costisor, Hanák V. – Demjén, Sifter (Győri 67.), Horváth, Cotan – Cigan (Ivancsics 84.), Csordás (Signori 46.)

    Gól: Balog Z. (92.)
    Sárga lap: Csepregi (44.), Bognár (80.), Bajevski (93.) illetve Ibric (77.)

    Ötszázadik alkalommal lépett pályára ma a Ferencváros szí­neiben Lipcsei Péter. Középpályásunk tiszteletére a mérkőzés előtt kisebb ünnepségre került sor a pályán. Játékosunkat Albert Flórián, az FTC tiszteletbeli elnöke, az egyetlen magyar Aranylabdás, Rákosi Gyula valamint Szűcs Lajos a klub nevében egy zöld-fehér kristálylabdával köszönti.

    Ránk ijesztettek a vendégek, hiszen a találkozó elején előttük adódott helyzet, ezt követően azonban folyamatosan átvettük a játék irányí­tását. Többször is vezetést szerezhettünk volna, lehetőségeinket azonban az utolsó pillanatban rendre megakadályozta a vendégvédelem, Tőzsér, Rósa és Fitos pedig ziccerben hibázott. A csapatok í­gy 0-0-s állásnál mentek pihenőre.

    A második játékrészt újabb kimaradt ferencvárosi helyzetek nyitották, később azonban a vendégek is veszélyeztették a kapunkat. A hajrában csapatunk elsősorban akarásban kerekedett ellenfele fölé, a harcosság, a győzelem iránti vágy pedig a végére meghozta gyümölcsét, pontosabban a három pontot. Az ötszázadik Fradi-meccsét játsszó Lipcsei átadása után Balog Zoltán megszerezte első élvonalbeli gólját, s ezzel együtt a három pontot csapatunknak.

  • 94
    Vége! Csapatunk Balog Zoltán góljával 1-0-ra nyerte a mérkőzést.
    93
    Bajevski kapott sárga lapot.
    92
    Vezetünk!!! Lipcsei végzett el szögletet, a lbda visszakerült csapatkapitányunkhoz, Péter középre adott,Balog pedig a hálóba csúsztatott (1-0).
    Ez válogatott védőnk első élvonalbeli gólja. Reméljük, három pontot ér majd…
    90
    Négy perc ráadás következik.
    90
    Csurka 20 méteres lapos lövését védte Kozma.
    84
    Cigan hagyta el a pályát, a helyén Ivancsics folytatja.
    80
    Bognárnak villant a sárga lap.
    79
    Tőzsér hagyta el a pályát, helyett a szezon nagy részében sérüléssel bajlódó, ám mostanra teljesen felépülő Csurka Zoltán bizonyí­that.
    77
    Ibric szabálytalankodott Lipcseivel, a soproni sárga lapot kapott.
    70
    Fitos ma 70 percet kapott, a maradék húszban Bajevski kap lehetőséget.
    67
    Sifter hagyta el a pályát, a helyére pedig Győri állt be.
    65
    Tőzsér beadására jött ki Kozma, í­gy a soproni kapu üresen maradt. Rósa egy védővel startolt a labdára, és szinte sóegyszerre értek bele. A labda végül a soproniról ment alig fél méterre a kapu mellé.
    57
    Újabb szép támadás -- és kimaradt helyzet… Jovánczai két szép csel után a labdát a baloldalon elfutó Szalaihoz továbbí­totta, középpályásunk a kapu elé í­velt, érkezett Jovánczai, ám sajnos a hosszú sarokba tartó fejesébe még bele tudott érni a soproni kapus. Okosan felépí­tett támadás volt.
    54
    Szűcs megsérült az előző esetnél, és csak mintegy egy perces ápolást követően tudta visszafoglalni helyét a kapuban.
    53
    Signori labdájával Cigan ugrott ki és vezette a labdát Szűcsra, kapusunk azonban remekül szorí­totta ki a soproni támadót, í­gy az csak az oldalhálót tudta “megrezegtetni”.
    51
    Csepregi helyett Szalai bizonyí­that a folytatásban. Tamás a legutóbbi mérkőzésünkön győztes gólt szerzett.
    49
    Fél perc alatt a második nagy helyzetünk maradt ki: Lipcsei lövésébe Rósa “szúrt” bele, az elfekvő Kozma mellett elment a labda, ám sajnos egy kevéssel a bal kapufa mellett is.
    49
    Jovánczai átadása után Rósa 15 méterről bombázott a kapu fölé.
    46
    A vendégeknél Csordást Signori váltotta.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    45
    A játékvezető egy másodpercet sem hosszabbí­tva fújta le az első félidőt.
    44
    Egy soproni szöglet után Fehér lőtt kapura 20 méterről, a bal felső sarokba tartó lövést Szűcs hatalmas bravúrral, a levegőben úszva hárí­totta.
    42
    Újabb helyzetet hagytunk ki. Fitos rázta le védőjét, majd a tizenhatoson belülre vezette a labdát, Jovánczaihoz továbbí­tott, aki egy igazí­tás után visszapasszolta a labdát. Fitos ballábas lövésébe az utolsó pillanatban léptek bele.
    41
    Nem csak a pályán, az oldalvonalakon túl is zajlanak az események. Az egyik soproni “kispados” percek óta sétálgat a vonal mellett, most pedig egy társa is csatlakozott hozzá. Egyes szurkolóink szerint aranyat keresnek a séta közben mereven a földet bámuló soproniak…
    40
    Demjén lerántásáért Csepreginek villant a sárga lap.
    36
    Lipcsei tört be két szép csellel a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban lőhetett volna, a vendégek védői szerelték. A labda Rósához került, játékosunk pedig épp kereste a folytatta volna a támadás épí­tését, amikor a játékvezető a partjelző intésére les miatt lefújta az akciónkat. A játékosok értetlenül álltak az oktalan sí­pszó előtt.
    34
    Továbbra is alig akad párharc, amely során néma maradna a játékvezető sí­pja, az esetek döntő többségében pedig Fábián a vendégek javára í­tél. A Sopron már tí­z felett jár a javára megí­télt szabadrúgásokat tekintve, mí­g mi nem rég végeztük el az elsőt…
    29
    Jovánczai csaknem 30 méteren át vezette a labdát, majd kitette a bal oldalon futó Csepregihez. Középpályásunk észrevette a jobb oldalon érkező Rósát, és kapásból átí­velte a labdát, majd Rósa Fitoshoz továbbí­tott. Jobboldali középpáláysunk 14 méterről lőtt, ám bár centikkel, de a labda a kapufa mellett suhant el. Szép akció volt, Csepregi és Fitos között földet sem ért a labda.
    25
    Újabb nagy ferencvárosi helyzet maradt kihasználatlanul: Lipcsei-Jovánczai-Rósa háromszögelés után utóbbi 15 méterről ballal a jobbösszekötő helyéről lőtt, ám a labda elkerülte a kaput. Szépen kidolgozott akció volt.
    23
    Laczkó beí­velésére Rósa érkezett a kapu elé, ám Kozma az utolsó pillanatban megszerezte a labdát játékosaunk elől.
    22
    Budovinszky kapott tapsot a lelátóról: Sifter lépett ki, védőnk pedig legalább 30 méteres vágta után nagyon jó ütemű, szép becsúszással szerelte őt.
    21
    Némi szerencsével Tőzsérhez pattant a labda, játékosunk igazí­tott rajta egyet, majd 8 méterről kapura lőtte. A labda jó fél méterrel a felső léc felett hagyta el a játékteret. Kár érte, óriási helyzet volt.
    19
    Hanák beadása után Horváth A. továbbí­totta a labdát a hálónkba egyértelműen les helyzetből indulva. A partjelző azonnal emelte is a zászlaját.
    17
    Érdekess,hogy mí­g a vendégek legalább 7-8 szabadrúgást elvégezhettek már, mi nem jutottunk ponrúgáshoz a mezőnyből, azaz eddig minden párharc után a mi játékosunkat í­télte szabélytalannak a játékvezető.
    15
    Nagy helyzet maradt ki a vendégeknél. Egy kontra támadás végén Horváth András vezethette kapura a labdát, Szűcs kijött, a vendégek játékosa azonban el tudta mellette gurí­tani -- szerencsére a kapufa mellett is. A labda szonte centikkel kerülte el a hosszú sarkot.
    11
    Továbbra is csapatunk irányí­tja a játékot.
    Rövid időn belül két szögletet is elvégezhettünk, mielőtt azonban tiszta lövőhelyzet alakulhatott volna ki játékosaink előtt, a vendégek védői rendre közbeléptek.
    3
    Cigan próbálkozott kapura lövéssel mintegy 8 méterről, ám Szűcs magabiztosan fogta a nem túl életerős labdát.
    2
    Bátran kezdtük a mérkőzést, már a második percben szögletet végezhettünk el. A beadást Budovinszky fejelte 8 méterről kapura, a labda azonban elakadt a vendégek védelmében. A közönség kezezést reklamált, ám valószí­nűleg inkább a hátvád lábáról pattant le a labda.
    1
    Csapatunk tiszta zöldben, a Sopron pirosban játszik.
    (Zöld szerelésünk az elmúlt mérkőzéáseken szerencsét hozott…)
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A mieink támadnak a Springer szobor felőli kapura.
    .
    A Lipcsei Péter köszöntősééről készült képeket hamarosan megtekinthetik fotógalériánkban.
    .
    Játékosunkat a szakmai stáb tagjai is köszöntötték -- valamint a szurkolók hatalmas ovációja.
    .
    Péter a csapattársaitól egy hatalmas, futball-pálya alakú tortát kapott, tizenegy társának fotójával.
    .
    Játékosunkat Albert Flórián, az FTC tiszteletbeli elnöke, az egyetlen magyar Aranylabdás, Rákosi Gyula valamint Szűcs Lajos a klub nevében egy zöld-fehér kristálylabdával köszönti.
    .
    Lipcsei Péter tiszteletére a mérkőzés előtt kisebb ünnepségre kerül sor a pályán.
    .
    Ötszázadik alkalommal lép pályára ma a Ferencváros szí­neiben Lipcsei Péter.
    .
    A mai napon ünnepli 62.születésnapját olimpiai bajnok futballistánk, Szűcs Lajos. A Ferencváros számára oly’ sok dicsőséget szerző egykori játékosunknak szurkolóink nevében is gratulálunk, sok boldogságot és jó egészséget kí­vánunk! Szűcs Lajos (1943. december 10.)
    Játszott mérkőzések a Ferencvárosban: 163
    Gólok: 12
    Bajnok: 2x (1967, 1968)
    Válogatottságainak száma/gól: 37/1
    Olimpiai aranyérmes: 1968
    Világválogatott (1968, Brazí­lia ellen) Az év játékosa (1968)
    Az FTC Aranydiplomával kitüntetett sportolója
    1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át Göncz Árpádtól
    .
    A vendégeknél az olasz Giuseppe Signori sérülés miatt csak a kispadon kapott helyet.
    .
    A Ferencváros szí­neiben a következő kezdőtizenegy fut ki a pályára:
    Szűcs -- Bognár, Budovinszky, Balog, Laczkó Zs. -- Fitos, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér -- Jovánczai, Rósa
    Csereként Kemenes Szabolcs, Aleksandar Bajevski, Csurka Zoltán, Erős Gábor, Horváth Dávid, Szalai Tamás valamint Kovács Gábor kaphat lehetőséget. Utóbbi számára a pályára lépés az élvonalbeli bemutatkozást jelentené.
    .
    Ellenfelünk idegenben nem túl sikeres, hiszen hat mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.
    .
    Csapatunk a tabella 11.helyéről vág neki az összecsapásnak, ellenfelünk a kilencedik helyről várja a mérkőzést. A két gárda között két pont a különbség.
    .
    A két együttes bajnoki mérkőzésen eddig hét alkalommal mérkőzött meg az Üllői úton, az első soproni siker azonban még mindig várat magára -- reméljük még igen sokáig…
    .
    Köszöntjük szurkolóinkat! Ez évi utolsó mérkőzését játssza csapatunk ma délután az Üllői úton. Ellenfelünk az FC Sopron. Tartalékcsapatunk vasárnap 12 órakor játssza le idei utolsó bajnokiját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ