2006.II.4. Taksony – Ferencváros: 0-8 (edzőmérkőzés)

Sváb bál után fesztivál

Forgalmi dugót okoztak a ferencvárosi szurkolók szombat délelőtt Taksonyban: körülbelül ötven autóból álló konvoj kigyózott a település műfüves pályája felé, s amire elkezdődött a Taksony–Ferencváros felkészülési mérkőzés, már 600 ember állta körbe az új, 110 millió forintból épí­tett pályát. A helyiek szerint a taksonyi sváb bálon sem voltak annyian, mint ezen a mérkőzésen. Hiába, a Ferencváros, legyen bár a 9. helyen, még mindig az egyik legnépszerűbb klub az országban.


Taksony – Ferencváros: 0-8 (0-4)
Taksony, 600 néző, vezette: Kovács G.

Ferencváros: Komora – Balog Z., Botis, Tí­már, Leandro (Budovinszky) – Lazic (Szalai T.) – Fitos, Lipcsei, Erős G. – Bartha, Tőzsér

Gól: Tí­már (4), Erős G., Tőzsér, Bartha, Szalai T.

Nos, nem csupán a csillogó-villogó járgányok láttán nyí­lt tágra az emberek szeme, hanem Tí­már Krisztián góljaitól is: az ősszel gyakorta hibázó, bizonytalanul futballozó védő, úgy tűnik, kellő önbizalommal futballozik, jobb oldali védőként – Leandro kiválása után Budovinszky Krisztián került a védelem közepére – négy csodálatos góllal tette emlékezetessé a találkozót.

Fölöttébb érdekes, hogy Tí­már Krisztiánt januárban még egy élvonalbeli lengyel klub tesztelte, s meg is felelt, ám Gellei Imre vezetőedző ragaszkodott a futballistához, aki a bizalomtól egyre jobb formába lendül. Nincs ezzel másképp Erős Gábor sem, akiről már-már lemondott a szakvezetőség, s most – legalábbis a felkészülési időszakban – rendre a Ferencváros legjobbjai közé tartozik. Taksonyban is csodálatos megoldásokat láthattunk tőle, persze a játékosok és a szurkolók is tudják, nem a Taksony ellen kell kimagaslót nyújtani, hanem a tavasszal az Újpest, a Vasas vagy éppen a bajnok Debrecen ellen. A taksonyiak nem láthatták a csonthártyagyulladással bajlódó válogatott Takács Ákost, a torokgyulladással betegeskedő Szűcs Lajos kapust és azokat a labdarúgókat sem, akik 9-kor az ESMTK ellen futballoztak Soroksárott. Gellei Imre ugyanis kettéosztotta az együttest, í­gy esett meg, hogy Alekszandar Bajevszki, Laczkó Zsolt és Bognár Zsolt csak nézőként volt jelen a taksonyi gólparádén.

NS-20060205-02-20060204

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.10.19:30, M4 Sport
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ