2006.V.27. Ferencváros – Tatabánya: 2-3

M-ftc-tatabánya

Focibohózat futball helyett

Visszavágott az őszi, tatabányai vereségéért az újonc a Ferencvárosnak. Akárcsak Tatabányán, az Üllői úton is 3–2-es vendégsiker született. Az FTC gyatra játékkal köszönt el szurkolótáborától.

A mérkőzés:

A mérkőzés előtt került átadásra a Simon Tibor-dí­j. Az elismerésben ezúttal Laczkó Zsolt részesült. Utánpótlás játékosaink közül Kovácsik Ádám vehette át a dí­jat.

Laczkó Zsolt: – Hatalmas öröm számomra, hogy én vehetek át egy olyan nagyszerű sportemberről elnevezett dí­jat, mint Simon Tibor. Külön öröm, hogy a elismerés odaí­télésében a szurkolók is részt vettek, az eredmény az ő véleményüket is tükrözi, és nagyon jó érzés, hogy legtöbbjük engem tartott érdemesnek a dí­jra. Ugyanakkor úgy vélem, más is megkaphatta volna azt. A fiatalabbak közül például Takács Ákos. Taki rendkí­vül nagy küzdő, rendre végighajtja a meccseket, rá talán még inkább illenek azon jelzők, melyek Simon Tiborról az eszünkbe jutnak… Ez számomra azt jelenti, hogy a szurkolók látják rajtam az akarást, hogy valóban mindent megteszek a Ferencváros sikeréért. Talán ebben látják a hasonlóságot Simon Tibor és az én személyiségem között.

Ferencváros – Tatabánya: 2-3 (1-3)
Üllői út, 2.500 néző, vezette: Szabó Sándor (Albert, L. Tóth)

Ferencváros: Kemenes – Bognár Zs., Tí­már, Botis, Leandro – Lazic – Szalai T. (Takács Á. 66.), Lipcsei, Tőzsér (Laczkó 46.) – Jovánczai (Horváth D. 79.), Bajevski
vezetőedző: Gellei Imre

Tatabánya: Poleksic (Postrk 86.) – Kerényi, Bakrac, Filó T., Megyesi – Tóth Z., Deme, Dupai, Hajdú – Márkus (Vámosi 90.), Kouemaha (NdJodo 88.)
vezetőedző: Sisa Tibor

Gól: Lipcsei (28. – 11-esből), Bajevski (90.) illetve Megyesi (31.), Deme (35., 45.)
Sárga lap: Lazic (82.) illetve Filó T. (28.), Dupai (62.), Kerényi (87.)
Kiállí­tva: Tí­már (91.)

Elismerően dörgött a taps az Üllői úti stadionban, amikor élvonalbeli karrierjének első ferencvárosi meccsén dirigáló Szabó Sándor először a sí­pjába fújt. A kezdőrúgást ugyanis a jövő hónapban 100. születésnapját ünneplő Weigl Lajos végezte el. A hajlott hátú, ám örökifjú fradista a kezdés előtt egy műanyag kerti széken üldögélve várta, hogy sorra kerüljön. Az ülőalkalmatosságot a nyitányt követően lecipelték a játéktérről, az évad végi kerti partis hangulat azonban csak nem akart eloszlani.

Energiatakarékos tempóban kezdték ugyanis a munkát a felek. A Tatabánya korai nekibuzdulásai után a Ferencváros kottája alapján zajlottak az események, bár túlságosan sok érdemi fejlemény nem akadt. A zöld-fehérek többnyire a jobb szárnyon próbálkoztak, ott is javarészt Szalai Tamás aktivitása révén. A védelem két széléről Bognár Zsolt, illetve Leandro ellenben nemigen lépett be a játékba, pedig egyéb teendőik miatt ezt bátran megtehették volna. így is elgyötörték a házigazdák a tatabányai tizenhatos környékére a labdát, de a rengeteg riasztó pontatlanság miatt ott már széttöredeztek akcióik. A túloldalon javarészt a kameruni Dorge Kouemaha fejét keresték a társak, ám a brikett darabosságú szénfekete fiúnak esélye sem volt arra, hogy légicsatákat nyerjen Sorin Botisszal szemben.

A kora esti bágyadtságnak egy – legalábbis vendég részről igen erőteljesen vitatott – büntető vetett véget. A Lipcsei Péter által értékesí­tett tizenegyes ugyanis áramütésként rázta meg a látogatókat, akik elkezdték gyártani a gólokat. Mi tagadás, mindhárom találatuk roppant mutatós volt, bár egy kevésbé roskatag Fradi-védelemnek azért nem kellett volna ilyen gyakorisággal kapitulálnia. Fájdalmas tőrdöfés lehetett a hazai publikum számára, hogy a második és harmadik gólt ráadásul az a Márkus Tibor készí­tette elő, aki hajdanán a Ferencvárosnál nevelkedett…

20060527-tatabanya-lipcseiA második félidőre Gellei Imre, az FTC szakvezetője Laczkó Zsolt bevetésével igyekezett életet lehelni a meglehetősen erőtlen ferencvárosi bal szárnyba. Időlegesen csavart is egyet a sebességi fokozaton a Ferencváros, mindez azonban csupán egyértelmű, gyakorlati hasznot viszont nem hajtó mezőnyfölényre volt elegendő. A Csőszer alkalmi kontráiban ott lapult a gólveszély (lásd Márkus Tibor kapufáját), hiába taposták hátul egymás sarkát a hazai bekkek. Ilyen ingatag védelem mellett különösen felértékelődött Gellei Imre munkája, hogy a hátsó régiókból a középmezőny élére kormányozta a csapatot.

A folytatásra a fedezetsorok szinte láthatatlanná váltak, ekként a pálya középső részén szinte ellenállás nélkül jutott át az éppen támadó fél. És ha koncentráltabbak a befejező emberek, akár gólrekord is születhetett volna. Jó mulatságnak ezzel együtt sem igen lehetett minősí­teni ezt a grundjellegű előadást (amelynek végeredménye mellesleg az őszi meccset idézte) – más kérdés, hogy a látogatók rajongói nyilvánvalóan remekül szórakoztak a végén focibohózatba fúló meccsen is. Ezzel együtt képzeljék csak el, mi lesz itt majd az ősztől, ha a friss hí­reknek megfelelően valóban tovább duzzad majd az élvonal mezőnye…

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Jól kezdtünk, de aztán az első játékrész utolsó 15 perce valódi hidegzuhany volt számunkra, gyakorlatilag ez el is döntötte a meccset. A második félidőben még megpróbáltunk fordí­tani, de sajnos csak a szépí­tésre futotta, pedig a helyzetek alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna. Úgy láttam, hogy az utánpótlás válogatottban rendszeresen szereplő játékosainknak, Kemenesnek, Tőzsérnek és Jovánczainak talán kicsit sok volt a fejben a kettős front, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy az ő nyakukba varrnám a vereséget.

Sisa Tibor (a Tatabánya edzője): – A szezon vége felé a középmezőnyben szereplő csapatoknál nincs könnyű helyzetben egy edző, mert ilyenkor már jóval nehezebb igazán motiválni őket. Ennek ellenére ezúttal ez sikerült, örülök, hogy ilyen játékosaim vannak. Jól futballozott a Ferencváros is, de érzésem szerint megérdemelten nyertünk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.V.27. Ferencváros – Tatabánya: 2-3 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ