2007.V.6. Karcag – Ferencváros: 1-2

Buz és Lipcsei góljával győztek idegenben a zöld-fehérek

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a listavezető Ferencváros idegenben tudott győzni, miután egy góllal jobbnak bizonyult a pályaválasztó Karcag együttesénél. A zöld-fehérek szezonbeli tizenötödik győzelmükkel í­gy változatlanul őrzik első helyüket, a pontszámban hozzájuk hasonlóan 53 pontos Nyí­regyháza előtt.

Karcag – Ferencváros: 1-2 (0-1)
Karcag, 3.000 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Szécsényi, Tóth I.)

Karcag: Banó-Szabó – Mitasz, Ramos, Kocsis, Donka – Kovács I. (Bodor 71.), Repjuk (Tóth L. 80.), Kádár G., Orosz – Domokos, Bogdány (Papp 55.)
kispad: Erdei, Kádár Zs., Palásti
vezetőedző: Sándor István

Ferencváros: Kemenes – Ferencz (Nagy J. 73.), Dragóner, Nagy S. – Bognár, Lazic, Lipcsei, Buz (Kulcsár D. 71.) – Jovánczai (Brettschneider 84.), Tököli, Laczkó
kispad: Komora, Horváth D., Bartha, Deme
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Mitasz (75.) illetve Buz (30.), Lipcsei (63.)
Sárga lap: Kádár G. (42.), Kocsis (44.), Mitasz (57.) illetve Tököli (22.), Ferencz (73.)

Nagy intenzitással kezdte a mérkőzést a Ferencváros, amelynek köszönhetően több ziccert is ki tudtak alakí­tani a vendégek, azonban ezeket a lehetőségeket nem tudták értékesí­teni.

A mérkőzés első találatára a 29. percig kellett várni, akkor a mezőnyfölényben futballozó zöld-fehérek előnyhöz jutottak: Buz Banó feje fölött bombázott a bal felső sarokba.

A vezető találat után visszavett kezdeti lendületéből a vendégegyüttes, í­gy a szépszámú publikum szorgos, ám helyzetek nélküli mezőnymunkát láthatott a folytatásban.

A második félidőt úgy kezdte a Ferencváros, ahogyan az elsőt. Nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelemben a fővárosiak, ismét helyzeteket tudtak kidolgozni, amelynek eredménye ezúttal sem maradt el: Tököli Attila önzetlenül játszott Lipcsei Péterhez, a csapatkapitány pedig a 62. percben megduplázta övéi előnyét.

Visszaesett az iram, biztos előnye tudatában a zöld-fehérek már nem erőltették a támadást, a kétgólos hátrányban lévő hazaiak viszont í­gy közelebb kerültek ellenfelük kapujához.

A hajrához érve Domonkos adhatott be a baloldalról egy szögletet, amit az üresen álló Mitasz fejelt Kemenes kapujába.

A váratlan szépí­tés felrázta a hazaiakat, akik egy perccel később óriási meglepetésre, hiszen helyzetekig is alig jutottak a találkozón, ki is egyenlí­thettek volna. Ám Kemenes peches mozdulatát követően az érkező Kádár centikkel a kapu mellé gurí­tott.

Ezzel utolsó esélyét puskázta el a hazai gárda, az eredmény a lefújásig már nem változott.

Végül a Ferencváros a karcagi győzelmének köszönhetően visszavette az első helyét a tabellán az őket üldöző Nyí­regyháza előtt.

A zöld-fehérek kispadján ülő Zoran Kuntics két 1-1-s találkozót követően első győzelmét ünnepelhette a Ferencvárosban, edzőként.

A Ferencváros idegenben továbbra is veretlen maradt, tizenegyedik fellépésükön az ötödik sikerüket aratták.

A Karcag tizedszer kapott ki, negyedszer hazai pályán, ahol változatlanul az egyik legrosszabb mérleggel bí­rnak.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic első győzelmét aratta a Fradi edzőjeként. – Minden szempontból kontrolláltuk a mérkőzést – mondta Kuntic. – 2-0-ás vezetésünk után még újabb gólokat szerezhettünk volna, de kimaradtak a helyzetek. A kapott gólunk egy hiba után született, ezt követően pár percig egy picit meg voltunk zavarodva, de aztán rendeztük sorainkat. Összességében megérdemelten nyertünk, és azt gondolom, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk. Annak külön örülök, hogy Buz jó játékkal és góllal hálálta meg a bizalmat.

Sándor István érthető módon nem volt túl boldog a lefújás után: – Tudtuk, hogy a Fradi jobb csapat, ennek ellenére okozhattunk volna meglepetést – mondta a Karcag edzője. – Sajnos a mi kapufánk kifelé, mí­g a Fradié befelé pattant. Sokszor ilyen kis dolgokon múlik a győzelem. Gratulálok a Ferencvárosnak.

Kulcsár Dávid személyében újoncot avatott együttesünk a Karcagon. Az ifi A csapat játékosa “pillanatok” alatt került be a felnőtt együttesbe.

– Gyakorlatilag öt nappal a találkozó előtt készültem együtt először a felnőttekkel, Lakitelken játszott a csapat hí­rverő meccset. Az én szempontomból ez most í­gy utólag nézve több volt egy egyszerű mérkőzésnél, mert a találkozó után Zoran Kuntic szólt, hogy szeretné, ha felnőttekkel készülnék. Természetesen nagyon örültem a lehetőségnek. Bognár Zsoltinak kellett segí­tenem a védekezésben, a széleken pedig megpróbálni kihasználni a gyorsaságomat. Ezt érzem egyébként a legnagyobb erényemnek. Az ifiben is rendre szélsőként kapok lehetőséget, szoktam a jobb és a bal oldalon egyaránt játszani. Tavasszal egyébként úgy érzem, egyre jobban ment a játék az U19-es csapatban, amelyben eddig hat gólt szereztem.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.V.6. Karcag – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk négy nyeretlen mérkőzés után újra begyűjtötte a három pontot. A mieink 2-1-re nyertek Karcagon.

  Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de sem Lipcsei, sem pedig Jovánczai nem talált a kapuba. Ezt követően is többet birtokoltuk a labdát, de nagy helyzetünk nem volt, egészen a 29. percig, amikor Tököli passza után Buz lőtt nagy gólt.

  Szünet után is mi voltunk a jobbak, az 50. percben Buz duplázhatott volna, de hét méteres lövésébe belevetődtek a védők. A 65. percben aztán Tököli szép egyéni akciója után Lipcsei lőtt 14 méterről a kapuba. Ekkor úgy tűnt eldőlt a mérkőzés sorsa, de aztán a 77. percben egy védelmi hiba után szépí­tettek a hazaiak. Ezt követően 3-4 percig nyomott a Karcag, de aztán rendeztük sorainkat és megnyertük a mérkőzést.

  Jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is mi állunk a tabella élén.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek, továbbra is mi állunk a tabella élén.
  89
  A hazaiak kapusa távol a kapujától mentett, Bretschneider 40 méterről megpróbált az üres kapuba emelni, de célt tévesztett. Három perc lesz a hosszabbí­tás.
  83
  Jovánczai helyére Brettschneider állt be.
  80
  Kádár szabadrúgása után megpattant a labda a sorfalon, Kemenes azonban bravúrral védte a léc alá tartó lövést.
  79
  Majdnem egyenlí­tett a Karcag. Egy kipattanó után Kádár alig lőtt a kapu fölé.
  77
  Egy szögletet követően Mitasz fejelt a kapunkba. (1-2)
  75
  Újabb újoncot avattunk. A megsérült Ferencz helyére Nagy József állt be.
  74
  Újoncot avattunk. Az ifi A erőssége, Kulcsár állt be Buz helyére.
  72
  Ferencz kapott sárgát, talán túl szigorúan.
  67
  Karcagon egyre inkáb beborul az ég, a hazai szurkolók attól tartanak, hogy a meccs végére teljesen sötét lesz, hiszen nincs villanyvilágí­tás.
  65
  Már kettővel vezetünk! Tököli lépett ki a védők közül, elvitte a labdát a kapus mellett, de nagyon kisodródott, ezért visszagurí­totta a labdát Lipcseinek, aki 14 méterről a léc alá vágta. 0-2
  61
  Kovács szögletét kifejeltük, de visszakerült elé a labda, amit éles szögből külsővel kapura küldött, a kapufa éléről azonban kifelé pattant a labda.
  59
  Mitasz is besárgult.
  58
  Minden bizonnyal az NB II-es bajnokság legnagyobb partjelzői tévedését láthattuk. Jovánczai lépett volna ki, de az asszisztens lest jelzett, a baj csak az volt, hogy egy karcagi védő legalább nyolc méterrel beljebb állt…
  50
  Lipcsei ugratta ki Buzt, aki továbbtette a labdát Tökölinek, aki az alapvonalról középre í­velt, Buz 7 méterről lőtt, a lövés azonban elakadt egy védőben.
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Kocsis rúgta fel Buzt, ez is sárga.
  42
  Kádár kapott sárgát reklamálásért.
  36
  Lipcsei 26 méteres szabadrúgását a bal alsó sarok előtt fogta még üggyel-bajjal a kapus.
  29
  Vezetünk! Tököli ugratta ki szépen Buzt, aki 14 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 0-1
  23
  Alábbhagyott az eső és valamelyest a mi lendületünk is. Érdekesség, hogy Laczkó egyre többet húzódik középre, amolyan “árnyékéket” játszik Tököli és Jovánczai mögött.
  21
  A mi térfelünkön volt a labda, amikor a játékvezető a tőle 25 méterre lévő Tökölihez rohant és felmutatott neki egy sárga lapot. Senki nem értette, hogy miért kapta.
  12
  Laczkó átkeveredett a jobb oldalra, majd 11 méterről jobbal, alig lőtt a léc fölé.
  8
  Nagyon nyomunk. Lipcsei felí­velése után Tököli passzolt Jovánczainak, aki 13 méterről lőhetett, a hazaiak kapusa bravúrral szögletre mentett.
  6
  Tököli jól játszotta magát tisztára, középre adott, Jovánczai elöl pedig az utolsó pillanatban mentettek.
  5
  Kádár 22 méteres erős lövését védte Kemenes.
  3
  Lipcsei í­velt oldalról középre egy szabadrúgást, amit a hazai védők kifejeltek, csapatkapitányunk begyűjtötte a labdát, és 24 méterről lőtt, kevéssel a jobb sarok mellé.
  1
  Elkezdtük a mérkőzést. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben és zöld nadrágban, mí­g a hazaiak narancssaárga felsőben és fekete nadrágban játszanak.
  .
  Jelenleg szakad az eső Karcagon, egyelőre úgy tűnik, nem a legideálisabb időjárási körülmények között kezdődik a mérkőzés.
  .
  Nézegess Fradi-videókat: régi meccsek, emlékezetes gólok

  .
  Töltsd le a Fradi indulót a mobilodra!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR16050-et a 06-91-229-999-re!
  A szurkolótábor előadásában: küldd az FR16053-at a 06-91-229-999-re!
  Polifónikus csengésként: küldd az FR37575-öt a 06-91-227-222-re!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR28755-öt a 06-91-227-222-re!
  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  Csapatunk 16.45-kor Karcagon lép pályára. Élő közvetí­tésünk 16.35-kor kezdődik. Az őszi meccsről itt olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.30. 20:00 M4 Sport
02.06.17:15 M4Sport
MK: 02.09. 20:00 M4 Sport
02.19. 19:30 m4 Sport
02.26. 19:30 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ