2007.III.22. MK, Ferencváros – Vasas: 0-2

NS-20070323-01-20070322Az angyalföldiek győzelemmel kívántak jobbulást Illovszky Rudolfnak

Kétgólos győzelmet aratott a Vasas a Ferencváros ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Üllői úton. A vendégek két gólját Németh Norbert és Kenesei Krisztián szerezte, az FTC Lipcsei Péter révén még egy büntetőt is elrontott. A zöld-fehérek 299 nap után szenvedtek újra vereséget tétmérkőzésen.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Aki meg akarja nyerni a kupát, annak minden nemest ellenfelet búcsúztatnia kell, amit a sors az útjába hoz. Itt már nincs könnyű csapat, ezt támasztja alá, hogy a korábbi évekkel ellentétben a legjobb nyolc között rajtunk kívül csak élvonalbeli együttesek vannak. Vannak céljaink a játékosokkal, éppen ezért tovább akarunk jutni a Vasas ellen, de így lenne ez a többi klub esetében is… Egy újjáérő csapat formálódik a Vasasnál, nagyon sok tehetséges fiatallal a keretükben, akik nyilvánvalóan tele vannak komoly ambíciókkal, de szerencsére ez nálunk sincs másként.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vasas: 0-2 (0-1)
Üllői út, 8.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Vámos)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Ferencz, Lipcsei, Balog Z. – Lazic, Deme (Fülöp N. 73.) – Horváth D. (Fitos 37.), Csepregi (Bartha 63.), Laczkó – Jovánczai
kispad: Szabó K., Buz, Nagy S., Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Vasas: Németh G. – Kincses, Pandur, Kovács G., Piller (Kenesei K. 60.) – Lázok, Pintér Z., Odrobéna, Kiss K. (Ködöböcz 90.), Németh N. – Bali (Fehér Z. 66.)
kispad: Borszéki, Majoros, Skita, Nagy T.
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Németh N. (26.), Kenesei K. (78.)
Sárga lap: Lipcsei (30.) illetve Bali (12.), Pintér Z. (19.), Odrobéna (33.), Lázok (88.)

Mindkét edző változtatott az előre megadott összeállításon: a ferencvárosiaknál Buz helyett Csepregi Richárd kezdett, így Gellei Imre változtatott az alapfelláláson is, Lipcsei hátrament a védelem tengelyébe. A Vasasnál Kenesei Krisztián végül nem került be a kezdőbe, helyette az MTK ellen egyenlítő gólt szerző Bali Péter kezdett. A találkozón nem lehetett ott Illovszky Rudolf, akit epehólyag-gyulladással kórházban ápolnak.

Hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, de Németh Gábor a helyén volt. Ilyen kezdés után nem gondolták a szurkolók, hogy sokáig ez lesz az egyetlen említésre méltó helyzet. A félidő első felében főleg szabálytalanságokat lehetett feljegyezni.

A 26. percben egy pontrúgás után előnyhöz jutott a vendégcsapat: Lázok ívelt középre szabadrúgásból, Németh Norbert megcsúsztatta a labdát, amely a kissé kint álló Kemenes felett a kapu bal oldalában kötött ki.

A félidő lefújása előtt Jovánczai előtt egyenlítési lehetőség adódott, de Németh Gábor ezúttal is jól hárított.

A második játékrész elején próbált támadni a Ferencváros, de vigyáznia kellett, mivel a Vasas biztos védekezésből gyors kontrákkal veszélyeztetett.

A 60. percben Mészöly Géza behozta a sérüléséből felépülő Kenesei Krisztiánt, de érdekes módon nem csatárt vett le a pályáról, hanem az inkább védekező feladatokat ellátó Pillert (néhány perccel később azért behozta Fehér Zoltánt is Bali Péter helyére).

A télen igazolt támadó gyorsan helyzetbe is került, de szorongatott helyzetből leadott lövését védeni tudta Kemenes. A másik oldalon Laczkó veszélyeztetett, az ötösről leadott fejese kevéssel kerülte el a kaput.

A 74. percben újoncot avatott Gellei Imre, Fülöp Noel első ferencvárosi tétmérkőzésén lépett pályára az első csapatban. Öt perccel később azonban végképp eldőlt a meccs, egy középre passzolt labda után Kenesei ellépett védőjétől, és közelről Kemenes hálójába helyezett.

A 89. percben szépítési lehetőséget szalasztott el az FTC: Lázok kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, Kassai Viktor büntetőt ítélt. A labda mögé Lipcsei Péter állt, de Németh Gábor jól vetődött, és kivédte a lövést.

A Vasas végül 2-0-ra nyerte meg a negyeddöntő első felvonását, így nagyon jó helyzetből várja a visszavágót. A ferencvárosiak 299 nap után szenvedtek újra vereséget tétmérkőzésen.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Nagyon csalódott vagyok. Egy szikrázó összecsapáson vagyunk túl, a Vasas nagyon fegyelmezetten, szervezetten és keményen védekezett, a labdavesztéseinkből mindig profitáltak. Sajnos az első félidőben hátrányba kerültünk, a másodikban mentünk előre, de ilyen a futball: ellenfelünk betalált, nekünk még büntetőből sem sikerült. A Vasas előnyösebb helyzetben van, de látok esélyt arra, hogy a visszavágón Dragónerrel és Tökölivel kiegészülve győzhet a csapat.

Mészöly Géza (a Vasas edzője): – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Voltak egyéni teljesítményeink, gondolok itt kapusunkra és a két gólszerzőre, de ez a csapat diadala volt. Talán még szervezettebben játszottunk, mint a hét elején az MTK ellen. A Ferencváros is mindent megtett, a győzelemhez kellett az is, hogy a hazaiak kihagyták a helyzeteiket, sőt a 11-est is. A visszavágóra úgy készülünk, mintha csak azon a találkozón dőlne el a továbbjutás.

NS-20070323-04-20070322

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.22. MK, Ferencváros – Vasas: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Vasas Németh és Kenesei góljával 2-0-ra legyőzte a mieinket a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

  Mi kezdtük jobban a mérkőzést, a 2. percben Csepregi közeli lövését azonban védte Németh. A folytatásban inkább mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 26. percben némileg váratlanul vezetést szerzett a Vasas: Lázok balról középre ívelt egy szabadrúgást, amit Németh a bal sarokba csúsztatott. A vendégek vezetésük után egy ideig többet birtokolták a labdát, de a félidő hajrája a miénk volt. A 44. percben majdnem egyenlítettünk: Lipcsei fantasztikusan ugratta ki Jovánczait, akinek 11 méterről leadott lövését Németh ismét bravúrral védte.

  A második félidő első felében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a 68. percben aztán Lipcsei ívelés után Laczkó alig fejelt a kapu fölé. A hajrára aztán felpörögtek az események: a 79. percben Kenesei kettőre növelte csapat előnyét. Az utolsó percekben aztán három olyan szituáció is adódott, amiért büntetőt adhatott volna Kassai, de csak egy alkalommal mutatott a 11-es pontra. Balszerencse, hogy Lipcsei büntetőjét a végig jól védő Németh kiütötte. A Vasas megérdemelten nyert, hiszen kihasználta helyzeteit.

  A mieinknek rendkívül nehéz dolga lesz a visszavágón, némi bizakodásra adhat okot, hogy a Fáy utcában már Tököli és Dragóner is játszhat.

 • 90
  Vége
  90
  Balog hatalmas bedobása után Lipcsei lőtt, a labda a védőkről pattant szögletre.
  90
  Kiss helyére Ködöböcz állt be.
  90
  Németh a kapujából kimozdulva letaglózta Laczkót, ez is 11-es, de nem Kassainál.
  88
  Lázok is kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezúttal már 11-est ítélt a játékvezető, amit azonban sajnos Lipcsei elhibázott.
  85
  Bartha adott volna középre a tizenhatoson belü, Pintér kézzel szögletre mentett, Kassai nem adott büntetőt.
  81
  Kenesei ugrott ki a leshatáron, Kemenes jól jött ki a kapujából és lábbal tisztázott.
  79
  Ajjaj, nagy a baj. Kenesei kitűnő ütemben lépett el a védőktől, majd hat méterről a kapuba lőtt. (0-2)
  76
  Kenesei kevergetett a tizenhatosunk előtt, a most beállt Fülöp szép mozdulattal mentett.
  74
  Deme helyén Fülöp Noel a pályán. Fiatal középpályásunk először szerepel tétmérkőzésen a Fradiban. Sok szerencsét kívánunk neki.
  68
  Lipcsei ívelt fel pontosan egy szabadrúgást, Laczkó pedig alig fejelt a léc fölé.
  67
  Balog kapott jó labdát a bal oldalon, Kassai azonban az asszisztens intésére, tévesen, lesen állította meg az akciót.
  66
  Bali-Fehér csere a Vasasnál.
  64
  Fitos éles szögből emelt a kapu fölé.
  63
  Csepregi helyett Bartha a pályán.
  61
  Kenesei majdnem gólt szerzett első labdaérintéséből: kiszorított helyzetből leadott lövését Kemenes szögletre mentette.
  60
  Piller helyére beállt Kenesei.
  51
  Lazic távoli, kemény lövését másodszorra fogta Németh.
  50
  Pandúr csúnyán felrúgta Csepregit, Kassai már nyúlt a zsebéhez, a Vasas játékosa azonban valamit szólt a játékvezetőnek, aki ezek után nem adott sárgát Pandúrnak.
  47
  Egy jó csel után Piller lerántotta Bognárt, Kassai nem látott szabálytalanságot.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Szünet. Az első félidő eleje és vége a miénk volt, de gólt csak a Vasas szerzett.
  44
  Lipcsei fantasztikusan ugratta ki Jovánczait, aki 11 méterről lőtt, Németh azonban bravúrral védett. A labda ezt követően Laczkó elé került, aki balról kapura küldte a labdát, de a vendégek kapusa ismét védett.
  36
  Horváth Dávid helyett Fitos Lászlót küldte pályára Gellei Imre.
  33
  Odrobéna hátulról brutálisan felrúgta Bognárt, csak sárga.
  32
  Egy beívelés után Lázok és Bali lekönyökölte Kemenest, ezúttal Kassai nem húzta elő a kártyát.
  30
  Lipcsei mintaszerűen szerelte Lázokot a tizenhatosunk előtt, Kassai azonban a Vasasnak ítélt szabadrúgást, ráadásul csapatkapitányunk sárgát kapott…
  26
  Sajnos vezet a Vasas. Lázok végzett el balról egy szabadrúgást, amit Németh csúsztatott a bal sarokba. (0-1)
  22
  Bali és Lazic csapott össze, a vendégek játékosa a földön maradt, rövid ápolás után azonban visszatért.
  19
  Pintér úgy rúgta fel Laczkót, hogy a labda a környéken sem volt. Kassai őt is sárgával “jutalmazta”.
  12
  Bali csúnyán fejbe rúgta Ferenczet, amiért sárgát kapott a Vasas játékosa.
  11
  Balog adott középre balról, Horváth Deme elé gurított, aki 21 méterről fölé lőtt.
  9
  Piller ment el a bal szélen, középre gurított, de Kemenes jól vetődött ki a kapujából és felszedte a labdát.
  4
  Lázok cselezgetett a tizenhatosunkon belül, lőni azonban nem tudott, mivel Lipcsei könnyedén szerelte.
  2
  Megvolt az első nagy helyzetünk: Laczkó adott középre, Jovánczai lefejelte a labdát Csepreginek, akinek 10 méterről leadott lövését Németh védte.
  1
  A zöld-fehér csíkosban játszó mieink kezdték a mérkőzést, míg a Vasas piros-kékben szerepel.
  .
  Mészöly Géza az alábbi csapatot küldi pályára: Németh -- Pandur, Kovács, Kiss, Piller -- Ordobéna, Kincses, Pintér, Németh -- Lázok, Bali. A sérüléssel bajlódó Kenesei a kispadon kap helyet.
  .
  Kassai Viktor vezeti a mai kupameccset. Érdekesség, hogy az előző körben a Gyirmót elleni hazai találkozón ugyanő volt a játékvezető.
  .
  Mától már megvásárolhatóak a vasárnapi bajnokira szóló belépők is az Üllői úti stadion jegypénztáraiban. A Makó elleni találkozóra -- amely 15 órakor kezdődik -- 1200 forintba kerülnek a jegyek, és a fővárosban összesen 1000 darab kerül árusításra.
  A jegypénztárak pénteken 10 és 17 óra között, szombaton pedig 10 és 14 óra között tartanak nyitva.
  .
  299 napja veretlen labdarúgócsapatunk tétmeccsen, így amennyiben az esti kupameccsen sem szenvedünk vereséget, átlépjük a 300 napos határt. A mieink legutóbb a 2005/06-os idényben, május 27-én szenvedtek vereséget, akkor a Tatabánya győzött az Üllői úton. Azóta egy élvonalbeli találkozó mellett tizenhét NB II-es mérkőzésen és négy kupameccsen nem talált legyőzőre együttesünk, azaz 22 tétmeccse tart a veretlenség.
  .
  Töltsd le a zöld-fehér keresztcsíkos Fradi-mezt a mobilodra a saját neveddel!
  Küldd a 06-91-229-999-es számra azFRFRADI szót, majd utána szóközt kihagyva nevedet, majd szintén szóközt kihagyva az általad kiválasztott számot! (Pl. FRFRADI Dani 7).
  .
  Mint ismert, szakvezetőnk eltiltás miatt nem számíthat Dragóner Attilára és Tököli Attilára. Ott lesz viszont a csapatban a visszatérő Bognár Zsolt, de bekerült a “kezdőtizenegybe” Csepregi Richárd és Jovánczai Zoltán is, míg Jeremias Buz és Bartha László ezúttal csak kispados.
  Kezdőcsapatunk a következő: Kemenes -- Bognár, Ferencz, Lipcsei, Balog -- Lazic, Deme -- Horváth, Csepregi, Laczkó -- Jovánczai.
  .
  A Bet at Home most 1,9-szeres pénzt fizet a Fradi-győzelemért! Fogadj Te is és nyerj!

  .
  Csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Vasast fogadja. A párharc első meccse 20.45-kor kezdődik, élő közvetésünk fél 9-kor indul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST