2006.XI.22. MK, Gyirmót – Ferencváros: 1-3

Háromszor villant a piros lap

Simán továbbjutott a Ferencváros

Az 1-0-s előnnyel érkező Ferencváros 3-1-re nyert a Gyirmót ellen az NB II-es csapatok Magyar-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a zöld-fehérek 4-1-es összesítéssel jutottak a nyolc közé. A fővárosiak örömét beárnyékolja, hogy Tököli Attila, Dragóner Attila és Tímás Krisztián is piros lapot kapott, így a tavaszi folytatás kezdetén egyikük sem játszhat.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Jó lenne kettősgyőzelemmel továbbjutni, és sikerrel lezárni az idei rendkívül nehéz évet. A jövőnk szempontjából rendkívül fontos, hogy továbbjussunk, a bajnokságban teljesítettük az idei célunkat, azon leszünk, hogy a kupában is megtegyük.

A mérkőzés:

Gyirmót – Ferencváros: 1-3 (0-2)
Gyirmót, 5.000 néző, vezette: Bede Ferenc (Tóth V., Szalai Z.)

Gyirmót: Sánta – Földes (Bider 62.), Radics, Tóth A. (Tóth N. 46.), Horváth R. – Nagy L., Szabó Cs., Török, Polyák – Oross, Károlyi (László 79.)
kispad: Boros, Pék, Tóth P., Németh L.
vezetőedző: Hannich Péter

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tímár, Balog Z. – Szalai (Ferencz 61.), Lipcsei, Lazic, Laczkó (Csepregi 87.) – Deme (Bartha 90.), Tököli
kispad: Szabó K., Horváth D., Brettschneider, Fitos
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Tóth N. (65.) illetve Tököli (15., 27.), Lipcsei (48.)
Sárga lap: Szabó Cs. (45.),Tóth N. (65.) illetve Bognár (13.), Lipcsei (76.)
Kiállítva: Tököli (45.), Dragóner (61.), Tímár (90+3.)

Az első találkozón a Keleti-csoportban listavezető ferencvárosiak mindössze 1-0-ra nyertek, mert számos nagy helyzetet elhibáztak. Az Üllői úton Tököli Attila rúgta az egyetlen gólt, így a gyirmótiak reménykedhettek abban, hogy nagy bravúrt végrehajtva a legjobb nyolc közé jutnak.

Hannich Péter tanítványai nem sokáig bízhattak a történelmi sikerben, mert a 10. percben egy formás FTC-támadás végén Tímár Krisztián fejese után Tököli közelről a hálóba talált.

A vezetés végképp megnyugtatta a látogatókat, majd a 27. percben a korábbi válogatott csatár ismét megvillant, s összesítésben már három gólosra növelte csapata előnyét.

20061122-gyirmot-tokoliA szünet előtt egy ártatlan szituációban Tököli elveszítette fejét, szándékosan Szabónak dobta a labdát, ezért piros lapot kapott. A csatár fegyelmezetlensége sokba kerülhet a tavaszi folytatásban.

A fordulás után a Gyirmót helyzettel nyitott, de utána jött az újabb ferencvárosi „feketeleves”, Deme remek kiugratását Lipcsei Péter használta ki. A biztos előny tudatában a ferencvárosaik már nem erőltették magukat, de a 60. percben ismét megfogyatkozott a vendégcsapat: Dragóner Attila a saját térfelén eladta a labdát, majd lerántotta a kiugró Tóth Norbertet.

A hazaiak a kettős emberelőnyben gyorsan szépítettek, majd igyekeztek tovább csökkenteni a hátrányt. A hajrában kisebb helyzeteket még kidolgozott a Hannich-gárda, de Gellei Imre csapata megőrizte előnyét. Létszámban azonban tovább fogyatkozott az FTC, mert a lefújás előtt Tímár Krisztián is piros lapot kapott.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre a találkozót követően elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, és megköszönte a szurkolóknak az egész éves bíztatást.

– A képzeletbeli karácsonyfánk alá betehetnénk ezt a mai győzelmet, és az őszi bajnoki elsőséget is. A szurkolóknak köszönjük az egész éves bíztatást, ezúttal is nagy erőt adtak a csapatnak a kritikus pillanatokban. A csapat mai játékával elégedett vagyok.

Szakvezetőnk arra a kérdésre, hogy mit szól a három kiállításhoz, annyit mondott, ezzel most ő nem foglalkozna, örüljünk a győzelemnek.

Tököli Attila: – Nagyon örülök, hogy már az első félidőben eldőlt a továbbjutás sorsa, természetesen annak is, hogy sikerült két gólt szereznem. A mérkőzés előtt a bemelegítésnél éreztem, hogy valami nincs rendben a térdemmel, de vállaltam a játékot. Ha a bíró nem állít ki, valószínűleg akkor sem lépek pályára a második félidőben, de természetesen nem így akartam befejezni a meccset. A piros lapomról túl sokat nem tudok mondani, biztos igaza volt a játékvezetőnek…

*

Gellei Imre szintén részt vett a csütörtöki sajtótájékoztatón. Vezetőedzőnk érthetetlennek nevezte Tököli Attila kiállítását. 

– Úgy érzem, hogy az a korrekt, ha beismerem, hogy Dragóner és Tímár esetében jogos volt a piros lap. Nyilván ehhez az egészhez hozzájárult az a feszült hangulat, amit az első – amúgy jogtalan – kiállítás idézett elő.

Gellei a sajtótájékoztatón jelenlévő újságíróknak felajánlotta, hogy a mindenkinek levetíti a Tököli kiállításáról készült videófelvételeket, mert azokból egyértelműen kiderül, hogy szó nem volt szándékosságról.

– Határozottan állítom, hogy a felvételből jól kivehető, hogy Tököli nem vágta hozzá ellenfeléhez a labdát. Sőt, éppen a hazai játékos volt az, aki a partvonalon kívülre futva próbálta megakadályozni a gyors bedobást, amellyel azonnal nagy helyzetbe kerülhettünk volna. Nem vagyok naiv, nem várom azt, hogy Tököli esetleges eltiltását törlik majd, de egy ilyen ítélet megnehezíti az FTC helyzetét. Kupát akarunk nyerni, hiszen ez a dicsőség mellett 50 millió forintos támogatást is jelentene főszponzoruktól. A pénzt ki akarjuk venni a kasszából, ezért is vagyok bosszús az olyan döntések miatt, melynek következtében – tévesen – alighanem nélkülöznöm kell majd legeredményesebb játékosomat.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.XI.22. MK, Gyirmót – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Kettős győzelemmel jutott csapatunk a Magyar Kupában a nyolc közé, két góllal legyőzve a Gyirmót csapatát idegenben. A mérkőzés 3-1-es sikerünkkel zárult, góljainkat Tököli (2) és Lipcsei szerezték, együttesünk nyolc emberrel fejezte be a találkozót.

  Magabiztosan kezdte csapatunk a mérkőzést, és Tököli már az első öt percben gólra válthatta volna fölényünket, ami aztán negyedóra után sikerült is, egy Bognár beívelést követően a hosszú sarokba bombázott. (0-1) Csapatunk ezután is irányítása alatt tartotta a játékot, aminek eredménye újabb gól lett, ezúttal is Tököli révén, aki egy kapus által kiütött labdára rástartolva laposan a lábak között tizenöt méterről a kapuba helyezett.(0-2) Eldőlni látszott a továbbjutás sorsa, ám a félidő lefújása előtt Bede játékvezető Tökölit kiállította.

  A második félidőt emberhátrányban kezdtük, de Lipcsei nagyszerűen ugrott ki egy Demétől kapott labdával, és Sánta mellett a kapuba gurított. (0-3) A folytatásban Dragóner is pirosat kapott. A gyirmótiak erejéből egy becsületgólra futotta, Tóth Norbert fejelt a kapuba a 67. percben. A folytatásban a hazaiak tovább próbálkoztak a felszárkózással, de nem találták a mieink játékának ellenszerét. A lefújás előtt Tímár is pirosat kapott. Összesítésben 4-1-el jutott tovább csapatunk a nyolc közé, teljesen megérdemelten.

 • 90
  Tímár csúszott be szabálytlanul, Bede ismét elővette a pirosat, majd lefújta a találkozót.
  89
  Deme helyett Bartha a pályán.
  87
  Laczkó helyett Csepregi lépett pályára.
  85
  László távoli lövését védte Kemenes.
  80
  Károlyi helyett László a pályán a gyirmótiaknál. A közönség agyon hálás, minden labdaérintésünknél olléznak.
  76
  Kettős emberhátrányban játszunk, a Gyirmót próbálkozik támadni, de jól tartjuk magunkat.
  75
  Lipcsei egy rossz becsúszásért kapott sárgát.
  65
  A gól után csetepaté alakult ki a kapunk előtt, amiben a gólszerzőt látta vétkesnek Bede, és sárgával jutalmazta.
  65
  Bal oldali szögletből szépít a Gyirmót, Tóth fejelte a hálóba a labdát.
  64
  Furcsa a helyzet, Lipcsei éket játszik, a legtöbbször ő van legelől.
  63
  Gellei Imre változtatni kényszerül egy védőjátékos pályára küldésével, Szalai helyett Ferencz lépett pályára.
  60
  Kilenc emberre fogyatkoztunk, Dragónert lerántásért, azonnal pirossal kiállította a játékvezető.
  57
  Tóth Norbert ismét szépen cselezgetett a térfelünkön, és betört a tizenhatosunkra,majd kapura rúgott, amit Kemenes magabiztosan védett.
  48
  Deme kitűnően játszotta meg Lipcseit, aki a kapuval szemben állva kapura törhetett és elgurította a kapus mellett a labdát a kapu közepébe.0-3
  47
  A csereként beállt Tóth Norbert óriási helyzetben 6 méterről a kapu fölé lőtt.
  47
  Elkezdődött a második félidő, a gyirmótiaknál Tóth Andrást Tóth Norbert váltotta a pályán.
  46
  Vége az első félidőnek, megérdemelten vezetünk, de a következő 45 percet emberhátrányban folytatjuk majd.
  43
  Sánta csak kifutva tudott tisztázni az oldalvonalnál, az érkező Tököli gyorsan akarta elvégezni a bedobást, mert üres volt a kapu, de Szabó túl közel állt az oldavonalhoz és eltalálta vele az ellenfél játékosát.Bede Szabónak sárgát, Tökölinek pedig érthetetlen módon pirosat mutatott fel.
  41
  Laczkó megiramodott a bal szélen, és megpróbálta Tökölinek bejátszani, Sánta ki is lépett a kapuból, de egy védőn megpattant a labda és így majdnem gól lett a beadásból.
  27
  Laczkó ugratta ki Demét, aki kicsit hosszan tolta meg, ezért Sánta elütötte, de az érkező Tököli laposan a hálóba gurított.0-2
  20
  Két gólos előnyünk van, így már 3-at kellene rúgniuk a gyirmótiaknak.
  19
  Jobb oldalról rúghatott szögletet a Gyirmót, Károlyi beívelt, de a becsavart labda mindenkit meglepve, a hosszú oldalon a kapufát találta el, ahonnan a labda kifelé pattant.
  15
  Góóóóól!Bognár elhúzott a szélen, három védőt lerázva beívelt, a túloldalon érkező Tököli pedig a hosszúba bombázott.
  10
  Bognár kapott sárgát egy belépő után.
  8
  Szalai beadását Tímár lefejelte, és az érkező Tököli tíz méterről a kapu mellé rúgta kapásból.Centikkel ment mellé.
  5
  Megvan az első nagy helyzetünk.Bognár bal oldalról beadta a labdát Szalainak, aki “gyanúsan” eltűnt a 16-oson belül, de a labda átszállt a védőkön is, és a meglepett Tököli elé pattant, aki suta mozdulattal kevéssel a kapu mellé rúgta.
  3
  Mi irányítjuk a játékot az első percekben.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi jöhetünk középről.
  .
  Csapatunk a szokásos szerelésében lép pályára, zöld-fehér csíkosban, a házigazdák sárga-kék összeállításban játszanak majd.
  .
  Az idei év utolsó előtti fellépése csapatunknak, mert az utolsó Sátoraljaújhelyen lesz, egy hírverő mérkőzés keretében még november 25-én játszunk.
  .
  Egy gólos előnnyel várhatjuk a folytatást, és a 100% Fradi hetilap szavazásán 76%-a a szurkolóknak győzelmet vár a mai meccsen, és így kettős győzelemmel lépünk a nyolc közé.
  .
  Üdvözöljük a szurkolókat online közvetítésünkön!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST