2006.IV.12. Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1

Visszavágott a nyári vereségért a Fradi

A Ferencváros 3-1-es győzelmet aratott a Bp. Honvéd felett a 17. fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzésén. Szabó Zsolt játékvezetőnek többször is meg kellett szakí­tania a találkozót a szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt.

Előzmények:

A havazás miatt elmaradt a Ferencváros – Bp. Honvéd bajnoki mérkőzés. A pályamunkások előzetesen letakarí­tották a vonalak környékén a játékteret, ám a szűnni nem akaró havazás miatt újra és újra befedte azt a hó. Dubraviczky Attila elmondta, a talaj alkalmas lett volna a játékra, ám a sűrű havazás miatt a vonalakat nem lehetne látni, í­gy végül a 30 perces „türelmi idő” lejárta előtt a halasztás mellett döntött. A megváltott belépők természetesen érvényesek lesznek a „pótmérkőzésre” is, amelynek időpontja egyelőre még nem ismert. Gellei Imre ezután a 3-as számú edzőpályán edzést vezényelt a csapatnak, mí­g hétfőn pihenő vár a társaságra. – (2006. március 5.)

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1 (2-1)
Üllői út, 2.500 néző, vezette: Szabó Zsolt (Hegyi, Kispál)

Ferencváros: Kemenes – Bognár (Budovinszky 87.), Tí­már, Botis, Balog Z., Laczkó – Szalai (Horváth D. 80.), Lipcsei, Tőzsér, Leandro – Jovánczai (Bajevski 71.)
vezetőedző: Gellei Imre

Bp. Honvéd: Tóth I. – Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. – Genito, Dancs, Dobos (Bozori 56.), Pomper – Schrancz (Zana 82.), Csobánki (Miro 56.)
vezetőedző: Aldo Dolcetti

Gól: Jovánczai (27.), Balog Z. (41.), Lipcsei (67. – 11-esből) illetve Schrancz (45.)
Sárga lap: Tí­már (14.), Jovánczai (68.) illetve Csobánki (18.), Takács Z. (40.), Udvari (60.)

Mindkét szakvezető megváltoztatta az előre megadott összeállí­tást: ám mí­g Gellei Imre csak az éppen a Honvédtól érkezett Budovinszkyt hagyta ki a csapatból, addig Aldo Dolcetti négy új embert is a kezdőbe nevezett.

Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, ám hiába fejelhetett tisztán Tőzsér beadása után Laczkó, a hazaiak fiatal játékosa nem találta el a kaput.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:Mindkét szakvezető megváltoztatta az előre megadott összeállí­tást: ám mí­g Gellei Imre csak az éppen a Honvédtól érkezett Budovinszkyt hagyta ki a csapatból, addig Aldo Dolcetti négy új embert is a kezdőbe nevezett.

Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, ám hiába fejelhetett tisztán Tőzsér beadása után Laczkó, a hazaiak fiatal játékosa nem találta el a kaput.

A félidő első része hazai fölénnyel telt és ennek a 27. percben meg is lett az eredménye: Lipcsei szöglete után Leandro passzolt Jovánczaihoz, aki öt méterről Tóth Iván hálójába lőtt.

A 41. percben újra pontrúgás után született ferencvárosi gól: Lipcsei ezúttal szabadrúgást végzett el, a kispesti védők elvétették a labdát, az érkező Balog Zoltán azonban nem és bevette a vendégek kapuját.

A félidő lefújása előtt Schrancz 18 méterről kapura lőtt, a labda a felső sarokba vágódott.

20060412-honved-lipcseiA szünet a megszokottnál hosszabb ideig tartott, mivel a két szurkolótábor pocskondiázta egymást, ezért Szabó Zsolt nem engedte elkezdeni a játékrészt. A játékvezető már az első félidőben is rövidebb időre megszakí­totta a mérkőzést.

A második félidőben kettős cserével próbálta felrázni játékosait Dolcetti, beküldte Mirót és Bozorit is a támadások segí­tésére.

Ennek ellenére a Ferencváros ért el újabb gólt: Tőzsért rúgta fel Baranyai, í­gy büntetőhöz jutottak a hazaiak. Lipcsei végezte el a tizenegyest és a jobb sarokba lőtt.

A 75. percben újra a két szurkolótábor miatt kellett megállí­tani a találkozót, mivel azok ismét egymással foglalkoztak és nem éppen kedves formában.

A hajrában Tőzsér még a kapufát is telibe találta, az eredmény azonban nem változott a lefújásig. A győzelmet jobban akaró és ezért sokkal többet is tévő hazaiak megérdemelten nyertek.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (a Ferencváros vezetőedzője): – Örülök, hogy a sok délelőtti meccs után végre este is pályára léphettünk, azt hiszem jól sikerült, hiszen jó játékkal szolgáltuk ki közönségünket. Bevallom, tartottam a mérkőzéstől, hiszen számunkra csakis a győzelem volt az elfogadható, de a Honvéd egy remekül védekező csapat. Az MTK ellen személyesen láttam őket, Zalaegerszegről pedig olyan hí­reket kaptam, hogy idén a kispestiek nyújtották ott a legszervezettebb játékot. Dolcetti kollégám remek gárdát hozott össze, amely tavasszal Sopron, Zalaegerszegen és az MTK ellen sem kapott gólt idegenben, í­gy értékes sikert arattunk. Végig magabiztosabban futballoztunk, voltak periódusok, amikor kifejezetten tetszetősen, és voltak időszakok, amikor arra volt szükség, hogy harcosan játsszunk. Örülök, hogy fiataljaink újabb tapasztalattal gazdagodtak. Külön szeretném megköszönni a közönség támogatását. A nemzeti válogatott mellett az Üllői úton érzem azt leginkább eddigi pályafutásom során, hogy a bajban is mennyire kitartanak a csapat mellett. Ezt a játékosok nevében is köszönöm.

Aldo Dolcetti (a Honvéd szakvezetője): – A vereség ellenére sem vagyok csalódott, és elismerem, hogy a Ferencváros teljesen megérdemelten nyert. Mi sem játszottunk rosszul, megyünk tovább a megkezdett úton, és remélem, ez eredményekkel és jó játékkal is párosul a továbbiakban.

Balog Zoltán: – Valóban nem ment rosszul a játék, de azért nem ez volt pályafutásom legjobb mérkőzése.  Főleg az első félidőben játszott jól a csapat, nem ismertünk elveszett labdát, jó támadtuk le az ellenfelet, helyzeteink voltak és gólokat is lőttünk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010110ejegyzéshez

 • A szurkolóink által teremtett nagyszerû hangulatban csapatunk 3-1-re legyõzte a Bp. Honvéd.

  Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1 (2-1)
  Üllői út, 4.400 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál R.)

  Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Botis, Tí­már, Leandro – Szalai (Horváth D. 75.), Bognár (Budovinszky 87.), Lipcsei, Laczkó – Jovánczai (Bajevski 71.),Tőzsér

  Bp. Honvéd: Tóth I. – Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. – Genito, Dancs, Dobos (Bozori 56.), Pomper – Schrancz, Csobánki (Miro 55.)

  Gól: Jovánczai (27.), Balog Z. (35.), Lipcsei (67. – 11-esből) illetve Schrancz (45.)
  Sárga lap: Tí­már (15.), Jovánczai (69.) illetve Csobánki (17.), Takács Z. (34.), Udvari (60.)

  Igen aktí­van kezdtük a találkozót. Sorra vezettük akcióinkat, ám hol a vendég védelem, hol a játékvezetõ (lescí­mén jogtalanul felhangzó) sí­pszava állí­totta meg támadóinkat. Aztán 27. percben már semmi és senki nem akadályozhatta meg, hogy talpra ugorjon a több mint négyezer fradista: Lipcsei szöglete után Leandro továbbí­tott a kapu elé, Jovánczai pedig a remek érzékkel “szúrt” bele a labdába, ami í­gy a vendégek kapujában kötött ki (1-0). Nem sokkal késõbb ismét ünnepelhetett a közönség hazai része: ismét Lipcseitõl indult a labda, csapatkapitányunk a kpu elé í­velt, érkezett Balog és közelrõl a hálóba helyezett (2-0). Úgy tûnt, biztos elõny tudatában mehetünk pihenõre, ám a hosszabbí­tásban Schrancz hatalmas erejû lövése révén szépí­tett a Honvéd (2-1).

  A második játékrész eljén úgy tûnt, a kispestiek az elsõ félidõben mutatotthoz képest támadóbb szemllemben folytatják. Nem í­gy lett! Továbbra is a mieink irányí­tottak, s bár Szabó játékvezetõ nem egyszer úgy tûnt, tévesen állí­totta meg les miatt Jovánczait, végül mégis továbbnöveltük elõnyünket: a Tõzsér buktatásáért megí­télt büntetõt Lipcsei magabiztosan értékesí­tette (3-1). A mérkõzés hajrája igazi örömfutballt hozott: felhangzott a “játszik a Fradi”-rigmus, és hosszú percekig a Fradi-indulótól volt hangos az Üllõi út.

  Csapatunk 3-1-re nyerte a mérkõzést. Játékosaink és szurkolóink is kitettek magukért. A Ferencváros ötödik a tabellán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport