2007.VIII.4. Ferencváros – Soroksár: 1-0 (edzőmérkőzés)

Csapatunk 1-0-ra győzött a Soroksár ellen felkészülési meccsen. A győztes gólt a második féldiőben szerezte Edouard Ndjodo.


Ferencváros – Soroksár: 1-0 (0-0)
Üllői út, 600 néző

Ferencváros: Zarzyczki – Nagy S., Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Lazic, Brettschneider – Horváth P., Lipcsei, Bartha – Ndjodo
cserék: Szabó, Medgyesi, Fitos, Zsivoczky, Vincze

Gól: Ndjodo (70.)

Kicsit álmosan kezdtünk, ellenfelünk több í­zben is a mi térfelünkön szerzett labdát, de szerencsére ezekből végül nem alakult ki komolyabb veszély. A mi első lehetőségünk Ndjodo nevéhez fűződik, aki egy beadást követően megelőzte a kapujából kifutó Komorát, ám csúsztatása a léc fölé ment. A vendégeknél Ferencz Dániel és Csepregi Richárd is pályára lépett, és az első negyedórát követően utóbbi veszélyeztetett egy 20 méteres szabadrúgással. A félidő közepén Mátyus fejesét védte a léc alól Komora, a játékrész legnagyobb lehetőségét azonban Ndjodo puskázta el: Bartha lövése után kipattant a labda, ám a kameruni támadó 8 méterről nagy helyzetben fölé lőtt. Az első félidő í­gy gól nélkül zárult, csapatunk teljesí­tménye ezúttal visszafogottabb volt a megszokottnál.

Fordulás után Medgyesi, Fitos és Zsivoczky is pályára lépett (később Szabót és Vinczét is becserélte Csank János). A második félidőben sem változott sokat a játék képe: mi irányí­tottunk, de görcsösen futballoztunk. A vezetést végül sikerült megszereznünk a 70. percben: Lipcsei mesteri labdával ugratta ki Ndjodót, aki a védők szorí­tásában szépen lőtt a sarokba. Ezt követően Lipcsei 18 méteres szabadrúgását ütötte ki a léc alól a vendégkapus, majd Zsivoczky fejese szállt a kapu fölé. A gól után felszabadultabban futballoztunk, í­gy végül megnyertük a mérkőzést.

Nyilatkozatok:

Csank János: – Pontatlanul kezdtünk, voltak olyan eladott labdáink, amelyekből komolyabb veszély is kialakulhatott volna – mondta szakvezetőnk a 100%Fradinak. – Nagyon szervezetten játszott a Soroksár, sokat futottak, gyakran letámadtak, ezzel feladták a leckét a csapatnak. Jó lett volna ezt egy korai góllal megtörni, hiszen érezni lehetett, hogy a vezető gólig sokkal görcsösebben játszott a csapat, mint azután. Ezen a téren fejlődnünk kell, hiszen bármikor előfordulhat, hogy nem megy úgy a góllövés, mint szeretnénk, a közönség viszont elvárja azt, de az idő múlásával sem szabad egyre idegesebben futballoznunk. Annak azért örülök, hogy lehoztuk a meccset, mert valahol ez is jó jel – még ha csak edzőmeccsről is van szó -, hogy gólnélküli állásnál végül nekünk sikerült megszerezni a győztes találatot. Több jó egyéni teljesí­tményt várok a jövőben, hiszen legutóbb Dunaújvárosban Lipcsei egyénisége döntötte el a meccset, most is ő ugratta ki Ndjodót, az eddigi edzőmeccseket általában ők ketten döntötték el, és a jövőben ezen a téren is előre kell lépniük a többieknek.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010111ejegyzéshez

  • 90
    Ha kissé görcsösen is játszva, de megérdemelten győztünk 1-0-ra az NB II Nyugati csoportjában szereplő Soroksár ellen.
    70
    Lipcsei mesteri labdával ugratta ki Ndjodót, aki a védők szorí­tásában szépen lőtt a sarokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ