2006.IV.16. Ferencváros – Újpest: 1-2

2 hozzászólás a(z) 2006.IV.16. Ferencváros – Újpest: 1-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is komoly játékvezetői segédlettel nyert az Újpest a derbin. Saskőy játékvezető 1-0-s vezetésünknél nem adott meg egy teljesen nyilvánvaló 11-est csapatunknak, majd ezt tetézte azzal, hogy a második félidő végén, a hatperces hosszabbí­tásban egy újpesti szabálytalanság után továbbengedte a játékot, majd büntetőt í­télt a vendégeknek.

    Ferencváros – Újpest: 1-2 (1-0)
    Üllői út, 9.369 néző, vezette: Saskőy (Kovács P., Heibl)

    Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tí­már, Botis, Leandro (Budovinszky 48.) – Szalai (Fitos 73.), Bognár, Lipcsei, Laczkó – Bajevski (Bartha 84.), Tőzsér

    Újpest: Vlaszák – Tóth B., Böjte, Vermes (Kőhalmi 64.), Füzi – Hullám (Kovács Z. 60.), Vanczák, Sándor Gy (Cariati 78.), Tóth N. – Tisza, Rajczi

    Gól: Lipcsei (19. – 11-esből) illetve Kovács Z. (93.), Rajczi (96. – 11-esből)
    Sárga lap: Lipcsei (11.), Bajevski (32.), Tí­már (59.) illetve Sándor Gy. (1.), Vanczák (71.)
    Kiállí­tva: Botis (95.) illetve Böjte (89.), Kovács Z. (a mérkőzés után)

    Igen bátor játékkal kezdtük a mérkőzést. Csapatunk teljesen megérdemelten szerzett vezetést a 19.percben: Szalait buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest í­télt, amelyet Lipcsei értékesí­tett, vezetéshez juttatva ezzel csapatunkat. A félidő végére kiegyenlí­tetettebbé vált a játék, mindkét oldalon akadtak helyzetek, gól azonban nem esett – amiben a játékvezetőnek is szerepe volt. A 45. percben teljesen egyértelmű újpesti kezezés után maradt néma Saskőy játékvezető sí­pja.

    A folytatás igen szerencsétlenül alakult csapatunk számára: alig kezdődött el a második játékrész, amikor Laczkó és Lenadro összefejeltek. Utóbbi nem is tudta folytatni a játékot. Sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd a hajrában felgyorsultak az események. A rendes játékidő letelt eleőtt tí­z főre fogyatkozott a vendég együttes, miután Böjte megkapta második sárga lapját is. Saskőy játékvezető hatpercet hosszí­bbatott, amelybe belefért egy újabb kiállí­tás és két gólt. Előbb a csereként beálló Kovács Zoltán találatával egyenlí­tett az Újpest, majd a 95.percben Saskőy játékvezető tizenegyest í­télt a vendégeknek, Botisnak pedig piros lapot mutatott fel. A büntetőt Rajczi értékesí­tette, s ezzel 2-1-re nyert az Újpest.

    A mai meccsen bebizonyosodott, hogy az Újpest semmivel sem jobb csapat a jelenlegi Ferencvárosnál. Ugyanakkor az is biztosan kijelenthető, hogy csupán az ellenünk lejátszott két mérkőzésen több ponthoz is a játékvezetők segí­tették hozzá a bajnokság éllovasát.

  • 96
    A mérkőzés lefújását követően Kovács Zoltán piros lapot kapott.
    96
    Vége a mérkőzésnek, 2-1-re nyert az Újpest.
    96
    Fitost letaglózták -- ezért nem járt piros lap…
    Saskőy játékvezető újra főszereplő tudott lenni…
    96
    Vezet az Újpest! Rajczi értékesí­tette a büntetőt. 1-2
    95
    Tizenegyest kapott az Újpest, Botis pedig piros lapot kapott.
    95
    Fitos beadása után Lipcsei fejelhetett 7 méterről, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    94
    Rajczi kapott sárga lapot reklamálásért.
    93
    Egyenlí­tett az Újpest!Egy jobboldali támadás végénKovács Zoltán bevette a kapunkat. Ezzel 1-1…
    90
    Hat perc hosszabbí­tás következik.
    89
    Laczkó mutatott be szép cseleket, Böjte nem tudott vele mit kezdeni, letaglózta. z újpesti megkapta második sárga lapját, í­gy mehetett zuhanyozni.
    87
    Bartha eldönthette volna a mérkőzést. Fitos passzolt remek ütemérzékkel támadónkhoz, aki egy visszacsel után 15 méterről alszák felett átemelte a labdát -- sajnos a kapu felett is…
    85
    Szurkolóink ma is kitesznek magukért: folymatosan szól a “hajrá Fradi”!
    84
    Bajveski helyén Bartha folytatja.
    81
    Saskőy játékvezetőnél továbbra sem tudunk párharcokat nyerni…
    79
    Licsep szöglete után Tí­már fejelt kevéssel a kapufa mellé. A labda még meg is pattant a talajon, nem sok hiányzott…
    78
    Harmadszor cserélt az Újpest: Sándor helyén Cariati bizonyí­that.
    75
    Ezúttal Balog Zoltánt kell ápolni. Zoli egy párharc után szerencsétlenül ért földet, úgy tűnik, a bordáját fájlalja.
    73
    Gellei Imre Fitost küldi pályára Szalai helyén.
    71
    Vanczák állí­totta meg szabálytalanul Tőzsért. Az újpestinek villant is a sárga.
    64
    Kőhalmi folytatja Vermes helyén.
    64
    Az utóbbi percekben sajnos fölényben játszanak a vendégek. Szurkolóink érzik is, hogy szükség van a biztatásukra, és folyamatosan buzdí­tják csapatunkat.
    63
    Tisza vette célba a kapunkat 15 méterről, a labda egy védőn megpattant, és végül szöglettel jöhetett az Újpest, amely után sikerült tisztáznunk.
    60
    Csere a vendégeknél: Hullám helyett Kovács Zoltán kap lehetőséget.
    59
    Tí­már kapott sárga lapot a Rajczival szembe elkövetett szabálytalansága miatt.
    57
    Balog merészkedett előre, hagyta, hogy pattanjon előtte egyet a labda, majd 18 méterrről kapura rúgta. A kemény, ám középre tartó lövést Vlaszák hárí­totta.
    48
    Leandro sajnos nem tudja tudja folytatni a játékot, játékosunkat úgy kellett letámogatni a pályáról. A helyére Budovinszky állt be (Botis húzódik ki a baloldalra).
    Laczkó -- egyelőre úgy tűnik -- képes továbbjátszani, játékosunk vérző fejére egy hatalmas “turbán” került.
    46
    Laczkó és Leandro ugrottak a labdáért, játékosaink összefejeltek, mindkettőjüket ápolni kell.
    46
    Folytatódik a mérkőzés.
    45
    Egyértelmű tizenegyest mulasztott el befújni a játékvezető: Tőzsér szöglete után Tí­már fejelt 7 méterről, a labda jól láthatóan az újpesti védő kezében akadt el. Nyilvánvalóan büntetőt kellett volna í­télni, a játékvezető sí­pja meg is szólalt -- a félidő végét jelezte…
    44
    Szép cselek után Laczkó ugratta volna ki a félpályánál Bajevskit, aki í­gy egyedül törhetett volna kapura, ám Böjte beleért a labdába -- szószerint. Az újpesti sárga lapot kapott az í­géretes akciónkat meghiúsí­tő kezezésért.
    43
    Először jutottunk szabadrúgáshoz í­géretesebb helyről: Tőzsér állt a tizenhatos vonalába lehelyezett labda mögé, beadását azonban a kapujából kilépő Vlaszák felszedte.
    39
    az első igazán veszélyes újpesti támadásra 39 percet “kellett várni”. Egy baloldali támadás végén Rajczi passzolt Hullámhoz, aki szorongatott helyzetből lőtt, ám labdája vagy 2 méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    35
    Bajevski tört be jó cselekkel a tizenhatoson belülre, ahol támadónk a földre került. A játékvezető sí­pja néma maradt, ám ezúttal valóban úgy tűnt, hogy Vanczák nem szabálytalankodott játékosunkkal.
    32
    Bajevski szabálytalankodott Tóth Norberttel szemben, játékosunk sárga lapott kapott.
    30
    Az első félóra végére kiegyenlí­ttebb lett a játék. A kezdéshez képest valamelyest feljebb jött az Újpest.
    Egyértelműen látszik, hogy ellenfelünk nagyon figyel a baloldalunkra. Az elmúlt hetekben Laczkó és Leandro egyaránt kiváló teljesí­tményt nyújtott, í­gy az újpestiek rájuk különösen vigyáznak.
    27
    Legalább a tizedik pontrúgást végezhette el az Újpest a mi térfelünkön. Egyelőre nem tudunk úgy párharcot ví­vni, hogy abból ne a vendégek jöhetnének szabadrúgással. Ezúttal Tisza állt a labda mögé, 25 méterről leadott lövése azonban ha kevéssel is, de a kapunk fölé ment, Kemenes ezúttal is “rajta volt” a lövésen.
    24
    Sándor vette célba a kapunkat 22 méterről kissé jobbról, ballábas lövésén “rajta volt” Kemenes, a labda azonban vagy egy méterrel elkerülte a kapunkat, í­gy Szabolcsnak nem kellett játékba avatkoznia.
    19
    Vezetünk! Bajevski két szép csel után Szalaihoz továbbí­tott, aki Tóth Balázs buktatott, Saskőy játékvezető pedig tizenegyest í­télt. bünetető jogosságát bizonyí­tja, hogy Vlaszák nem a játékvezetőhöz rohant reklamálni, hanem saját csapattársához: Tóth alapos szidást kapott a buta megmozdulásáért.
    A labda mögé ezúttal is Lipcsei Péter állt, aki a jobbra mozduló Vlaszák mellett lőtt a jobb sarokba. Az újpesti kapus ugyan beleért a labdába, hárí­tani azonban nem tudta Lipcsei jól helyezett lövését. Ezzel 1-0.
    13
    Igen kecsegtető helyről jutott szabadrúgáshoz az Újpest a kapunktól 17 méterre kissé jobbra. Tóth Nobert a labdát méterekkel a jobb felső sarok fölé lőtte.
    11
    Lipcsei kapott sárga lapot a térfél közepén elkövetett szabálytalanságért.
    10
    Balog beadása után kissé érthetetlenül a játékvezető lökést látott, í­gy lefújta akciónkat, pedig Tőzsér a kapu bal alsó sarkába lőtt -- igaz, már egyértelműen a sí­pszó után.
    9
    Tőzsér indí­totta a jobboldalpn Szalait, aki még a vonal elől élesen középre adott, Vlaszák azonban kivetődve felszedte a labdát az érkező Bajevski elől.
    6
    Bajevski vitt fel a labdát, majd a kapu elé érkező Tőzsérhez továbbí­tott volna, ám Böjte kifejelte előle a labdát.
    5
    Bedobás után Szalaihoz került a labda, aki lefordult védőjéről, majd 16 méterről lőtt. A pattogós, nem túl erős, a kapu közepébe tartó labdát biztosan fogta Vlaszák.
    1
    Húsz másodpercet kellett várni a mérkőzés első jelentősebb eseményére: Lipcsei indult volna meg az újpesti kapu felé, amikor Sándor hátulról kiméletlenül felrúgta. Az újpesti jogosan kapott sárga lapot.
    1
    A mieink indí­tották útjára a labdát. Csapatunk a Springer szobor felöli kapura támad, és a már megszokott, zöld, “szerencse” mezben játszik. A vendégek lila-fehér cskí­os felsőben léptek pályára.
    .
    Húsvét alkalmából László Atya intézett néhány szó a szurkolókhoz, majd felhangzott a Himnusz.
    .
    Minkét oldalon akad elitiltás miatt hiányzó játékos: a mieink részéről Jovánczai oltán, a vendégektől Erős Károly kényszerült a lelátóra.
    .
    Csereként Szabó K., Bartha, Budovinszky, Csepregi, Fitos, Horváth D. valamint Lazic kaphat lehetőséget.
    .
    Csapatunk a következő összeállí­tásban kezdi a rangadót:Kemenes-Balog, Tamár, Botis, Leandro-Szalai, Bognár, Lipcsei, Laczkó-Bajevski, Tőzsér
    .
    Folyamatosan érkeznek szurkolóink a stadionba. A Nagyvárad tér felöli kapu mögötti rész már csaknem megtelt. Szurkolóink oda egy transzparenst is kifeszí­tettek “Hagyomány és minőség 1899 óta” felirattal.
    .
    A két egyesület közösen kiadott közleményben kérte a szurkolótáborokat a sportszerűtlen viselkedéstől való tartózkodásra.
    .
    Az újpesti szurkolók fél tí­z óta folyamatosan érkeztek stadionunkhoz, mostanra valamennyien elfoglalták helyüket a vendégszektorban -- amely í­gy meg is telt.
    .
    A találkozó játékvezetője Saskőy Szabolcs lesz.

    .
    Köszöntjük Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a 204.bajnoki összecsapás a FErencváros és az Újpest között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ