2006.V.12. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1

Elrontotta Keszei jubileumát a Fradi

Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros labdarúgócsapata az NB I 27. fordulójának nyitómérkőzésén. Gellei Imre legénysége 3-1-re győzte le a vendég Pécset, ezzel elrontotta Keszei Ferenc jubileumát a hazai együttes. Jovánczai Zoltán kétszer is bevette Herbert kapuját.

Nyilatkozatok:

Jovánczai Zoltán: – Az eredményességünk alapja a jó védekezés, hiszen ha hátul stabilak vagyunk, bátrabban, könnyebben támadhatunk, vagyis a gólok sohasem kizárólag a mi érdemünk. Ami a legutóbbi meccset illeti, én is tompának ítéltem magamat. Valahogy úgy éreztem, nincs bennem a gól.

És most? Most hogy érzed, benned van?
– Remélem, igen. Bízom benne, hogy sikerül bevennem a Pécs kapuját.

A mérkőzés:

A mérkőzés előtt Keller József vette át a Dalnoki-díjat. Az idén februárban elhunyt Dalnoki Jenő családjával egyetértésben a 100% Fradi alapította a Dalnoki-díjat, amelyet minden év elején az a ferencvárosi sportoló, edző, sportvezető kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet tette a Ferencvárosi Torna Club jó hírnevéért, felemelkedéséért. A család kérésére azonban idén Dalnoki-különdíjat is kiosztott a 100% Fradi, amelyet az a Keller József kap, aki kisebb nagyobb megszakításokkal immár 22 éve szolgálja a Ferencvárost.

„Azért gondoltunk arra, hogy Józsi kapjon különdíjat, mivel nagyon sok hasonlóság volt az ő és az édesapánk pályafutásában – mondta ifjabb Dalnoki Jenő, a díj fővédnöke a 100%Fradinak. – Ugyanolyan kemény, ellentmondást nem tűrő volt a játéka, nem mellékesen pedig ő is hatalmas fradista, mint amilyen apu volt. Édesapánk nagyon szerette az ilyen mentalitású játékosokat, 80-as évek közepén szerepelt is a csapatában, emlékszem volt olyan mérkőzés, amikor az ellenfél jobbszélsője, inkább átment a pálya túlsó oldalára, hogy ne kelljen Józsival ütköznie. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó helyre kerül a díj.

Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1 (3-0)
Üllői út, 4.065 néző, vezette: Kassai Viktor (Ortó, Szpisják)

Ferencváros: Kemenes – Bognár Zs., Tímár, Botis, Leandro – Lazic – Szalai (Fitos 53.), Lipcsei, Tőzsér (Laczkó Zs. 72.) – Bajevski (Erős G. 87.), Jovánczai
vezetőedző: Gellei Imre

Pécsi MFC: Herbert – Schindler, Dienes, Bajúsz, Kulcsár – Pavicevic – Jevdovic (Kalina 58.), Berdó, Balaskó (Tarcsa 71.), Sipos J. – Vujic (Lantos 36.)
vezetőedző: Keszei Ferenc

Gól: Jovánczai (13., 29.), Lipcsei (15.) illetve Kulcsár (71.)
Sárga lap: Tőzsér (34.) illetve Pavicevic (38.), Schindler (86.)

Mindkét együttes az előre megadott összeállításban futott ki a mérkőzésre, a hazaiak az eltiltott Balog Zoltánt, a vendégek pedig a sérült Szabados József és a szívműtétet átesett Tóth Zoltánt nélkülözték.

Jobban kezdett a Ferencváros, a hazai együttes több támadást is vezetett a mérkőzés elején. A vezetést azonban egy pontrúgás után szerezte meg Gellei Imre legénysége: Tőzsér szabadrúgásába nagyon rosszul ütött bele Herbert kapus, Jovánczai eszmélt a leghamarabb és közelről a kapuba lőtt.

Két perc múlva újabb találatnak örülhetett a hazai publikum: Tőzsér remekül ívelt előre, Bajevszki két védő között átvette a labdát, majd Lipcsei elé passzolt, a csapatkapitány az eldőlő Herbert mellett a bal sarokba lőtt.

A 30. percben végleg eldöntötte a találkozó kimenetelét az FTC, ugyanis Leandro bal oldali beadását Jovánczai közelről lőtte a pécsiek hálójába.

A 150. bajnoki mérkőzésén a kispadon ülő Keszei Ferenc nem sokkal ezután változtatott, lehozta szerb csatárát, Vujicsot és helyette Lantos Leventét küldte a pályára.

A félidő lefújása előtt Bajevszki szerezhetett volna újabb gólt, ám a labda kipattant a felső kapufáról.

A második játékrész elején továbbra is magabiztosan játszott a Ferencváros, de a pécsieknek is volt nagy helyzete, Balaskó egyszer a felső lécet találta telibe.

A 71. percben némileg váratlanul szépített a Pécs: Balaskó jobb oldali szögletét az egyedül hagyott Kulcsár Árpád fejelte a kapu közepébe.

A hajrában a ferencvárosiak többször is kontrákkal próbáltak veszélyeztetni a némileg kinyíló Pécs mellett, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – A REAC elleni vereség után mindenképpen az volt a célunk, hogy győzelemmel kedveskedjünk szurkolóinknak. Az első félidőben remekül játszottunk, egy félóra után eldőlt a meccs. Nagyon szépen kidolgozott támadások után szereztük a gólokat. Vannak csapatok, akik talán már kétgólos hátránynál is feladják a meccset az Üllői úton, a Pécs nem ilyen, tudni lehetett, hogy 3-0 után sem fogja feladni a vendégcsapat. Éppen ezért ma tudatos volt az, hogy a második játékrészben jobban átadtuk a területet a vendégeknek, és a cél az volt, hogy a fellazuló védelmüket gyors akciókkal zavarjuk meg. Meg is voltak a lehetőségeink az újabb gólok megszerzésére, sajnos azonban a folytatásban már kimaradtak a helyzetek. Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Szeretnék gratulálni Keszei Ferencnek a jubileumhoz, a csapatnak pedig a győzelemhez.

Keszei Ferenc (a Pécs szakvezetője): – Jól nevelt vidékiek lévén egy gólt ajándékba adtunk a hazaiaknak, és az alaposan megfogta a csapatot. A mai Ferencváros pedig van annyira jó csapat, hogy a zavarodottságunkat maximálisan kihasználja. Gyorsan rúgott még két gólt a Fradi, amely ebben az időszakban korszerű futballt mutatott be, hiszen remekül felépített akcióik voltak, a védők is jól kapcsolódtak be a támadásokba. Ugyanakkor háromgólos hátrányban sem adtuk fel, irányítottuk a meccset, de ez csak a szépítéshez volt elegendő.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.V.12. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remek első félidei játékának köszönhetően Jovánczai duplájával , valamint Lipcsei találatával magabiztosan, 3-1-re nyert a Pécs ellen.

  Ferencváros – Pécs: 3-1 (3-0)
  Üllői út, 4.100 néző, vezette: Kassai V. (Ortó, Szpisják)

  Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tímár, Botis, Leandro – Szalai (Fitos 52.), Lipcsei, Lazic, Tőzsér (Laczkó 73.) – Bajevski (Erős 87.), Jovánczai

  Pécs: Herbert – Schindler, Dienes, Bajusz, Kulcsár – Berdó, Pavicevic, Balaskó (Tarcsa 70.), Sipos J. – Vujic (Lantos 34.), Jevdovic (Kalina 58.)

  Gól: Jovánczai (12., 28.), Lipcsei (14.) illetve Kulcsár (70.)
  Sárga lap: Tőzsér (33.) illetve Pavicevic (37.), Schindler (85.)

  Együttesünk Kemenes-Bognár, Tímár, Botis, Leo-Szalai, Lipcsei, Lazic, Tőzsér-Bajevski, Jovánczai összeállításban kezdte a mérkőzést, mégpedig remekül, hiszen negyedóra elteltével már kétgólos ferencvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Előbb Tőzsér vette célba a kaput szabadrúgásból, a vendégek kapusa, Herbert azonban kiütötte a labdát, amit aztán Jovánczai nagy erővel vágott a vendégek hálójába (1-0). Alig két perccel később Lipcsei révén növeltük előnyünket, miután Bajevski átadásából csapatkapitányunk is bevette a pécsi kaput (2-0). Csapatunk a kétgólos vezetés birtokában sem vett vissza a tempóból, játékosaink továbbra is nagy motivációval hajtottak, a pécsiek továbbra sem találták a mieink ellenszerét. A 28.percben szép baloldali akció végén Leo passzolt a kapu elé, a hosszú saroknál érkezett Jovánczai, és a megszerezte önmaga második, csapatunk harmadik gólját (3-0). A félidő hajrájában Bajevski tapsoltatta meg a szurkolókat: támadónk gyönyörű egyéni akció végén átemelte a labdát a kapujából kimozduló Herbert felett, ami végül a kapufán csattant. A szünetben tehát 3-0-s Fradi-vezetést mutatott az eredményjelző.

  A második játékrészban a korábbiakhoz képest bátrabban futballozott a PMFC, Balaskó kapufát lőtt. Hamar érkezett a válasz a mieink részéről: előbb Leo szerezhetett volna gólt, majd Botis fejelt kishíján a vendégek hálójába. a folytatásban kissé enyhült az iram, a 70.percben mégis módosult az eredmény, miután Kulcsár közelről a hálónkba fejelt (3-1). A mérkőzés hajrájában Jovánczai akár a harmadszorra is bevehette volna a vendégek kapuját, végül az eredmény már nem változott: csapatunk magabiztos játékkal 3-1-re nyerte a mérkőzést.

 • 92
  Vége! Csapatunk Jovánczai duplájával és Lipcsei találatával 3-1-re nyerte az mérkőzést.
  90
  Kassai játékvezető két percet hosszabbít.
  89
  Pécsi helyzet: a középre adott labda Berdóhoz került, aki egy jó csel után 12 méterről laposan lőtt, Kemenes azonban magabiztosan fogta a labdát.
  87
  Hosszú idő után Erős Gábor kap bizalmat, Bajevski hagyja el a pályát.
  85
  A baloldalon kilépő Laczkót rángatta Schindler -- mígnem Kassai megelégelte a pécsi szabélytalanságát, és sárga lapot adott neki.
  84
  Újabb szép támadás -- ezúttal is ferencvárosi részről. Lipcsei kapott pontos labdát, majd előzte meg védőjét. Csapatkapitányunk középre adott, érkezett Jovánczait, aki 11 méterről csak kevéssel tévesztett célt. A labda a jobb felső sarok felett hagyta el a játékteret.
  79
  Egy gyors támadással pörgettük fel a kissé “leült” meccset: Jovánczai passzára érkezett a kapu elé a Lipcsei-Bajevski-Laczkó trió, Herbert azonban felszedte játékosaink elől a labdát.
  78
  A Fradi-tábor az újra az Üllői úton tréningező Gera Zoltánt élteti.
  73
  Tőzsér helyén Laczkó folytatja.
  70
  Balaskó helyén az egykori ferencvárosi játékos, Tarcsa Bence kap lehetőséget.
  70
  Szépített a PMFC. Jobboldali beadást követően Kulcsárfejelt a kapunkba, 3-1-re módosítva ezzel az eredményt.
  58
  Jevdovic helyett Kalina folytatja a vendégeknél.
  56
  Lipcsei szöglete után Botis fejelt gyönyörű mozdulattal, a labdát a gólvonal elől vágták ki a vendégek védői.
  55
  Bognár passzolt Jovánczaihoz, aki Bajevskihez továbbított. A támadó pontos átadással ugratta ki Leót, aki 8 méterről lőtt, a labda Dienes lábában akadt el -- a pécsiek nagy szerencséjére. Ha a vendégek játékosa nem éppen ott áll, alighanem 4-0-ra módosult volna az eredmény…
  54
  Kapufa a vendégeknél! Balaskó kapott egy jó átadást, a középpályás 9 méterről ballal célbe vette a kaput, a labda a lécről végódott vissza a mezőnybe.
  53
  Az első félidőhöz képest bátrabbak a vendégek.
  52
  Először cserélünk: Szalai helyén Fitos bizonyíthat.
  48
  Remek a hangulat a lelátón, szurkolóink folyamatosan biztatják a csapatot, szól a Fradi-induló.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Vasárnap is érdemes lesz kilátogatni az Üllői útra, hiszen 14 órakor női csapatunk játszik bajnoki mérkőzést Nagykutas együttese ellen. Jó hír, hogy csapatkapitányunk, Deli Anikó már tudja vállalni a játékot az igen fontos mérkőzésen.
  45
  A Ferencváros-Pécs Liga bajnoki mérkőzésre szombaton 11 órakor kerül sor.
  45
  Vége az első játékrésznek. A szünetben -- teljesen megérdemelt -- 3-0-ás Ferencváros-előnyt mutat az eredményjelző.
  43
  Bajevski gólt érdemelt volna! Támadónk a felező vonaltól indult a jobbszélen, bemutatott egy szép cselt, majd egészn a vendégek tizenhatosáig vezette a labdát. Ott egy újabb csellel becsapta védőjét, majd szép mozdulattal átemelte a labdát a kapujából kilépő Herbert felett. Okos megmozdulás volt, és szép -- kevéssel tévesztett célt. A labda a lécen csattant. Gyönyörű egyéni akció volt!
  37
  Leo kapott sokadszorra is nagy tapsot szurkolóinktól, miután egy elveszettnek hitt labda után ment, és meg is szerezte azt a jóval előnyösebb helyzetből induló védőtől. A labda Lipcseihez került, akit Pavicevic szabálytalanul szerelt, így a pécsinek villant a sárga. A szabadrúgást a sértett végezte el, csapatkapitányunk a sorfal mellett elcsavarta a labdát, amit aztán Herbert védett.
  34
  Máris cserél a Pécs: Vujic helyett Lantos kap lehetőséget.
  33
  Tőzsér kapott sárga lapot lerántásért. Megjegyzendő, hogy a másik oldalon hasonló szituációban Kassai zsebében maradt a lap, pedig mindkettő eset sárgát ért.
  32
  Lipcsei iramodott meg a baloldalon, szép cselekkel -- és némi szerencsével -- a védők szorításában is nála maradt a labda. Csapatkapitányunk lövőhelyzetbe került volna, ám az utolsó pillanatban kissé elpattant tőle a labda, így Herbert fel tudta azt szedni.
  28
  Hárommal vezetünk!!!
  Ezúttal a baloldalon vezettünk ragyogó támadást. Leo lépett ki, és adott mesterien középre. A lapos, pontos passzra érkezett a hosszú saroknál Jovánczai, és támadónk ezúttal sem hibázott. 3-0-ás Fradi-vezetést mutat az eredményjelző.
  26
  Szalai-Bognár összjáték után utóbbi adott középre az alapvonal közeléből, a kapu elé érkezett Tőzsér, fejesét azonban Herbert védte. Veszélyes szituáció volt…
  23
  Szalai lépett ki Lipcsei átadása után, középpályásunkat azonban Pavicevic visszarántotta. Szabadrúgást kaptunk, ám a jogosnak tűnő sárga elmaradt.
  18
  Balaskó indult meg a jobboldalon, majd a tizenhatosunkon belülre cselezte magát. Kissé kiszorított helyzetből célba vette a kapunkat, a hat méterről leadott lapos lövést Kemenes a bal alsó sarok elől védte.
  14
  Már kettővel vezetünk! Bajevski lépett, egy szép visszacsellel becsapta védőit, és akár kapura is lőhetett volna, ám támadó rendkívül önzetlen volt, és az érkezőLipcseihez továbbított. Csapatkapitányunk két védő és a kapus között helyezett a hálóba. 2-0 ide!!!
  12
  Vezetünk! Bognár lépett volna ki a jobboldalon, ám Balaskó -- szbálytalanul -- megállította őt. A szabadrúgást Tőzsér végezte el, mégpedig remekül. Középpályásunk a tizenhatos vonalába letett labdát kapura ívelte, Herbert csak kiütni tudta, érkezett Jovánczai, és hatalmas erővel a kapuba “vágta”. Ezzel 1-0.
  9
  Bajevski indította remek ütemben az ezúttal a jobboldalon feltünő Leót, aki egy visszacsel után ballal lőtt, a balábas, bal sarokba tartó, nem túl erős lövést Herbert védte.
  6
  Berdó lépett ki, és került lövőhelyzetbe. A pécsi nem is hezitált, célbe vette a kapunkat, Kemenes azonban bravúrral hárított. Szép védés volt -- igaz, semmiképpen nem szerezhetett volna vezetést a PMFC, lévén Berdó kézzel tette maga elé a labdát…
  2
  Támadólag kezdtük a mérkőzést. Jovánczai kapott labdát Leótól, majd lőtt volna igen kecsegtető helyzetből 11 méterről, a labda azonban elakadt a védőkben. Támadónk ismételhetett volna, ám a hazaiak nagy nehezen szögletre tisztáztak.
  1
  A mieink a Spinger szobor felöli kapura támadnak az első félidőben.
  1
  A vendégek kezdték a mérkőzés.
  .
  Keller József hatalmas taps közepette vette át a Dalnoki-díjat.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a pályára.
  .
  A mérkőzés előtt veszi át a Dalnoki-díjat Kellet József.
  Az idén februárban elhunyt Dalnoki Jenő családjával egyetértésben a 100% Fradi alapította a Dalnoki-díjat, amelyet minden év elején az a ferencvárosi sportoló, edző, sportvezető kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet tette a Ferencvárosi Torna Club jó hírnevéért, felemelkedéséért. A család kérésére azonban idén Dalnoki-különdíjat is kioszt a 100% Fradi, amelyet az a Keller József kap, aki kisebb nagyobb megszakításokkal immár 22 éve szolgálja a Ferencvárost.
  A díjat a mérkőzés előtt egykori játékosunk fia, ifjabb Dalnoki Jenő, valamint lánya, Ildikó, továbbá a díj odaítélését előkészítő kuratórium egyik tagja, Rudas Ferenc, az FTC Baráti Körének elnöke adja át.
  .
  Együttesünk csíkos mezben lép pályára.

  .
  Csereként Szabó K., Budovinszky, Erős, Fitos, Horváth, Laczkó, valamint Takács kaphatnak lehetőséget.
  .
  CSapatunk az alábbi összeállításban kezd:
  Kemenes-Bognár, Tímár, Botis, Leo-Szalai, Lipcsei, Lazic, Tőzsér-Bajevski, Jovánczai.
  .
  A mérkőzést Kassai Viktor vezeti.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A Borsodi Liga 27.fordulójában csapatunk a Pécsi MFC-t fogadja az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.22. 19:30 Mezőkövesd-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST