2006.II.18. Ferencváros – Inter Bratislava: 2-0

Csertői Aurél kémet küldött Budaörsre

Miközben a Ferencváros helyzete továbbra is aggasztó, a labdarúgók teszik a dolgukat, s készülnek a jövő hét végén kezdődő tavaszi idényre. Mégpedig biztatóan, ugyanis a szombati edzőmeccsen legyőzték a szlovák Inter Bratislavát.


Ferencváros – Inter Bratislava: 2-0 (1-0)
Budaörs (műfüves-pálya), 400 néző, vezette: Csák

Ferencváros: Kemenes – Bognár (Zsivoczky 80.), Tí­már, Botis, Balog Z. (Laczkó Zs. 75.) – Lazic – Takács Á. (Szálkai 69.), Erős G. (Breschneider 80.), Tőzsér, Leandro – Jovánczai (Bajevski 56.)

Inter Bratislava: Bernady – Drahno, Sedivy, R. Kunzo, Matovic – Dirnbach (Petran), Brezik, Paulik (Fulmek), Bonco (Baláz) – Hodek, Jetko (Slahor)

Gól: Tőzsér (11.), Tí­már (50.)

Füzetnyi papí­rt jegyzetelt tele Németh Zoltán, az FC Fehérvár másodedzője a Ferencváros–Inter Bratislava mérkőzésen. Bár a fiatal szakember alaposan szemére húzta a sapkát, a fradisták mégis kiszúrták a „kémet”. Tegyük hozzá, nem volt nehéz, hiszen Németh Zoltán kezében hatalmas pályarajz ví­rí­tott, amelyen szorgalmasan húzta a vonalakat, bejelölve a ferencvárosi taktikát, a játékosok mozgását, a szabadrúgás- és szögletvariációkat. Érthető a megfigyelés, a tabella második helyén álló fehérváriak ugyanis hat nap múlva a Ferencvárost fogadják a tavaszi első fordulóban, s mivel Csertői Aurél, az FC Fehérvár mestere alapos ember, kémkedni küldte segí­tőjét. Hogy pontosan mi került a füzetbe, s milyen „jelentést” í­rt Németh Zoltán, egyelőre nem tudni, csupán annyit árult el, hogy a Fradi jól és szervezetten futballozott.

S nem tévedett a másodedző, a zöldek valóban jól játszottak, í­gy aztán Gellei Imre is elégedett lehet. Persze a mesteredző tudja, szombaton a bajnokin minden más lesz, mint az Inter Bratislava ellen. Gellei Imre reméli, hogy Lipcsei Péter felépül: a középpályás hiányát ugyan a csapat ezúttal nem érezte meg, nélküle mégis elképzelhetetlen a Ferencváros. Játéktudása, profi felfogása, akaratereje, a Fradihoz való hűsége példa lehet a fiatalok számára. Lipcsei Péter azonban egyelőre csak a korlátnak támaszkodva nézhette Leandróékat, s láthatta, hogy a Brazí­liából visszatérő labdarúgó meccsről meccsre jobb formában futballozik. Nem véletlen hát, hogy Leandrót is csábí­tják. Bár a magyar válogatottsággal is büszkélkedő futballista cáfolta, hogy megkeresték más csapatok, úgy tudjuk, több együttes – köztük a Vasas – is szí­vesen látná. Leandrón kí­vül dicséret illeti még Tőzsér Dánielt, Erős Gábort, Bognár Zsoltot, akik sokat tettek a szombati győzelemért – nyilván a nevük bekerült Németh Zoltán noteszébe is. Az FC Fehérvár tehát felkészülten várja a Ferencvárost.

A meccs gólja: Tőzsér Dániel végzett el szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről, 22 méterről, s a fiatal fedezet – remek rúgótechnikájáról tanúbizonyságot téve – egyet lépett, és ballal a bal felső sarokba csavarta a labdát.

A meccs jelenete: A jobb oldalon meglóduló Takács Ákos gyönyörű megkerülős csellel csapta be az Inter új igazolását, a szerb-montenegrói Dusan Matkovicsot, majd középre adott, Tőzsér Dániel fejesét azonban Tomás Bernady kiütötte.

A meccs lövése: Leandro passzolta a labdát Bojan Lazics elé, aki 20 méterről jobbal, középről egyből kapura lőtt, a szlovákok legjobbja, Tomás Bernady azonban a levegőben úszva, a jobb felső sarok elől szögletre ütötte a labdát.

NS-vélemény: A mérkőzésen sérülés miatt nem játszott a Ferencváros csapatkapitánya, Lipcsei Péter, ám a karmester hiányát nem érezte meg az együttes. Az Erős Gábor, Tőzsér Dániel, Leandro tengely remekül mozgatta a Fradit, és a védelem is jól zárt.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Nemzetközi találkozókon mindig nagyobb jelentősége van egy sikernek, mert plusz önbizalmat adhat a fiúknak. Sikerünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, engem viszont inkább az tölt el örömmel, hogy úgy érzem, az elvégzett munka nem volt hiábavaló, a csapat erőnlétileg remek állapotban van. A következő egy hétben azon kell munkálkodnunk, hogy pszichésen is rendbe hozzuk a fiúkat, akiken egyébként érződik, már nagyon várják a fehérvári rajtot.

NS-20060219-03-20060218

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.II.18. Ferencváros – Inter Bratislava: 2-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Felkészülési mérkőzésen csapatunk Tőzsér és Tí­már góljaival 2-0-ás győzelmet aratott a pozsonyi Inter ellen.

    Ferencváros – Inter Bratislava: 2-0 (1-0)
    Budaörs (műfüves-pálya)

    Ferencváros: Kemenes – Bognár (Zsivoczky 80.), Tí­már, Botis, Balog Z. (Laczkó 75.) – Takács Á. (Szálkai 69.), Erős (Breschneider 80.), Lazic, Leandro, Tőzsér – Jovánczai (Bajevski 56.)

    Gól: Tőzsér (11.), Tí­már (50.)

    Jovánczai révén már a harmadik percben a hálóba találtunk, a gólt azonban a játékvezető les cí­mén nem adta meg. A 11. percben aztán valóban vezetéshez jutottunk, miután Tőzsér szabadrúgásból bevette a pozsonyiak kapuját (1-0). Az első 25 percben egyértelműen a mieink irányí­tották a játékot, í­gy vezetésünk teljesen megérdemelt volt. A félidő második felében visszább esett az iram, nem túl látványos mezőnyjáték folyt a pályán.

    A második játrészben Tí­már fejesével hamar megdupláztuk előnyünket (2-0), amelyet később többször is növelhettük volna, helyzeteink azonban rendre kimaradtak. A végén maradt a 2-0-ás Ferencvárosi-siker.

  • 90
    Vége a mérkőzésnek. Csapatunk 2-0-ára legyőzte a pozsonyi Intert.
    88
    Zsivoczky szerzett labdát, majd nagyon szép cselekkel becsapta védőit, és az alapvonal valamint a tizenhatos találkozási pontjától lágyan középre í­velt. Érkezett Laczkó, 4 méterről leadott fejesét azonban hatalmas bravúrral védte a pozsonyi kapus. Könnyen meglehetett volna a harmadik gólunk…
    81
    Kettős csere a mieinknél: Bognár helyén Zsivoczky, Erős posztján Brettschneider bizonyí­that.
    79
    Laczkó egy jó csellel becsapta védőjét majd néhány métert befele vezette a labdát, és 22 méterről jobbal nagy erővel megcélozta a vendégek kapuját. A labda kevéssel ment a jobb felső sarok mellé.
    75
    Balogot Laczkó váltotta. Leandro visszahúzódott a balhátvéd pozí­ciójába, í­gy Laczkó játszik a középpályán.
    74
    Egy kontratámadás végén Drahnohoz került a labda, aki igen előnyös helyzetből, 18 méterről lőhetett, a labda azonban csaknem 4-5 méterrel a jobb alsó sarok mellé ment.
    71
    Bognár indí­totta remek ütemben Erőst, aki a védőket átjátszva 14 méterről lőhetett volna, ám inkább továbbjátszott a baloldalon felfutó Bajevskihez. Támadónk kissé “kifele” vette át a labdát, í­gy már nem tudott pontosan célozni, és az oldalhálót találta el.
    Kétszer is bevehettük volna az ellenfél kapuját, ám maradt a 2-0.
    69
    Takács helyett Szálkai kap lehetőséget, aki jobbhátvédet játszik, ez pedig azt jelenti, hogy Bognár a középpályán folytatja.
    68
    Két percen már a második nagy helyzetünk:
    visszaszereztük a labdát ellenfelünktől, a támadásba bekapcsolódó Lazicshoz került, aki futtából 22 méterről nagy erővel lőtt, a labda azonban a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret.
    66
    Egy lepattant átadás után Erős elé került a labda. Középpályásunk akár lőhetett is volna, ő azonban inkább Leandrót hozta volna helyzetbe, átadása azonban elsuhant társa előtt. Leo becsúszott, hátha eléri még a labdát, sajnos azonban kevéssel bár, de lemaradt róla.
    61
    Erős szögletét Leandro célzott fél méterrel a bal alsó sarok mellé. Nagy helyzet volt…
    56
    Jovánczai helyén Bajevski folytatja.
    51
    Egy perccel a gólunk után szépí­thettek volna a vendégek: Hodek lépett ki egy hosszú átadással, majd 15 méterről balról laposan lőtt, Kemenes azonban ismét biztosan fogta a lövést.
    50
    Megdupláztuk előnyünket! Ugyanúgy a jobboldalon, és szinte ugyanolyan távolságról végezhettünk el szabadrúgást, mint Tőzsér gólja előtt. Ismét középpályásunk állt a labda mögé, ezúttal azonban nem kapura lőtte, hanem középre csavarta, Tí­már pedig a felső léc “segí­tségével” a vendégek kapujába fejelte, 2-0-ra módosí­tva ezzel az eredményt.
    46
    Elkezdődött a második játékrész. Csapatunk egyelőre abban az összeállí­tásban folytatja a mérkőzést, ahogy kezdte is.
    45
    Vége az első félidőnek. A szünetben Tőzsér Dániel szabadrúgásgóljával 1-0-ra vezetnek a mieink.
    40
    Több percen át tartó nem túl izgalmas mezőnyjáték után a mieink alakí­tottak ki helyzetet: Takács kerülte meg a védőjét, majd továbbí­tott középre Tőzsérhez, akinek 7 méteres fejesét a vendégek kapusa szögletre ütötte.
    31
    Több mint félórát kellett várni a vendégek első valóban a kapura tartó lövésére: szabadrúgáshoz jutottak mintegy 25 méterre a kapunktól, a legurí­tott labdával Hodek célozta meg a kapunkat, társa még beleért a lövésre, Kemenes azonban magabiztosan fogta a kapu közepébe tartó fejest.
    23
    Egyértelműen a mieink irányí­tják a játékot, a vendégeknek eddig gyakorlatilag egy “helyzetük” volt, amikor 17 méterről kapáslövéssel próbálkoztak -- a labda vagy 8 méterrel a kapunk mellé ment.
    19
    Takács kapott jó labdát Lazicstól, vezette néhány métert, amjd erősen, élesen középre továbbí­tott. Érkezett Jovánczai, ám mielőtt lőhetett volna, a védők szögletre mentettek előle.
    11
    Megszereztük a vezetést!
    Szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól a jobboldalon mintegy 23 méterre a kaputól. Tőzsér állt a labda mögé, és lőtte ballal a bal felső sarokba. A kapus ugyan vetődött, de nem érhette el a labdát, amely végül a kapufát is érintve kötött ki a vendégek hálójában. Ezzel 1-0 a mieinknek.
    7
    Ismét Lazicstól indult az akciónk: Erőshöz passzolt, aki az alapvonaltól a tizenhatosnál érkező Jovánczaihoz továbbí­tott, a kilépő kapus azonban felszedte a labdát támadónk elől.
    3
    A hálóba találtunk -- mégsem vezetünk…
    Lazics egy szép csellel átjátszotta a védőjét, majd Erőshöz passzolt. Középpályásunk Jovánczaihoz tovvábbí­tott, aki a pozsonyiak hálójába lőtt, a játékvezető azonban már Erős átadása előtt sí­polt.
    A jelenlévők inkább jó ütemű passzot, mintsem lest láttak…
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    Ellenfelünk a szlovákiai bajnokság elsőosztályában szerepel, jelenleg annak 10.helyén áll.
    .
    Köszöntjük Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk pozsonyi Inter elleni felkészülési mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ