2006.XI.18. Baktalórántháza – Ferencváros: 0-0

Ismét pontokat vesztett a Fradi

Agilisabban játszott a vendég Ferencváros a Baktalórántháza ellen, és annak ellenére nem sikerült megszerzenie a győzelmet jelentő gólt, hogy erre többször is lehetősége lett volna. Tény az is, hogy a hazaiak nem illetődtek meg ellenfelüktől, és veszélyes támadások kidolgozásával jelezték: ők is a pályán vannak.


Baktalórántháza – Ferencváros: 0-0
Nyí­regyháza, 2.000 néző, vezette: Berger József (Forgács, Pápai)

Baktalórántháza: Petranic – Szenes, Bí­ró, Bodnár, Illés Gy. – Nagy Z., Márkus, Illés L. (Szabó R. 37.), Rákóczi – Pálvölgyi, Ádámszki (Németh A. 62.)
kispad: Kanócz, Andrejcsák
vezetőedző: Madalina György

Ferencváros: Kemenes – Ferencz, Dragóner, Balog Z. – Bognár, Lipcsei, Lazic (Bartha 56.), Laczkó – Deme (Horváth D. 83.), Szalai (Csepregi 46.), Tököli
kispad: Szabó K., Medgyesi, Brettschneider, Fitos
vezetőedző: Gellei Imre

Sárga lap: Ádámszki (60.), Petranic (86.), Nagy Z. (90+3.) illetve Dragóner (51., 77.), Tököli (89.)
Kiállí­tva: Dragóner (77.)

A mérkőzés előtt egy perces néma gyászszünettel emlékeztek a tegnap elhunyt futballegenda, Puskás Ferenc emlékére.

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kezdett vehemensebben, és már az elejétől fogva irányí­tása alá vonta a játékot, bár a hazaiak sem hagyták annyiban, és igyekeztek támadásokat szervezni és fölvenni a kesztyűt.

Többet támadott ugyan a Fradi, de Petranics kapus ma nagyon jó napot fogott ki, és ha ő már nem tudott segí­teni, valamelyik védő azonnal ott termett, és mentett. Gondoljunk csak Márkus 19. percbeli megmozdulására, amikor fejjel mentett egy lövést, mely már-már a hazai kapuban volt.

A játék képe azonban a vendégek mezőnyfölénye ellenére sem volt egysí­kú, több veszélyes támadást is vezettek, és Kemenesnek nem egyszer bravúrral kellett védeni, hogy megóvja kapuját a góltól.

Az első játékrész í­gy viszonylag kiegyenlí­tett játékot hozott, helyzetek tekintetében legalábbis mindenképpen, és a döntetlen reálisnak nevezhető, hiszen a Baktalórántháza nem játszott alárendelt szerepet.

A félidőben igyekezett összeszedni magát a vendégegyüttes, és azonnali rohamokkal nyitottak, a sí­pszó után. Lackó például rögtön helyzetbe került, de a védők üggyel-bajjal tisztázni tudtak.

Két perccel később Lipcsei eresztett meg egy bombaerős lövést, de ez a lehetőség is kimaradt.

Maradt a Ferencváros mezőnyfölénye, de nem akart gól születni, a vendégcsapat hiába próbálkozott újra és újra – mert a második félidőben már leginkább a Fradi próbálkozott.

A lendület akkor sem hagyott alább, mikor Dragóner megkapta második sárga lapját is, í­gy a játékvezető felmutatta neki a piros lapot is. A meddő mezőnyfölény megmaradt, sőt percekkel az eset után Petranicsnak óriás bravúrral kellett hárí­tania Tököli emelését.

A hátralévő percekben már egyik csapatnak sem sikerült kapuba találnia, hiszen a hazaiak újabb százszázalékos helyzetet mentettek a gólvonalról, majd az előttük lévő lehetőséget sem tudták kihasználni.

A Baktalórántháza végeredményben megérdemelten tartott otthon egy pontot.

Nyilatkozatok:

Madalina György, a Baktalórántháza vezetőedzője: – Hősiesen küzdöttünk, aminek meglett az eredménye. Remélem, életemben nem kerülök többé ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, mint ebben az esztendőben.

Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője: – Kí­nkeserves mérkőzésen vagyunk túl, az egész találkozó alatt szenvedtünk, pontatlanul játszottunk, aminek örülni lehet, hogy veretlenül vezetjük a tabellát az őszi szezon után. Remélem, tavasszal rendezettebb viszonyok között folytathatjuk.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.XI.18. Baktalórántháza – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.03. 17:30, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ