2006.X.6. Ferencváros – Karcag: 2-0

Gond nélkül nyert a Fradi

Enyhén azért megizzasztotta a Karcag az Üllői úton a Ferencvárost. A hazaiak győzelme azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben a kilencedik forduló nyitó meccsén.

Nyilatkozatok:

Dámosy Zsolt: – Ez a mérkőzés csak az első apró lépés a nagy célunk, a nyugati modell meghonosítása felé, amelynek keretében a családok nyugodtan kijöhetnek a stadionba, és kerítések, különösebb biztonsági intézkedések nélkül, nyugalomban nézhetik végig a kilencven percet. Ebben a nehéz helyzetben csak közösen, a Fradi-családdal együtt állíthatjuk talpra szeretett klubunkat. Kérem az ország nagyjából egymillió fradistáját, hogy jöjjenek meccsre! Nekünk tizenötezer nézőre van szükségünk, telt házra, már most, a Karcag ellen is, és persze minden találkozón, mert jelenleg csak ebből van pénzünk. Töltsék meg a lelátókat, ezzel is segítve a csapatot és a klubot”!

A mérkőzés:

Ferencváros – Karcag: 2-0 (1-0)
Üllői út, 8.973 néző, vezette: Pánczél Krisztián (Kispál, Ring)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tímár, Balog Z. (Fitos 82.) – Lazic, Lipcsei – Deme, Bartha (Szalai 72.), Laczkó – Tököli
kispad: Szabó K., Horváth D., Csurka, Ferencz, Jovánczai
vezetőedző: Gellei Imre

Karcag: Banó – Mitasz, Kocsis, Ramos, Kádár G. – Orosz, Kádár Zs. – Lajkovics, Zachar (Szőke 77.), Domokos I. (Papp 55.) – Bogdány (Gasparik 67.)
kispad: Erdei, Palásti, Tóth L., Domokos A.
vezetőedző: Sándor István

Gól: Lipcsei (24. – 11-esből), Tímár (49.)
Sárga lap: Kocsis (23.), Kádár Zs. (45.)

Győzött a Fradi, de Bartha László szomorú volt: a játékosnak feltörték az autóját. A középpályás mindenesetre becsülettel hajtott a Karcag ellen, annak ellenére is, hogy Sándor István igencsak megszervezte csapata védekezését. A Ferencváros nemigen tudott mit kezdeni a szervezetten védekező ellenféllel, sőt Bogdány Csaba egy gyors kontra végén ziccerbe került. A helyzet kimaradt, és nem sokkal később a labdát jól fedező Tököli Attila tizenegyest harcolt ki a Fradinak.

A zöld-fehér színekért lelkesedők az előny tudatában mindennek örültek: az új hangosításnak, a szünetben futballozó kölyökcsapatoknak (némelyik kissrácnak a térdéig ért a labda). Az is mosolyt csalt az arcokra, hogy hamarosan új eredményjelző tábla segíti majd a nézők jobb kiszolgálását, míg a Gyáli út felőli bódésor helyett új VIP-bokszokat alakítanak ki. Úgy tűnik, a másodosztályú kényszer közepette szebb világ köszönthet a csapatra…

Ráadásul a nagy közönségsikert arató kölyök focisták lelkesedéséből valami átragadt a profikra, ugyanis a ferencvárosiak sokkal lendületesebben, nagyobb kedvvel kezdték el a második félidőt, legalábbis ahhoz képest, ahogyan az elsőt befejezték. A két szélsőhátvéd, Bognár Zsolt és Balog Zoltán is szinte minden támadásnál fellépett a középpályások vonalába, néha még előrébb is, sőt sokszor a belső védők, Tímár Krisztián és Dragóner Attila is bátran megindultak a labdával. Ennek az lett a következménye, hogy az FTC a korábbinál kisebb területre szűkítette a karcagiak futballját. A letámadás sikeres volt, a vendégek képtelenek voltak kibontakozni, vagy legalább átvinni a labdát a felezővonalon.

Nem volt tehát meglepő, hogy a Fradi újabb gólt szerzett, ám később kiderült, hogy ennek fékezőereje volt. A kezdeti lendület alábbhagyott, s bár a hazai csapat uralta a játékot, már alig-alig volt izgalom. Pedig lehetett volna, hiszen például Tököli Attila rengetegszer mutatta magát, többször is remek ütemben indult be a védők között, és legalább tízszer ziccerbe kerülhetett volna, ha megfelelő ütemben kapja a labdát. De rosszkor kapta, ennek ellenére a Ferencváros gond nélkül megszerezte a győzelmet.

Értékelés:

A játékvezető értékelése: Pánczél Krisztián (9): a fiatal bíró jól és következetesen vezette a találkozót.

Bizonyítvány: Kemenes Szabolcsnak csupán kétszer akadt védenivalója. A védelem közepén játszó Dragóner Attila és Tímár Krisztián játszott jól, utóbbi, látványos gólja miatt, megérdemli a meccs legjobbja címet is. A középpályán Lipcsei Péter jól mozgatta a csapatot, a fiatalok, Laczkó Zsolt, Deme Imre és Bartha László keveset tettek hozzá a Fradi játékához. Tököli Attila nem kapott pontos labdákat. A Karcagban Banó Sándor megilletődöttség nélkül védett, míg a védelemben Mitasz Tamás és Kocsis Miklós is átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Az egyetlen csatár, Bogdány Csaba elveszett az erős ferencvárosi védők között.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője: – Játszottunk már jobban is, ám szívós, erőszakos Karcag volt az ellenfelünk. Természetesen a támadófutballt erőltettük, és megérdemelten nyertünk két gól különbséggel.

Sándor István, a Karcag vezetőedzője: – Hálát adok az égnek, hogy ilyen történelmi meccsen a Ferencváros vendégei lehettünk. Úgy gondolom, nem vallottunk szégyent, és ha jobban koncentrálunk, két helyzetünkből is gólt szerezhettünk volna.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.X.6. Ferencváros – Karcag: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A mieink az első félidőben többgólos előnyre is szert tehettek volna, de sok helyzetet kihagytunk. A második 45 perc már gyengébb játékot hozott, de a győzelem így sem maradt el.

  Az első 10 percben három helyzetünk is volt, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A folytatásban a karcagiak egyre bátrabban játszottak, de a kapunkig nem nagyon jutottak el. A félidő közepén megszereztük vezetést: a 23. percben a Tököli buktatásáért megítélt 11-est Lipcsei biztosan értékesítette.

  A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, de a szünetig újabb gólt már nem tudtunk lőni, pedig Tököli és Dragóner előtt is adódott lehetőség. A második félidő elején növeltük előnyünket: Lipcsei beívelése után Tímár elé pattant a labda, aki hat méterről a kapuba lőtt. Ezt követően is mi voltunk fölényben, de kevesebb helyzetünk akadt, mint az első 45 percben.

  Mindent összevetve azonban győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, csapatunk továbbra is veretlenül vezeti az NB II Keleti csoportját.

  Mindkét szakvezető egyetértett abban, hogy csapatunk magabiztosan nyerte meg az összecsapást.

  Gellei Imre (az FTC edzője): -- Úgy gondolom, hogy végig mi irányítottuk a játékot, és végül megérdemelten nyertünk. Szólnom kell a Karcag csapatáról is, amely előtt megemelem a kalapom. Nagyon jól megszervezték a védekezésüket, rengeteget futottak. Nem adták olcsón a bőrüket, de a helyzeteink azért így is megvoltak, és végül magabiztosan nyertünk.

  Sándor István (a Karcag szakvezetője): -- A Ferencváros erejét tekintve egy élvonalbeli csapat, ezért nem volt kétséges a győzelme. Én inkább annak örülök, hogy a sors úgy hozta, hogy a játékosaimnak megadatott, hogy az Üllői úton lépjenek pályára több ezer ember előtt tétmeccsen. Úgy gondolom, nagy nap volt ez az életükben.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk továbbra is veretlenül vezeti az NB II Keleti csoportját.
  85
  Papp 10 méterről tisztán lőhetett, Kemenes hatalmas bravúrral, lábbal védett.
  82
  Fitos a pályán Balog helyett.
  79
  Deme passza után Tököli jobbról, éles szögből lőtt, a kapus lábbal védett.
  76
  Harmadik cseréjüket is kihasználták a vendégek, Zachar helyére Szőke állt be.
  74
  Érdekes, hogy a játékvezető egyes esetekben nem tud különbséget tenni a szabályos és a szabálytalan szerelés között. Egyébként nem Pánczél az első olyan játékvezető az őszi meccseinken, aki nem áll a helyzet magaslatán.
  68
  Cserélünk mi is, Bartha helyett Szalai a pályán.
  65
  Bogdány- Gasparik csere a Karcagnál.
  59
  Bartha kiugratása után Deme esett el a tizenhatoson belül, úgy tűnt lerántották, a játékvezető azonban nem sípolt.
  57
  Csapatunk egyik lejobbja, Bognár sokadszor ment el a jobb szélen, ezúttal is csak szabálytalanul tudták szerelni. Lipcsei beívelése után Tímár újabb gólt szerezhetett volna, de hat méterről leadott lövése a felső lecet súrolva hagyta el a játékteret.
  55
  Cseréltek a vendégek, Domokos helyett Papp játszik tovább.
  52
  Laczkó 15 méterre a kaputól jobbal lőtt, a kapus azonban bravúrral hárított.
  48
  GÓÓL! Lipcsei jobbról adott be egy szabadrúgást, Dragóneren megpattant a labda, ami Tímár elé került, ő pedig 6 méterről a kapuba lőtt. 2-0
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyelőre egyik csapat sem cserélt.
  45
  A szünetben U 10-es csapatunk játszott a pályán, a srácok láthatóan élvezték, hogy ennyi ember előtt mutathatják meg, hogy mit tudnak.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Kádár lerúgta Demét, amiért sárgát kapott.
  43
  Tököli szép cselekkel játszotta magát tisztára a tizenhatos sarkánál, majd ballal középre ívelt, Laczkó pedig kapura fejelt, a labda kipattant a kapusról, de sajnos nem volt érkező játékos.
  39
  Jobb oldalról, az alapvonaltól nyolc méterre végezhettünk el szabadrúgást, amit Lipcsei Dragóner elé gurított, védőnk pedig mintegy 12 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  32
  Tököli 26 méterről lőtt a bal alsó sarok felé tartó labdát a kapus szögletre mentette. A szöglet után Laczkó fejelt mellé.
  23
  Vezetünk!!!! Tökölit buktatta Kocsis a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt Lipcsei a jobb sarokba helyezte.1-0
  20
  Bogdány lépett ki a védőink mellett, de Tímár kiszorította, így a lövést könnyen fogta Kemenes.
  16
  Felpattant a kispadról Gellei Imre, aki azt kérte számon a játékvezetőtől, hogy jobban védje játékosaink testi épségét, a karcagiak ugyanis igencsak sokat szabálytalankodnak.
  10
  Lipcsei passzolt Baloghoz, aki egy szép csel után 15 méterről az oldalhálóba lőtt.
  8
  Egy Deme Bognár kényszerítő után utóbbi adott középre, a tizenhatoson belül egy karcagi védő kezén irányt változtatott a labda, a játékvezető azonban nem ítélt 11-est.
  5
  Tököli fejelt le egy labdát Bartha elé, aki 18 méterről kevéssel lőtt a jobb sarok mellé.
  Ez volt a harmadik helyzetünk, de a karcagiak nem játszanak bunkerfocit, bátran jönnek előre, igaz veszélyes szituáció még nem alakult ki a térfelünkön.
  3
  Lipcsei játszotta be a labdát a védők mögé, Tököli elől azonban tisztázott Banó kapus.
  2
  Máris vezethettünk volna. Lazic ugratta ki Balogot, aki középre adott, az érkező Laczkó a jobb felső sarok fölé perdített.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink a szokásos zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban, míg a karcagiak narancssárga felsőben és fekete nadrágban játszanak.
  .
  A közönség elénekelte a Himnuszt.
  .
  A kezdőrúgást Németh Iván, klubunk junior világ- és Európa bajnok birkózója végezte el.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat. Hamarosan kezdődik csapatunk Karcag elleni bajnoki mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST