2007.III.10. Jászapáti – Ferencváros: 0-2

Nem játszott jól, mégis három pontot szerzett Gellei Imre csapata

Kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros csapata a másodosztályú labdarúgó bajnokság 16., első tavaszi fordulójában. A Keleti csoport listavezetője a Jászapátit győzte le Tököli Attila és Horváth Dávid góljaival 2-0-ra. A játékvezető egy szabályos gólt nem adott meg a hazaiaknak.


Jászapáti – Ferencváros: 0-2 (0-0)
Jászapáti, 4.500 néző, vezette: Oláh Gábor (Medovarszki, Rischák)

Jászapáti: Tajti J. – Pázsit, Horváth R., Kiskapusi, Mosonyi – Kerékgyártó, Herczku (Kósa 60.), Somodi, Varga Z. (Vígh 60.) – Kotula, Horváth P.
kispad: Tajti N., Kóczián, Debreceni, Nagy L., Kaszás N.
vezetőedző: Szabó András

Ferencváros: Kemenes – Ferencz, Lipcsei, Balog Z., Buz (Deme 57.) – Horváth D., Lazic, Csepregi (Fitos 73.), Laczkó – Bartha (Brettschneider 85.), Tököli
kispad: Szabó K., Nagy S., Fülöp N., Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Tököli (55.), Horváth D. (90+3.)
Sárga lap: Kerékgyártó (6.), Kiskapusi (19.), Herczku (60.), Horváth P. (64.), Kósa (81.) illetve Balog Z. (27.), Ferencz (75., 81.), Brettschneider (89.), Deme (90+2.)
Kiállítva: Ferencz (81.)

Már a mérkőzés elején magához vette a kezdeményezést a Ferencváros, ám a meddő mezőnyfölény ellenére igazi nagy gólhelyzetet nem tudott kialakítani.

A Jászapáti rövid passzokkal próbálta kihozni saját térfeléről a labdát, de a jól szűrő ferencvárosi középpálya a legtöbb esetben ezt megakadályozta.

Az első említésre méltó esemény a 10. percben történt, ekkor Lipcsei veszélyeztetett. Az ismét a védelem tengelyében helyet kapó ferencvárosi játékos 17 méteres szabadrúgása alig fél méterrel szállt a keresztléc fölé.

A félidő derekához érve még inkább erősödött a vendégcsapat fölénye, a Jászapáti védekezése azonban továbbra is zárt utat jelentett a kapu felé Tököliék számára.

Miután nem sikerült a kapu közelébe kerülni Lazics távolról próbálkozott a 29. percben. A légiós lövése a kissé ügyetlenkedő Tajti mellet azonban csak a kapufán csattant.

Öt perccel később a Jászapáti szabályosnak tűnő góllal megszerezhette volna a vezetést, de Kotula közeli fejesét les címén érvénytelenítette Oláh Gábor. A játékvezető a visszajátszások alapján ezúttal téves ítéletet hozott.

A második félidő elején Lipcsei kitűnő helyzetfelismerésének, és egy kis szerencsének köszönhetően megszerezte a vezetést a Ferncváros! A csapatkapitány gyorsan elvégzett szabadrúgása után Csepregi beadása Tököli Attila elé került, aki a hazai kapu közepébe bombázott. (0-1)

A folytatásban a Jászapáti mindent megtett az egyenlítésért, de a ferencvárosi játékosok kézben tartották a mérkőzés irányítását, nem sok levegőt hagyva ellenfelüknek.

Négy perccel a vége előtt mégis egyenlíthetett volna a Jászapáti. Kerékgyártó a mérkőzés legnagyobb helyzetét puskázta el, miután öt méterről, senkitől sem zavartatva fejelt a kapu mellé.

A rendes játékidő hosszabbításában végleg megpecsételődött a teljesen kitámadó hazaiak sorsa. Tököli miután megharcolt egy előreívelt labdáért, remekül tálalt az érkező Horváth Dávidhoz, aki pontos lövésével eldöntötte a három pont sorsát. Ez volt a fiatal játékos első találata tétmérkőzésen. (0-2)

A Ferencváros továbbra is veretlenül vezeti a másodosztály Keleti csoportját, míg a Jászapáti a kiesés elől menekül.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre szerint az döntött, hogy csapatunk a második félidőben többet kockáztatott. – Nagyon fontos győzelmet arattunk, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szájízzel vág neki egy csapat a szezonnak – mondta vezetőedzőnk. – Nehéz talajon játszottunk egy kemény ellenféllel szemben. Az első félidőben is mi irányítottunk, de az első 45 perc valamelyest kiegyenlítettebb volt. Fordulás után többet kockáztattunk, és ennek meglett az eredménye. Lipcsei többet lépett fel a támadásokhoz, de a szélső védőink is jól kapcsolódtak be a játékba. Szünetben ezt kértem a játékosoktól, illetve azt, hogy lehetőleg lefelé lőjenek Tajtinak, örülök, hogy Tököli gyorsan megfogadta ezt…

Szabó András (a Jászapáti edzője): – Véleményem szerint másképp alakulhatott volna a meccs, ha a játékvezető megadja szabályos gólunkat. Ez egy másfajta játékra késztette volna a Ferencvárost, nekünk ez jobban feküdhetett volna. Amit elterveztünk, nagyjából megvalósult, a támadójátékot illetően van hiányérzetem. Az utolsó öt perc kivételével – amikor már kockáztattunk – nagyjából partiban voltunk a Fradival. A csapatom mindent kiadott magából, remélem, a következő tizennégy meccsen is így lesz.

Tököli Attila: – Két ellenfelünk is volt a meccsen. Egyik a hazai csapat, a másik pedig a pálya talaja. Mindkettő alaposan megnehezítette a dolgunkat. A Jászapáti masszívan, jól védekezett, de erre lehetett számítani. Az első gólig volt igazán nehéz dolgunk. Utána jobban kinyíltak a hazaiak, a hajrában már több lehetőségünk is volt, és így be tudtuk biztosítani a győzelmünket. Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig a csapat mellett álltak.

NS-20070311-11-20070310

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.10. Jászapáti – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Kétgólos győzelemmel kezdtük a tavaszi idényt. Együttesünk gólnélküli félidő után Tököli és Horváth góljával 2-0-ra nyert Jászapátin, és ezzel továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

  Az első negyedóra mezőnyjátékkal telt, a játékosok dolgát nem könnyítette meg a pálya nem éppen ideális talaja. A 20. percben Lipcsei lövését védte Tajti, majd tíz perccel később Lazic pattogós lövése csattant a kapufán. A 36. percben betalált a Jászapáti egy szögletvariáció után, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot – talán tévesen. Gólnélküli állással fordultak a csapatok, de az 53. percben megszereztük a vezetést: egy kipattanó labdát Tököli bombázott a kapuba 10 méterről (0-1).

  Magabiztosan őriztük előnyünket a folytatásban, az utolsó tíz percre azonban tízen maradtunk Ferencz kiállítása után. Nem sokkal később Kerékgyártó nagy helyzetben mellé fejelt, ezután viszont nekünk voltak helyzeteink. Brettschneider lehetősége még kimaradt, a 93. percben azonban Horváth már nem hibázott: Tököli passzát értékesítette a támadó, és ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény. Győzelmünkkel továbbra is kétpontos előnnyel vezetjük a tabellát a Nyíregyháza előtt.

 • 93
  Tököli szerzett harcosan labdát, majd önzetlenül visszapasszolta azt Horváthnak, aki 15 méterről szépen lőtt a jobb sarokba. Ezzel 2-0-ra megnyertük a meccset.
  92
  Deme is besárgult.
  91
  Megkezdődött a három perces hosszabbítás.
  90
  Tököli ugratta ki remekül Brettschneidert, aki megpróbálta átemelni a labdát a kapus felett, de Tajti védett. Deme szerezte meg a labdát, majd ő is megpróbálta 16 méterről átemelni a labdát Tajti felett, de a kapus biztosan védett.
  89
  Brettschneider is besárgult.
  87
  Bartha helyett Brettschneider a pályán.
  86
  Kerékgyártó 5 méterről nagy helyzetben mellé fejelt.
  82
  Kósa rántotta le Lipcseit, újabb sárga.
  80
  Ferencz megkapta második sárgáját egy belépő után, ezért a játékvezető kiállította.
  75
  Ferencz visszahúzta ellenfelét, ezért sárgát kapott.
  74
  Csepregi helyett Fitos folytatja.
  67
  Bartha szép csellel ment el a jobb szélen, majd középre passzolt, a felpattanó labdáról centikkel késett le Tököli.
  61
  Vígh és Kósa a pályán Varga és Herczku helyett.
  60
  Herczku kapott sárgát.
  57
  Buz helyett Deme a pályán, mostantól Laczkó a balhátvéd.
  53
  Megvan a vezetés. Csepregi beadása után a védők kifejelték a labdát, amelyet Tököli vett át a kaputól 10 méterre, és a hálóba bombázott (0-1).
  52
  Lipcsei beadása után Horváth fejelt magasan a kapu fölé.
  46
  Megkezdődött a második játékrész.
  45
  Vége az első félidőnek.
  36
  Betalált a Jászapáti egy szögletvariáció után, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
  32
  Laczkó belőtt labdájára Bartha érkezett, lőtt is, a védőn felpörgő labda gondot okozott Tajtinak.
  29
  Lazic 25 méteres lövése a kapufa tövéről pattant ki.
  26
  Balog kapott sárgát egy rossz becsúszás után.
  25
  Varga lőtt kapásból a kapu mellé.
  20
  Lipcsei szabadrúgását ütötte ki a léc alól Tajti.
  19
  Kiskapusi kapott sárgát kezezésért.
  15
  Az első negyedórában enyhe mezőnyfölényben játszottunk.
  12
  Nem csak a felázott talaj nehezíti a játékot, hanem a gyep is. Elég sok “kiálló” fűcsomó van a pályán, amin gyakran szokatlanul pattan meg a labda.
  10
  Csepregit buktatták a kaputól 17 méterre, a szabadrúgást Lipcsei csavarta kevéssel a jobb felső sarok fölé.
  6
  Kerékgyártó kapott sárgát a Buz elleni szabálytalanságért.
  2
  A hazaiaké az első lövés, Kotula lőtt méterekkel a kapu mellé 15 méterről.
  1
  Mi kezdtük meg a meccset.
  .
  Először lesz ma kezdő tétmeccsen a Ferencvárosban Horváth Dávid, valamint a télen igazolt Jeremias Buz. A védelem közepén a várkozásoknak megfelelően Lipcsei játszik majd az eltiltott Dragóner helyén, helyét a középpályán Csepregi foglalja el. Gellei Imre várható kezdőcsapata a következő: Kemenes -- Ferencz, Lipcsei, Balog, Buz -- Bartha, Lazic, Csepregi, Laczkó -- Horváth, Tököli.
  .
  Lassan megtelnek a lelátók. A pálya talaja nem tökéletes, hiszen a találkozó előtt két órán át esett az eső.
  .
  Csapatunk az idei szezonban hat idegenbeli meccsén két győzelmet aratott négy döntetlen ellen.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk 15 órakor a Jászapáti otthonában kezdi meg a tavaszi idényt. Élő közvetítésünk 14.45-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST