2006.I.17. Soroksár – Ferencváros: 1-1 (edzőmérkőzés)

Góllövőt kell találni a Fradinál


Soroksár – Ferencváros: 1-1 (0-0)
Soroksár, 200 néző, vezette: Mocsári

Soroksár: Kurucz F. (Bartos) – Benke, Cseri, Pandur P., Tulák – Kurucz L. (Kiss G.), Hegedűs Cs. (Horváth L.), Babos Á. (Nagy Á.), Merczel – Havrán (Bene G.), Sipos (Kiss P.)

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs – Balog Z., Budovinszky, Tí­már – Takács Á., Lipcsei, Csepregi, Leandro – Jovánczai, Tőzsér – Horváth D.
II. félidő: Kemenes – Béress, Budovinszky, Szálkai – Fitos, Brettschneider, Erős G., Leandro – Bartha, Szalai T. – Zsivoczky

Gól: Bene G. (86.) illetve Erős G. (70.)

A tél első hivatalos edzőmecscsét a Lombard játszotta a Márkó ellen, és bár a Fradi is kétkapus játékban volt érdekelt szombaton, a Tabán FC elleni összecsapás az edzésprogramot szí­nesí­tette. Úgyhogy a második, azaz a Soroksár elleni keddi edzőmeccs volt a zöld-fehérek idei első hivatalos meccse.

Ami érdekesség: úgy hí­rlik, megfelelő ajánlat esetén távozhat a Fradi egyetlen gólját szerző Erős Gábor, az ezúttal hiányzó Nógrádi Árpád és a jobb oldali védőként pályára lépő Béress János is.

“Erős Gábort képzett, kész labdarúgónak tartom – mondta Gellei Imre a hí­rrel kapcsolatban. – Azonban egyelőre nem számolok vele kezdőként, és egy ilyen képességű játékost, úgy érzem, luxus lenne a padra ültetni, ezért ha Gábort hí­vják, s ha ő elfogadja az ajánlatot, akkor elmehet tőlünk. Egyébként pedig köszönettel tartozok Elekes Józsefnek, ugyanis a tervek szerint Pesterzsébeten játszottunk volna, ám ott a pálya minősége miatt nem vállaltuk a fellépést. Elekes József azonban a segí­tségünkre sietett, és neki köszönhetően futballozhattunk a kiváló soroksári műfüves pályán.”

Érdemes még emlí­teni Tí­már Krisztián nevét, akit Lengyelországba csábí­tottak, sőt a védő a próbajátékon megfelelt, ám úgy tűnik, hogy rá mindenképpen szüksége van Gellei Imrének.

A hosszú ideje sérült Takács Ákos felépült, Leandro pedig viszszatért Brazí­liából, márpedig e két játékossal mindenképpen erősödik a keret, de nekik is szokni kell a társakat, csiszolódnia kell még a támadójátéknak. A Ferencváros a következő előkészületi mérkőzését szombaton Budafokon 11 órakor játssza a BKV Előre ellen.

NS-értékelés: Bár az első hivatalos edzőmérkőzését játszotta, az FTC egységes csapat benyomását keltette, igaz, az eredmény alapján megállapí­tható, hogy a támadótaktika még nem teljesen kiforrott.

A meccs legjobbja: A brazil-magyar Leandro hiba nélkül futballozott, ha kellett, bal oldali középpályást játszott, ha a szükség úgy kí­vánta, balhátvédként védekezett, vagy pedig balszélsőként segí­tette a támadásokat. Látványos megoldásokkal bizonyí­totta, helye van a Fradiban.

A meccs tanulsága: Még nem zár jól a Fradi-védelem: Kiss Gábor, a soroksáriak 17 éves saját nevelésű játékosa a második félidő végén szemtelen cselekkel csapott be három ferencvárosit, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Bene Gábort.

A meccs gólja: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros a második félidő elején, 18 méterre a soroksári kaputól. A jobbösszekötő helyén Erős Gábor két lépés után jobb belsővel látványosan csavarta a labdát a kapu bal felső sarkába.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre a találkozó után értékelte a látottakat.

Sajnos az első mérkőzésen nem sikerült a győzelem. Számí­t-e az eredmény az edzőmeccseken?
– Én úgy vélem, hogy igen, hiszen mindig jó érzést szül, ha győzni tudunk, a Ferencvárosnál meg amúgyis elvárás, hogy a csapat próbáljon meg minden meccset megnyerni.

Hogyan értékeli a találkozón történteket?
– A Soroksár egy sokat futó együttes, ezt ma is bizonyí­tották a hazaiak. Számomra az a legfontosabb, hogy egy tréning helyett most egy edzőmeccs szerepelt a programban, hiszen mindig a mérkőzés a legjobb edzés. Ráadásul pontosan tudom, hogy szerdán milyen nehéz nap vár a fiúkra Zavadszky Gábor temetése miatt.

Lesz-e lehetőség igazolásokra?
– Szeretnénk erősí­teni, de sajnos erre nincs pénz. Egyelőre tehát úgy készülök, hogy azokból a játékosokból kell tavasszal csapatot gyúrni, akik ma lehetőséget kaptak, na és persze abból a három-négy alapemberből, akik ezúttal ilyen-olyan okok miatt nem léphettek pályára.

NS-20060118-04-20060117

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és a Nemzeti Sport alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.I.17. Soroksár – Ferencváros: 1-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: Idei első felkészülési mérkőzésén csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a másodosztályú Soroksárral. A mieink gólját Erős Gábor szerezte.

  Soroksár – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  Soroksár, 200 néző, vezette: Mocsári

  Soroksár: Kurucz F. (Bartos) – Benke, Cseri, Pandur P., Tulák – Kurucz L. (Kiss G.), Hegedűs Cs. (Horváth L.), Babos Á. (Nagy Á.), Merczel – Havrán (Bene G.), Sipos (Kiss P.)

  Ferencváros:

  I. félidő: Szűcs – Balog Z., Budovinszky, Tí­már, Leandro – Takács, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér – Jovánczai, Horváth D.
  II. félidő: Kemenes – Béress, Budovinszky, Szálkai, Leandro – Zsivoczky, Brettschneider, Erős, Fitos, Szalai – Bartha

  Gól: Bene G. (86.) illetve Erős (70.)

  Az első félidőben csapatunk az ellenfélnél jóval több helyzetet alakí­tott ki: Lipcsei szabadrúgásból, Tőzsér kapásból veszélyzetett, a legnagyobb ziccer azonban Jovánczai előtt adódott, aki a félidő hajrájában centikkel lőtt a kapufa mellé.

  A második félidőben a szakmai stáb több fiatalunknak is lehetőséget adott. Ifjú játékosaink helyenként tetszetős játékkal igyekeztek bizonyí­tani. Zsivoczky Norbert például többször is szép szólót mutatott be, ezek egyikénél buktatták a kaputól mintegy 19 méterre. A megí­télt szabadrúgást Erős Gábor végezte el, középpályásunk a bal sarokba helyzett, megszerezve ezzel csapatunknak a vezetést. Végül azonban sajnos nem sikerült megtartanunk előnyünket, a hajrában egyenlí­tettek a hazaiak, í­gy a vége 1-1-es döntetlen lett.

 • 90
  A találkozó 1-1-es eredménnyel ért véget.
  86
  Egy jobboldali kontratámadás végén egyenlí­tettek a hazaiak, ezzel 1-1 a mérkőzés állása.
  79
  Fitos passzolt középre, érkezett Zsivoczky, és 7 méterről kevéssel a bal alsó sarok mellé csúsztatott.
  75
  Szalai passzolt Brettschneiderhez, aki 22 méterről kapura lőtt, ám a hazaiak hálóőre szögletre tudta ütni a labdát. Szép lövés volt.
  70
  Vezetünk! Erős végezte el a Zsivoczky elle elkövetett szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást, és középpályásunk jobbal a bal felső sarokba csavarta a labdát.
  A 2006-os év első Fradi-gólját tehát Erős Gábor szerezte, ezzel pedig 1-0-ra vezetnek a mieink.
  69
  Zsivoczky mutaott be szép szólót, ám 19 méterre a kaputól buktatták.
  58
  A vendégek támadtak, majd 18 méterről egyik támadjuk kapura lőtt. A labda egyik védőnkön megpattant, majd a felső lécről vágódott le. Szerencsénk volt…
  50
  Szalai átadásából Bartha 5 méterről lőhetett kapura, ám támadónk kiszorí­tott helyzetből nem tudott a kapuba találni.
  48
  Budovinszky 32 méteres lövését védte a hazaiak kapusa.
  46
  Megkezdődött a második félidő.
  45
  Az első félidő véget ért, a csapatok 0-0-ás állásnál vonulnak pihenőre.
  43
  Tí­már indí­totta Tőzsért, aki Jovánczai elé tálalt, ám a hazaiak tisztázni tudtak támadónk elől.
  41
  Lipcsei 17méterről elvégzett szabadrúgása ment kevéssel a bal kapufa mellé.
  39
  A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki: Jovánczai szerzett harcosan labdát, majd lőtt kapura. A labda centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.
  31
  Szöglet után Budovinszky fejelt a kapu mellé.
  29
  Szép jobboldali akciót vezettünk végig: Jovánczai passzolt Takácshoz, aki Horváthhoz továbbí­tott. Támadónk egy kényszerí­tőzés után visszapasszolt Jovánczaihopz, aki 13 méterről, a jobbösszekötő helyéről lőt, a labda azonban egy hazai védőben elakadt.
  17
  Takács ugratta ki Jovánczait, aki Horváthhoz továbbí­tott. A támadó az érkező Tőzsérhez passzolt, aki kapásból lőtt, ám a hazaiak kapusa hárí­tott.
  12
  Ezúttal a soroksáriak alakí­tottak ki helyzetet, de a kapujából kilépő Szűcs tisztázott a hazai támadó elől.
  9
  Jovánczai passzolt Horváthhoz, aki élesen középre lőtt. Érkezett Balog, ám mielőtt lőhetett volna, a hazaiak tisztázni tudtak.
  5
  Egyelőre egyik kapunál sem alakult ki igazán nagy helyzet. A találkozó eddigi részének legérdekesebb jelenete Leandro nevéhez fűződik. A Magyarországra egy hete visszaérkezett játékos egy szélről badott labdát, úgy fejelt ki, hogy előtte lekapta fejéről a sapkát. Egyébként nem Leo az egyetlen, aki sapkában játszik, bár ez az ő esetében fokozottan érthető…
  1
  A mérkőzés elkezdődött, a mieink szürke melegí­tőben játszanak.
  .
  Együttesünk a Szűcs-Balog, Budovinszky, Tí­már, Leandro-Takács, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér-Jovánczai, Horváth D. összeállí­tásban lép pályára, a szakmai stáb tehát Jovánczai zoltán mellett tartalékcsapatunk tavalyi gólkirályának, Horváth Dávidnak szavazott bizalmat a csatársorban.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk Soroksáron játsza idei első mérkőzését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ