2007.V.27. Bőcs – Ferencváros: 0-0

Nagyon sokba kerülhet a Ferencvárosnak a diósgyőri döntetlen

Nem tudta begyűjteni a három pontot a Ferencváros a bőcsiek ideiglenes otthonában, Diósgyőrben. Zoran Kuntics együttese az első félidőben nagy fölényben játszott, de ezt nem tudta gólra váltani, a borsodiak viszont a második játékrészben feljavultak, és egy szabályosnak tűnő találatot is elértek.

Előzmények:

Percekkel ezelőtt hivatalosan is eldőlt, hogy a Ferencváros megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. Az FTC zRt. vezetése természetesen örömmel fogadta a döntést. Dámosy Zsolt, az FTC elnöke és Hermány Csaba, az FTC zRt. igazgatóságának elnöke a 100%Fradinak már korábban elmondta, hogy megvannak a szükséges garanciák arra vonatkozóan, hogy klubunk vállalni tudja az élvonalbeli indulást. Az FTC zRt. vezetése kiemelte, hogy nem elhanyagolható szempont a jövőre nézve, hogy a licence-eljárás során végig konstruktí­v együttműködés jellemezte a feleket, a Ferencváros és az MLSZ Licencadó Bizottsága közötti számos egyeztetés és a folyamatos kommunikáció mindenképpen előrevitte az ügyet.

(2007. május 24.)

A mérkőzés:

Bőcs – Ferencváros: 0-0
Diósgyőr, 3.500 néző, vezette: Solymosi Péter (Takács G., Lémon)

Bőcs: Matkó – Vágó, Susak, Martis, Molnár Zs. (Vass 31.) – Siróczki, Irhás, Szakszon, Fekete V. (Gaál 74.) – Urbin, Zimányi (Simon A. 90+2.)
kispad: Sándor, Máthé, Dobos, Szegedi
vezetőedző: Tóth László

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Nagy S., Nagy J. – Laczkó, Lipcsei, Lazic, Buz (Kulcsár D. 71.) – Tököli (Brettschneider 82.), Jovánczai (Horváth D. 75.)
kispad: Szabó K., Bartha, Ferencz, Deme
vezetőedző: Zoran Kuntic

Sárga lap: Irhás (60.), Fekete V. (74.) illetve Buz (13.), Laczkó (63.)

A bőcsiek az ősszel jól játszottak az Üllői úton, 2-1-re kaptak csak ki a Ferencvárostól. Most hazai pályán szerettek volna visszavágni az őszi vereségért. Igaz, a hazai pálya ezúttal Diósgyőrt jelentette, ugyanis a bőcsiek létesí­tménye nem alkalmas ilyen mérkőzés lebonyolí­tására.

Mind Tóth László, mind Zoran Kuntics változtatott az előre megadott összeállí­táson: a hazaiaknál Dobos helyett Zimányi, a vendégeknél Horváth helyett Jovánczai kezdett.

Támadóbban lépett fel az FTC, már a hatodik percben Jovánczai fejese veszélyes volt, a 15. percben pedig csak a kapufa mentette meg a kapott góltól a bőcsieket: Lipcsei találta el 17 méterről a felső lécet.

Továbbra is a vendégek irányí­tottak, a hazaiak részéről a 30. percben lehetett az első emlí­tésre méltó lehetőséget feljegyezni, de Fekete lövése nem okozott gondot Kemenesnek.

A második játékrészben már a Ferencváros kapusának is meg kellett mutatnia tudását: Urbin jobb sarokra tartó lövését nagy bravúrral tolta ki.

A Bőcs ebben a félidőben lényegesen bátrabban játszott, ennek volt köszönhető, hogy a meccs kiegyenlí­tetté vált.

Az utolsó negyedórában a Ferencváros újra aktí­vabb lett, de nem tudta kisebb mezőnyfölényét helyzetekre váltani, ugyanis a Bőcs nagyon szervezetten védekezett.

Sőt, a 86. percben akár a vezetést is megszerezhette volna a Borsod megyei gárda, ám Urbin hiába passzolt hat méterről a hálóba, a játékvezető nem adta meg a lelátóról szabályosnak tűnő találatot. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, a Ferencvárosnak nagyon sokba kerülhet ez a pontvesztés a végelszámolásnál.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Zoran Kuntic érthető módon nem volt túl boldog. – Az első félidő első felében el kellett volna döntenünk a mérkőzést – mondta a 100% Fradinak a vezetőedzőnk. – Ebben a periódusban jól játszottunk, több helyzetet is kidolgoztunk, de sajnos ezek kimaradtak. Döntő pillanatokban mentálisan nem voltunk elég erősek. A magunk részéről mindent megteszünk, hogy a hátralévő meccseket megnyerjük, de most már nem a mi kezünkben van a sorsunk…

Tóth László, a bőcsiek szakvezetője természetesen elégedettebb volt kollégájánál. – Hiányérzetem van egy kicsit, úgy éreztem, hogy kétes helyzetekben általában a mi kárunkra tévedtek. Annak viszont örülök, hogy nem mi lettünk a mérleg nyelve, hiszen a Nyí­regyházától és a Ferencvárostól is elvettünk 2-2 pontot. Biztos vagyok benne, hogy két éven belül mindkét együttes NB I-es lesz, és csak rossz emlék marad számukra, hogy egyszer bajnoki meccset játszottak egy ilyen kis csapat ellen.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.V.27. Bőcs – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk 0-0-ás döntetlent ért el a Bőcs ellen Miskolcon. A mieink a mérkőzés nagy részében fölényben játszottak, de a helyzeteket nem sikerült kihasználni.

    Az első félidő közepéig nem volt gond a Fradi játékával, jobbak voltunk ellenfelünknél, de a lehetőségek sajnos kimaradtak. A 15. percben Tököli lövését védte a bőcsi kapus, majd Lipcsei emelése a lécen csattant. Nem sokkal később ismét a csapatkapitányunk veszélyeztetett, ezúttal szabadrúgásból, de nem volt szerencséje, a labda centikkel elkerülte a kaput. Tökölinek is volt még egy í­géretes próbálkozása, a hazai kapus bravúrral védett a gólvonalon. Az első félidő hajrájában Buz is gólt szerezhetett volna, de ő is a kapust találta el.

    Szünet után továbbra is mi irányí­tottunk, de egyórányi játék után a Bőcsnek is akadtak lehetőségei. A második félidő utolsó részében már helyzeteink sem nagyon voltak, összességében igazságos eredmény született. Az első 25 percben eldönthettük volna a meccset, de aztán nem találta a ritmust a csapat, és inkább csak erőlködtünk a pályán, és ez nem járt eredménnyel.

  • 90
    Kemenes jött ki a kapujából a tizenhatoson kí­vülre, és hatalmas bravúrral mentett Gál elöl.
    90
    Vége. A Nyí­regyháza 2-0-ra vezet.
    88
    A hazaiak ugyan betaláltak, de les miatt a játékvezető jogosan érvénytelení­tette a találatot.
    A Nyí­regyháza a második félidő elején megszerezte a vezetést Jászapátin.
    87
    Gál került nagy helyzetbe, de Nagy József az utolsó pillanatban mentett.
    83
    Tököli helyére Brettschneider állt be.
    77
    Lipcsei 28 méteres bombáját bravúrral ütötte ki a kapus.
    76
    Horváth állt be Jovánczai helyére.
    71
    Fekete helyére Gál állt be. Előtte még Fekete sárgát kapott időhúzásért.
    70
    Tököli visszatért. Cseréltünk: Buz helyére Kulcsár állt be.
    67
    Tököli egy rossz mozdulat után meghúzódott, a pálya szélén ápolják.
    65
    Jovánczai a büntetőterületen belül két védő között elesett, a játékvezető továbbot intett…
    62
    Laczkó visszahúzta ellenfelét, ez is sárga.
    A Nyí­regyháza 18 órakor kezdett Jászapátin, az első félidő után 0-0 az állás.
    59
    Irhás akadályozta Kemenest a kirúgás elvégzésében, sárga.
    58
    Tököli egy jó csel után nagyon kisodródott, éles szögből, mintegy 3 méterről lőtt fölé.
    56
    Urbin 17 méterről lőtt, Kemenes bravúrral védett.
    55
    Buz 20 méteres lövése ment mellé.
    53
    Tököli fordult le az emberéről, 18 méterről lőtt, de egy védőn megpattant és fölé szállt.
    49
    Egy szöglet után Dragóner fejelt volna, de Dragi “eltűnt” a hazai védők között…
    46
    Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.
    45
    A játékvezető nem hosszabbí­tott, lefújta az első félidőt. Az első 25 percben jól játszottunk, utána azonban érthetetlen módon visszaestünk. Ha nyerni akarunk, ennél lényegesen többet kell nyújtanunk a folytatásban.
    43
    Buz 11 méterről lőtt, Matkó kiütötte a labdát.
    35
    Molnár megsérült, le kellett cserélni, helyére Vass állt be.
    31
    Buz jól adott középre, Tököli 11 méterről kapásból lőtt, a kapus bravúrral védett.
    24
    Laczkó tört a tizenhatoson belülre, három embert is kicselezett, középre adott, de a kapus Tököli elöl felszedte a labdát.
    22
    Laczkó tekert balról középre, Buz alig maradt le.
    19
    Lipcsei 18 méteres szabadrúgása a bal alsó sarok mellé szállt.
    15
    Lipcsei ugratta ki Tökölit, aki három védő szorí­tásából lőtt, a kapus azonban bravúrral védett, a labda Lipcsei elé került, aki 17 méterről alá nyúlt, a labda pedig a felső lécen landolt.
    13
    Buz összecsúszott az egyik bőcsi játékossal, argentin középpályásunk sárgát kapott.
    10
    Bognár í­velt a kapu elé, Jovánczai 7 méterről alig fejelt fölé.
    5
    Lipcsei beadásáról mindenki lemaradt középen.
    1
    A bőcsiek kezdték a mérkőzést.
    .
    Forgó Fradi-cí­mer Köszönöm Istenem, hogy fradistának teremtettél felirattal -- töltsd le a mobilodra!
    SMS-ben küldd az FR045692-őt a 06-91-229-999-re!
    További tartalmak itt.

    .
    Miskolcon jól szerepeltünk az elmúlt tizenöt évben, egyszer sem kaptunk ki DVTK-stadionban, sőt egy meccs kivételével mindig nyertünk, összesen hatszor. Utolsó két meccsünk góljait itt nézheted meg.

    .
    Ősszel 2-1-re nyertünk hazai pályán a Bőcs ellen, a meccsrőlitt olvashatsz.

    .
    Labdarúgócsapatunk fél hatkor a Bőccsel játszik Miskolcon. Sokak szerint, ha ma nyerünk, akkor nagy lépést teszünk a feljutás felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ