2007.XI.10. Cegléd – Ferencváros: 0-1

Edouard Ndjodo korai góljával győztek a zöld-fehérek idegenben

A Ferencváros kameruni légiósa már a harmadik percben megszerezte a vezetést a vendégek számára. Akkor még kevesen gondolták volna, hogy ez lesz az egyetlen gól a találkozón. A vendégek azonban ezt követően már nem erőltették a támadást, a hazaiak pedig nem tudták áttörni a zöld-fehérek védelmét.

Nyilatkozatok:

Kiss László, a hazaiak edzője, a Fradi korábbi pályaedzője: – Cegléden és környékén már őrület van, annyira várják a Fradit – mondta Kiss a 100%Fradinak. – A célkitűzésünk az, hogy eltávolodjunk a kiesőzónától. Nekünk nem az álmainkat kell kergetnünk a pályán, hanem keményen kell dolgoznunk, hogy hosszútávon eredményesek lehessünk. Mi csak abból az aspektusból tudunk nyerni, hogyha nem gondoljuk azt, hogy tudunk futballozni. Ha mi megpróbálunk játszani, akkor kikapunk. A Ferencváros egyébként mai napig az életem, engem ott szeretnek. Ráadásul most ott játszik két kedvenc játékosom, Mátyus János és Vincze Ottó is. Az utóbbi években tagja voltam Rácz Gábor úr teamjének. Megpróbáltunk segí­teni a Fradin, de a klub vezetése óriási hibákat követett el. Azt mondták, Rácz úr 500 millió forintja aprópénz.

A mérkőzés:

Cegléd – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Cegléd, 3.000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Ví­gh)

Cegléd: Kiri – Szepes, Buzás, Tóth I., Juhász – Magyari, Utassy, Kecskeméti (Barna 59.), Nagy A. – Lendvai (Kenderes 46.), Medgyesi
kispad: Fűz, Cseh, Abdelmagid, Farkas J., Kiss Zs.
vezetőedző: Kiss László

Ferencváros: Zarzycki – Fitos, Dragóner, Mátyus, Vasas – Lazic (Kulcsár D. 53.) – Bartha (Vincze O. 77.), Deme, Lipcsei – Horváth P. (Nagy S. 46.), NdJodo
kispad: Somodi, Nagy J., Medgyesi, Rédei
vezetőedző: Csank János

Gól: NdJodo (3.)
Sárga lap: Szepes (59.), Nagy A. (52.), Medgyesi (87.), Kenderes (90.) illetve Vasas (71.), Lipcsei (89.)

A tabella 12. helyén tanyázó Ceglédhez látogatott a héten a kupából kieső, ám a bajnokságban mostanában már jeleskedő Ferencváros.

Mivel a zöldek két legfőbb riválisa, a Szolnok és a Kecskemét délután egymással játszik, í­gy az FTC annak reményében lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhet a két csapathoz.

Rögtön a 3. percben Ndjodo révén vezetést is szerzett Csank János csapata, és a korai gól után is lövésekkel próbálkozott. Ám a második gólt nem sikerült megszerezni, s a félidő derekától már a Cegléd is veszélyeztetett. Sőt! A 24. percben a meccs helyzetét puskázta el Magyari.

A játékrész hajrájában már kevesebb lehetőség adódott a kapuk előtt, í­gy az eredmény nem változott. így a vendégek egy korai találattal, egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőre cserével próbálta mindkét mester felrázni a csapatát, ami annyiban sikerült, hogy élénkebb lett a játék. Azonban igazi gólhelyzetet egyik együttes sem tudott kidolgozni. A Cegléd próbálkozott, de a vendégek biztosan tartották előnyüket.

A hajrához közeledve a Ferencváros többet birtokolta a labdát, ám kapura nem volt igazán veszélyes. Úgy tűnt, a zöld-fehérek elégedettek az egy góllal, mí­g a lelkes hazaiak nem jelentettek komolyabb veszélyt a Fradi kapujára.

Győzelmével a vendégcsapat elérte célját, begyűjtötte a kötelező három pontot. így nyugodtan várhatja a Keleti-csoport rangadójának eredményét, hiszen í­gy biztosan közelebb kerülhet az élen álló két csapat valamelyikéhez.

Nyilatkozatok:

Csank János (az FTC szakvezetője): – Ma ennyi volt bennünk, de ez pont elég volt egy egygólos sikerhez. A körülmények sajnos semmilyen szempontból nem voltak ideálisak, hiszen nehéz talajon, rossz minőségű pályán, nagy szélben játszottunk, egy pár játékosnak meggyúlt ezzel a baja, nehezen alkalmazkodtak a nehéz körülményekhez. Kicsit sajnálom, hogy nem szereztünk még egy gólt korábban, mert akkor nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettünk volna. Együttesem általában a második gól után szokott feloldódni, de ez nem született meg, í­gy végig görcsösek voltunk, időnként sok volt a technikai hiba is. A Ceglédtől ezt a játékot vártam, ellenfelünk szétfutotta magát, kihozta magából a maximumot.

Kiss László (a Cegléd vezetőedzője): – Ez a meccs a játékvezetőkön múlt. Szerintem nem volt jobb a Fradi nálunk.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.XI.10. Cegléd – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Sorozatban negyedik bajnoki meccsünket nyertük meg kapott gól nélkül. Labdarúgócsapatunk 1-0-ra nyert Cegléden, és ezzel feljöttünk a dobogóra. A gólunkat Ndjodo lőtte a 3. percben egy remek lövés után.

    Kiss László, a hazaiak edzője, a Fradi korábbi pályaedzője: -- Cegléden és környékén már őrület van, annyira várják a Fradit – mondta Kiss a 100%Fradinak. – A célkitűzésünk az, hogy eltávolodjunk a kiesőzónától. Nekünk nem az álmainkat kell kergetnünk a pályán, hanem keményen kell dolgoznunk, hogy hosszútávon eredményesek lehessünk. Mi csak abból az aspektusból tudunk nyerni, hogyha nem gondoljuk azt, hogy tudunk futballozni. Ha mi megpróbálunk játszani, akkor kikapunk. A Ferencváros egyébként mai napig az életem, engem ott szeretnek. Ráadásul most ott játszik két kedvenc játékosom, Mátyus János és Vincze Ottó is. Az utóbbi években tagja voltam Rácz Gábor úr teamjének. Megpróbáltunk segí­teni a Fradin, de a klub vezetése óriási hibákat követett el. Azt mondták, Rácz úr 500 millió forintja aprópénz.

    Jól rajtoltunk, hiszen már a 3. percben vezettünk: Ndjodo lőtt egy kipattanó labdát szépen a sarokba 13 méterről. Ezútán is sorra veszélyeztettünk, talán Lazic kapáslövése volt a legveszélyesebb. Az első félidő közepéig gyakorlatilag teljesen beszorult a Cegléd, a hazaiak azt követően jöttek ki a szorí­tásból, igaz, helyzetig nem jutottak, mi is inkább csak kisebb lehetőségekig.

    Fordulás után sem változott sokat a játék képe. A hazaiak nem tudták feltörni a védekezésünket, de mi sem jutottunk igazán komoly ziccerig. Lehetőségeink azért akadtak, a félidő közepén Bartha í­géretes jó helyzetből kapu mellé, de Lipcsei szabadrúgása is veszélyes volt. Végül 1-0-ra megnyertük az inkább komoly küzdelmet hozó mérkőzést, és ezzel megelőztük a Vácot a tabellán. A Kecskemét 1-0-ra legyőzte a Szolnokot, í­gy az éllovas Kecskemét mögött négy pont a hátrányunk, a Szolnok előnye viszont három pontra csökkent előttünk.

  • 92
    Vége, 1-0-ra győztünk. Sorozatban negyedik bajnoki meccsünket nyertük meg kapott gól nélkül.
    89
    Lipcsei lerántásáért Kenderes kapott lapot.
    88
    Lipcsei kapott sárgát a játékvezető szerint műesésért.
    87
    A ceglédi Medgyesi is besárgult.
    85
    Lipcsei csavart egy labdát 20 méterről a léc fölé szabadrúgásból.
    79
    Bartha helyett Vincze állt be.
    71
    Vasas “besárgult” egy szabálytalanság után.
    70
    Ndjodo lőtt 2 méterrel a léc fölé.
    67
    Egy szöglet után Barthához került a labda, aki üresen állt, ám a kapu mellé gurí­tott. Nagyobb veszély is kialakulhatott volna.
    66
    Lipcsei remekül ugratta ki Kulcsárt, aki középre passzolt, az érkező Bartha elől az utolsó pillanatban tisztáztak a hazaiak.
    62
    Egy labdaszerzést követően Ndjodo lőtt í­géretes helyzetből, de a labda elakadt egy védőben.
    57
    Kecskeméti helyett Barna állt be.
    56
    Szepes szabálytalankodott a megiramodó Kulcsárral szemben, sárgát kapott.
    55
    Lazic helyett Kulcsár állt be.
    52
    Lipcsei beadása után Dragóner csúsztatott, Ndjodo piszkálta volna be a labdát, de tisztáztak előle az utolsó pillanatban a védők.
    48
    Mátyus passzolt Barthához, aki 20 méterről lőtt a kapu mellé.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Nálunk Horváth helyett Nagy Sándor állt be, a hazaiaknál Lendvai helyén Kenderes folytatja.
    45
    Vége a félidőnek, megérdemelten vezetünk, a Ceglédnek nem volt komoly lehetősége.
    40
    Mezőnyjáték folyik a pályán, Horváth nem túl erős lövését védte Kiri.
    34
    Egy ceglédi támadás végén Nagy lőtt, de Zarzycki biztosan védett.
    23
    Lendvai szöktette Magyarit, aki elrúgta a labdát a kilépő Zarzycki mellett, ám a labda a kapu mellett is elment mintegy 2 méterrel.
    20
    A Cegléd szerencsére egyelőre nem tud kibontakozni.
    15
    Lipcsei lágy í­velését Kiri ütötte ki bravúrral a léc alól.
    11
    Aktí­van kezdtünk: ezúttal Lazic lőtt kapásból erősen, de pont a kapus kezében kötött ki a labda.
    10
    Deme lőtt a kapu mellé mintegy 25 méterről.
    7
    Fitos labdájával Bartha lépett ki, középre í­velt, és Ndjodo 8 méterről bólintott a bal sarok mellé.
    3
    Megvan a vezetés! Deme szögletét elfejelték, Bartha visszafejelte azt, Ndjodo pedig ballal, kapásból mintegy 13 méterről a jobb sarokba bombázott. Nagy gól volt! (0-1).
    1
    A Cegléd kezdte a meccset, mi zöld-fehérben vagyunk, a hazaiak tiszta kékben.
    .
    Rendeld meg a 2008-as Fradi-naptárt a tavalyi áron!

    .
    Csank János kijelölte a Cegléd elleni bajnokira a kezdőcsapatát. Ebben helyet kapott Horváth Péter, de visszatért a kezdők közé Deme Imre is. Kezdőcsapatunk a következő: Zarzycki -- Fitos, Dragóner, Mátyus, Vasas -- Deme, Lazic, Lipcsei -- Bartha, Horváth, Ndjodo.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ