2006.X.14. Ferencváros – Jászberény: 4-0

2 hozzászólás a(z) 2006.X.14. Ferencváros – Jászberény: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Továbbra is bevehetetlen az Üllői út. Csapatunk a Jászberény ellen Tököli duplájával, Laczkó, valamint Jovánczai találataival 4-0-ás sikert aratva folytatta nagyszerű hazai szereplését. Tököli Attila valamennyi gólban szerepet vállalt, kétszer maga talált a hálóba, gólpasszt jegyzett, és a negyedik találatból is kivette a részét.

  A mérkőzés 3. percében már ferencvárosi előnyt mutatott az eredményjelző: Tí­már szerzett harcosan labdát, majd továbbí­tott Laczkóhoz, aki magasan középre adott. Érkezett Tököli, aki ugyan már kissé kisodródott, ám í­gy is úgy fejelt a labdába, hogy a vendégek kapusa már csak a gólvonal mögül tudta azt kiszedni… (1-0). Gólunk nem ijesztette meg a jászságiakat, akik a folytatásban többször munkát adtak Kemenesnek – kapusunk azonban rendre hárí­tott. Közben a mieink is sorra alakí­tották ki a helyzeteket, Tí­már, Laczkó, valamint vezető gólunk szerzője, Tököli is próbálkozott. A félidő további részében az addigiakhoz képest kevésbé pörögtek az események, í­gy a csapatok 1-0-s ferencvárosi vezetésnél vonultak pihenőre.

  A második játékrészt hatalmas lendülettel kezdte együttesünk, Deme, Tököli, Tí­már és Lipcsei egyaránt növelhette volna előnyünket, ám a helyzeteket nem váltottuk gólra. Igaz, hogy az eredmény nem változott, abban a játékvezetőnek is szerepe volt, akinek sí­pja egy, a vendégek tizenhatosan belül történt kezezés után néma maradt. A folytatásban is jobbára a mieink próbálkoztak – nem is eredménytelenül. A 73.percben Tököli kapott labdát a baloldalon, támadónk vezette, s közben bevárta az akcióhoz csatlakozó társakat, majd gyönyörű mozdulattal Laczkó elé emelt. Középpályásunk mellel levette a labdát, majd miközben az lefele hullott, célba vette vele a kaput – Rácznak esélyt sem adva -, s í­gy 2-0-re növelve csapatunk előnyét. Tí­z perc volt hátra a mérkőzésből – mégpedig remek tí­z perc. Együttesünk nagyszerűen hajrázott. A 83.percben Tököli kapott remek labdát a jobboldalon, majd mutatott be egy szép cselt, lövőhelyzetbe kerülve í­gy. Támadónk lőtt, ám a labda kijött Ráczról. Jovánczai csapott le rá, majd miután lövőhelyzetet harcolt ki magának, az üres kapuba helyezett. Két perccel később megint Tököli hozta zavarba a vendég védelmet, támadónkat lerántották, a játékvezető azonban továbbot intett. Tököli ennek ellenére úgy fejezte be a találkozót, ahogyan kezdte: góllal. A 93.percben Bognár viharzott el a jobboldalon, majd adott a hosszú saroknál érkező Tökölihez. Támadónk a védők szorí­tásában is becsúszva a jobb alsó sarokba továbbí­totta a labdát, megszerezve ezzel önmaga második, a csapat negyedik gólját. A támadó teljesí­tményére jellemző, hogy mind a négy gólunkból kivette a részét.

  A találkozót í­gy 4-0-ra nyerte csapatunk, amelyet a Fradi-tábor a lefújást követően hosszú percekig felállva ünnepelt.

 • 94
  Vége a találkozónak. Csapatunk 4-0-ra nyerte az összecsapást! A közönség felállva ünnepli együttesünket.
  93
  Tököli úgy fejezte be, ahogyan kezdte. Bognár viharzott el a jobboldalon, majd adott a hosszú saroknál érkező Tökölihez. Támadónk a védők szorí­tásában is becsússzva a jobb alsó sarokba továbbí­totta a labdát, megszerezve ezzel önmaga második, a csapat negyedik gólját. A támadó teljesí­tményére jellemző, hogy mind a négy gólunkból kivette a részét.
  91
  Tököli a jobboldalon vezette a labdát, majd az alapvonal elől pontosan a középen érkező Jovánczai elé passzolt. Támadónk átvette a labdát, majd célba vette a hosszú sarkot. A labda a kapufán csattant…
  88
  Laczkó 20 méterre a kaputól remek átadást kapott, levette a labdát, amellyel aztán a tizenhatoson belülre ért. Középpályásunk lövőhelyzetet harcolt ki magának, 12 méterről célzott, a labda azonban keresztbe elsuhant a kapu előtt. Ennek ellenére szép próbálkozás volt.
  86
  Kihasználjuk harmadik cserelehetőségünket is: Csepregi kap bizalmat Lipcsei helyett. A csapatkapitányi karszalag Balogra került.
  85
  Csere itt is-ott is. Nálunk Dragóner helyén Ferencz bizonyí­that, mí­g a vendégeknél Gulyás helyett Kisnémeth folytatja.
  85
  Tökölit egyértelműen lerántották a tizenhatoson belül, ám Oláh játékvezető sí­pja néma maradt…
  83
  Hárommal vezetünk!!! Tököli kapott remek labdát a jobboldalon, majd mutatott be egy szép cselt, lövőhelyzetbe kerülve í­gy. Támadónk lőtt, ám a labda kijött Ráczról.Jovánczai csapott le rá, majd miután lövőhelyzetet harcolt ki magának, az üres kapuba helyzett. 3-0
  80
  Ismét Jovánczai került helyzetbe. Támadónk 8 méterre a kaputól levette a labdát, majd már éppen célba vette volna vele a labdát, ám egy védő becsúszott.
  78
  Ismét cserélnek a vendégek: Fülőp hagyja el a pályát, a helyén Vaszicsku folytatja.
  75
  Jovánczai mutaott be szép cseleket, betörve ezzel a vendégek büntetőterületére, majd 13 méterről célba vette a kaput. A labda nem sokkal ment a bal alsó sarok mellé. Szép, tapsot érdemlő egyéni megmozdulás volt.
  73
  Két góllal vezetünk!Tököli kapott labdát a baloldalon, támadónk vezette, s közben bevárta az akcióhoz csatlakozó társakat, majd gyönyörű mozdulattal Laczkó elé emelt. Középpályásunk mellel levette a labdát, majd miközben az lefele hullott, célba vette vele a kaput -- Rácznak esélyt sem adva. Ezzel 2-0 csapatunknak.
  69
  Deme próbálkozott 17 méerről, ám a középre tartó lövést Rácz biztosan fogta. ígéretes helyzet volt.
  66
  Dragóner indí­totta Tökölit, aki 15 méterre a kaputól áttette a ballábára a labdát, majd megpróbálta egy finom mozduélattal átemelni azt a kintálló kapus felett, a játékszer azonban kevéssel ugyan, de a jobb kapufa mellé ment.
  62
  Szabó Zoltán helyett Nagy Róbert folytatja a vendégeknél.
  61
  Ismét Tököli próbálkozott. Támadónk 12 méterről vette célba a kaput, a bal alsó sarokba tartó lövést azonban Rácz hárí­totta.
  60
  Lipcsei harcolt ki magának lövőhelyzetet, miután a térfél közepén labdát szerzett, kissé jobbra vezette, majd 19 métewrről lövésre szánta el magát. A lapos, pattogós lövés csak centikkal kerülte el a kapu jobb alsó sarkát.
  57
  Lipcsei csapott le egy kipattanó labdára, egy visszacsellel elfektette védőjét, majd észrevéve, hogy Rácz kissé kint helyezkedik, megkí­sérelte átemelni felette a labdát. Csapatkapitányunk próbálkozása mintegy fél méterre a kapu felett hagyta el a pályát.
  53
  Óriási helyzetet hagytunk ki! Lipcsei a jobboldalról Tököli elé adott, támadónk ajtó-ablak helyzetbe került 16 méterre a kaputól, laposan lőtt is, ám Rácz nagy bravúrral kiütötte a labdát. Tököli ismételhetett, a játékszer azonban ekkor a védőkben akadt el.
  50
  Lipcsei ugratta ki Laczkót, aki 14 méterről lőtt, Rácz szögletre ütötte a félmagas labdát. Lipcsei beadását követően a vendég védők kifejelték a labdát, amelyre Tököli csapott le, s lőtt 18 méterrről kapásból. A labda egy jászsági védő kezénél (!) akadt el, ennek ellenére Oláh bí­ró sí­pja néma maradt. A labdát ismét sikerült beadnunk, Tí­már pedig a hálóba fejete, ám a játékvezető sí­pja közben már megszólalt. Tí­már biztosan nem lökött…
  48
  Deme mutatott be szép cseleket, s vitte a kapu felé a labdát. Középpályásunk végül 18 méterről laposan lőtt, Rácz azonban bravúrral hárí­tott. Ugyan a kapusról kipattant a labda, ám túlságosan oldalra, í­gy az érkezők nem ismételhettek.
  46
  Bartha helyén Jovánczai kap bizalmat.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Vége az első játékrésznek; csapatunk Tököli Attila góljának köszönhetően 1-0-ás előnnyel vonulhat pihenőre.
  37
  Tóth Tibor kapott sárga lapott Laczkó elleni szabálytalan belépője után.
  35
  Lipcsei adott be szabadrúgást a jobboldalról. Csapatkapitányunk labdájára Laczkó ugrott fel, ám az őt őrző védőn pattant meg végül a játékszer, amely mikor lefele hullott, a felső lécen megpattanva hagyta el a játékteret.
  32
  Deme labdaszerzést követően Tökölihez továbbí­tott. A támadó felnézett, és Demét kereste volna a labdával, í­gy beemelte a védők mögé. Deme érkezett is, a vendégek kapusa azonban az utolsó pillanatban kivetődve elütötte előle a labdát.
  30
  A találkozó első félórája után elmondható, hogy egyértelműen a mieink játszanak mezőnyfölényben, ugyanakkor akcióinkba rendre hiba csúszik, í­gy továbbra is egy gólos Fradi-előnyt mutat az eredményjelző.
  21
  A vendégek eddigiekben legveszélyesebb játékosa, szász lőtt 8 méterről laposan, a jobb alsó sarok felé tartó labdát azonban Kemenes magabiztosan fogta.
  20
  Két perc alatt két akció. Ezúttal Bartha hozta helyzetbe Tökölit; a csatár labdája a kapu mellett hagyta el a játékteret.
  18
  Laczkó lépett ki a vonal mellett. Középpályásunk már kissé kisodródott helyzetből próbálta meg a kapus felett átemelni a labdát -- középen érkezett Tököli is -, ám a játékszer végül elakadt Ráczban.
  16
  A szögletet követően Tí­már fejelhetett, Rácz azonban hárí­tott.
  15
  Deme szerezte meg a labdát a tizenhatos előtt, majd passzolt a büntetőterületen belülre érkező Baloghoz. Védőnk labdája egy vendég hátváden megpattant, úgy tűnt, veszélyesen, ám végül szöglettel folytatódott a játék.
  13
  Mohácsi csavarta a labdát 22 méteres szabadrúgásból nem sokkal a bal felső sarok mellé. Kemenes rajta volt a lövésen.
  12
  Dragóner szabálytalankodott sárga lapot érően. Védőnknak í­gy ki kell hagyni csapatunk soros, Békéscsaba elleni bajnokiját.
  10
  A találkozó egyik asszisztense alig néhány perc alatt másodszorra ugrasztotta talpra a Fradi-tábort, miután ismételten az utolsó pillanatban intett be egy lest az oldalunkon -- úgy tűnt, megint tévesen…
  6
  Pontrúgást követően veszélyeztetett a Jászberény. Mohácsi beadásáról csak kevéssel maradt le Szász, a labbda végül elsuhant a kapunk előtt.
  3
  Máris vezetünk! Alig három percre volt szükségünk, hogy előnybe kerüljünk. Tí­már szerzett harcosan labdát, majd továbbí­tott Laczkóhoz, aki magasan középre adott. Érkezett Tököli, aki ugyan már kissé kisodródott, í­gy is úgy fejelt a labdába, hogy a vendégek kapusa már csak a gólvonal mögül tudta azt kiszedni… 1-0.
  1
  Zöld-fehér csí­kos mezben jáaszó együttesünk a Springer-szobor felöli kapura támad. Ellenfelünk sötét kékbenlépett pályára.
  1
  A mieink kezdték a mérkőzés.
  .
  A Fradi-induló ütemeire a csapatok kivonultak a pályára.
  .
  A találkozó játékvezetőjea civilben börtönőr Oláh Gábor lesz.

  .
  A vezetőkhöz, illetve játékosainkhoz hasonlóan Gellei Imre is bí­zik benne, hogy a továbbiakban is kitarta a szurkolók szeretete, s ezúttal is megtelnek a lelátók. Vezetőedzőnk szerint a Fradi-tábor szeretetének hatalmas szerepe van a csapat remek szereplésében.

  .
  A mérkőzés kapcsán az FTC elnöke, Dámosy Zsolt is megszólí­totta a fradistákat.

  .
  Gellei Imre az alábbi kezdőtizenegynek szavaz bizalmat:
  Kemenes-Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog-Lazic, Lipcsei-Bartha, Deme, Laczkó-Tököli.
  Csereként Szabó K., Csepregi, Ferencz, Fitos, Horváth D., Jovánczai, valamint Szalai kaphat lehetőséget.
  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A bajnokság 10.fordulójában csapatunk Jászberény együttese ellen lép pályára az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső