2006.IV.12. Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1

Visszavágott a nyári vereségért a Fradi

A Ferencváros 3-1-es győzelmet aratott a Bp. Honvéd felett a 17. fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzésén. Szabó Zsolt játékvezetőnek többször is meg kellett szakítania a találkozót a szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt.

Előzmények:

A havazás miatt elmaradt a Ferencváros – Bp. Honvéd bajnoki mérkőzés. A pályamunkások előzetesen letakarították a vonalak környékén a játékteret, ám a szűnni nem akaró havazás miatt újra és újra befedte azt a hó. Dubraviczky Attila elmondta, a talaj alkalmas lett volna a játékra, ám a sűrű havazás miatt a vonalakat nem lehetne látni, így végül a 30 perces „türelmi idő” lejárta előtt a halasztás mellett döntött. A megváltott belépők természetesen érvényesek lesznek a „pótmérkőzésre” is, amelynek időpontja egyelőre még nem ismert. Gellei Imre ezután a 3-as számú edzőpályán edzést vezényelt a csapatnak, míg hétfőn pihenő vár a társaságra. – (2006. március 5.)

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1 (2-1)
Üllői út, 2.500 néző, vezette: Szabó Zsolt (Hegyi, Kispál)

Ferencváros: Kemenes – Bognár (Budovinszky 87.), Tímár, Botis, Balog Z., Laczkó – Szalai (Horváth D. 80.), Lipcsei, Tőzsér, Leandro – Jovánczai (Bajevski 71.)
vezetőedző: Gellei Imre

Bp. Honvéd: Tóth I. – Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. – Genito, Dancs, Dobos (Bozori 56.), Pomper – Schrancz (Zana 82.), Csobánki (Miro 56.)
vezetőedző: Aldo Dolcetti

Gól: Jovánczai (27.), Balog Z. (41.), Lipcsei (67. – 11-esből) illetve Schrancz (45.)
Sárga lap: Tímár (14.), Jovánczai (68.) illetve Csobánki (18.), Takács Z. (40.), Udvari (60.)

Mindkét szakvezető megváltoztatta az előre megadott összeállítást: ám míg Gellei Imre csak az éppen a Honvédtól érkezett Budovinszkyt hagyta ki a csapatból, addig Aldo Dolcetti négy új embert is a kezdőbe nevezett.

Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, ám hiába fejelhetett tisztán Tőzsér beadása után Laczkó, a hazaiak fiatal játékosa nem találta el a kaput.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:Mindkét szakvezető megváltoztatta az előre megadott összeállítást: ám míg Gellei Imre csak az éppen a Honvédtól érkezett Budovinszkyt hagyta ki a csapatból, addig Aldo Dolcetti négy új embert is a kezdőbe nevezett.

Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, ám hiába fejelhetett tisztán Tőzsér beadása után Laczkó, a hazaiak fiatal játékosa nem találta el a kaput.

A félidő első része hazai fölénnyel telt és ennek a 27. percben meg is lett az eredménye: Lipcsei szöglete után Leandro passzolt Jovánczaihoz, aki öt méterről Tóth Iván hálójába lőtt.

A 41. percben újra pontrúgás után született ferencvárosi gól: Lipcsei ezúttal szabadrúgást végzett el, a kispesti védők elvétették a labdát, az érkező Balog Zoltán azonban nem és bevette a vendégek kapuját.

A félidő lefújása előtt Schrancz 18 méterről kapura lőtt, a labda a felső sarokba vágódott.

20060412-honved-lipcseiA szünet a megszokottnál hosszabb ideig tartott, mivel a két szurkolótábor pocskondiázta egymást, ezért Szabó Zsolt nem engedte elkezdeni a játékrészt. A játékvezető már az első félidőben is rövidebb időre megszakította a mérkőzést.

A második félidőben kettős cserével próbálta felrázni játékosait Dolcetti, beküldte Mirót és Bozorit is a támadások segítésére.

Ennek ellenére a Ferencváros ért el újabb gólt: Tőzsért rúgta fel Baranyai, így büntetőhöz jutottak a hazaiak. Lipcsei végezte el a tizenegyest és a jobb sarokba lőtt.

A 75. percben újra a két szurkolótábor miatt kellett megállítani a találkozót, mivel azok ismét egymással foglalkoztak és nem éppen kedves formában.

A hajrában Tőzsér még a kapufát is telibe találta, az eredmény azonban nem változott a lefújásig. A győzelmet jobban akaró és ezért sokkal többet is tévő hazaiak megérdemelten nyertek.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (a Ferencváros vezetőedzője): – Örülök, hogy a sok délelőtti meccs után végre este is pályára léphettünk, azt hiszem jól sikerült, hiszen jó játékkal szolgáltuk ki közönségünket. Bevallom, tartottam a mérkőzéstől, hiszen számunkra csakis a győzelem volt az elfogadható, de a Honvéd egy remekül védekező csapat. Az MTK ellen személyesen láttam őket, Zalaegerszegről pedig olyan híreket kaptam, hogy idén a kispestiek nyújtották ott a legszervezettebb játékot. Dolcetti kollégám remek gárdát hozott össze, amely tavasszal Sopron, Zalaegerszegen és az MTK ellen sem kapott gólt idegenben, így értékes sikert arattunk. Végig magabiztosabban futballoztunk, voltak periódusok, amikor kifejezetten tetszetősen, és voltak időszakok, amikor arra volt szükség, hogy harcosan játsszunk. Örülök, hogy fiataljaink újabb tapasztalattal gazdagodtak. Külön szeretném megköszönni a közönség támogatását. A nemzeti válogatott mellett az Üllői úton érzem azt leginkább eddigi pályafutásom során, hogy a bajban is mennyire kitartanak a csapat mellett. Ezt a játékosok nevében is köszönöm.

Aldo Dolcetti (a Honvéd szakvezetője): – A vereség ellenére sem vagyok csalódott, és elismerem, hogy a Ferencváros teljesen megérdemelten nyert. Mi sem játszottunk rosszul, megyünk tovább a megkezdett úton, és remélem, ez eredményekkel és jó játékkal is párosul a továbbiakban.

Balog Zoltán: – Valóban nem ment rosszul a játék, de azért nem ez volt pályafutásom legjobb mérkőzése.  Főleg az első félidőben játszott jól a csapat, nem ismertünk elveszett labdát, jó támadtuk le az ellenfelet, helyzeteink voltak és gólokat is lőttünk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010110ejegyzéshez

 • A szurkolóink által teremtett nagyszerû hangulatban csapatunk 3-1-re legyõzte a Bp. Honvéd.

  Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1 (2-1)
  Üllői út, 4.400 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál R.)

  Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Botis, Tímár, Leandro – Szalai (Horváth D. 75.), Bognár (Budovinszky 87.), Lipcsei, Laczkó – Jovánczai (Bajevski 71.),Tőzsér

  Bp. Honvéd: Tóth I. – Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. – Genito, Dancs, Dobos (Bozori 56.), Pomper – Schrancz, Csobánki (Miro 55.)

  Gól: Jovánczai (27.), Balog Z. (35.), Lipcsei (67. – 11-esből) illetve Schrancz (45.)
  Sárga lap: Tímár (15.), Jovánczai (69.) illetve Csobánki (17.), Takács Z. (34.), Udvari (60.)

  Igen aktívan kezdtük a találkozót. Sorra vezettük akcióinkat, ám hol a vendég védelem, hol a játékvezetõ (lescímén jogtalanul felhangzó) sípszava állította meg támadóinkat. Aztán 27. percben már semmi és senki nem akadályozhatta meg, hogy talpra ugorjon a több mint négyezer fradista: Lipcsei szöglete után Leandro továbbított a kapu elé, Jovánczai pedig a remek érzékkel “szúrt” bele a labdába, ami így a vendégek kapujában kötött ki (1-0). Nem sokkal késõbb ismét ünnepelhetett a közönség hazai része: ismét Lipcseitõl indult a labda, csapatkapitányunk a kpu elé ívelt, érkezett Balog és közelrõl a hálóba helyezett (2-0). Úgy tûnt, biztos elõny tudatában mehetünk pihenõre, ám a hosszabbításban Schrancz hatalmas erejû lövése révén szépített a Honvéd (2-1).

  A második játékrész eljén úgy tûnt, a kispestiek az elsõ félidõben mutatotthoz képest támadóbb szemllemben folytatják. Nem így lett! Továbbra is a mieink irányítottak, s bár Szabó játékvezetõ nem egyszer úgy tûnt, tévesen állította meg les miatt Jovánczait, végül mégis továbbnöveltük elõnyünket: a Tõzsér buktatásáért megítélt büntetõt Lipcsei magabiztosan értékesítette (3-1). A mérkõzés hajrája igazi örömfutballt hozott: felhangzott a “játszik a Fradi”-rigmus, és hosszú percekig a Fradi-indulótól volt hangos az Üllõi út.

  Csapatunk 3-1-re nyerte a mérkõzést. Játékosaink és szurkolóink is kitettek magukért. A Ferencváros ötödik a tabellán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST