2006.VII.8. Ferencváros – Soroksár: 3-1 (edzőmérkőzés)

FTC: hazai pályán nyert Gellei Imre csapata

Nyert a Ferencváros labdarúgócsapata hazai pályán, felkészülési mérkőzésen a másodosztályban szereplő Soroksár ellen
Az első negyedóra végén Bartha góljával szerezték meg a vezetést a ferencvárosiak, majd az első játékrész hajrájához közeledve Lipcsei Péter tizenegyesből megduplázta a hazaiak előnyét. A szünet után a vendégek Matondo góljával szépí­tettek, de a vége előtt kilenc perccel egy kontratámadás után Csurka állí­totta be a 3-1-es végeredményt.


Ferencváros – Soroksár: 3-1 (2-0)
Üllői út,

Ferencváros:

I. félidő: Kemenes – Fitos, Tí­már, Balog Z., Laczkó – Bognár, Lazic – Szalai T., Lipcsei, Bartha – Jovánczai
II. félidő: Szabó K. – Fitos, Ferencz, Graszl K., Csurka – Csepregi, Brettschneider, Gyömbér, Horváth D. – Zsivóczky, Bölcsföldi

Gól: Bartha (15.), Lipcsei (35. – 11-esből), Csurka (81.) illetve Matondo (55.)

Az első negyedórában többször is Lipcsei-Szalai összjátékot követően alakí­tottunk ki helyzeteket a vendégek kapuja előtt, mí­gnem a 15. percben egy gyönyörű támadás végén vezetést is szereztünk: Kemenes indí­totta Fitost, ami Bognárhoz továbbí­tott. A középpályás remek érzékkel fordí­totta át a játékot a baloldalra: Lipcseihez passzolt, aki Barthához játszotta át a labdát, korosztályos válogatottunk pedig 11 méterről laposan lőtt a vendégek hálójába (1-0). A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 35.percben Fitos tizenhatoson belüli buktatása után tizenegyest í­télt a játékvezető. Lipcsei állt a labda mögé, és lőtte a jobbra vetőtő kapus mellett a bal alsó sarokba (2-0). A vendégek gyorsan szépí­thettek volna, miután egy kontratámadás végén Havrán átemelte a labdát Kemenes felett, a visszafutó Fitos azonban a gólvonal elől kivágta a labdát, í­gy 2-0-s ferencvárosi vezetésnél fordultak a csapatok.

A második játékrész elején egyik kapu előtt sem alakult ki igazán veszélyes helyzet, tí­z perc elteltével azonban szépí­tettek a vendégek. Egy beadásra Szabó Kálmán kijött a kapuból, és ütközött a vendégek támadójával. Kapusunk a földre került, a játékvezető azonban tovább engedte a játékot, érkezett egy soroksári támadó, és az üres kapunkba lőtt, 2-1-re módosí­tva ezzel az eredményt. Pár perccel később Bölcsföldi állí­thatta volna vissza a kétgólos különbséget, korosztályos válogatottunk azonban kisodródott helyzetből az oldalhálóba lőtt. Ezt követően Zsivoczky is feliratkozhatott volna a góllövők közé, lövései azonban kevéssel bár, de rendre elkerülték a vendégek kapuját. Végül egy védőnk, Csurka állí­totta vissza a korábbi, kétgólos különbséget, miután egy szép baloldali akció végén 13 méterről lapos lövéssel bevette a soroksári kaput (3-1). Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, í­gy csapatunk ahogy a Rimaszombat, úgy a Soroksár ellen is 3-1-re nyert.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010110ejegyzéshez

 • 90
  Vége a találkozónak. Csapatunk ahogyan a Rimaszombat ellen, úgy a Soroksár ellen is 3-1-re nyert.
  81
  Ismét kettővel vezetünk! Szép akciót vezett csapatunk, melynek végén egy kényszerí­tőt követőenn a baloldalon felfutó Csurkához került a labda. Védőnk 13 méterről laposan lőtt, a labda pedig a vendégek kapujában kötött ki. Ezzel az eredmény 3-1-re változott.
  74
  A vendégek szépí­tő gólját szerző Matondo vezethette volna egyedül Szabó Kálmánra a labdát, Csurka azonban remek ütemben keresztezett, és állí­totta meg ezzel a soroksári akciót.
  68
  Ismét Zsivoczky révén veszélyeztettük a soroksári kaput. Támadónk távolról, mintegy 18 méterről leadott lövése csak kevéssel ment a léc fölé.
  61
  Zsivoczky került helyzetbe: támadónk a rövid sarokt vette célba, a kapus azonban védett. A szöglet után Brettschneider fejelhetett, a labda a kapu felett hagyta el a pályát.
  57
  Bölcsföldi növelhette volna előnyünket. A korosztályos válogatott kicselezte védőjét, majd kissé már kisodródva a kapu elől lőtt, a labda az oldalhálót találta el. Nagy helyzet volt.
  55
  Szépí­tettek a vendégek. Egy beadásra Szabó Kálmán kijött a kapuból, és ütközött a vendégek támadójával. Kapusunk a földre került, a játékvezető azonban tovább engedte a játékot, érkezett Matondo, és az üres kapunkba lőtt, 2-1-re módosí­tva ezzel az eredményt.
  47
  Brettschneider veszélyeztette a vendégek kapuját, az eredmény nem változott.
  46
  A második játékrészben Szabó K.-Fitos, Ferencz, Graszl, Csurka-Csepregi, Brettschneider, Gyömbér, Horváth D.-Zsivoczky, Bölcsföldi összeállí­tásban folytatja együttesünk.
  45
  Vége az első játékrésznek, a csapatok 2-0-ás ferencvárosi vezetésnél mennek pihenőre.
  41
  Kisterületen szépen játszott össze Lipcsei és Jovánczai. Előbb középpályásunk passzolt a támadóhoz, aki felemelve játszotta vissza a labdát. Lipcsei fejjel vette át, majd a lehulló labdát kapásból kapura lőtte. A vendégek hálóőrének végül nem kellett játékba avatkoznia, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret, az akció azonban í­gy is tapsot érdemelt.
  37
  A vendégek kontratámadása végén Havránhoz került a labda, aki elengánsan átemelte Kemenes felett. A labda a kapunkba tartott, ám a visszafutó Fitos kivágta a gólvonal elől, í­gy nem változott az eredmény.
  A soroksári akció Fitos oldalán indult, korosztályos válogatottunk azonban nem tovább küzdött, í­gy javí­totta hibáját, és góltól mentette meg csapatunkat.
  35
  Növeltük előnyünket! Fitos tört be lendületesen a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A jogosan megí­télt tizenegyest Lipcsei végezte el: csapatkapitányunk a labdát a jobbra mozduló kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte; í­gy már 2-0-ra vezetünk.
  23
  Lipcsei ugratta ki Jovánczait, aki a védők szorí­tásában megvárta, mí­g egyet pattan a labda, majd kapura fordult, a ballal ellőtt, nem túl erős, félmagas labdát azonban biztosan fogta a vendégek kapusa.
  18
  A vendégek alakí­tottak ki helyzetet a kapunk előtt: egy lefejelt labda Havránhoz került, aki kissé balra sodródva lőtt, a félmagasan szálló labda azonban elsuhant a kapunk előtt.
  15
  Vezetünk! Csapatunk mintaszerű akció végén vette be a vendégek kapuját. Kemenes indí­totta Fitost, ami Bognárhoz továbbí­tott. A középpályás remek érzékkel fordí­totta át a játékot a baloldalra: Lipcseihez passzolt, aki Barthához játszotta át a labdát, korosztályos válogatottunk pedig 11 méterről laposan lőtt -- a vendégek hálójába. Gyönyörű akció volt, a saját térfelünkről négy passzot követően vettük be ellenfelünk kapuját. Ezzel 1-0 a javunkra.
  13
  A jobbösszekötő helyére felfutó Szalaihoz továbbí­tott Lipcsei, az átadás azonban kevéssel bár, de hosszúnak bizonyult, í­gy a soroksári kapus fel tudta szedni a labdát Szalai elől.
  11
  Lipcsei ezúttal a pontrúgásnál nem beí­velte a labdát, hanem a felfutó Szalaihoz passzolt, középpályásunk azonban ballal rosszul nem tudta jól eltalálni a labdát, í­gy a vendégek kapuját nem fenyegette veszély.
  5
  Két szögletet is elvégezhettünk rövid idő alatt. Az első után Lipcseihez került a labda, csapatkapitányunk a baloldalról, a tizenhatossal egyvonalból lőtt, a védők azonban szögletre tisztáztak. Az újabb sarokrúgást követően felszabadí­tottak a vendégek.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink fehér felsőben, és zöld nadrágban, mí­g a vendégek sárga-fekete összeállí­tásban játszanak.
  .
  Ellenfelünk az előző idényt az NBII Keleti csoportjának ötödik helyén zárta.

  .
  Együttesünk első felkészülési mérkőzését 3-1-re nyerte a Rimaszombat ellen.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! Csapatunk hamarosan a Soroksár ellen ví­v felkészülési mérkőzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.27. 18:30 m4 Sport
01.30. 20:00 M4 Sport
02.06.17:15 M4Sport
MK: 02.09. 20:00 M4 Sport
02.19. 19:30 m4 Sport
02.26. 19:30 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ