2007.XI.19. Ferencváros – Baktalórántháza: 2-0

Zárásként sima zöld-fehér győzelem: a dobogón telelhet a Fradi

Bár kicsit kényelmesen kezdett, mégis magabiztosan győzött a Ferencváros a Baktalórántháza ellen a magyar bajnokság másodosztályának Keleti csoportjában. Az első félidő közepén Lipcsei Péter, a másodikban a csereként beállt Kulcsár Dávid talált a kapuba, í­gy kialakult a 2-0-s végeredmény.


Ferencváros – Baktalórántháza: 2-0 (1-0)
Üllői út, 1.500 néző, vezette: Sulyok Gergely (Ortó, Pápai)

Ferencváros: Zarzycki – Nagy S., Dragóner, Mátyus, Vasas – Deme (Kulcsár D. 67.), Lipcsei – Fitos, Brettschneider (Vincze O. 79.), Bartha (Horváth P. 84.) – NdJodo
kispad: Somodi, Nagy J., Medgyesi, Rédei
vezetőedző: Csank János

Baktalórántháza: Sándor – Király, Szenes, Czerula, Bodnár – Kozma A., Kozma J., Márkus (Rákóczi 54.), Saliga Z. (Illés Gy. 63.) – Szabó R. (Marics 80.), Saliga I.
kispad: Balogh Z., Tatai, Szabó S., Pálvölgyi
vezetőedző: Kovács János

Gól: Lipcsei (23.), Kulcsár D. (71.)
Sárga lap: Lipcsei (51.), Vasas (64.) illetve Kozma A. (56.), Czerula (60.), Kozma J. (88.)

Az NB II Keleti csoportjának idei utolsó mérkőzésén a Ferencváros a Baktalórántházát fogadta. A forduló előtt a zöld-fehérek a harmadik, a vendégek pedig a hatodik helyen álltak. Érdekes, hogy a két gárda az előző idényben is a zárófordulóban találkozott egymással, s egyik alkalommal sem született gól.

Az első percekben elmaradtak a várt hazai rohamok, s a Baktalórántháza sem tűnt ijedt nyuszinak az oroszlánbarlangban. Az első negyedórában mindössze egy Bartha lövést lehetett feljegyezni.

A félidő közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, s bár Deme még nem talált kaput, Dragóner és Mátyus fejesénél pedig Sándor kapus védett szenzációsan, a 23. percben Lipcsei remekül eltalált lövését már ő sem tudta fogni.

A gól után érezhetően visszább vettek a hazaiak, ami persze nem azt jelentette, hogy a vendégek vették volna át az irányí­tást. Továbbra is a Fradinál volt a labda, de már annyira nem erőltették a támadásokat. így aztán a félidő hajrájában csak Brettschneider és Ndjodo előtt adódott kisebb lehetőség, mí­g a félidő egyetlen vendégpróbálkozása Márkus nevéhez fűződött.

A második játékrészben sem változott különösebben a játék képe: legfeljebb annyit, hogy Kozma révén a vendégek a 48. percben már a Fradi kapuját is eltalálták. Ettől függetlenül a hazai szurkolóknak nem nagyon kellett lerágniuk a körmüket. A labda továbbra is a zöld-fehéreknél volt, de helyzetbe ők is csak elvétve kerültek.

Aztán a 72. percben a csereként beállt Kulcsár használta ki a védők ügyetlenkedését, s növelte két gólosra a hazaiak előnyét, ezzel végleg eldöntve a találkozót.

A zöld-fehérek immár zsinórban ötödik mérkőzésüket nyerték meg úgy, hogy közben gólt sem kaptak, s í­gy a harmadik helyről várják a tavaszi folytatást.

Nyilatkozatok:

Csank János (az FTC vezetőedzője): – Tulajdonképpen azt csináltuk a meccsen, amit kellett. Már korábban vezetést szerezhettünk volna: Deme megnyugtathatta volna a csapatot, sajnos kimaradt a nagy lehetőség. Szerencsére megszereztük a vezetést, bár mi általában mi nem nyugszunk meg a vezető találat után. Ellenfelünk egyébként azt csinálta, amit tud, a vendégek rutinos mestere jól megszervezte csapata játékát. Az őszi szezon nagyjából azt hozta, amit vártam. Az első edzések után kiderült számomra, hogy nem lesz könnyű dolgunk, az meg biztos volt, hogy nem aratunk rajt-cél győzelmet. A régi játékosokban nagyon benne volt a tavalyi kudarc, az újak pedig nem megfelelő erőállapotban voltak. Felemás kezdés után Kecskeméten mélyponton volt a csapat, azóta viszont biztosan hoztuk a mérkőzéseket, í­gy a szezon végére feljöttünk.

Kovács János (a Baktalórántháza edzője): – Gratulálnom kell a Ferencvárosnak, amely ránk tudta kényszerí­teni akaratát, í­gy megnyerte a meccset. Azt tudni kell, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat a körülményeket tekintve. Sok volt a pontatlanság a játékunkban, a védekezésünket feljebb kellett volna tolni, í­gy talán a támadójátékunk is hatékonyabb lett volna, de ezúttal ennyire tellett.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.XI.19. Ferencváros – Baktalórántháza: 2-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk az idényzárón 2-0-ra győzte le hazai pályán a Baktalórántháza ellen, megtörve ezzel a “baktaiak” elleni rossz sorozatot. Zsinórban ötödször nyertünk, sőt immáron öt meccse nem kaptunk gólt, í­gy a gyengébb kezdés után végül a dobogón zárjuk az őszt.

    Az első percek óvatos játékkal teltek, az első húsz percben kerestük a fogást ellenfelünkön. A félidő közepén aztán sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket. Előbb Deme került ajtó-ablak helyzetbe, de közelről a kapu fölé durrantott. Két veszélyes fejes következett, Dragóner és Mátyus próbálkozását is védte Sándor. Aztán a 23. percben egy gyönyörű góllal megszereztük a vezetést: Brettschneider passzolt Lipcseihez, aki felnézett, és 22 méterről lágyan í­velt a kapuba a kicsit kinn álló Sándor fölött (1-0). A félidő hajrájában még a berobbanó Ndjodo fejesét védte ismét bravúrral a vendégkapus, í­gy újabb gól már nem született.

    Fordulás után sem változott sokat a játék képe, mi irányí­tottuk a meccset. Az első tí­z percben máris voltak helyzeteink: Ndjodo próbálkozását bravúrral védte Sándor, Brettschneider lövésénél is kevés hiányzott, majd Bartha csúsztatott veszélyesen. Kicsit visszafogottabb percek következtek, majd a csereként beálló Kulcsár törte meg a csendet: a 72. percben egy lepattanó labdát szépen vágott a kapuba, megszerezve ezzel első gólját a Fradiban (2-0). Az újabb lehetőség a hajrában Ndjodo előtt adódott, aki szépen fordult le emberéről, ám Sándor megint nagyot védett. A vendégkapus sokat tett azért, hogy csapata két kapott góllal úszta meg a meccset, ám a mieink í­gy is biztosan nyerték meg a mérkőzést.

    A harmadik helyen telelünk, hátrányunk négy pont a Kecskemét, három pont a Szolnok mögött.

  • 92
    Vége a meccsnek, biztosan nyertünk.
    91
    Vinczére pattant rá egy labda jó szóló után, í­gy majdnem a sarokba pattant a labda.
    88
    Kozma J. is sárgát kapott.
    84
    Horváth állt be Bartha helyett.
    83
    Ndjodo fordult le szépen emberéről, majd 7 méterről lőtt, a vendégkapus megint nagyot védett.
    81
    Marics állt be, Szabó lejött.
    78
    Vincze jött be Brettschneider helyére.
    72
    Egy levágódó labdát Kulcsár jó ütemben lőtt el, és jobbal a jobb sarokba lőtt 13 méterről.
    67
    Kulcsár állt be Deme helyett.
    65
    Saliga Zoltán helyett Ilyés állt be.
    64
    Vasas is besárgult.
    59
    Czerula kapott lapot a Ndjodo elleni szabálytalanságért.
    56
    Kozma sárgult be.
    55
    Csere a vendégeknél: Márkus helyett Rákóczi a pályán.
    54
    Brettschneider lőtt veszélyesen, de tisztáztak a vendégek.
    50
    Lipcsei kapott sárgát.
    49
    Egy lefejelt labdába Ndjodo piszkált bele, a sarok felé tartó labdába Sándor még valahogy belepiszkált, nagy védés volt. Szöglet helyett kirúgás következett.
    46
    Elkezdtük a második félidőt.
    45
    Vége az első félidőnek. Akár több góllal is vezethetnénk.
    42
    Brettschneider löbbölte középre a labdát, Ndjodo megelőzte emberét, fejelt, de Sándor elvetődve, bravúrral tisztázott a gólvonal elől.
    41
    Lipcsei fejjel ugratta ki a kilépő Ndjodót, akit az utolsó pillanatban szereltek a vendégvédők.
    30
    Lipcsei szögletét az egyik vendégvédő kishí­ján a saját kapujába csúsztatta.
    23
    Gyönyörú góllal vezetünk. Brettschneider passzolt Lipcseihez, aki felnézett, és 22 méterről lágyan í­velt a kapuba a kicsit kinn álló Sándor fölött.
    22
    Kozma 22 méteres lövését védte másodszorra Zarzycki.
    21
    Újabb nagy helyzet. Ezúttal Mátyus közeli fejesét védte nagy bravúrral az ellenfél kapusa. Sajnos nincs szerencsénk.
    20
    Lipcsei szögletét Dragóner fejelte kapura, Sándor bravúrral ütötte ki a léc alól a labdát.
    19
    Deméhez került a labda, aki 10 méterről, ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé durrantott. Óriási lehetőség volt.
    16
    Egy szép jobboldali akció végén Fitos beadását védte jól a kimozduló Sándor.
    10
    Lipcsei remek labdáját fogta kézbe Brettschneider elől az utolsó pillanatban Sándor. Nem biztos, hogy a kapus a 16-oson belül ért először kézzel a labdához…
    9
    Bartháé az első kapuralövés, 20 méteres lövése mintegy másfél méterrel ment el a bal kapufa mellett.
    6
    Az első percek helyzetek nélkül teltek.
    1
    A vendégek kezdtek.
    .
    Töltsd le a Fradi-indulót!

    .
    Bojan Lazic sérülése nem jött rendbe a meccsig, í­gy szerb légiósunk nem léphet pályára az idényzárón. Bekerült a csapatba Brettschneider László és Deme Imre is. Kezdőcsapatunk a következő: Zarzycki -- Nagy S., Dragóner, Mátyus, Vasas -- Deme, Lipcsei -- Fitos, Brettschneider, Bartha -- Ndjodo.
    A kispadon Somodi, Nagy J., Medgyesi, Vincze, Rédei, Kulcsár és Horváth P. ül majd. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.
    .
    Rendeld meg a 2008-as Fradi-naptárt a tavalyi áron!

    .
    A Baktalórántházát eddig még nem tudtuk legyőzni az NB II-ben, sőt még gólt sem lőttünk nekik, eddig mindkét mérkőzés gól nélkül ért véget.
    .
    Riválisaink körül a Kecskemét, a Szolnok és a Vác sem botlott.Amennyiben mi legyőzzük a Baktalórántházát -- amire feltétlenül szükség lenne -, akkor az éllovas Kecskemét mögött négy, a második Szolnok mögött pedig három pont lesz a hátrányunk az őszi idény végén.
    .
    Labdarúgócsapatunk az őszi idény zárómeccsén 18 órakor a Baktalórántházát fogadja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ