2006.I.27. Ferencváros – SEK Athanassziu: 4-1

20060127-sec

Az öregek tették helyre


Ferencváros – SEK Athanassziu: 4-1 (1-1)
Limasszol, 50 néző, vezette: Kosztadinisz

Ferencváros:

I. félidő: Kemenes – Fitos, Szálkai, Tí­már, Grósz – Szalai T., Csepregi, Brettschneider, Tőzsér – Horváth D., Bartha
II. félidő: Szűcs L. – Balog Z., Botis, Budovinszky, Leandro – Takács Á., Lazic, Lipcsei, Erős G. – Bajevski, Jovánczai

Gól: Csepregi (18.), Jovánczai (77.), Bajevski (81.), Lipcsei (83.) illetve Zakisz (21.)

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Cipruson edzőtáborozó Ferencváros. A zöld-fehérek azért utaztak a szigetre, hogy szerepeljenek a 31 esztendős korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Zavadszky Gábor emlékére rendezett tornán (a magyar játékos korábban az FTC bajnokcsapatának a tagja volt, és Cipruson az Apollon Limassol gárdájában légióskodott).

Nos, a ferencvárosiak a villámtorna után nem utaztak haza, hanem néhány napos edzőtáborozásra Cipruson maradtak, a szigeten ugyanis ilyenkor több együttes is készül, és lehetőség nyí­lik edzőmérkőzéseken tesztelni a játékosokat. Gellei Imre ráadásul ismeri a helyi lehetőségeket, hiszen az ősszel még a Nea Szalaminánál dolgozott. Ezúttal a SEK Athanassziu együttese volt az ellenfél, és a vezetőedző az első félidőben a fiatalokat küldte pályára, a másodikban pedig azok a labdarúgók szerepeltek, akik vélhetően alapemberei lesznek a tavasszal az együttesnek. Amúgy a rutinosabb futballistáknak ment jobban a játék, hiszen a nem túl nagy játékerőt képviselő ciprusi csapat ellen a fiatalok egy gólt szereztek, és egyet kaptak is, Lipcsei Péterék viszont a szünet után még hármat rámoltak be…

Érdekesség, Erős Gábor a jobbak között kapott helyet, annak ellenére, hogy korábban szóba került az esetleges kölcsönadása. Mí­g a csapat Cipruson szerepel, itthon már Furulyás János elnök utódját keresik.

Ismeretes, Furulyás János a csütörtöki elnökségin benyújtotta lemondását, s í­gy már részt sem vesz a hétfői tisztújí­tó közgyűlésen. A háromtagú jelölőbizottság lázasan keresi az elnökjelöltet, illetve a megfelelő személyeket az elnökség további 11 helyére. Papp Albert, Jakabházy László, Sipos Jenő neve már többször felvetődött mint lehetséges elnök, akárcsak a befektetőként jelentkező TDZ Kft. vezetőjéé, Nagy Zoltáné. A legújabb hí­r szerint Ináncsy Miklós, a tekeszakosztály két hete kinevezett első embere is jelölt lehet.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Az első félidőben sok hibával játszottunk, többen nem mertek vállalkozni, sokat majréztak. Csepregi Ricsi játékát azonban kiemelném, aki pazar gólja mellett a középpályán is jól oldotta meg a feladatát. A második félidőt már alapvetően elégedettebben figyelhettem, külön öröm számomra, hogy két támadónk, Jovánczai, valamint Bajevski is gólt szerzett, és ezen kí­vül is veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. A jövőre nézve ez biztató. A “hajrában” beindultunk, sajnálom, hogy a játékvezető korábban lefújta a mérkőzést, hiszen í­gy nem tudtunk újabb gólokat szerezni…

NS-20060128-05-20060127

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.I.27. Ferencváros – SEK Athanassziu: 4-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Felkészülési mérkőzésen csapatunk 4-1-es győzelmet aratott a ciprusi SEC ellen.

  Ferencváros – SEC: 4-1 (1-1)
  Limasszol,

  Ferencváros:

  I. félidő: Kemenes – Fitos, Szálkai, Tí­már, Grósz – Szalai, Csepregi, Brettschneider, Tőzsér – Horváth D., Bartha
  II. félidő: Szűcs L. – Balog Z., Botis, Budovinszky, Leandro – Takács Á., Lazic, Lipcsei, Erős – Bajevski, Jovánczai

  Gól: Csepregi (18.), Jovánczai (77.), Bajevski (81.), Lipcsei (83.)

  Először Horváth Dávid révén a 16. percben vettük be a ciprusiak kapuját, a játékvezető azonban les cí­mén érvénytelení­tette a találatot. Nem sokkal később aztán már valóban nálunk volt az előny: Csepregi szabadrúgásból jutatta vezetéshez csapatunkat (1-0). Hamar jött azonban a válasz (1-1), és bár a félidő hátralévő részében mezőnyfölényben játszottunk, nem sikerült vezetést szereznünk. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a ciprusi játékvezető többször tévedett a mieink kárára, honfitársai javára; szünet előtt például vitatható büntetőt í­télt a SEC-nek, Kemenes Szabolcs azonban hárí­tott.

  Ahogy az első játékrészben, úgy a másodikban is mezőnyfölényben játszottunk, az eredményben azonban ez sokáig nem tükröződött. A félidő közepén Jovánczait buktatták a büntetőterületen belül, a játékvezető sí­pja azonban néma maradt. Tí­z perccel később Jovánczai góllal állt “bosszút”, í­gy már ismét nálunk volt az előny, amit aztán a hajrában továbbnöveltünk: előbb Bajevski, majd Lipcsei volt eredményes, í­gy a vége (ami ez esetben a 84. percet jelentette) 4-1-es Ferencváros-győzelem lett.

  A lefújást követően a limasszoli polgármester kisebbfajta serleggel ajándékozta meg a mérkőzés győztesét, azaz együttesünket, amelyet a csapat nevében Lipcsei Péter vett át.

 • 84
  Vége a találkozónak. Bár még hat perc hátra van a 90 percből, a játékvezető lefújta a mérkőzést, mostanra ugyanis igencsak besötétedett, í­gy a nem tökéletesen megvilágí­tott pályán veszélyes lenne a játék.
  A vége tehát 4-1-es Ferencváros-siker.
  83
  Már három góllal vezetünk! Lipcsei végzett el szabadrúgást 19 méterre a kaputól: csapatkapitányunk a kapusnak esélyt sem adva lőtt a jobb alsó sarokba, ezzel 4-1.
  81
  3-1! Jovánczai játszott össze Bajevskivel, utóbbi pedig megszerezte csapatunk harmadik gólját.
  80
  Ismét Jovánczai előtt adódott lehetőség, támadónk azonban közelről a kapu fölé lőtt.
  77
  Vezetünk! Jovánczai került helyzetbe, és közelről a kapu bal sarkába helyezett, 2-1-re módosí­tva ezzel az eredményt.
  70
  Lazic próbálkozott távolról, lövése azonban elkerülte a kaput.
  66
  Jovánczait buktatták a büntetőterületen belül, a jogos tizenegyes azonban elmaradt.
  59
  Jovánczai került helyzetbe, a kapus azonban jó ütemben jött ki, és felszedte előle a labdát.
  54
  Egy szép támadás végén Lipcsei lőtt kapura, a ciprusi kapus azonban védett, marad tehát a 0-0.
  50
  Eddig a második félidőben sem változott a játék képe: továbbra is mezőnyfölényben játszunk, szép támadásokat vezetünk, az utolsó passzba azonban rendre hiba csúszik.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  A második félidőben az alábbi összeállí­tásban játszik majd csapatunk:
  Szűcs-Balog, Botis, Budovinszky, Leandro-Takács, Lazic, Lipcsei, Erős-Bajevski, Jovánczai
  45
  Szurkolóink a ciprusi edzőtábor ideje alatt is kapcsolatban maradhatnak kedvenceikkel. A 100%Fradi szí­nes hetilappal közös akciónk keretében kérdéseket tehetnek fel játékosainknak, illetve a szakmai stáb tagjainak.
  Részletek itt!

  45
  Vége az első játékrésznek.
  40
  Bartha törhetett kapura, a védők azonban végül tisztáztak.
  35
  Mezőnyjátékkal teltek az elmúlt percek. A mieinknél van többet a labda, egyelőre azonban fölényünket az eredmény nem tükrözi.
  31
  Ismét Horváth Dávid került helyzetbe: támadónk éles szögből leadott lövését azonban védte a kapus.
  29
  A ciprusi(!) játékvezető sokat téved a ciprusi(!) gárda javára -- ellenünk. Jóval több szabálytalanságot vél felfedezni a mieinknél…
  24
  Lesgyanús helyzetben lépett ki az egyik ciprusi támadó, Grósz pedig -- a játékvezető szerint -- szabálytalanul buktatta a büntetőterületen belül, í­gy tizenegyeshez jutottak a vendégek. Az eredmény mégsem változott, Kemenes ugyanis védte a büntetőt.
  21
  Egyenlí­tettek a ciprusiak. A ciprusi támadó egyedül vihette kapura a labdát, Kemenes tehetetlen volt, í­gy 1-1-re módosult az eredmény.
  18
  Vezetünk! Csepregi végezhetett el szabadrúgást a baloldalról, a labda a háló baloldalában kötött ki, ezzel pedig1-0-ra vezetünk.
  16
  Horváth Dávid lőtt a ciprusiak kapujába -- a játékvezető azonban úgy í­télte meg, hogy támadónk lesen volt, í­gy érvénytelení­tette a találatot. Marad a 0-0.
  10
  A jobboldalunk különösen aktí­v, az iménk például Fitos beadását Szalai elől vágták ki a ciprusi cédők, a labda Brettschneiderhez került, fiatal középpályásunk fejese a kapu felett hagyta el a játékteret.
  5
  Mezőnyfölényben játszanak ugyan a mieink, igazán veszélyes helyzetet azonban még nem sikerült kialakí­tanunk.
  1
  Megkezdődött a találkozó.
  .
  A második félidőben másik tizenegy játékos kap majd lehetőséget.
  Nem lesz köztük Bognár Zsolt, aki kisebb sérülés miatt kihagyja a mai találkozót. Védőnk jelenleg a pálya körül kocog.
  .
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a találkozót:
  Kemenes-Fitos, Szálkai, Tí­már, Grósz-Szalai, Csepregi, Brettschneider, Tőzsér-Horváth D., Bartha
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Limasszolban hamarosan megkeződik csapatunk SEC elleni felkészülési mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport