2006.III.25. Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0

Tíz emberrel szerzett pontot az FTC

A tavaszi szezonban veretlen Ferencváros az eddig nyeretlen Kaposvárhoz látogatott. A zöld-fehérek az 48. perctől emberhátrányban játszottak Bojan Lazics kiállítása miatt, ám így is sikerült egy gólnélküli döntetlent elérniük.

Nyilatkozatok:

Kriston Attila: – Háromesélyes meccs lesz. Nekünk mindenképpen a legjobb formánkat kell hoznunk, ha nyerni akarunk. A Ferencvárosnak viszont szintén nagyon kell igyekezni, éppen azért, mert ellenük jobban felszívja magát a csapatunk – ahogy általában minden más gárda is. A Kaposvárnak erénye, hogy minél erősebb az ellenfél, annál jobban megy a játék: idén már a Debrecen és a Fehérvár ellen is jól játszottunk, az már más kérdés, hogy nem tudtunk nyerni.

A mérkőzés:

Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0
Kaposvár, 5.500 néző, vezette: Saskőy Szabolcs (Székely, Heibl)

Kaposvár: Balajcza – Zahorecz, Petrók, Kovácsevics, Pintér A. (Kardos 86.) – Andruskó, Máté P., Vasiljevic (Szakály P. 69.) – Alves, Oláh, Zsolnai
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tímár, Botis, Leandro – Lazic, Lipcsei – Szalai (Bognár 29.), Tőzsér, Laczkó – Jovánczai (Bajevski 84.)
vezetőedző: Gellei Imre

Sárga lap: Pintér A. (62.), Zsolnai (66.), Kovácsevics (72.) illetve Tőzsér (24.), Botis (56.)
Kiállítva: Lazic (48.)

A Kaposvár nemhogy a tizenegy, de a tíz emberrel játszó Ferencvárosnak sem tudott gólt lőni, így hazai pályán kénytelen volt beérni az újabb döntetlennel.

Egy órával a kezdés előtt a két edző barátságosan beszélgetett egymással az öltözőfolyosón. Gellei Imre akkor kapta meg a Kaposvár összeállítását, és amint végigfutott a neveken, egy pillanatra felszaladt a szemöldöke. „Ti aztán bátrak vagytok, támadó támadó hátán” – mondta Prukner Lászlónak, aki erre csak mosolygott. Valóban, a házigazda három csatárt vetett harcba, ami azt jelezte, hogy számításai szerint zömmel a Fradi kapuja előtt zajlik majd a játék.

És ez eleinte így is volt. Idő kellett a ferencvárosi védelemnek, hogy alkalmazkodjon a három csatárhoz, de a vendégcsapat átvészelte gól nélkül ezt az időszakot. A Kaposvár azonnal visszatámadott, amikor az ellenfél elveszítette a labdát, ezért az első negyedórában a Fradi nem is tudott kibontakozni, alkalma sem volt a hazai kapu közelébe kerülni. Ezt követően azonban magukra találtak a vendégek, és az addig villogó kaposvári támadók mintha eltűntek volna a pályáról, és a Ferencváros többször került közel a gólszerzéshez. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy egy csapat játékának a veszélyességét nem feltétlenül a csatárok száma határozza meg, hiszen azzal, hogy az egyetlen vérbeli támadó, Jovánczai Zoltán mellé jó ütemben lépett fel Szalai Tamás és Laczkó Zsolt, középen pedig Lipcsei Péter olykor szabadon irányíthatott, a fővárosi együttes már több helyzetet dolgozott ki, mint a másik oldalon ritkán próbálkozó Rákóczi.

20060325-kaposvar-kemenesKüzdelmes, jó iramú volt a mérkőzés, de a rengeteg technikai hiba és eladott labda sokat ártott a színvonalnak. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a 29. percben egy fejes után Szalai Tamás vérbe borult arccal terült el a gyepen. A szünetben dr. Gyarmati Jenő, a Ferencváros orvosa elmondta, egy stopli szakította fel hosszan a bőrt a játékos arcán, és ezt a mérkőzés után össze kell varrni. A fordulás után ismét élénken kezdett a Kaposvár, amely hamar ajándékot kapott ellenfelétől, ugyanis Bojan Lazics kiállítása után emberelőnybe került. Magától értetődött, hogy ezt követően a házigazda mezőnyfölényben futballozott, az viszont meglepő volt, hogy csupán a Ferencváros gyors ellentámadásai hordoztak magukban veszélyt, a vendégek kapujában Kemenes Szabolcsnak legfeljebb néhány kóbor beívelést kellett hatástalanítania. A Rákóczi nemigen tudott mit kezdeni ellenfele zárt védekezésével, és így a játékosai hiába keresték vitathatatlanul nagy lelkesedéssel a lehetőségeket, még csak kisebb izgalmat sem tudtak okozni a Fradi híveinek. Ráadásul az emberelőny ellenére sem érezhették magukat biztonságban, mert a Ferencváros nem mondott le a három pont megszerzéséről, és ha ritkán is, de amint tehette, megpróbálta meglepni a házigazdákat.

Elszántságát bizonyította az is, hogy Gellei Imre a hajrában nem a védelmet, hanem a támadósort erősítette meg, illetve frissítette fel Alekszandar Bajevszki pályára küldésével. Természetesen a Kaposvár is lankadatlanul próbálkozott a győztes gól megszerzésével, ám végül egyik csapat erőfeszítéseit sem kísérte siker. Ha a helyzetek számát nézzük, és azt, hogy melyik együttes előtt nyílt több és nagyobb gólszerzési lehetőség, akkor a Ferencváros közelebb járt a sikerhez, de végül is a döntetlen sem mondható igazságtalan eredménynek.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Rendkívül álmosan kezdtük a találkozót, az első tíz percben inkább a mi kapunk előtt zajlottak az események, a Rákóczi szabadrúgásból többször is veszélyeztetett – mondta vezetőedzőnk. – Ezt követően egy egészen jó iramú mérkőzés alakult ki, amelyen mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek, gólt azonban egyik csapatnak sem sikerült szereznie. A második játékrészben tíz főre fogyatkozott a csapat, így csak a minimális célkitűzésünket, egy pontot tudtunk elhozni Kaposvárról, bár emberhátrányban is voltak igen kecsegtető helyzeteink.

Idő előtt kényszerült lehagyni a pályát csapatunk legutóbbi, Kaposvár elleni mérkőzésén Bojan Lazic. Középpályásunk a találkozó 51. percében Vasziljeviccsel küzdött a labdáért, a kaposváriak játékosa hanyatt esett. Egészen egyértelműnek tűnt, hogy a hazai futballista nem Lazic miatt került a földre, játékosunkat Saskőy bíró mégis kiállította.

– Felfoghatatlan számomra, hogy egy ilyen eset után pirosat kaptam.

Mi történt pontosan?
– A könyököm centiméterekre volt a kaposvári játékos fejétől, aki eljátszotta, hogy belekönyököltem az arcába. Az eset után nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, mert még nem tapasztaltam, pályafutásom során, hogy a játékvezető piros lapot ad a semmiért. Azzal én is egyetértek, hogy a durva alattomos játékot ki kell irtani a labdarúgásból, na de ez semmi nem volt. Soha nem könyökölném le az ellenfelemet szándékosan, kemény vagyok, de nem alattomos.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.III.25. Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A találkozó nagy részét emberhátrányban futballozva is pontot szerzett csapatunk Kaposváron. Saskőy játékvezető az 50. percben jogtalanul állította ki Lazicot, ám ezt követően két ízben is csak centik hiányoztak ahhoz, hogy megszerezzük a győztes gólt.

  Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0
  Kaposvár, 5.000 néző, vezette: Saskőy (Heibl, Székely)

  Kaposvár: Balajcza – Kovácsevics, Máté, Petrók, Pintér (Kardos 87.) – Vasiljevic (Szakály 68.), Andruskó, Zahorecz – Oláh, Zsolnai, Alves

  Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tímár, Botis, Leandro – Szalai (Bognár 32.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Tőzsér – Jovánczai (Bajevski 84.)

  Sárga lap: Pintér (62.), Zsolnai (66.) illetve Tőzsér (24.), Botis (56.)
  Kiállítva: Lazic (50.)

  A találkozót meglehetősen álmosan kezdtük. A hazaiak az első 10 percben fölényben futballoztak, szerencsére helyzeteik kimaradtak. Ezt követően magunkra találtunk, és a folytatásban gyakorlatilag már az történt a pályán, amit mi akartunk. A 17. percben Szalai (akit nem sokkal később fejen rúgtak, ezért le kellett cserélni) helyzete után kishíján vezetést szereztünk, de Jovánczai csúsztatásánál sem sok hiányzott. A féldiő vége felé jöttek a helyzetek, sajnos azonban Laczkó, Lazic, Jovánczai és Leo leheteősége is kimaradt.

  A fordulás után a tavaszi szezon során újabb súlyos játékvezető tévedés súlytotta csapatunkat: Lazic jogtalanul kapott piros lapot az 50. percben. A hazaiak ezután sem tudtak igazán mit kezdeni remek védekezésünkkel, sőt, két ízben csupán centik hiányoztak a győztes gólunkhoz. A 69. percben Laczkó alig csúsztatott a kapu mellé, négy perccel később pedig Lipcsei lövése pattant ki a kapufáról. Sajnos a szerencse nem volt velünk, így nem sikerült a bravúros győzelem – a pontszerzés emberhátrányban viszont igen, így az örökrangadót úgy várhatjuk, hogy akkor már több mint 150 napja lesz veretlen együttesünk.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  88
  A kilépő Bajevskit elütötték, lap nem járt érte.
  87
  Pintér helyet Kardos folytatja.
  85
  A Kaposvár szabálytalan gólt szerzett.
  84
  Bajevski állt be Jovánczai helyett.
  81
  Alves visszafejelt labdáját Zsolnai szintén fejjel továbbította a kapus felé, Kemenes védett.
  73
  Lipcsei csapott le egy labdára, 17 méteres lövése a kapufáról pattant ki.
  72
  Kovácsevics is sárgát kapott.
  71
  Laczkó ugratta ki Jovánczait, akinek 15 méteres lapos lövését védte a hazai kapus.
  69
  Egy szöglet után Laczkó ötméteres csúsztatásánál centik hiányoztak a gólhoz.
  68
  Vasiljevic helyett Szakály állt be.
  66
  Van már hazai lap is: Zsolnai reklamálásért kapott sárgát.
  63
  Szalai után Lipcseit is fejenrúgták. A hazaiak még mindig lap nélkül.
  58
  Ötödször kapott a meccs folyamán a 16-os előterében szabadrúgást a hazai csapat, szerencsére a Kaposvár most sem élt ezzel.
  56
  Botis lerántotta Zsolnait, ezért sárgát kapott. A hazai szabadrúgás kimaradt.
  50
  Újabb súlyos játékvezetői tévedés ellenünk a tavasz folyamán: Lazic csapott össze Oláhhal, aki egy teljesen áratlmatlan szituációban összecsuklott. Saskőy először a sárgát vette elő, aztán valamiért meggondolta magát, és kiállította a légióst.
  48
  A kilépő Zsolnai emelésébe belekapott Kemenes, a kapu felé tartó labdát Tímár tisztázta a gólvonal elől 2 méterrel.
  46
  Elkezdődött a második játékrész.
  45
  Saskőy a kétperces hosszabbítás lejárta után lefújta az első játékrészt.
  45
  Jovánczai a 16-oson belül estében Leo elé passzolt, aki 12 méterről ballal fél méterrel lőtt a léc fölé.
  41
  Saskőynél továbbra sem szabálytalanság az ellenünk elkövetett lerántás.
  40
  Jovánczai szépen tört befelé, 13 méterről lőtt is ballal, Balajcza védte a lapos, bal alsó sarokba tartó kísérletet.
  38
  Laczkó két jó csel után Lazichoz passzolt, aki 18-ról lőhetett, sajnos kissé elsiette a lövést.
  36
  Lipcsei tálalt a felfutó Laczkó elé, aki remek szögből lőhetett, 12 méteres próbálkozása sajnos a léc felett hagyta el a játékteret.
  32
  Szalait le kell cserélni, Bognár Zsolt állt be helyette.
  29
  Szalai arca tiszta vér, a szeme alatt valószínűleg egy rúgás miatt keletkezett nyílt seb.
  27
  Egy szölet után kipattanó labdát Kovácsevics lőtte el vagy 30 méterről, labdája azonban elkerülte kapunkat.
  24
  Saskőy két hasonló szituációt nem ugyanúgy ítélt meg. Ellenünk lefújta azt, amit nekünk nem. Tőzsér emiatt reklamált, ezért sárgát kapott.
  23
  Balog beadását a rövid sarkon álló Jovánczai csúsztatta meg, ám a labda elakadt a kivetődő Balajczában. Nagy helyzet volt.
  17
  Tőzsér második mesteri kiugratását Szalai egy picit hosszan vette át, de még így is lövőhelyzetbe került, hétméteres próbálkozását azonban Balajcza bravúrral védte.
  15
  Laczkó 20 méteres lövését védte a jobb alsó sarok elől Balajcza. Mostanság mi irányítjuk a játékot.
  14
  Tőzsér ugratta ki remekül Jovánczait, aki egy “visszacsellel” elfektette volna védőjét, ám annak sarkáról úgy pattant a labda, hogy a korábban a lövőcselre elmozduló Balajcza felszedte azt.
  10
  Nagyon támadólag lépett fel a Rákóczi: ezúttal Vasziljevics 23 méteres kemény lövését védte Kemenes.
  5
  Veszélyesebben kezdett a Kaposvár. Alves tört be a 16-oson belülre, feldobta magát, műesése nem ért sárga lapot.
  3
  Egy hosszú indítás után Kemenes fejjel tisztázott a 16-oson kívül, a labda Oláh elé pattant, aki 25 méterről kevéssel emelt a kapu fölé.
  1
  Mi kezdtük a meccset.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a játéktérre, a mieink ezúttal is tiszta zöldben játszanak majd.
  .
  A csapatok már befejezték a melegítést, hamarosan kezdődhet harmadik idegenbeli meccsünk tavasszal.
  .
  A Rákóczi viszont utoljára december 10-én tudott nyerni.

  .
  Együttesünk már 143 napja veretlen, ma eldől, tovább tart-e a sorozat?!

  .
  Gellei Imre az alábhi kezdőcsapatot küldi ma pályára:
  Kemenes -- Balog, Tímár, Botis, Leo -- Szalai, Lipcsei, Lazic, Laczkó -- Tőzsér -- Jovánczai.
  A kispadon Szabó, Szálkai, Bognár, Erős, Horváth D., Bajevski és Bartha áll bevetésre készen.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik együttesünk kaposvári vendégjátéka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST