2006.III.10. Pápa – Ferencváros: 1-5

Bajevszki és Jovánczai kiütötte a Pápát

A Ferencváros a második 45 percben öt gólt szerzett a félidőben még 1-0-ra vezető Pápa ellen a labdarúgó Borsodi Liga 18. fordulójának mai nyitómérkőzésén, így ebben az idényben ötödször győzött, és amióta Gellei Imre a vezetőedző, továbbra is veretlen a zöld-fehér együttes.


Pápa – Ferencváros: 1-5 (1-0)
Pápa – Perutz stadion, 2.300 néző, vezette: Makai János (dr. Szabó P., Kovács Z.)

Pápa: Szűcs L. – Varga D., Farkas A. (Gaál 73.), Mumba, Kincses, Geri – Müller, Elder (Szabó Z. 77.), Lipták, Szabó II Z. (Újhegyi 70.) – Simpson
vezetőedző: Gálhidi György

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tímár, Botis (Szálkai 87.), Laczkó – Lazic (Bajevski 59.) – Erős G. (Szalai 42.), Lipcsei, Tőzsér, Leandro – Jovánczai
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Simpson (28.) illetve Laczkó (63.), Bajevski (68.), Lipcsei (71. – 11-esből), Jovánczai (82., 84.)
Sárga lap: Simpson (19.), Lipták (40.), Varga D. (52.), Szűcs L. (53.) illetve Tímár (15.), Lipcsei (16.), Bognár (40.)
Kiállítva: Varga D. (76.)

Alekszandar Bajevszki és Jovánczai Zoltán volt a labdarúgó NB I mai mérkőzésének hőse. A két ferencvárosi csatár közül Jovánczai két gólt lőtt, illetve kiharcolt egy 11-est, míg Bajevszki nevéhez egy találat fűződik, míg további kettőben aktív szerepet játszott.

Az első félidőben masszívan védekezett a Pápa, az FTC pedig különösebb elképzelés és meggyőződés nélkül próbálkozott, de komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani Szűcs Lajos kapuja előtt.

Az Üllői útról Pápra igazoló portásnak volt persze dolga, azonban a vendégek inkább távoli lövésekkel veszélyeztették a kapuját, ziccert nem kellett fognia.

A 28. percben furcsa góllal jutott vezetéshez a Lombard, miután Elder labdájával Simpson lépett ki a 16-os bal oldalán, majd eléggé éles szögből valószínűleg be akarta adni a labdát, amely Botis lábai között elment, majd a kivetődő Kemenes sem érte el, és mindenki meglepetésére a bal kapufáról a hálóba pattant (1-0).

A második játékrész első negyedórájában inkább pápai lehetőségeket lehetett feljegyezni, a 63. percben azonban Laczkó váratlan megoldásával egyenlített a Fradi (1-1).

Az 59. percben pályára lépő Bajevszki nemsokára már a zöldeket juttatta előnyhöz, miután szépen emelt Szalai kiugratása után a kifutó Szűcs mellett a hálóba (1-2).

Három perc múlva megint Bajevszki volt az egyik főszereplő, hiszen ő ugratta ki azt a Jovánczait, akit a 16-oson belül Szűcs elütött, és Makai játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Lipcsei értékesítette (1-3).

A 76. percben gyakorlatilag megpecsételődött a sárga mezesek sorsa, miután Varga Dániel megkapta a második sárga lapját, így el kellett hagynia a játékteret.

A hajrában a Fradi kiütötte ellenfelét, a főszereplő pedig Jovánczai Zoltán volt, aki előbb Tőzsér, majd Bajevszki átadása után szerzett gólt (1-5).

A 89. percben Lipcsei nagyon csúnya dolgot akart művelni cimborájával, Szűccsel. A 16-os vonala közeléből átemelte a labdát a kapujából kimerészkedő hálóőr fölött, de a jobb kapufát találta el.

Gellei Imrével a kispadon a harmadik győzelmét könyvelhette el a Ferencváros, amely idegenből harmadszor tudta elhozni mindhárom bajnoki pontot.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre a 100%Fradinak hosszabban beszélt a mérkőzésről. A szakvezető elmondta, az eredmény ellenére egyáltalán nem volt ez egy könnyű meccs.

– Sokáig nagyon jól tartotta magát a Pápa – mondta Gellei a színes hetilapnak. – Nehezen találtunk rajtuk fogást, meglepő módon öt védővel kezdtek, így a széleken sokáig nem volt esélyünk.

– Mi indokolta a korai cserét?
– Játékstílust kellett váltanunk, és mivel Szalai a széleken hatékonyabb, így ezt meg kellett lépnünk. Ugyanúgy, mint Lazic cseréjét, aki helyett egy támadó állt be. Ebben nagy volt a kockázat, de a siker érdekében meg kellett húzni ezeket.

– Minek köszönhető a nagy fordulat?
– Az átszervezések – pld. Szalai és Bajevski beállása, vagy Leandro-Laczkó helyváltása – után a széleken sikerült zavart keltenünk a pápaiakban. Kicsit emlékeztetett engem ez a mérkőzés egy korábbi, ZTE-Fradi meccsre, ahol sokáig partiban volt a két csapat, aztán az FTC végül 5-1-re nyert. A Fradi tábor akkor is örülhetett, most is, nekem akkor fájdalmas volt az a vereség, most természetesen én is nagyon örülök.

– Egy ilyen győzelem után a többi csapat még komolyabban veszi a folytatásban a Ferencvárost?
– Biztosan állítom, hogy a Fradit mindig, minden körülmények közepette komolyan veszik a többiek, nincs ez másként most sem. Ez egyébként igazi presztízsmeccs volt, hiszen azért az igencsak „fájó” lett volna, ha a Pápa pont a Ferencváros ellen szerzi meg az első győzelmét. A fejekben pedig ott motoszkálhatott az őszi meccs, amikor a pápaiak azért kellemetlen meglepetést okoztak a fradistáknak. De a csapatban most hatalmas volt a bizonyítási vágy, nagyon meg akarták „mutatni”, örülök, hogy ez így sült el.

Jovánczai Zoltán: – Rendkívül rosszul kezdtük a mérkőzést, pontatlanok, figyelmetlenek voltunk, nincs mit szépíteni, az első félidei támadójátékunk gyakorlatilag a nullával volt egyenlő. Aztán a második félidőben a cseréknek is köszönhetően már jóval veszélyesebbé váltak a támadásaink, és végül sikerült feltörnünk a hazaiak védelmét. Aleksandar Bajevski beállása után már ketten voltunk csatárok a pályán. A védőknek jobban meg kellett osztaniuk a figyelmüket, s mi ezt kihasználtuk.

Laczkó Zsolt: – Az előzetes tervek szerint a kispadon kezdtem volna, ám tíz perccel a bemelegítés megkezdése előtt kiderült, Balog Zoli betegsége miatt nem léphet pályára, így végül a kezdőcsapatba kerültem. Ami engem illet, váratlanul ért, hogy kezdőként léphetek pályára, és nehezen is vettem fel a ritmust – ahogyan a csapat is. A hazaiak igencsak visszahúzódtak, megnehezítve ezzel a védelmük feltörését, ráadásul lassan járattuk a labdát, úgy éreztem, mintha valamennyien azt várnánk, hogy majd a társak megoldják a feladatot. Röviden: igen rossz első játékrészt produkáltunk. A szünetben az edzők felhívták a figyelmünket a hibáinkra, illetve elmondták, mit várnak tőlünk a második félidőben. Beállt Bajevski és Szalai, Leo és én pedig helyet cseréltünk, vagyis változott a csapat összeállítása is, a legfontosabb azonban talán az volt, hogy fejben valamennyien összekaptuk magunkat, ennek köszönhetően pedig sikerült fordítanunk és megszereznünk a három pontot.

NS-20060311-0203-20060310

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.III.10. Pápa – Ferencváros: 1-5 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Parádés második félidei teljesítményünknek köszönhetően 5-1-re vertük idegenben a Pápát. Góljainkat 20 perc alatt értük el, melyeket Jovánczai (2), Laczkó, Lipcsei (11-esből) és Bajevski szerezték.

  Pápa – Ferencváros: 1-5 (1-0)
  Pápa – Perutz stadion, 4.000 néző, vezette: Makai (Szabó P., Kovács Z.)

  Pápa: Szűcs L. – Varga, Farkas A. (Gaál 74.), Mutica, Geri – Müller, Elder (Szabó Z., 77.), Lipták, Szabó II Z. – Újhegyi (Szabó 71.), Simpson

  Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tímár, Botis (Szálkai 87.), Laczkó – Erős (Szalai 41.), Lazic (Bajevski 59.), Lipcsei, Leandro – Tőzsér – Jovánczai

  Gól: Simpson (28.) illetve Laczkó (64.), Bajevski (68.), Lipcsei (72. – 11-esből), Jovánczai (83., 84.)
  Sárga lap: Simpson (18.), Lipták (40.), Varga (52.), Szűcs (53.) illetve Tímár (15.), Lipcsei (16.), Bognár (40.)
  Kiállítva: Varga (76.)

  A találkozó sokáig kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. A 28. percben aztán Simpson ballábas, beadásszerű lövése kötött ki a kapunkban (1-0). A folytatásban sem találtuk meg igazán a pápaiak játékának ellenszerét, így Gellei Imre már a 41. percben cserére szánta el magát (Szalai állt be Erős helyett).

  A fordulás után támadóbb felfogásban léptünk pályára, ám ez nem igazán mutatkozott meg helyzetekben. Edzőnk újra cserélt – kicsit kockáztatva lehozta Lazicot, és helyére a támadó Bajevski állt be. Ezt követően megélénkült a mieink játéka, egyenlíteni egy pontrúgás után sikerült: a 64. percben Laczkó helyezett a hálóba Leo beadása után (1-1). Négy perccel később már vezettünk: Bajevski leheletfinom mozdulattal emelt Szűcs hálójába (1-2). És ezzel még nem volt vége: újabb négy perc elteltével Lipcsei büntetőből talált be (1-3). Röviddel ezután a hazaiak 10 emberre fogyatkoztak, miután Varga jogosan piros lapot kapott. Ezután sem álltunk le, sorra vezettük a támadásokat, melyek közül a 83., majd a 84. percben Jovánczai egyaránt gólt szerzett – beállítva az 5-1-es végeredményt. Kis híján a hatodikat is belőttük, de a hajrában Lipcsei parádés emelése után centik hiányoztak a gólhoz. Csapatunk a második félidőben bemutatott könnyed játékával egyértelműen rászolgált a három pontra az ellen a Pápa ellen, amely néhány hónapja 0-3-ról állt fel ellenünk az Üllői úton…

 • 91
  Vége. 5-1-re győztünk, lehetett volna több is…
  89
  Lipcsei egy szép csel után átemelte a kinn álló Szűcs fölött a labdát, ám az pechére a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.
  88
  Bajevski ugratta volna ki az egyedül kilépő Tőzsért, ám Lipták lerántotta. Hatalmas ziccer lett volna, Liptáknál viszont elmaradt a jogos (második) sárga, valamint a piros lap.
  87
  A sérülése után visszatérő Szálkai állt be Botis helyett.
  84
  Jovánczai harcolt ki egy labdát, majd 11 méterről fordulásból lőtt a kapuba, Szűcs csak beleérni tudott a labdába (1-5).
  83
  Tőzsér remek ütemben ugratta ki Jovánczait, aki szépen lőtte el a labdát a hosszú sarokba Szűcs mellett (1-4).
  77
  Szabó állt be Elder helyett.
  77
  Leo 26 méteres, bombaerős lövését Szűcs mellel “ütötte” ki.
  76
  Leo szerzett labdát, kilépett volna, ám Varga feltartotta, így jogosan kapta meg a második sárga lapját, és az ezzel együtt járó pirosat.
  74
  Gaál állt be Farkas helyett.
  72
  Bajevski ugratta ki remekül Jovánczait, aki megtolta a labdát Szűcs mellett, majd elesett, Makai büntetőt ítélt. Lipcsei állt a labda mögé, és biztosan értékesítette a 11-est (1-3).
  71
  Szabó állt be Újhegyi helyett.
  68
  Bejöttek Gellei cseréi: Szalai szerzett harcosan labdát, majd remek ütemben ugratta ki Bajevskit, aki leheletfinom mozdulattal emelte át a labdát a kimozduló Szűcs fölött (1-2).
  65
  Lipták távoli lövését védte biztosan Kemenes.
  64
  Leo baloldali beadását Laczkó 10 méterről, ballal helyezte a bal alsó sarokba.
  60
  Lipcsei került lövőhelyzetbe, 17 méteres erős lövése a védőkről pattant szögletre. Sajnos a pontrúgás után tisztáztak a hazaiak, majd a kontra végén Bognár mentett az utolsó pillanatban.
  59
  Lazic helyett Bajevski állt be.
  57
  Előbb Kincses, majd Müller lövését védte szépen Kemenes.
  53
  Szűcs Lajos reklamálásért kapott sárgát.
  52
  Varga szövegelésért kapott lapot.
  50
  Enyhe fölényben kezdtük a második játékrészt, sajnos komolyabb helyzet nélkül.
  46
  Elkezdődött a második játékrész.
  45
  Vége az első játékrésznek.
  43
  A két durva pápai belépő közül egyik sem ért sárga lapot.
  42
  Lipcsei 18 méteres szabadrúgása a léc fölött hagyta el a játékteret.
  41
  Erőst Szalait váltotta.
  40
  Bognár rúgta fel Eldert, ezért sárgát kapott, csakúgy, mint Lipták reklamálásért. Bognár sem játszhat a ZTE ellen.
  35
  Szabó léphetett volna ki egy remek indítással, ám Bognár a legjobb ütemben lépett közbe, így tisztázott a támadó elől.
  34
  Leo tűnt el két védő gyűrűjében a 16-oson belül -- Szabó nem “továbbot” intett.
  28
  Egy kontra végén Simpson szerencsés góljával vezet a Pápa: a légiós kissé kiszorított helyzetből, 10 méterről ballal olyan szerencsésen találta el a labdát, hogy az a vetődő Kemenes mellett, a bal oldali kapufáról a hálóba vágódott (1-0).
  24
  Tőzsér jól helyezett, 21 méteres lövését Szűcs ütötte el bravúrral a bal sarok elől.
  23
  Müller szállt bele Tőzsérbe -- lap nélkül.
  19
  Tőzsér “kemény” lökete sajnos pontatlan volt, így a labda elkerülte Szűcs kapuját.
  18
  Simpson is besárgult, miután földre vitte Lipcseit.
  16
  Lipcsei kapott lapot egy olyan megmozdulásért, amely egyáltalán nem ért lapot. Csapatkapitányunk így nem játszhat a ZTE ellen.
  15
  Tímár szabálytalankodott Simpson ellen, amiért sárga lapot kapott.
  15
  Tőzsér estében passzolt Erőshöz, az utolsó pillanatban utóbbit megakadályozták a lövésben a hazaiak.
  9
  Tőzsér 20 méteres próbálkozása szállt méterekkel a jobb sarok mellé.
  7
  Kicsit bizonytalankodtunk hátul, de Simpson lövése méterekkel szállt el a léc felett.
  5
  Erős ellen szabálytalankodtak a hazaiak, ám Tőzsér pontrúgása hosszúra sikeredett.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést -- csapatunk tiszta zöldben játszik ma is.
  .
  Gellei Imre a 100%Fradinak adott interjújában elmondta, arra számít, hogy a hazaiak -- élükön Szűcs Lajossal -- nagyon bizonyítani akarnak majd ellenünk, ennek ellenére célunk a győzelem, mert csak így kezdhetjük el a felzárkózást.
  .
  A játékosok most vonulnak ki a játéktérre.
  .
  A találkozó játékvezetője Makai János lesz.
  .
  Ha csak a statisztikákból indulnánk ki, borítékolható lenne a mieink sikere: a mieink 145 napja nem kaptak ki idegenben; a Pápa még nem nyert ellenünk bajnoki meccse, sőt a hazaiak közel 10 hónapja nyeretlenek.

  .
  Csapatunk ma az alábbi összeállításban lép pályára:Kemenes-Bognár, Tímár, Botis, Laczkó-Erős, Lazics, Lipcsei, Leandro-Tőzsér-Jovánczai.
  Nem lehet ott a pályán “fehérvári” csapatkapitányunk, Balog Zoltán, aki vírusos gyomorbántakkal bajlódik. A kispadról beállva Szabó K., Bajevski, Budovinszky, Csepregi, Szalai, Szálkai és Takács kaphat lehetőséget.
  .
  A találkozó lejátszása egész héten kérdéses volt, de jelen pillanatban semmi sem veszélyezteti a mérkőzés megrendezését. Pápán sem az időjárással, sem a játéktér minőségével nincs gond.
  .
  Mint emlékezetes, néhány hónapja a Pápa 0-3-ről egyenlített az Üllői úton.

  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk pápai vendégjátéka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.27. 20:00 Újpest–FTC (Tv: M4Sport)
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST