2007.IX.22. Ferencváros – Makó: 1-1

Otthon nem tudta legyőzni a csongrádiakat a Csank-csapat

Továbbra sem megy a Ferencvárosnak a labdarúgó NB II-ben. Az élvonalból a 2006–2007-es szezon előtt száműzött, de ebben az évben is a visszajutást megcélzó zöld-fehér együttes ezúttal a Makó ellen volt képtelen kiharcolni a győzelmet. Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy a Fradi tovább rontott a forduló előtti pozí­cióján, és most már csak nyolcadik a táblázaton. Sőt ha a Vác holnap pontot szerezne a Sport utcában, Csank János csapata a 9. helyről készülhetne a 8. játéknapra. Úgy tűnik, az ország legnépszerűbb csapata belesüllyedhet a középszerűségbe a második vonalban is.

Ferencváros – Makó: 1-1 (1-1)
Üllői út, 3.000 néző, vezette: Nagy Róbert (Pápai, Ortó)

Ferencváros: Zarzycki – Nagy S. (Zsivoczky 37., Bartha 53.), Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Lipcsei, Lazic – Vincze O., Deme (Medgyesi 57.), Fitos – NdJodo
kispad: Somodi, Brettschneider
vezetőedző: Csank János

Makó: Czirbus – Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik (Kis K. 70.), Magyar, Puskás (Varga R. 46.), Podonyi – Schreiber (Hadár 70.), Bány
kispad: Kovács K., Maróti, Kovács N., Béres
vezetőedző: Kolozsvári János

Gól: NdJodo (45.) illetve Gévay (4.)
Sárga lap: NdJodo (56.) illetve Varga R. (54.)

20070922-mako-albert66Tavaly a Ferencváros 4-0-ra verte a Makót az Üllői úton, í­gy a zöld-fehérek szurkolói méltán reménykedhettek abban, hogy csapatuk a Szolnok elleni vereség és az Orosházán játszott döntetlen után javí­tani tud majd eddigi nem túl fényes teljesí­tményén.

Ennek ellenére az előre húzódó Gévay Zsolt fejesgóljával már a mérkőzés legelején vezetést szerezetek a vendégek.

A korán bekapott találat jól áthatóan megfogta az egyébként elképzelés nélkül játszó Ferencvárost.

A félidő derekára több helyzetet is sikerült kidolgozniuk a hazaiaknak és végül az előző fordulóban duplázó Edouard Ndjodo használta ki Dálnaki Csanád hibáját és lőtt a kapuba egy perccel az első játékrész vége előtt.

A második félidő elején teljesen visszahúzódtak a vendégek, de a visszafogottan játszó hazaiak sehogy sem tudták feltörni a makói védelmet. A legnagyobb helyzet talán Mátyus János előtt adódott, de a hátvéd közeli fejesénél a gólvonalról tisztázott a védelem.

A hátralevő percekben már nem változott az eredmény az egyébként roppant alacsony szí­nvonalú mérkőzésen.

A döntetlen igazságosnak mondható, de a Ferencváros í­gy még egy lépéssel távolabb került az élvonalba jutástól.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Csank János érthetően nem volt boldog: – Sajnos egyre szűkülnek a variációs lehetőségeink, hiszen ezen a mérkőzésen is megsérült két játékosunk – mondta Csank. – Továbbra is rossz passzban vagyunk, nincs szerencsénk sem, az ellenfél ezúttal is kihasználta ellenünk az első lehetőséget. Megjegyzem nagy védelmi hiba volt, mivel csak a magas játékosokra figyeltünk a szögletnél. A gól után egyre görcsösebbek lettünk, idegesen játszottunk, nem mertük azokat a dolgokat sem megcsinálni, amit egyébként tudunk. Végig lehetett érezni, hogy kidolgozott akció után nem fogunk gólt lőni, mivel pontatlanok vagyunk. Jó lenne, ha sérültjeink minél előbb felépülnének, mert ilyen rövid kispaddal rendkí­vül nehéz lesz hétről-hétre meccset játszani.

Kolozsvári János a Makó edzője elégedett volt a lefújás után: – Amikor 1988-ban elkezdtem edzősködni, nem gondoltam volna, hogy a Fradi ellen vezethetem majd a csapatomat- mondta a makóiak trénere. – Óriási dolognak tartom, hogy sikerült döntetlent elérnünk, sőt, ha van egy kis szerencsénk, nyerhettünk is volna. Az első félidőben jól játszottunk, több helyzetünk is volt, másodikban már a Ferencváros akarata érvényesült. Igazságosnak tartom a döntetlent.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IX.22. Ferencváros – Makó: 1-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Makóval az Üllői úton. A meccs elején a vendégek szereztek vezetést, az első félidő végén Ndjodo egyenlí­tett. A második félidőben közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos megint nem sikerült begyűjteni a három pontot.

    A meccs elején egy szögletből azonnal vezetést szereztek a vendégek. A gól benne is maradt a fejekben, mert közel 20 percig nem tértünk magunkhoz, sok hibával, pontatlanul játszottunk. Lassan jöttünk fel, de a félidő második fele már a miénk volt. Ezt a periódust egy Mátyus-lövés nyitotta, akinek lapos lövését ütötte ki a vendégkapus a jobb alsó sarok elől. Pár perccel később Vincze bombája a felső lécről pattant a kapu fölé. Végül csak sikerült egyenlí­teni: Fitos húzott el szépen a jobbszélen, majd jól adott középre, a labdát pedig Ndjodo továbbí­totta a hálóba a 45. percben.

    Fordulás után gyorsan elvesztettük két emberünket, Zsivoczkyt és Demét is sérülés miatt kellett lecserélni. Fölényben játszottunk, és ha nem is futballoztunk jól, de többet tettünk a győzelemért fordulás után. A legközelebb a gólhoz a 80. percben voltunk, amikor Mátyus próbálkozása után a gólvonalról tisztáztak a vendégek. Sajnos nem változott az állás, í­gy megint egy olyan meccset nem tudtunk megnyerni, amit megnyerhettünk volna. Apró öröm, hogy a Szolnok, a Kecskemét és az Orosháza is kikapott.

  • 92
    Megint nem tudtunk megnyerni egy olyan meccset, amelyet megnyerhettünk volna.
    91
    Senki nem értette, miért adott szabadrúgást a játékvezető a 16-osunk előtt. Az ajándék pontrúgást kevéssel csavarták a bal alsó sarok mellé a vendégek.
    90
    Kis került lövőhelyzetbe, ám mintegy 2 méterrel a felső sarok mellé lőtt í­géretes szituációból.
    87
    Egy labda Lipcsei elé került, aki 17 méterről lőtt, veszélyes kí­sérlete alig kerülte el a kaput.
    80
    Egy csepp szerencsénk sincs. Lipcsei nem jól találta el a labdát helyzetben, Mátyus még “belepiszkált”, már mindenki örült, de a vendégek a gólvonalról tisztáztak.
    75
    Lipcsei emelte be a védők mögé a labdát, Bartha rástartolt, a kapujából kilépő vendégkapus az utolsó pillanatban szedte fel előle a labdát.
    71
    Schreiber helyett Hadár állt be.
    69
    Kulacsikot Kis váltotta.
    69
    Aljas módon húzzák az időt a vendégek, megtorlatlanul. Két csere közel három percig tartott, miután nem egy időben jelezték a két váltást.
    66
    Legalább 2 méteres lesről lépett ki egyedül Schreiber, ám végül sikerült őt beérni, és nagy nehezen tisztázni.
    60
    Folyamatosan húzzák az időt a vendégek. A játékvezető odafutott a kirúgást már vagy egy perce “elvégző” kapushoz, ám érthetetlen módon csak szóban figyelmeztette, a sárga ez esetben elmaradt.
    56
    Újabb kényszerű csere, Deme helyett Medgyesi a pályán.
    55
    Ndjodo is besárgult egy szabálytalanság után.
    54
    Újabb játékosunkat kell ápolni. Demét rúgták le, Varga kapott sárgát.
    53
    Zsivoczky megsérült, helyére Bartha állt be.
    47
    Dragónert kell ápolni egy ideje, miután az ellenfél 16-osa előtt felrúgták, igaz a játékvezető le sem fújta az esetet.
    46
    Puskás helyett Varga a pályán.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    45
    Vége az első félidőnek.
    45
    Megvan az egyenlí­tés, a legjobbkor. Fitos harcolt ki egy labdát, elhúzott a jobb oldalon, majd félmagasan középre lőtt, Ndjodo a védőjével együtt belevetődött a labdába, amely róla pattant a hálóba (1-1).
    39
    Szerencsénk sincs. Egy lepattanó labdát Vincze futtából bombázott kapura 16 méterről, a labda a felső lécről pattant a kapu fölé.
    38
    Podonyi került remek lövéhelyzetbe, ám 15 méterről csúnyán fölé lőtt.
    37
    Fitos lett a jobbhátvéd, Nagy József a bal, Zsivoczky pedig a jobbszélen játszik.
    37
    Védő helyett csatár. Nagy Sándor helyett Zsivoczky a pályán.
    33
    Ndjodo baloldali beadására jól érkezett Fitos, ám nem jól csúsztatta meg a labdát.
    30
    Végre feljöttünk. Mátyus 18 méteres, lapos lövését nagy bravúrral védte a jobb alsó sarok elől Szirkus.
    28
    Lipcsei jobboldali szabadrúgása után Lazic csúsztatott 9 méterről, de Szirkus biztosan fogta a kapu közepébe tartó labdát.
    27
    A kilépő Ndjodo elől az utolsó pillanatban szedte fel a labdát a kifutó Szirkus.
    26
    Mi jutottunk szabadrúgáshoz veszélyes szögből, ám a vendégek labdát szereztek, és egy több passzos, gyors kontra végén Schreiber ballábas lövése suhant el a kapu előtt.
    22
    Vincze lőtt 19 méterről, ám a lapos lövés mintegy 3 méterrel elkerülte a jobb alsó sarkot.
    20
    Mátyus több emberen is áthámozta magát, majd középre adott, az érkező Vincze 15 méterről kapásból fölé-mellé lőtt.
    17
    Zavarodottan játszunk, hibát hibára halmozunk.
    15
    Egy szöglet után a visszafejelt labdát Rohonczai csúsztatta meg, a meglepett Zarzycki a léc még ki tudta ütni a labdát.
    3
    Az első lehetőségükből betaláltak a vendégek. Egy baloldali szöglet után Lévay senkitől sem zavartatva fejelhetett, a földre bólintott labda a kapuban kötött ki (0-1).
    1
    A vendégek kezdtek, mi az első félidőben a Springer-szobor felöli kapura támadunk.
    .
    A napokban a 66. születésnapját ünneplő Albert Flóriánt köszöntötték a meccs előtt.
    .
    Az alábbi összeállí­tásban kezdjük a meccset: Zarzycki -- Nagy J., Dragóner, Mátyus, Nagy S. -- Deme, Lazic -- Fitos, Lipcsei, Vincze -- Ndjodo.
    .
    A csapatok most jöttek ki a játéktérre. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban lesznek, a vendégek kék felsőben, fekete nadrágban.
    .
    Élő közvetí­tésünk 17.20-kor kezdődik.
    .
    Itt a legújabb 100%Fradi -- mindenidők legnagyobb előfizetői akciójával

    .
    Csank János nem számí­that Horváth Péterre, Jeremias Buzra, Kulcsár Dávidra, Rédei Milánra, valamint Vasas Zoltánra sem, akinek még nem érkezett meg a játékengedélye.
    .
    Töltsd le a Fradi-cí­mert a mobilodra!

    .
    Egy éve hazai pályán 4-0-ra kiütöttük a Makót. Erről a meccsről itt olvashatsz bővebben!

    .
    Regisztrálj, fogadj, nyerj és támogasd a Fradit!

    .
    Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk 17.30-kor fogadja a Makót a bajnokságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ