2007.V.12. Jászberény – Ferencváros: 2-7

A második félidőben magára talált a Fradi, Tököli négy gólt lőtt

Fölényes sikert aratott a Ferencváros labdarúgócsapata a másodosztályú bajnokság Keleti csoportjának 25. fordulójában. Zoran Kuntics együttese a szünetben még csak 2-2-re állt Jászberényben, azonban a második játékrészben kijött a két gárda közti különbség.


Jászberény – Ferencváros: 2-7 (2-2)
Jászberény, 3.500 néző, vezette: Veizer Roland (Pápai, dr. Varga Zs.)

Jászberény: Papp – Lukácsi, Villányi, Majzik, Kovács Á. – Potemkin (Szász 67.), Molnár, Fekete (Tasi 83.), Sinkó, Gulyás (Nagy R. 86.) – Németh Gy.
kispad: Vaszicsku, Szabó D.
vezetőedző: Szabó Imre

Ferencváros: Kemenes – Lipcsei, Dragóner, Bognár – Bartha, Lazic, Deme, Buz (Csepregi 76., Horváth D. 80.) – Jovánczai (Zsivoczky 74.), Tököli, Laczkó
kispad: Komora, Brettschneider, Fitos, Kulcsár D.
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Németh Gy. (34., 43.) illetve Buz (20., 37.), Tököli (48., 65., 88., 90.), Laczkó (57.)
Sárga lap: Németh Gy. (34.), Papp (65.), Fekete (78.) illetve Dragóner (3.), Jovánczai (44.)
Kiállítva: Majzik (65.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és az első negyedóra végére a Ferencváros teljesen átvette a játék irányítását.

A vendégek mezőnyfölénye a huszonegyedik percben góllá is érett, ekkor egy jobb oldali beadást Buz lőtt kapásból a kapu bal oldalába.

Már az első félidő hajrájához közeledett a találkozó, amikor a semmiből egyenlített a Jászberény. Németh Gyula cselezgetett befelé jobbról, majd egyszer csak lövésre szánta el magát, amely annyira meglepte Kemenest, hogy nem is tudott reagálni a léc alá vágódó labdára.

A hazaiak talán még a gólnak örültek, amikor Buz újra a Fradit juttatta előnyhöz. Az argentin középpályás ezúttal Bartha passzát lőtte Papp kapujába.

Ekkor a vendégek már azt hihették, hogy előnnyel vonulnak a szünetre, azonban Németh Gyula kihasználta a zöld-fehér védők hibáját, és hatalmas gólt akasztott a kapu bal felső sarkába.

A szünet után nem váratott magára sokáig a vendégek harmadik vezető gólja. A hazai védők kissé elaludtak, és Tököli újra előnyhöz juttatta a Ferencvárost.

A Jászberény bátran felvállalta a támadójátékot és részben ennek is köszönheti a Fradi, hogy megduplázta a fórt. Ekkor egy gyors ellentámadás végén Laczkó lőtte ki Papp kapujának jobb alsó sarkát.

Az ötödik ferencvárosi gól kétes körülmények között született, legalábbis a hazai játékosok szerint, ugyanis Tököli találata után Papp és Majzik is hevesen reklamált, szerintük Laczkó szabálytalankodott a gólpassza előtt. Veizer játékvezető a hazaiak tiltakozását – pontosabban Majzikét – piros lappal jutalmazta, így a Jászberény emberhátrányba került.

A továbbiakban Tököli újabb két gólt szerzett, így a Ferencváros a végére kiütéssel nyerte meg a mérkőzést.

A Nyíregyháza csak akkor vehetné át a zöld-fehérektől az első helyet a forduló után, ha nyer Budafokon hét góllal.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic a mérkőzés után igen boldogan nyilatkozott: – Nagyon elégedett voltam a csapat játékával – mondta Kuntic. – Az első félidőben sem volt különösebb gond a játékunkkal, csak a helyzetkihasználásunkkal adódtak problémák. A két kapott gólunk ugyanolyan elkerülhető lett volna, mint ahogy az eddigi meccseinken is. A második félidőben annyit változott a játékunk, hogy jobban használtuk ki a lehetőségeinket. Megérdemelten győztünk ilyen arányban is, ma igazán mindenkivel elégedett lehettem, de külön kiemelni senkit sem szeretnék. A meccs előtt sajnos nehezen állt össze a védelmünk, de a két gólt leszámítva szerencsére hátul is jók voltunk.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.V.12. Jászberény – Ferencváros: 2-7 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Szenzációs játékkal csapatunk 7-2-re győzött Jászberényben. A hazaiak a félidőig tartották magukat, a szünetben ugyanis még 2-2 volt az eredmény, a második félidőben azonban kiütöttük ellenfelünket.

  Csapatunk rögtön a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést, és Jovánczai, majd az egyre inkább előretörő Lipcsei vezérletével több szép akciót vezettünk. Fölényünk a 20. percben érett góllá, ekkor Buz volt eredményes egy látványos, kapásból lőtt találattal. Ugyan a gól után tovább nyomtunk, mégis szinte a semmiből egyenlített a hazai csapat Németh révén, de Buz szinte rögtön válaszolt. Kis túlzással a második helyzetéből a szünet előtt újból egyenlített a Jászberény, Németh Gyula szerezte meg a második gólját. És bár sokkal többet birtokoltuk a labdát, mégis 2-2-es döntetlennel mentünk a szünetre.

  Fordulás után Tököli révén szinte azonnal megszereztük immáron harmadszor a vezetést, és továbbra is mi irányítottuk a játékot, a hazai csapat pedig erre a gólunkra már nem tudott válaszolni. Laczkó védhetetlen lövésével növeltük előnyünket, majd körülbelül egy órányi játékot követően ismét Tököli volt eredményes, ezzel már 5-2-re vezettünk. Az ötödik gólunk után a hazaiak sokáig reklamáltak, és Majzik piros lapjával végképp megpecsételődött a Jászberény sorsa. Innentől kezdve már csak az volt kérdéses, hogy milyen arányban győzünk, és Tököli hajrában lőtt két újabb góljával kialakult a 7-2-es végeredmény.

  A Jászberény elsősorban a védekezésre koncentrálva sem tudta megállítani remekül játszó együttesünket, így öt fordulóval a vége előtt továbbra is mi vezetjük a Keleti csoportot.

 • 91
  Vége a mérkőzésnek. Ha még három gólt rúgtunk volna, az eredményjelzőre már nem tudták volna kiírni…
  90
  Újabb gól!!! Lipcsei passzával ezúttal Horváth Dávid lépett ki a baloldalon. Horváth jól adta középre a labdát az alapvonalról, Tököli pedig közelről védhetetlenül lőtt a léc alá. 2-7
  87
  Tököli harmadik gólját lövi! Lipcsei kiugratásával balról lőtt a kapuba. 2-6
  86
  A Jászberény utolsó cseréje: Gulyás helyett Nagy Róbert a pályán.
  85
  Zsivoczky lőtt 18 méterről a kapu mellé.
  83
  Fekete helyett Tasi állt be.
  82
  Molnár tartott rá csúnyán Lipcsei lábára, a sárga viszont elmaradt.
  79
  Horváth került szinte rögtön beállása után helyzetbe. Villányi buktatta a 16-oson belül, Veizer pedig, miután kinézett asszisztensére, továbbot jelzett…
  78
  Csepreginek nincs szerencséje. Az előző szabálytalanság után lent maradt, Kuntic pedig kénytelen volt kihasználni utolsó cserelehetőségét is, így Horváth Dávid állt be. Csepi bal bokájával történt valami, most a kispadnál fáslizzák be a lábát.
  77
  Fekete kapott sárgát Csepregi buktatásáért.
  75
  Újabb csere a mieinknél. A kétgólos Buzt Csepregi váltja.
  74
  Zoran Kuntic először cserélt. Jovánczai helyett Zsivoczky folytatja.
  73
  Laczkó elől a tizenhatos előtt a kifutó kapus fejjel tisztázott, a labda azonban Barthához került. A fiatal csatár nem sokat teketóriázott, hanem jó 45 méterről egyből kapura emelt. Ugyan mellészállt kicsivel a labda, azonban remek kísérlet volt, a szurkolóktól is nagy tapsot kapott.
  66
  Potemkin helyett Szász folytatja a hazaiaknál.
  60
  A tovább reklamáló hazaiak közül Majzik piros lapot kapott. Ezzel a Jászberény 10 emberre fogyatkozik.
  60
  A hazaiak reklamálnak a gól után. A kapus Papp kap sárgát.
  59
  Újabb gólt szereztünk! Laczkó húzott el a bal oldalon, beadására Tököli érkezett pontosan. 2-5
  59
  Buz szabálytalankodott a tizenhatosunk előterében, majd ápolni kellett. A jogos szabadrúgást Kemenes magabiztosan hárította.
  58
  Játszik a Fradi! Deme és Tököli passzolgatott szépen, majd a teljesen megzavart védelem asszisztálása mellett Töki próbálta a labdát a kapus mellett elgurítani. Papp azonban lábbal bravúrral védett.
  57
  Bartha cselezgetett a tizenhatos sarkánál, majd az egyik védő felvágta. A jogosan megítélt szabadrúgást előbbi gólunk szerzője, Laczkó végezte el, aki kapura csavart, a labda pedig nem sokkal szállt el a bal kapufa mellett.
  55
  Először vezetünk két góllal a mérkőzésen! Laczkó szánta el lövésre magát 19 méterről, középről. A laposan meglőtt labda védhetetlenül csapódott a kapu bal oldalába. 2-4
  52
  Buz majdnem megszerezte harmadik gólját a meccsen. A nagyon aktív Jovánczai gurított neki keresztbe a tizenhatos előterében, az argentin játékos pedig 17 méterről alig lőtt fölé. A 3. gólunk óta megélénkült a játékunk, sokkal többet van nálunk a labda.
  47
  Harmadszor vezetünk a meccsen! Jovánczai kapott jó labdát, középre adott, majd Tököli lőtt 10 méterről kapura. A labdába Papp csak beleütni tudott, de hárítania nem sikerült. Így 2-3
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.
  45
  Veizer sporttárs lefújta az első félidőt. Négy gól esett az első játékrészben, reméljük, a másodikban a mieink lesznek már csak eredményesek.
  43
  Ismét egyenlít a Jászberény. Villányi adott be, és Németh Gyula a védőinket megelőzve óriási gólt lőtt a léc alá. Kemenes ismét tehetetlen volt. 2-2
  39
  A remekül játszó Lipcsei egyre előrébb húzódik, és inkább a középpályáról osztogat. Most épp Tökölit ugratta ki, aki gyönyörűen elvitte a labdát a védők között, majd elfektette az eléje csúszó játékost. Közben többen visszaértek, így visszapasszolt Lipcseinek, aki 12 méterről mellé lőtt. Nem sokon múlott, hogy újabb gólt szerezzünk.
  36
  Szinte azonnal megszereztük ismét a vezetést! Bartha adott be jobbról, a jó beadásra pedig ismét Buz robbant be, és lőtt mintegy nyolc méterről a kapu jobb oldalába. 1-2
  34
  A gólszerző Németh kap túlzott gólörömért lapot.
  33
  Bár mi irányítjuk a játékot továbbra is, a Jászberény mégis egyenlít. Németh Gyula hozta fel a labdát, majd 22 méterről lövésre szánta el magát. Az erős lövés a léc alatt vágódott a hálóba, Kemenesnek esélye sem volt védeni. 1-1
  27
  Jovánczai ismét betört a tizenhatoson belülre, ahol az egyik védő szorításában elesett. A játékvezető tovább engedte a játékot, bár Jovi a földön maradt. Erre a hazaiak kapusa egyre ingerültebben kiabált a bírónak, míg az végül megállította a játékot. Jovánczait most az alapvonalnál ápolják…
  20
  Vezetünk! Ismét egy szép jobboldali beadás érkezett a kapu elé, melyet Buz kapásból lőtt a bal alsó sarokba. Látványos gól volt, argentin játékosunk második találata ez a Fradiban. Ezzel 0-1
  17
  Jovánczai sokadszor futott el jól a jobbszélen. Lerázta védőjét, majd a kapus mellett is elguruló labdájára Tököli robbant be, és lőtte a hálóba. A játékvezető azonban les címén -- valószínűleg jogosan -- nem adta meg gólunkat.
  15
  Lipcsei ívelt be szabadrúgást. Jovánczai 7 méterről, szorongatott helyzetből fejelhetett kapura, de a jobb kapufa mellé tartó fejest a kapus megfogta.
  9
  Jovánczai jobbról lőtt, a labdát Papp bravúrral ütötte szögletre. A szöglet után Dragóner fejelt kapura, de ezt könnyedén hárította a hazai kapuvédő.
  8
  Tököli jobboldalról adott középre, Buz erős lövését a védők blokkolták.
  5
  Megvan a meccs első sárgája. A kapunktól mintegy 25 méterre Dragóner szabálytalankodott, de az elvégzett szabadrúgás veszélytelen volt.
  2
  A tizenhatos sarkánál Jovánczait vágták fel a hazai védők. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, a labdát ugyan először kiejtette Papp, de aztán megfogta. Közben a kapu előtti tumultusban lent maradt Dragóner, a kapus sportszerűen kirúgta a labdát, de védőnknek szerencsére semmi baja nem lett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indították útjára a labdát.
  .
  A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg a héten elhunyt Steinmetz János emlékére.
  .
  A csapatok most futnak ki a pályára. A mieink zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban, míg a hazai csapat tiszta kék szerelésben fog játszani.
  .
  Töltsd le a Fradi indulót a mobilodra!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR16050-et a 06-91-229-999-re!
  A szurkolótábor előadásában: küldd az FR16053-at a 06-91-229-999-re!
  Polifónikus csengésként: küldd az FR37575-öt a 06-91-227-222-re!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR28755-öt a 06-91-227-222-re!
  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  A Jászberény hazai pályán eddig veretlen tavasszal, mi viszont az idei szezonban még nem kaptunk ki idegenben.
  .
  Csapatunk 13.30-kor Jászberényben lép pályára. Élő közvetítésünk 13.15-kor kezdődik. Az őszi meccsről itt olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST