2006.IX.3. Vecsés – Ferencváros: 0-3

A Fradi negyedszer is győzött

Gellei Imre fiai az első félidőben döntöttek a három pont sorsáról. A második játékrészben ugyan visszavettek a tempóból, a hazai Vecsés csapata pedig aktí­vabb lett, ennek ellenére már egyik csapatnak sem sikerült újabb gólt szereznie.


Vecsés – Ferencváros: 0-3 (0-2)
Puskás stadion, 8.000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, dr. Hegyi)

Vecsés: Elbert – Máj, Sidó, Hungler, Mihályi – Menyhárt, Pisont (Faragó 46.), Kun Gy. (Szabó L. 46.), Hegyi V. – Czipper, Folmer (Mészáros 77.)
kispad: Kulcsár S., Králik, Fekete, Csirinyi
játékos-edző: Pisont István

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog Z. – Deme (Brettschneider 87.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Bartha (Horváth D. 87.), Jovánczai (Szalai 77.)
kispad: Szabó K., Fitos, Csurka
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Dragóner (15.), Laczkó (33.), Lipcsei (54. – 11-esből)
Sárga lap: Hegyi (21.), Kun Gy. (31.), Czipper (37.), Sidó (50.), Szabó L. (54.), Elbert (55.) illetve Dragóner (6.), Tí­már (35.), Lipcsei (55.), Bartha (62.)

Az első félidő elég egyhangúra sikeredett, hiszen a vendég Ferencváros nemcsak mezőfölényben játszott, de veszélyesebb helyzeteket is alakí­tott ki a vecsési kapu előtt.

Ennek hátterében többek között az állt, hogy a hazai védelem nem igazán találta a vendégek ellenszerét, csak kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal tudta valamelyest megakadályozni a Fradi sorozatos támadásait.

Gellei Imre csapatának első félidei produkciója alapján teljesen megérdemelten vonultak kétgólos vezetéssel az öltözőbe Dragónerék, hiszen játékuk alapján kiderült, hogy már az első félidőben el akarják döntetni a három pont sorsát.

Érezte ezt a fölényt a hazai gárda, és annak edzője, Pisont István is, ezért a szünetben frissí­tési szándékkal saját maga és Kun helyett is új játékosokat küldött pályára, hogy szí­nt vigyenek a hazai csapat játékába.

Ennek ellenére nem úgy indult a második félidő, ahogy szerette, szerették volna, hiszen Lipcsei büntetőből betalált, játékosai pedig öt perc leforgása alatt három sárga lapot is kaptak.

A gól után ugyan igyekeztek szervezettebben játszani, aminek veszélyes helyzetek képében meg is lett az eredménye, Kemenes hálóját megzörgetni azonban nem sikerült.

A Ferencváros a második félidőre kicsit leeresztett, í­gy időnként szép helyzeteket alakí­tottak ki a vecsési játékosok, ennek köszönhetően pedig a második félidő kiegyenlí­tettebb játékot hozott.

Az összecsapás utolsó félórája mentes volt az addig menetrendszerűen kiosztott sárga lapoktól, és annak ellenére, hogy a hazaiak aktí­vabbak lettek, sem nekik, sem a Ferencvárosnak nem sikerült változtatni a végeredményen, í­gy a Fradi negyedszer is győztesen vonult le a pályáról – negyedszer is megérdemelten.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – Egész héten hallottuk, hogy a vecsésiek mennyire készülnek ellenünk, ráadásul nálunk sajnos megint nem teljesen a futballról szóltak a dolgok, ezért nagyon igyekeztünk az első félidőben. Megérdemelten jutottunk az első 45 perc alatt kétgólos előnyhöz, hiszen végig azt történt a pályán, amit mi szerettünk volna. A harmadik találat után gyakorlatilag eldőlt a meccs, sajnos ezután azt éreztem néhány szituációból, hogy páran elkezdtek könnyelműsködni, ezen változtatnunk kell. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik ismételten elkí­sérték a csapatot, és remek hangulatot teremtettek.

Pisont István (a Vecsés szakvezetője): – Azzal kezdeném, hogy óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Puskás Ferenc-stadionban játszhattunk, remek hangulatban, talán még néhány fiatalabb ferencvárosinak is nagy nap volt ez az életében. Sajnos a középpályán fölénk kerekedett a Ferencváros, nem tudtuk azt nyújtani – jómagam sem -, amivel megakadályoztuk volna az FTC próbálkozásait. Nagyon gyáván játszottunk az első félidőben. A fordulás után viszont már voltak lehetőségeink, bár ebben szerepe lehet annak is, hogy a Fradi háromgólos előnye tudatában picit visszavett. Azt még szeretném leszögezni, hogy nem tartom szerencsésnek, hogy a kapusom egy lövést kifejelt, hiszen ez nem fér bele a fair play-szellemébe.

Lipcsei Péter: – Mindkét oldalra gyakorlom a rúgást, és váltogatom, hogy éppen melyiket választom. Az utóbbi időben azonban már inkább a szerint döntök, hogy melyik irányba mozdul el a kapus. így bí­zom benne, hogy nem ismernek ki, és a továbbiakban is sikerül értékesí­tenem a büntetőket.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.IX.3. Vecsés – Ferencváros: 0-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Továbbra is 100%-os csapatunk az idei bajnoki szezonban. Együttesünk a negyedik fordulóban Dragóner, Laczkó valamint Lipcsei góljaival 3-0-ra nyerte a Vecsés elleni találkozót.

  A mérkőzésen nem léphetett pályára Tököli Attila. Támadónk bár már letiltotta három mérkőzésre szóló, korábban kapott eltiltását, a lelátóról volt kénytelen végig nézni a találkozót, miután röviddel a kezdés előtt kiderült, a játékosnak nincs érvényes sportorvosi igazolása.

  20060903-vecses-laczkoA mérkőzés hetedik percében egy beadást követően a vecsésiek elvétették a labdát, amely í­gy Barthához került. Támadónk Laczkóhoz továbbí­tott, a középpályás pedig 8 méterről tisztán lőtt. Elbert még beleért a labdába, amely í­gy a baloldali kapufán csattant. Az első negyedóra végén aztán vezetést szerzett együttesünk: Deme lövését Elbert ütötte szögletre a bal alsó sarok elől. A beadást követően tisztáztak a védők, í­gy újabb sarokrúgás következett. Lipcsei í­vélt középre, Dragóner pedig 6 méterről a kapuba bólintott, vezetést szerezve ezzel együttesünknek. Előnyünket Laczkó növelte tovább, miután Bognár remek cselekkel elfutott a jobboldalon, majd Barthához továbbí­tott. A támadó visszapasszolta Laczkóhoz a labdát, aki azt a bal alsó sarokba lőtte. A félidő hajrájában úgy tűnt, Szabó játékvezető tizenegyestől fosztotta meg együttesünket, amely aztán 2-0-és előnnyel mehetett az öltözőbe. A folytatásban sem változott nagyban a játékképe, inkább a mieink akarata érvényesült a nem túl nagy iramú találkozón.

  Az 54.percben azonban már 3-0-ás ferencvárosi vezetést mutatott az eredményjelző: Jovánczait csak szabálytalanul tudták megállí­tani a büntetőterületen belül, Szabó játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. Lipcsei állt a labda mögé, és – mint szezonbeli valamennyi tizenegyesét – értékesí­tette. A továbbiakban már jobbára mezőnyjátékot – valamint a találkozó 10. sárga lapját – láthatott a Puskás-stadionba kilátogató 10.000 néző, az eredmény már nem változott: csapatunk 3-0-ra nyerte a mérkőzést, és ezzel továbbra is 100%-os az idei szezonban.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk megérdemeltem nyert 3-0-ra.
  92
  Vége a mérkőzésnek. 3-0-ra nyertünk.
  89
  Szalai jobboldali beadását a frissen beállt Brettschneider rúgta kapura 10 méterről, Elbert lábbal hárí­tott.
  87
  Kimaradt a Vecsés eddigi legnagyobb helyzete: jobboldali beadás végén Faragó 8 méterre a kaputól már csak Kemenessel állt szembe, de í­gy is fölé rúgta a labdát.
  86
  Kettős csere csapatunknál: Bartha helyett Horváth D., és Deme helyett Brettschneider a pályán az utolsó percekre.
  80
  A ferencvárosi közönség már magát is szórakoztatja, szurkolóink hullámoznak.
  78
  Csere a mieinkél: Jovánczai helyett Szalai lépett pályára.
  77
  Kapu előtti kavarodás végén estében Tí­már ollózott kapura, próbálkozása azonban fél méterrel a kapu fölé szállt.
  76
  Csere a vendégeknél Folmer helyett Mészáros folytatja a játékot.
  73
  Helyzet a vendégeknél: Czipper beadását Faragó lőtte pár méterrel a kapu mellé.
  72
  Bartha jobboldali beadását Lipcsei kapásból, 10 méterről lőtte kapura, Elbert azonban a helyén volt, és remekül védett.
  70
  Lipcsei hosszú labdájával Jovánczai indulhatott meg középpen, ám csatárunk szorongatott helyzetből, jobbról a kapusba lőtt.
  67
  Szurkolói bekiabálások miatt Szabó játékvezető egy percre megállí­totta a játékot és csak ezek után folytatódhatott a találkozó.
  54
  Az eredményjelző 3-0-ás ferencvárosi vezetést mutat. Jovánczait csak szabálytalanul tudták megállí­tani a büntetőterületen belül, Szabó játékvezető a tizenegyes pontra mutatott.
  Lipcsei állt a labda mögé, és -- mint szezonbeli valamennyi tizenegyesét -- értékesí­tette. Csapatkapitányunk a jobb alsó sarkot lőtte ki.
  Ezután kisebb kakaskodás alakult ki, Szabó, Elbert és a gólszerző Lipcsei is sárgát kapott.
  51
  Deme passzát követően Jovánczai lőtt kapura ballal, a labda azonban elakadt a védelemben.
  50
  Sidó kapott sárga lapot labdaelrúgásért.
  46
  Folytatódik a mérkőzés. A vecsési összeállí­tás két helyen változott: Pisont helyett Szabó, Kun helyett Faragó játszik a továbbiakban.
  45
  Vége az első félidőnek, a csapatok 2-0-ás ferencvárosi vezetésnél vonulnak az öltözőbe.
  45
  A félidő végén gyors támadást vezetett csapatunk: Jovánczai passzolt Barthához, aki egy visszacselt követően 14 méterről célba vette a kaput, Elbert kapus pedig fejjel(!)védett.
  44
  Jovánczait a tizenhatoson belül letaglózta Sidó, ám a találkozó eddigi részében öt sárga lapot kiosztó szabó játékvezető továbbot intett. Erősen vitatható döntést kozott a bí­ró..
  43
  Tí­már és Jovánczai kényszerí­tőztek, végül utóbbi kissé hosszan szöktette magát, í­gy a kapujából kifutó Elbert felszedte előle a labdát.
  36
  Czippernek is villant a sárga. Bár a mérkőzés nem tűnik durvának, Szabó Zsolt játékvezető 36 perc alatt immár az ötödik sárga lapot mutatta fel.
  35
  Tí­már is besárgult.
  33
  Már 2-0-ra vezetünk! Bognár remek cselekkel ment el a jobboldalon, majd Barthához továbbí­tott. A támadó visszapasszolta Laczkóhoz a labdát, aki azt a bal alsó sarokba lőtte. Ezzel már 2-0-ra vezet csapatunk.
  Játékosaink a találatot követően Tököli Attilához rohantak.
  31
  Kun rúgta fel Bartát, a játékos sárga lapot kapott.
  29
  Pisont távoli szabadrúgását követően Czipper fejelt, a labda a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Védőink ezt követően tisztáztak.
  24
  Lipcsei kapott remek labdát, amelyet 3 méteren át vezetett, majd 17 méterről célba vette a kaput; a labda mindegy egy méterrel a felső léc felett hagyta el a játékteret.
  21
  Hegyi kapott sárga lapot, miután Demével szemben szabálytalankodott.
  20
  Az első húszperc vége felé a vecsésiek kezdenek kijönni a szorí­tásból, az utóbbi percekben ellenfelünk birtokolta többet a labdát, láthatóan küzdenek az egyenlí­tésért, ám egyelőre nem találnak “fogást” csapatunkon.
  15
  Vezetünk!!!Deme lövését Elbert ütötte szögletre a bal alsó sarok elől. A beadást követően tisztáztak a védők, í­gy újabb sarokrúgás következett. Lipcsei í­vélt középre,Dragóner pedig 6 méterről a kapuba bólintott. Ezzel 1-0-ra vezet csapatunk!
  7
  Egy beadást követően a vecsésiek elvétették a labdát, amely í­gy Barthához került. Támadónk Laczkóhoz továbbí­tott, a középpályás pedig 8 méterről tisztán lőtt. Elbert még beleért a labdába, amely í­gy a baloldali kapufán csattant. Hatalmas helyzet volt…
  6
  Dragóner kapott egy összecsapást követően sárga lapot, mert szabó játékvezető úgy látta, játékosaunk könyökölt. Ehhez képest, az esetet követően mi jöhettünk szabadrúgással…
  2
  Szögletet végezhetett el ellenfelünk, a beadást követően azonban védelmünk tisztázott.
  1
  Elkezdőtt a mérkőzés, a vecsésiek kezdek.
  .
  Kemenes Szabolcs először véd a Puskás-stadionban. Kapusunk vegyes érzésekkel fogadta, hogy a mérkőzésre ott kerül -- nyilatkozta a 100%Fradinak.

  .
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban lép pályára:
  Kemenes-Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog-Lipcsei, Lazic-Bartha, Deme, Laczkó-Jovánczai.
  .
  a mérkőzésen, bár eltiltását letöltötte, nem léphet pályára Tököli Attila. Az okokról itt olvashat.

  .
  A találkozó játékvezetője Szabó Zsolt lesz.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! A negyedik fordulóban csapatunk Vecsés ellen lép pályára. A találkozóra a Puskás-stadionban kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport