2005.XII.4. Tatabánya – Ferencváros: 2-3

20051204-tatabanya-csapatkepNagy küzdelmet követően, remek cseréinknek köszönhetően csapatunk 3-2-es győzelmet aratott Tatabányán.

Nyilatkozatok:

Az élvonal góllövőlistáját hétvégi ellenfelünk támadója, Márkus Tibor vezeti. A másodosztály tavalyi gólkirálya 11 találatnál jár idén. Márkusról köztudott, hogy Fradi-nevelés, ám pályafutása csak jóval azután teljesedett ki, hogy elhagyta az Üllői utat.

– Megbántam, hogy elmentem a Fradiból. 1998-ban már az FTC juniorcsapatában játszottam, ám akkoriban sok új játékos érkezett az Üllői útra. Később kitört egy sérüléshullám a csapatnál, Szabicsékhoz hasonlóan lett volna esélyem a juniorcsapatból bekerülni a felnőttek közé, de akkor már sajnos nem voltam a Ferencváros játékosa. Tulajdonképpen ma is fradista vagyok, és ezért nagyon elszomorít, hogy ilyen rossz helyzetbe került a Ferencváros. Abban azonban biztos vagyok, hogy tavaszra megváltozik majd a helyzet, és rendeződnek a dolgok az Üllői úton. Ez azonban nem jelenti azt, hogy vasárnap jelenlegi csapatommal ne szeretném legyőzni a Ferencvárost.

A mérkőzés:

Tatabánya – Ferencváros: 2-3 (1-1)
Tatabánya, 5.000 néző, vezette: Solymosi Péter (Szabó P., Kovács Z.)

Tatabánya: Turi – Kerényi, Németh K., Filó T., Rajnay – Tóth Z., Balogh Z., Deme (Megyesi 91.), Hajdú (Forgó 81.) – Márkus, Rizvanolli (Kouamaha 60.)
vezetőedző: Sisa Tibor

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Tímár, Laczkó Zs. – Fitos (Jovánczai 46.), Lipcsei, Csepregi (Szalai 78.), Tőzsér – Rósa, Bartha (Bajevski 67.)
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Deme (33.), Márkus (61.) illetve Tímár (14.), Jovánczai (68.), Szalai (82.)
Sárga lap: Balogh (30.) illetve Bartha (7.), Tímár (15.), Csepregi (44.)

A mérkőzés elején igazán nagy helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki. A 14.percben aztán Tímár révén vezetést szereztünk. A hazaiak ezt követően nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Több helyzetük is adódott a kapunk előtt, a 33. percben pedig értékesítették is ezek egyikét. Az első félidőben több gól nem esett, így 1-1-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok. A helyzetek alapján az eredménnyel nem lehettünk elégedetlenek.

A folytatásban bár próbálkozásaink voltak, nem tudtuk átvenni a játék irányítását, a hazaiak ellenben újabb gólt szereztek. Gellei Imre viszont remekül cserélt. A beállók új színt, új lendületet hoztak csapatunk játékába, mindez pedig Jovánczai révén gólt eredményezett. Az utolsó huszonöt percben már egyértelműen a mieink irányították a játékot, a nagy akarat, a lelkes játék pedig meghozta az eredményét: a 82. percben Szalai megszerezte első élvonalbeli gólját, ami mint később kiderült, csapatunknak három pontot jelentett. Akarásból az egész csapat dícséretet érdemelt, de külön érdemes kiemelni Lipcsei Péter játékát, aki mindhárom gólunkban “benne” volt.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Gólgazdag és igen fordulatos mérkőzést játszott egymással a két csapat. Érdekes, hogy milyen apró dolgokon múlik a siker vagy a sikertelenség, gondolok itt arra, hogy mindhárom gólunkat olyan játékos szerezte, akiknek a pályára lépése előzetesen nem volt biztosra vehető. Az első találatunkat jegyző Tímár Krisztián ugyan a kezdőtizenegyben kapott helyet, ám egy nappal a mérkőzést megelőzően még úgy tűnt, a kispadon kezd majd. Végülis azonban bebizonyosodott, hogy jó döntés volt ebben az összeállításban pályára küldeni a csapatot, hiszen az előzetesen gyakorolt rendszerben meglehet, a pontszerzés sem sikerült volna. Gratulálok ellenfelünknek is, hiszen a Tatabánya olyan játékot vállalt fel a mai találkozón is, amelyet itt Magyarországon csak nagyon kevés csapat mer. Örülök, hogy csapatom bebizonyította, hogy tud küzdeni. Ezt a győzelmet az akarat hozta meg számunkra. Szeretnék továbbá köszönetet mondani a szurkolóinknak, egyrészt, mert elkísértek bennünket Tatabányára, másrészt hogy kitartottak a csapat mellett akkor is, amikor úgy tűnt, akár hazai győzelem is születhet. Szurkolóink biztatásukkal átlendítették a csapatot a holtponton.

Sisa Tibor: – Tudjuk, hogy a futballt, egy mérkőzést nem lehet hiba nélkül játszani, ezeket pedig a mai találkozón könyörtelenül kihasználta a Ferencváros.

Jovánczai Zoltán: – Jobboldali középpályásként küldött pályára a Mester, és azt kérte, vegyem ki a részemet a védekezésből, emellett pedig igyekezzek segíteni a támadásokat is. Bevallom, a középpályán nem éreztem magamat igazán jól, ezért is örültem Szalai Tamás pályára lépésének, hiszen így felmehettem a támadó sorba, ahol már magabiztosabbnak éreztem a játékomat. Szerettem volna többször bevenni az ellenfelek hálóját, azonban még hátra van idén egy bajnokink, illetve bízom benne, hogy tavasszal többször sikerül majd góllal segítenem a csapatot. Ha a szezon végén legalább tíz gól áll majd a nevem mellett, akkor leszek csak elégedett magammal. Úgy tűnik, a csapat most végre tényleg kilábal a hullámvölgyből. Gellei Imre irányításával még nem kapott ki a csapat, és bízunk benne, hogy ez a Sopron elleni összecsapást követően is elmondható lesz.

20051204-tatabanya-szalaiSzalai Tamás: – Érdekes, hogy először úgy tűnt, nem a középpályásként, hanem álltok be. Bognár Zsolt ugyanis jelezte a szakmai stáb felé, hogy nem érzi jól magát, a kispadról pedig intettek, hogy készüljek, én váltom őt a jobbhátvád posztján. Zsolt végül jobban lett, így tudta folytatni a játékot.

A folytatás ismert, végül mégis beálltál. Utólag elmondható, hogy így jobban jártunk, mintha védőként játszol.
– Igen, középpályásként jobban kivehettem a részemet a támadásokból, illetve gólt is sikerült szereznem.

Ez volt az első élvonalbeli gólod, megünnepelted?
– Nem, az ünneplés még várat magára. Számos gratulációt kaptam, amik nagyon estek, most azonban inkább már a Sopron elleni találkozóra koncentrálok. Remélem, azt követően még inkább lesz okom az ünneplésre.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20051205-0102-20051204

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 95
  A MÉRKŐZÉS KÉPEI A FENT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓ MENÜPONT ALATT ÉRHETŐEK EL!
  94
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk 3-2-es győzelmének köszönhetően elhozta a három pontot Tatabányáról.
  93
  Kouamaha lépett ki és lőtt kapura 15 méterről, a labdát azonban Szűcs biztosan fogta.
  92
  Egy hazai szöglet után Szűcsöt meglökték, ezt követően pedig kisebb tumultus alakult ki a kapunk előtt, a kedélyek azonban hamar lecsillapodtak.
  91
  Deme helyett Megyesi kap lehetőséget a tatabányaiaknál
  87
  Az utolsó öt percben is nyomás alatt tartjuk a hazaiakat, sorra alakítjuk ki a helyzeteket. Most éppen Rósa lőhetett ballal, a labda azonban a kapufa mellett hagyta el a pályát.
  84
  Lipcsei szöglete után Tímár négy méterről fejelt a kapufa mellé. Nagy helyzet volt.
  83
  Formás kontratámadás végén Jovánczai lövését ütötte szögletre Turi.
  82
  Laczkó kapott görcsöt, és elsőként a tőle néhány méterre álló játékvezető, Solymosi rohant oda segíteni. Utóbb természetesen a ferencvárosi orvosok és masszőrök is engedélyt kaptak, hogy beszaladjanak a pályára. Mindenesetre sportszerű gesztus volt a játékvezető részéről.
  82
  Vezetünk!!! Tőzsér rúgták fel a tizenhatos sarkánál, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt. Lipcsei állt a labda mögé, és lőtt kapura. A labda kipattant Turi melléről, Szalaipedig hat méterről kapásból védhetetlenül a kapu lőtt.
  Fiatal játékosunk először volt eredményes az élvonalban.
  Gellei Imre cseréi eddig remek húzásnak bizonyulnak, hiszen két gólunkat is csereként beállt játékos szerezte.
  81
  Hajdú helyett Forgó folytatja a játékot a hazaiaknál.
  78
  Csepregi helyett Szalai lép pályára.
  72
  Egy lepattanó labdát Lipcsei 30 méterről kapura lőtt, a labda azonban kevéssel elkerülte a kaput. Szép lövés volt.
  68
  Egyenlítettünk! Lipcsei ugratta ki Jovánczait, aki 14 méterről laposan a hosszú alsó sarokba lőtt. Ezzel 2-2.
  67
  Tőzsér beadása után Budovinszky került helyzetbe, védőnk azonban 8 méterről a kapu fölé lőtt.
  67
  Másodszorra cseréltünk: Bartha helyén Bajevski kap lehetőséget.
  64
  Ismét lesgyanús helyzetből lépett ki Márkus. A támadó egyedül vezethette kapura a labdát, Szűcs azonban remek ütemben mozdult ki, és elakadt benne a labda.
  61
  Erősen lesgyanús helyzetből esett gól után vezetnek a hazaiak. Kouamaha kapott jó labdát, a kapunk előtt Márkushoz továbbított, aki a hálónkba lőtt. Játékosaink lest reklamáltak -- talán nem is ok nélkül…
  60
  Csere a hazaiaknál: Rizvanolli helyett Kouamaha a pályán.
  57
  Tóth átadása után Hajdúhoz került a labda, aki a baloldalról ballal a jobb sarok mellé lőtt.
  47
  Deme 15 méterről leadott, jobb alsó sarokba tartó lövését védte hatalmas bravúrral Szűcs Lajos.
  45
  Elkezdődött a második félidő. Csapatunk összeállításában egy helyen történt változás: Fitos helyett Jovánczai lépett pályára. Középpályás helyett tehát támadó a pályán, a csere üzenete egyértelmű: nem érjük be egy ponttal!
  44
  Csepregi kapott sárga lapot a félpályánál elkövetett szabálytalanságért.
  40
  Kontra támadás végén Lipcsei két szép csel után a védők közül kilépő Tőzsérhez passzolt. Középpályásunk a 8 méterről, a kapuval szemből lőtt, ám Turinak nem kellett játékba avatkoznia.
  39
  Tóth a jobboldalról 20 méterről leadott lövéssel veszélyeztetett. A labda kevéssel bár, da jobb alsó sarok mellett suhant el.
  35
  A középkezdés után felíveltük a labdát, ami a védőkről lepattant és Rósa elé került. Játékosunk 16 méterről kapásból lőtt, a lefele eső labda veszélyesnek tűnt, végül kevéssel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  33
  Sajnos egyenlítettek a hazaiak. Egy jobboldali pontrúgás után Deme elé került a labda, aki 9 méterről, a kapuval szemből a jobb alsó sarokba helyezett.
  Ahogy az várható volt, rendkívül módon érződik védelmünkön két kulcsjátékosaunk, Balog Zoltán és Sorin Botis hiánya.
  30
  A hazaiak középpályása, Balogh kapott sárga lapott Csepregi felrúgásáért.
  25
  Budovinszky 30 méterről elvégzett szabadrúgását védte Turi.
  18
  Rizvanolli két jó csel után lőtt, hat méterről leadott lövése azonban elkerülte a kapunkat.
  16
  Márkus egyenlíthetett volna. A tatabányai csatár szép cselekkel kilépett a védőink közül és 14 méterről kevéssel a jobb alsó sarok mellé lőtt.
  15
  Túlzott gólöröm miatt sárga lapott kapott Tímár. Védőnk az ünnaplés közben levette a mezét.
  14
  Vezetünk!!! A szöglet után Tímárhoz került a labda, aki igen érdekes mozdulattal a hazaiak hálójába jutatta. Ezzel1-0-ra vezetünk.
  13
  Egy beadást követően úgy tűnt, egy tatabányai játékos kezéről pattant le a labda, ám Solymosi játékvezető sípja néma maradt. A mieink a kérdéses eset ellenére nem álltak le a támadással, Lipcsei játszott Rósához, aki középre adott, ám a védők az utolsó pillnatban szögletre mentettek.
  11
  Tőzsér 20 méterről leadott lövése akadt el a védőkben. A lepattanó labdára Rósa csaphatott volna le, játékosunk azonban két védő között “rejtélyes módon” eltűnt. A mieink tizenegyest reklamáltak, a kaputól mindegy 6 méterre történt esetnél azonban a játékvezető nem vélt szabálytalanságot felfedezni.
  7
  Bartha a félpályánál történt becsúszása “ért” sárga lapot.
  4
  Szépen megtöltötték a stadiont a szurkolók. Rengeteg a fradista, de a hazaiaknak is sokan szurkolnak.
  1
  A mérkőzés elkezdődött.
  .
  Ellenfelünk a tabella 10.helyén áll, míg jelenleg 15.-ek vagyunk, győzelem esetén azonban a 11.helyről várhatnánk az őszi zárófordulót.
  .
  Csapatunkból többen is hiányoznak: Sorin Botis valamint Szálkai Zsolt egyaránt sérüléssel bajlódik, Takács Ákos és Grósz Róbert műtét után lábadoznak, míg Nógrádi Árpád betegség miatt nem lehet ott Tatabányán.
  .
  Csereként lehetőséget kaphat Kemenes Szabolcs, Aleksandar Bajevski, Csurka Zoltán, Erős Gábor, Jovánczai Zoltán, Szalai Tamás valamint a tartalék csapatunk házi góllövőlistáját vezető Horváth Dávid.

  .
  Együttesünk az alábbi összeállításban kezdi a találkozót:
  Szűcs-Bognár, Budovinszky, Tímár, Laczkó Zs.-Fitos, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér-Rósa D., Bartha
  .
  Tartalékcsapatunk már szombaton lejátszotta a Tatabánya elleni mérkőzését -- méghozzá sikerrel. Reméljük, elsőcsapatunknak is sikerül megszereznie a három pontot.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk 14.fordulóbeli, Csőszer-FC Tatabánya elleni mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST