2006.V.12. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1

Elrontotta Keszei jubileumát a Fradi

Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros labdarúgócsapata az NB I 27. fordulójának nyitómérkőzésén. Gellei Imre legénysége 3-1-re győzte le a vendég Pécset, ezzel elrontotta Keszei Ferenc jubileumát a hazai együttes. Jovánczai Zoltán kétszer is bevette Herbert kapuját.

Nyilatkozatok:

Jovánczai Zoltán: – Az eredményességünk alapja a jó védekezés, hiszen ha hátul stabilak vagyunk, bátrabban, könnyebben támadhatunk, vagyis a gólok sohasem kizárólag a mi érdemünk. Ami a legutóbbi meccset illeti, én is tompának í­téltem magamat. Valahogy úgy éreztem, nincs bennem a gól.

És most? Most hogy érzed, benned van?
– Remélem, igen. Bí­zom benne, hogy sikerül bevennem a Pécs kapuját.

A mérkőzés:

A mérkőzés előtt Keller József vette át a Dalnoki-dí­jat. Az idén februárban elhunyt Dalnoki Jenő családjával egyetértésben a 100% Fradi alapí­totta a Dalnoki-dí­jat, amelyet minden év elején az a ferencvárosi sportoló, edző, sportvezető kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet tette a Ferencvárosi Torna Club jó hí­rnevéért, felemelkedéséért. A család kérésére azonban idén Dalnoki-különdí­jat is kiosztott a 100% Fradi, amelyet az a Keller József kap, aki kisebb nagyobb megszakí­tásokkal immár 22 éve szolgálja a Ferencvárost.

„Azért gondoltunk arra, hogy Józsi kapjon különdí­jat, mivel nagyon sok hasonlóság volt az ő és az édesapánk pályafutásában – mondta ifjabb Dalnoki Jenő, a dí­j fővédnöke a 100%Fradinak. – Ugyanolyan kemény, ellentmondást nem tűrő volt a játéka, nem mellékesen pedig ő is hatalmas fradista, mint amilyen apu volt. Édesapánk nagyon szerette az ilyen mentalitású játékosokat, 80-as évek közepén szerepelt is a csapatában, emlékszem volt olyan mérkőzés, amikor az ellenfél jobbszélsője, inkább átment a pálya túlsó oldalára, hogy ne kelljen Józsival ütköznie. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó helyre kerül a dí­j.

Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1 (3-0)
Üllői út, 4.065 néző, vezette: Kassai Viktor (Ortó, Szpisják)

Ferencváros: Kemenes – Bognár Zs., Tí­már, Botis, Leandro – Lazic – Szalai (Fitos 53.), Lipcsei, Tőzsér (Laczkó Zs. 72.) – Bajevski (Erős G. 87.), Jovánczai
vezetőedző: Gellei Imre

Pécsi MFC: Herbert – Schindler, Dienes, Bajúsz, Kulcsár – Pavicevic – Jevdovic (Kalina 58.), Berdó, Balaskó (Tarcsa 71.), Sipos J. – Vujic (Lantos 36.)
vezetőedző: Keszei Ferenc

Gól: Jovánczai (13., 29.), Lipcsei (15.) illetve Kulcsár (71.)
Sárga lap: Tőzsér (34.) illetve Pavicevic (38.), Schindler (86.)

Mindkét együttes az előre megadott összeállí­tásban futott ki a mérkőzésre, a hazaiak az eltiltott Balog Zoltánt, a vendégek pedig a sérült Szabados József és a szí­vműtétet átesett Tóth Zoltánt nélkülözték.

Jobban kezdett a Ferencváros, a hazai együttes több támadást is vezetett a mérkőzés elején. A vezetést azonban egy pontrúgás után szerezte meg Gellei Imre legénysége: Tőzsér szabadrúgásába nagyon rosszul ütött bele Herbert kapus, Jovánczai eszmélt a leghamarabb és közelről a kapuba lőtt.

Két perc múlva újabb találatnak örülhetett a hazai publikum: Tőzsér remekül í­velt előre, Bajevszki két védő között átvette a labdát, majd Lipcsei elé passzolt, a csapatkapitány az eldőlő Herbert mellett a bal sarokba lőtt.

A 30. percben végleg eldöntötte a találkozó kimenetelét az FTC, ugyanis Leandro bal oldali beadását Jovánczai közelről lőtte a pécsiek hálójába.

A 150. bajnoki mérkőzésén a kispadon ülő Keszei Ferenc nem sokkal ezután változtatott, lehozta szerb csatárát, Vujicsot és helyette Lantos Leventét küldte a pályára.

A félidő lefújása előtt Bajevszki szerezhetett volna újabb gólt, ám a labda kipattant a felső kapufáról.

A második játékrész elején továbbra is magabiztosan játszott a Ferencváros, de a pécsieknek is volt nagy helyzete, Balaskó egyszer a felső lécet találta telibe.

A 71. percben némileg váratlanul szépí­tett a Pécs: Balaskó jobb oldali szögletét az egyedül hagyott Kulcsár Árpád fejelte a kapu közepébe.

A hajrában a ferencvárosiak többször is kontrákkal próbáltak veszélyeztetni a némileg kinyí­ló Pécs mellett, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – A REAC elleni vereség után mindenképpen az volt a célunk, hogy győzelemmel kedveskedjünk szurkolóinknak. Az első félidőben remekül játszottunk, egy félóra után eldőlt a meccs. Nagyon szépen kidolgozott támadások után szereztük a gólokat. Vannak csapatok, akik talán már kétgólos hátránynál is feladják a meccset az Üllői úton, a Pécs nem ilyen, tudni lehetett, hogy 3-0 után sem fogja feladni a vendégcsapat. Éppen ezért ma tudatos volt az, hogy a második játékrészben jobban átadtuk a területet a vendégeknek, és a cél az volt, hogy a fellazuló védelmüket gyors akciókkal zavarjuk meg. Meg is voltak a lehetőségeink az újabb gólok megszerzésére, sajnos azonban a folytatásban már kimaradtak a helyzetek. Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Szeretnék gratulálni Keszei Ferencnek a jubileumhoz, a csapatnak pedig a győzelemhez.

Keszei Ferenc (a Pécs szakvezetője): – Jól nevelt vidékiek lévén egy gólt ajándékba adtunk a hazaiaknak, és az alaposan megfogta a csapatot. A mai Ferencváros pedig van annyira jó csapat, hogy a zavarodottságunkat maximálisan kihasználja. Gyorsan rúgott még két gólt a Fradi, amely ebben az időszakban korszerű futballt mutatott be, hiszen remekül felépí­tett akcióik voltak, a védők is jól kapcsolódtak be a támadásokba. Ugyanakkor háromgólos hátrányban sem adtuk fel, irányí­tottuk a meccset, de ez csak a szépí­téshez volt elegendő.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.V.12. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ