2006.VIII.19. Szolnoki MÁV – Ferencváros: 2-5

Gólzáporos vendéggyőzelem a Tisza-parton


Szolnoki MÁV – Ferencváros: 2-5 (1-3)
Szolnok – Tiszaligeti stadion, 10.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (Ortó, Vári)

Szolnok: Rézsó – Pintér L. (Benedek 89.), Antal, Balogh P., Jeney – Szalai B., Almási, Remili, Tóth B. (Nagy P. 60.) – Szoboszlai (Bardi 47.), Kalina
kispad: Kolláth, Gohér, Hamar, Németh T.
vezetőedző: Kis Károly

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tímár, Balog – Deme (Csepregi 86.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Szalai (Fitos 63.), Bartha (Horváth D. 36.)
kispad: Szabó K., Ferencz, Brettschneider, Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Pintér L. (21.), Antal  (59. – 11-esből) illetve Lipcsei (23. – 11-esből, 54.), Bartha (25.), Laczkó (33., 73.)
Sárga lap: Pintér L. (21.), Bardi (87.) illetve Tímár (58.), Bognár (64.)

Rézsó a földön, a labda a kapuban. Góóól!

Rézsó a földön, a labda a kapuban. Góóól!

Nem kezdett megilletődötten a szolnoki csapat annak ellenére, hogy mintegy hétezer ferencvárosi szurkoló utazott el kedvenc csapatával Szolnokra.

Ügyes és veszélyes támadásokat vezettek, de ha a védelem megingott is, Kemenes – egy alkalmat kivéve – a helyén volt. A remek helyzetfelismerésből szerzett szolnoki gól után azonban felébredt a Fradi, és a játékrész további részében átvette a mérkőzés irányítását.

Szinte azonnal megszerezték az egyenlítő gólt, egy teljesen jogosan megítélt büntetőből, majd két perc leforgása alatt a vezetést is átvették Lipcseiék, és végül teljesen megérdemelt kétgólos Fradi-vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

Laczkó akcióban

Laczkó akcióban

A szünetben nem cserélt egyik gárda sem, és ugyanolyan aktivitással folytatták a második félidőt, akárcsak az elsőt. A játékrész vendégfölénnyel kezdődött, aminek eredményeképpen Lipcsei húsz méterről egy gyönyörű góllal mattolta is Rézsót, a hazaiak kapusát.

A negyedik vendéggól után kissé magához tért a hazai gárda is, és veszélyes ellentámadásokat vezettek, és egy megérdemelt büntetővel sikerült szépíteniük is.

A Ferencváros csapata Lipcsei és Laczkó nagyszerű játékával ismét beleerősített, és az utóbbi egy újabb góllal – ezúttal fejjel – eldöntötte a mérkőzést.

A mérkőzés végére abszolút mezőnyfölény alakult ki a Fradi javára, és veszélyes helyzeteikkel könnyen újabb gólt szerezhettek volna, de Rézsó – és a szerencse – az utolsó tíz percben együttesen segítették a hazaiakat ennek elkerülésében.

Összességében egy jó iramú mérkőzésen a Ferencváros megérdemelten hozta el a három pontot Szolnokról.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Köszönet illeti ellenfelünket, amiért valóban játszani akarta a futballt. Dicséret illeti saját csapatomat is. A játékosok jóval jobb teljesítményt nyújtottak, mint egy hete a Jászapáti ellen. Ennek magyarázata több összetevőjű, közülük a legfontosabb, hogy ezen a héten -ellentétben a bajnoki rajtot megelőző időszakkal- már jóval inkább a futballal foglalkozhattunk, kevesebb volt a csapat, a klub körüli, “zavaró tényező”. Fölényes győzelmünk ellenére ne gondolja bárki is, hogy könnyű dolgunk volt. A Szolnok az NB II Keleti csoportjának egyik legerősebb együttese, amely a folytatásban egészen biztosan jól szerepel majd. Úgy vélem, csapatom játékából ahogyan haladunk előre a bajnokságban egyre inkább eltűnik majd a görcsösség, és mind felszabadultabb, szórakoztatóbb produkcióra leszünk képesek. Öt-hat forduló elteltével így majd reményeink szerint megmutatkozik valójában miként is tud játszani ez a csapat, mert bár most is magabiztos győzelmet arattunk, hátul azért akadtak hibák. Azon dolgozunk, hogy ezek számát a lehető legkevesebbre redukáljuk. Hálásak vagyunk szurkolóinknak, akik ezúttal is szép számmal elkísértek bennünket, és biztattak kilencven percen át. Bízunk benne, hogy a folytatásban is kitartanak a csapat mellett, és a következő hazai találkozónkon is megtelik az Üllői út.

Kis Károly: – Nem akartunk csúnyán meghalni a pályán, ezért felvállaltuk a nyílt játékot. Tisztában voltunk vele, hogy ennek két kimenetele lehet: bravúr, vagy nagy arányú vereség. Sajnos végül utóbbi igazolódott be. A rutintalanság számlájára írható, hogy csapatom azt követően hogy vezetést szerzett, percek alatt két gólt is kapott. Ha akkor jobban koncentrálunk, talán mást mutatott volna lefújáskor az eredményjelző. Nem volt továbbá szerencsés, hogy játékosaim a gólunkat követően a Fradi-tábor előtt ünnepeltek. Különösen fájó ez nekem amiatt, hogy a mérkőzést megelőzően felhívtam figyelmüket arra, hogy igyekezzenek elvonatkoztatni a többezres publikumtól, hogy maradjunk szerények. Meggyőződésem, hogy a Ferencváros a bajnokság előrehaladtával egyre inkább játékba lendül, s idővel nemhogy pontot szerezni lesz szinte lehetetlenség a zöld-fehérektől, még megszorongatni is őket.

Lipcsei Péter: – Más mérkőzés volt ez, mint a Jászapáti elleni. A szolnokiakon az első pillanatoktól kezdve érződött, hogy nem a védekezést tűzték ki célul, nem azt, hogy kapott gól nélkül megússzák a kilencven percet. Gólt akartak szerezni, s szereztek is. Bátor játékuk pedig kedvezett nekünk, hiszen így mi is támadóbb szellemben játszhattunk, s így eredményesebben is… Csodálatos hangulatot teremtett a közönség. Jóleső érzés volt ekkora Fradi-tábor előtt játszani, ezúton is köszönjük a támogatást. Bízunk benne, hogy a bajnokság további részében is számíthatunk szurkolóink biztatására.

Laczkó Zsolt: – A Fradi-tábornak köszönhetően ezúttal is csodálatos hangulatban futballozhattunk; azt hiszem, kölcsönösen szép délutánt szerzett egymásnak a közönség és a csapat. Nem volt könnyű mérkőzés, mint ahogyan egyik sem az, ám ezúttal kijött a két fél közötti osztálykülönbség. Más célt nem is tûzhetünk ki magunk elé, mint hogy valamennyi mérkõzésünket megnyerjük.

Bartha László: – Boldog voltam, hogy kezdőként kaptam bizalmat, igyekeztem is azt meghálálni. Nagyon örülök, hogy több mint egy esztendő után – amikoris a Zalaegerszeg kapuját sikerült bevennem – ismét góllal segíthettem csapatomat. Ugyanakkor nehéz szavakba önteni, mennyire csalódott vagyok, amiért csupán 36 percet tölthettem a pályán. Benne volt a levegőben, hogy több gól születik ezen a mérkőzésben, és úgy éreztem, magam is eredményes lehettem volna még. Sajnos combbal, térddel kétszer is keményen “beleszálltak” az oldalamba, így képtelen lettem volna a továbbiakban csapatom hasznára lenni. Lecserélésemet követően azonnal jegelni kezdtük a sérült részt, abban reménykedek, hogy néhány napot követően már a társaimmal készülhetek a következő mérkőzésre.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.VIII.19. Szolnoki MÁV – Ferencváros: 2-5 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Első idegenbeli mérkőzősen fölényes, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a tavalyi ezüstérmes Szolnok ellen.

  A találkozó első negyedórája kissé álmos mezőnyjátékot hozott. A játékrész feléhez közeledve aztán felpörögtek az események. A 21. percben meglepetésre vezetést szereztek a hazaiak, miután egy beadást követően Pintér László és Kemenes Szabolcs indultak a labda felé, végül a szolnoki támadó ért oda előbb, és lőtt kapusunk felett félmagasan a hálóba (1-0). A gól felébresztette együttesünket, így nem sokkal a középkezdést követően már 1-1-es állást mutatott az eredményjelző: Lipcsei ugratta volna ki Laczkót, akinek aztán a hazaiak kapusa elhúzta a lábát. A jogosnak tűnő tizenegyest Lipcsei végezte el. Csapatkapitányunk a jobb sarkot vette célba – méghozzá remekül. Ezzel 1-1-re módosult az eredmény. Két perccel később már nálunk volt az előny. Mindegy 40 méterről elvégzett szabadrúgást követően Dragóner ugrott a legmagasabbra, fejese azonban a felső lécen csattant. Bartha ismételhetett, a labda azonban megint a kapufán kötött ki, ismét Bartha elé került a labda, támadónk pedig ballal két méterről már nem hibázott (1-2). Együttesünk nem elégedett meg az egygólos vezetéssel, és hamarosan növelte előnyét – méghozzá mintaszerű akció végén. A támadás a saját térfelünkről indult, végül Lipcsei passzolt Deméhez, aki finom sarok mozdulattal Laczkóhoz továbbított. Zsolt kissé kisodródott ugyan, ám 10 méterről így is pontosan lőtt: a labda a kapus lábai között talált utat a hálóba. Az eredmény 3-1, ide. A félidő hajrájában még Balog veszélyeztetett, miután okosan vette észre, hogy a hazaiak hálóőre kint áll, s így emeléssel próbálkozott. a labda végül csak kevéssel kerülte el a kaput. A csapatok 3-1-es ferencvárosi vezetésnél vonultak pihenőre.

  A második játékrész tizedik percében már 4-1-es Fradi-előnyt mutatott az eredményjelző, miután csodaszép gólt szerzett csapatunk. Egy felívelt labdát Horváth Dávid tett le nagyszerű érzékkel az érkező Lipcsei elé, aki 30 méterről lőtt – mégpedig védhetetlenül a hazaiak hálójába. Nem sokkal később szépítettek a hazaiak. Tímár ütközött a büntetőterületen belül Kalinával, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A csapatkapitány, Antal állt a labda mögé, és lőtte – Lipcseihez hasonlóan – a kapu jobb oldalába. A 72. percben aztán 5-2-re módosult az eredmény. Lipcsei ismét pazarul adta be a szögletet, a labdát pedig a berobbanó Laczkó a hálóba továbbította. A végén még Lipcsei gyönyörű szólójának tapsolhatott a többezres Fradi-tábor, valamint előbb Bognár lövésénél, majd Laczkó fejesénél izgulhatott. az eredmény már nem változott, csapatunk remek teljesítményt nyújtva 5-2-re nyert a tavalyi ezüstérmes ellen.

  A közönség hosszú-hosszú percekig ünnepelte csapatunkat. Játékosaink a pályát körbejárva, pacsizva köszönték meg a szurkolók biztatását, kitartását.

 • 91
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk remek teljesítményt nyújtva 5-2-re nyerte a találkozót.
  90
  Bognár pontos beadásáta nagyszerű teljesítményt nyújtó Laczkó fejelte kapura, Rézsó azonban fogta a labdát.
  89
  A jobboldali szabad területet Almási használta ki: a szolnoki középpályás egyedül vezette Kemenesre a labdát, Szabolcs azonban hatalmas bravúrral védett.
  88
  Pintét elhagyja a pályát, a helyén Benedek folytatja a szolnokiaknál.
  87
  Bardi lépett ki lesről, majd már jóval a játékvezetői sípszó után ellőtte a labdát, s ezért sárga lapot kapott.
  86
  Deme helyén Csepregi kap bizalmat.
  82
  Szoboszlait Bardi váltja a hazaiaknál.
  78
  Fitos lőtt a pálya jobboldaláról 17 méterről ballal, a pattogós labdát azonban a bal alsó sarok elől hárította Rézsó. Az akció végül Bognár lövésével zárult: a labda a bal felső sarkot mintegy két méterrel kerülte el.
  77
  A meccs egyik legjobbja, Lipcsei Péter mutatott be tetszetős szólót: csapatkapitányunk a fél pályáról indulva vitte a labdát, közben pedig két vehemens védőt is lerázott. Középen érkezett Horváth D. és Deme, Peti így megpróbálta átlöbbölni hozzájuk a labdát, az utolsó pillanatban azonban az egyik védőben elakadt a lövés.
  72
  Már 5-2-es Fradi-előnyt mutat az eredményjelző!!!Lipcsei ismét pazarul adta be a szögletet, a labdát pedig a berobbanó Laczkó a hálóba továbbította.(2-5)
  68
  Szalai helyén Fitos bizonyíthat.
  67
  Sportszerű jelenet zajlozz le a pályán: Kemenes segített “kihúzni” a görcsöt Remíli lábából.
  65
  Bognár kapott sárga lapot miután “földre vitte” az ellenfelet.
  63
  Laczkó passzolt Baloghoz. Védőnk befele vitta a labdát, amjd 20 méterről célba vette a kaput, a középre tartó, félmagas lövést azonban biztosan védte Rézsó.
  60
  Szépítettek a hazaiak. Tímár ütközött a tizenhatoson belül Kalinával, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A csapatkapitány, Antal állt a labda mögé, és lőtte -- Lipcseihez hasonlóan -- a kapu jobb oldalába (2-4)
  54
  Csodaszép gólt szerzett csapatunk! Egy felívelt labdát Szalai tett le nagyszerű érzékkel az érkező Lipcseielé, aki 30 méterről lőtt -- mégpedig védehetetlenül a hazaiak hálójába. Ezzel már 4-1-re vezetünk.
  52
  Lipcsei végzett el szögletet -- csapatkapitányunkat hatalmas ováció fogadta a zászló környékén ülők részéről. Peti beadására Dragóner és Tímár ugrottak a legmagasabbra, végül előbbi fejelt. Talán Tímár előnyösebb helyzetből célozhatott volna -- így a labda a kapu felett hagyta el a játékteret.
  49
  Lipcsei jobboldali beadását Lazic csúsztatta8 méterről kevéssel a léc fölé.
  46
  A hazaiaknál B.Tóth helyén Nagy kap lehetőséget.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Balog lőtt kapura -- 24 méterről. Védőnk okosan vette észre, hogy a hazaiak hálóőre kint áll, így bátran emeléssel próbálkozott. A magasság remek volt, az irány azonban nem volt egészen pontos, így a labda -- bár kevéésel -- a bal felső sarok mellé ment. Ügyes próbálkozás volt!
  45
  Vége az első félidőnek. A csapatok 3-1-es ferencvárosi vezetésnél vonulnak pihenőre.
  44
  a szolnokiak csapatkapitánya, az egyébként középső védő antal veszélyeztette a kapunkat. Egy lapattanó labdát kissé balról 17 méterrről futtából ellőtt, a labda azonban az oldaháló mellett hagyta el a játékteret, igaz, Kemenes is rajta volt a lövésen.
  36
  Az előbbiekben megsérült Bartha sajnos nem tudja folytatni a játék, így cserére kényszerülünk. Gellei Imre Horváth Dávidnak ad lehetőséget. A tartalékcsapat tavalyi gólkirályának ezúttal csaknem egy órája van meghálálni a bizalmat.
  35
  Már 3-1-re vezetünk!!! Mintaszerű akció végén vette be együttesünk a hazaiak kapuját. A támadás a saját térfelünkről indult, végül Lipcsei passzolt Deméhez, aki finom sarok mozdulattal Laczkóhoz továbbított. Zsolt kissé kisodródott ugyan, ám 10 méterről így is pontosan lőtt: a labda a kapus lábai között talált utat a hálóba. Az eredmény3-1, ide.
  26
  Vezetünk!!! Mindegy 40 méterről elvégzett szabadrúgást követően Dragóner ugrott a legmagasabbra, fejese azonban a felső lécen csattant. Bartha ismételhetett, a labda azonban megint a kapufán kötött ki, ismét Bartha elé került a labda, támadónk pedig ballal két méterről már nem hibázott. Csapatunk alig három perc alatt fordított, s így 2-1 a Ferencváros javára.
  24
  Egyenlítettünk! Lipcsei ugratta volna ki Laczkót, akinek aztán a hazaiak kapusa elhúzta a lábát. A jogosnak tűnő tizenegyest Lipcseivégezte el. Csapatkapitányunk a jobb sarkot vette célba -- méghozzá remekül. Ezzel 1-1-re módosult az eredmény.
  23
  Pintér túlzott gólöröme miatt sárga lapot kapott.
  21
  Vezet a Szolnok. Egy beadást követően Pintér László és Kemenes Szabolcs indultak a labda felé, végül a szolnoki támadó ért oda előbb, és lőtt kapusunk felett félmagasan a hálóba. Ezzel 1-0 a hazaiaknak.
  19
  Belelkesedtek a hazaiak. A kapunk előtt adogattak, védőink igyekeztek a passzokba lépni, ám egy ideig nem jártak sikerrel, mígnem egy hosszabb átadásra Kemenes mozdult ki remek ütemben a kapujából, s szedte így fel a labdát Kalina elől.
  17
  Egy percen belül kétszer is veszélyeztettünk: Lazic legurított labdáját az ápolás után visszatérő Deme lőtte kapura 20 méterrről, a laposan, a jobb sarok irányába guruló labdát azonban Rézsó szögletre ütötte.
  A sarokrúgást követően Dragóner fejelt 8 méterról, a földre lapattanó labda végül Rézsónál kötött ki.
  11
  Ezúttal Demét kell ápolni. Emlékezetes, hogy nyáron igazolt játékosunk rögtön első ferencvárosi tétmérkőzésén Jászapáti ellen olyan erős ütést kapott az arcába, hogy az orrát tamponálni kellett. Imre ezúttal is arca miatt szorul ápolásra.
  10
  Az első ferencvárosi próbálkozás: Bognár szerzett labdát a jobboldalon, majd adott az érkező Laczkó elé, aki 10 méterről kapásból lőtt. A labdát biztosan fogta a hazaiak kapusa, Rézsó.
  8
  Balog fejét a pályán kívül jegelték, védőnk azonban immár visszatért a játéktérre.
  6
  Balog fejelt össze az ellenféllel, játékosunkat ápolni kell.
  4
  A mérkőzés első helyzete: Remíli cselezett a baloldalról befele, majd 14 méterről lőtt, Kemenesnek azonban nem kellett játékba vatakoznia, a labda ugyanis vagy 8 méterrel is elkerülte a kaput.
  1
  Deme gurította le Lazicnak a labdát, s ezzel elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Csapatunk zöld-fehér csíkos mezben, míg a hazaiak fehér felsőben játszanak.
  .
  A nagy meleg ellenére már közel 8000-ren vannak a stadionban.
  .
  Ahogyan az várható volt, a stadion egyre inkább megtelik. A helyek közel 80 százaléka már foglalt, a most érkezők már leginkább csak az egyik kapu mögötti részen találhatnak helyet.
  .
  Együttesünk az alábbi összeállításban lép pályára:
  Kemenes-Bognár, Dragóner, Tímár, Balog-Szalai, Lipcsei, Lazic, Laczkó-Deme-Bartha
  .
  Míg társai buszra szálltak, hogy elinduljanak a mérkőzés helyszínére, Jovánczai Zoltán az Üllői úton tréningezett Simon Balla István erőnléti edző irányításával. Támadónklovaglóizom-húzódás miatt kénytelen kihagyni a meccset. Ugyancsak részt vett az edzésen Tököli Attila, aki korábbi eltiltása miatt nem léphet pályára.
  .
  A mérkőzés játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

  .
  Ellenfelünk az előző idényt az NB II Keleti csoportjánakmásodik helyén zárta.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! Csapatunk első NB II-es idegenbeli találkozóját Szolnokon vívja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST