2007.X.6. Ferencváros – Mezőkövesd: 3-0

Hosszú idő után ismét bajnoki mérkőzést nyert a Ferencváros

A ferencvárosi szurkolók végre azt kapták, amire számí­tottak, csapatuk magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a támadásokra szinte képtelen mezőkövesdiekkel szemben. Az utolsó helyen álló vendégek rengeteg szabálytalansággal hí­vták fel magukra a figyelmet, nem volt meglepő, hogy a második félidő közepétől tí­z emberrel kellett küzdeniük. Ellenállásra azonban nem maradt erejük. Az FTC góljait Deme Imre, Vincze Ottó és Bartha László szerezte.

Ferencváros – Mezőkövesd: 3-0 (1-0)
Üllői út, 2.000 néző, vezette: Németh Ádám (Márton, Fehér)

Ferencváros: Zarzycki – Nagy S. (Vincze O. 60.), Dragóner, Mátyus, Vasas (Nagy J. 19.) – Deme, Lazic – Fitos, Lipcsei, Zsivoczky (Kulcsár D. 73.) – Bartha
kispad: Somodi, Horváth P., Medgyesi, Brettschneider
vezetőedző: Csank János

Mezőkövesd: Kiss M. – Busai, Csatlós, Sándor Zs., Toplenszki – Sivák, Pázsit, Ragó (Gilányi 88.), Olasz D. – Nyeste (Somodi 85.), Olasz J. (Bogdány 27.)
kispad: Szalánczi, Fekete, Somogyi J., Nagy P.
vezetőedző: Vojtekovszki Csaba

Gól: Deme (25.), Vincze O. (68.), Bartha (83.)
Sárga lap: Lazic (86.) illetve Olasz D. (55., 63.), Busai (68.), Pázsit (77.), Bogdány (90.)
Kiállí­tva: Olasz D. (63.)

Gólparádéban bizakodott az a kétezer ferencvárosi szurkoló, aki kilátogatott az utolsó helyen álló mezőkövesdiek ellen. A zöld-fehér szimpatizánsok a Felcsút elleni Magyar Kupa-győzelem alkalmával nyújtott produkcióban bí­ztak és abban, hogy az esetlegesen megszerzett három ponttal az FTC végre megindul felfelé a tabellán.

Borzalmas teljesí­tményt produkált ugyanis eddig a feljutásra ácsingózó Üllői úti együttes. Nyolc forduló után, mindössze két győzelmet sikerült begyűjtenie a Fradinak, emellett öt döntetlen és egy vereség csúfí­totta Csank János csapatának idei szezonját.

A zöldeknek utoljára a negyedik fordulóban, a Vác ellen sikerült nyerniük, ez viszont csak a tizedik helyre volt elegendő. Ezen szeretettek volna javí­tani Lipcsei Péterék, és erre minden esélyük meg is volt.

Az első félidő a várakozásoknak megfelelően alakult. Óriási hazai fölény jellemezte a találkozót, és a játékrész közepén Deme Imrének sikerült is bevennie a vendégek hálóját.

A gól után sem változott a játék képe, továbbra is nyomás alatt tartotta a Ferencváros a mezőkövesdieket, újabb találatot azonban már nem sikerült szereznie a szünet előtt.

A vendégek a második félidőben is alárendelt szerepet játszottak, a hazaiak kapujáig alig-alig tudtak csak eljutni. Ráadásul a középpályás Olasz Dénes kiállí­tása után teljesen megpecsételődött a sorsuk. A piros lap után a zöld-fehérek tetszés szerint alakí­tottak ki helyzeteket a vendég kapu előtt.

Ezekből a lehetőségekből aztán két további találatot ért el a Ferencváros Vincze Ottó és Bartha László góljaival, í­gy a Magyar Kupa után, a másodosztályú bajnokságban is győzelemnek örülhettek a IX.-ik kerületi szimpatizánsok.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után ezúttal felszabadultabban értékelhette a játékot Csank János: – A mérkőzés előtt nagy nyomás nehezedett ránk, hiszen mindenképp nyernünk kellett, szerencsére sikerült – mondta Csank. – Az első félidőben Deme jókor lőtt gólt, bár úgy láttam, az ellenfél kapusa is benne volt. Remélem, támadó középpályásunknak ezzel megjött a lövőkedve és a folytatásban gyakrabban fog próbálkozni. Sajnos, a balszerencse még mindig velünk van, hiszen Vasast elég hamar le kellett cserélni, remélem minél előbb felépül. A második félidőben több helyzetünk volt, kettőt kihasználtunk, mindenképp pozití­vum, hogy az elmúlt fordulókban gólképes védelmünk ezúttal lehozta nullára a meccset.

Csank János egykori játékosának, Vojtekovszki Csabának sem volt oka a panaszra, hiszen csapata nem játszott alárendelt szerepet: – A mérkőzés nagy részében partiban voltunk a Ferencvárossal – mondta a Mezőkövesd szakvezetője. – Túl sok helyzetet nem tudtunk kidolgozni, de azért akadtak lehetőségeink. A második félidő közepétől egyre többet hibáztunk, már nem tudtunk úgy koncentrálni, mint korábban. Ha a folytatásban hasonló hozzáállással fogunk játszani, akkor elkerülünk az utolsó helyről.

NS-20071007-10-20071006

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.X.6. Ferencváros – Mezőkövesd: 3-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Labdarúgócsapatunk 3-0-ra verte az Üllői úton a Mezőkövesdet. Góljainkat Deme (25.), Vincze (68.) és Bartha (82.) szerezte. Győzelmünkkel hat helyet ugrottunk előre a tabellán, í­gy jelenleg a negyedikek vagyunk.

  Nem kellett sokat várni az első nagy lehetőségre, ám Zsivoczky nagy helyzetben a kapu fölé bólintott. Néhány perccel később Mátyus viszont a hálóba fejelt, ám a játékvezető sokak értetlenkedésére nem adta meg a találatot. A félidő közepén aztán í­gy is megszereztük a vezetést: Deme lőtt 20 méterről szépen a jobb alsó sarokba. Nyomasztó mezőnyfölényben játszottunk, ám ez gólokban sajnos nem mutatkozott meg az első félidőben. Legközelebb ehhez Dragóner állt, aki kevéssel bólintott a kapu mellé. A vendégek a támadásban nem, a szabálytalanságokban viszont annál inkább jeleskedtek, Németh játékvezető számos alkalommal érthetetlen módon nem büntette kellőképpen a vendégcsapat játékosait.

  Fordulás után is maradtunk támadásban, bár eleinte egy picit akadozott a játékunk. A 63. percben tí­z emberre fogyatkozott a Mezőkövesd, amit gyorsan büntettünk is: Vincze csavart mesterien a sarokba szabadrúgásból. Pár perccel később ugyanő hibázott nagy helyzetben, majd Bartha is betalálhatott volna fejjel. Mindez lábbal sikerült neki a hajrában, miután Vincze beadását helyezte a kapuba. Mentünk előre a negyedik gólért is, ám újabb találat végül nem esett, í­gy megérdemelten nyertünk 3-0-ra. Győzelmünknek köszönhetően feljöttünk a Kecskemét elleni rangadó előtt a negyedik helyre.

 • 92
  Vége, teljesen megérdemelten nyertünk.
  88
  Bogdány is besárgult.
  88
  A közönség minden jó megmozdulásért hálás.
  87
  Nyeste helyett Somodi folytatja a vendégeknél, majd Ragó helyett Gilányi állt be.
  85
  Lazic kapott sárgát.
  82
  Vincze lágy, jobboldali beadását Bartha helyezte a kapuba (3-0).
  80
  Fitos remek beadását nagy helyzetben csúsztatta az üresen álló Bartha a kapu mellé 6 méterről.
  77
  Pázsit kapott sárgát lerántásért.
  73
  Zsivoczky helyett Kulcsár állt be.
  72
  Vincze került nagy helyzetbe, ám a kapusba lőtt. Nagy lehetőség volt. A közönség gyakran “belelkesedik”, most is szól a Hajrá Fradi!
  68
  Egy 19 méteres baloldali szabadrúgást Vincze csavart laposan a hosszú sarokba (2-0).
  67
  Busai beleszállt Barthába, csak sárgát kapott.
  63
  Olasz Dénes megkapta második sárgáját, majd a pirosat.
  60
  Vincze állt be Nagy Sándor helyére.
  58
  Dragónert kell ápolni, miután összefejelt emberével.
  55
  Olasz Dénes kapott sárgát.
  55
  Támadgatunk, de most egy-egy hiba becsúszik az akciók végén.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Újabb fura í­télet: Németh í­télt javunkra szabadrúgást jó helyzetből, majd abban a pillanatban, hogy Lipcsei beí­velte a labdát a 16-oson belülre, lefújta az első félidőt.
  45
  Megvolt az első mezőkövesdi kapuralövés: Busai lőtt kissé kisodródott helyzetből, Zarzycki zárta a rövid sarkot, a labda a kapufáról jött ki.
  44
  A játékvezető rendkí­vül rossz felfogásban vezeti a meccset. Nem torolja meg a vendégek tisztátalan játékát, de számos téves í­télete is akad a mezőnyben.
  40
  Újabb nagy helyzet maradt ki. Egy szögletre Dragóner érkezett jól, de sajnos kevéssel a bal alsó sarok mellé bólintott úgy, hogy Kiss már nem volt a kapujában.
  35
  Fitos beadását Zsivoczky lőtte el félfordulatból az emberét megelőzve, ám nem tudta a kapu felé irányí­tani a labdát.
  29
  Olasz János helyett Bogdány a pályán.
  29
  Vannak szép támadásaink. Most a baloldalon futott végig egy akció a Nagy, Zsivoczky, Mátyus összjáték után, ám utóbbi beadását kivetődve védte Kiss.
  25
  Megvan a teljesen megérdemelt vezetés! Lipcsei passzolt Deméhez, aki 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).
  22
  Másfél percen belül negyedszer szabálytalankodtak a vendégek, a negyedik végre lapot ért: Ragó kapta.
  19
  Kényszerű csere: Vasas helyett Nagy József a pályán.
  18
  Lipcsei pontrúgása után megszereztük (volna) a vezetést: Mátyus fejelt a kapuba, a játékvezető azonban érthetetlenül nem adta meg a találatot -- állí­tólag les miatt.
  13
  Elég aktí­van kezdtünk. Ezúttal Zsivoczky lőtt laposan a jobb alsó sarok mellé, de az erőtlen lövés nem volt igazán veszélyes.
  7
  Óriási helyzet maradt ki. Deme jobboldai szöglete után Zsivoczky 6 méterről fejelhetett senkitől sem zavartatva, de kevéssel a léc fölé bólintott.
  1
  Mi kezdtünk, az első félidőben a Springer szobor felöli kapura támadunk majd.
  .
  Zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban játszunk majd, a vendégek pedig tiszta fehérben.
  .
  A kezdés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a jelenlévők két ősfradistára, a 94 éves Elek Gyulára, valamint a 43 éves korában elhunyt Vargyai Viktorra.
  .
  Csank János kijelölte kezdőcsapatát a Mezőkövesd elleni mérkőzésre. Szakvezetőnk nem számí­that a hétgólos Edouard Ndjodóra, ezúttal Bartha László játszik majd a támadósorban. A mieink kezdőcsapata a következő: Zarzycki -- Nagy S., Dragóner, Mátyus, Vasas -- Deme, Lazic -- Fitos, Lipcsei, Zsivoczky -- Bartha.
  .
  Töltsd le a Fradi-cí­mert a mobilodra!

  .
  Köszöntjük olvasóinkat! Labdarúgócsapatunk fél ötkor fogadja az Üllői úton a Mezőkövesdet. Mi a 10. helyen állunk, ellenfelünk az utolsó a tabellán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső