2007.XI.7. MK, Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 2-1

W_kaposvar-ftcMost négy perc rövidzárlat okozta a jól küzdő Ferencváros vesztét

A Kaposvár jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, miután hazai pályán 2-1-re verte a Ferencvárost. Az első találkozón 2-2-t játszottak egymással a csapatok, így Oláh két találata, amire csak Fitos tudott válaszolni, a negyeddöntőbe jutást eredményezte az első osztályú csapatnak.

Nyilatkozatok:

Prukner László: – Most is azt mondom, hogy a Fradi akármilyen állapotban is legyen, vannak olyan játékosai, akik egy ilyen kupamérkőzésre fel tudják szívni magukat, és ezt tapasztalhattuk már az Üllői úton is – mondta Prukner a meccsről a Kaposvár honlapján. – Természetesen bízom a saját csapatomban, és okosan, higgadt fejjel meg tudjuk verni az FTC-t. Úgy gondolom a legjobb az, hogyha hamar előnyhöz tudnánk jutni, hisz akkor a Ferencvárosnak minél előbb ki kell támadnia. A Fradi szögletei, szabadrúgásai veszélyesek lehetnek, és több jó egyéni képességű labdarúgójukkal is számolni kell. A fiataljaiktól többek között Fitost emelném ki, aki lendületes, képes felvállalni az egy-az egyes helyzeteket. Összességében azonban mi jobb csapat vagyunk, mint a Fradi és a mérkőzésen remélem ez meg is mutatkozik majd.

A mérkőzés:

Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 2-1 (2-0)
Kaposvár, 3.000 néző, vezette: Arany Tamás (Viszokai, Szécsényi)

Kaposvári Rákóczi: Kovács Z. – Graszl K., Grúz, Mező – Maróti – Leandro da Silva, Vasiljevic (Szakály D. 87.), Szakály P. (Suljic 90.), Pintér A. – Oláh, Alves
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Zarzycki – Rédei (Deme 46.), Dragóner, Mátyus – Fitos, Lazic (Brettschneider 90.), Nagy S., Vasas (Kulcsár D. 69.) – Lipcsei, Bartha – NdJodo
vezetőedző: Csank János

Gól: Oláh (30., 38.) illetve Fitos (48.)
Sárga lap: Maróti (73.) illetve Mátyus (36.), Vasas (43.)
Kiállítva: Dragóner (90.)
Jó: Maróti, Vasziljevics, Szakály P., Oláh illetve Fitos, Lazics, Lipcsei

Remek iramban kezdte a találkozót mindkét együttes. A Kaposvár tudta, hogy mindenképpen gólt kell szereznie a továbbjutáshoz, míg a Ferencváros szokatlan módon, így a kontratámadásokra rendezkedhetett be.

Az első tíz perc egyértelműen a hazai csapaté volt, a játék többnyire a ferencvárosi kapu előtt zajlott. Igazi nagy helyzetek nem tarkították a rangadót.

Az első negyedóra után teljesen kiegyenlítetté vált a küzdelem, a mérkőzés ezen szakaszában nem úgy tűnt, hogy a 35. percben már két góllal vezetnek majd a hazaiak – pedig így történt.

A 31. percben érkezett a Ferencváros szokásos védelmi hibája. Egészen pontosan Dragóner Attila számította el a labda útvonalát, így a kilépő Oláh Lórántnak csak Zarzycki mellett kellett elpasszolnia a labdát – megtette. (1-0)

Négy perc múlva pedig mégegyszer. Ekkor hat méterről pöckölte el a kaposvári csatár a játékszert a kimozduló lengyel kapus mellett. (2-0)

Úgy tűnt eldőlt a továbbjutás kérdése, ám a második félidőre egy elszántabb Ferencváros érkezett a pályára.

A 47. percben az akarásnak meg is lett az eredménye. Fitos lépett ki Deme remek ütemű átadásával, majd higgadtan elpasszolta a játékszert Kovács Zoltán mellett. (1-2)

A folytatásban kissé leült a találkozó, ám a meccs végére ismét parázs jelenetek jellemezték az összecsapást. Előbb Oláh cselezte el magát nagy helyzetben, majd a másik oldalon Dragóner fejesét védte hatalmas bravúrral Kovács.

A Kaposvár jutott a legjobb nyolc közé.

Nyilatkozatok:

Csank János (az FTC szakvezetője): – A Rákóczi megmutatta, hogy jó együttes. Az első félidőben hibázásra kényszerített bennünket a kapunk előtt, s ez eldöntötte a találkozónk sorsát.

Prukner László (a Kaposvár edzője): – Első félidei játékunkkal rászolgáltunk a győzelemre, s egyben a továbbjutásra. A szünet utáni korai gól megzavart bennünket, s már nem tudtuk érvényesíteni akaratunkat.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.XI.7. MK, Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé a kupában.Együttesünk első félidei rövidzárlatának “köszönhetően” kétgólos hátrányba került, a másodikban sikerült szépíteni, de ez kevés volt a továbbjutáshoz.

  A mérkőzés hazai fölénnyel indult, helyzeteket viszont sokáig nem hozott. Az iramra nem lehetett panaszt, mindkét csapat küzdött, de az első nagy lehetőségre 31 percet kellett várni. Sajnos ebből egyből gól született, Oláh szerzett vezetést a hazaiaknak. Pár perccel később egy védelmi hiba után ismét ő volt eredményes, így a Kaposvár kétgólos előnyre tett szert az első félidőben.

  Fordulás után támadóbb felfogásra váltottunk, és ez azonnal gólt eredményezett: Deme labdájával Fitos kilépett, és higgadtan a kapuba helyezett. A gól után fölénybe kerültünk, a hazaiak kontrákra rendezkedtek be. Bartha ballábas lövése jelentett veszélyt, a túloldalon pedig Vasiljevic talált majdnem a kapuba. A hajrában Ndjodo, majd Lipcsei lövésénél nagyot védett Kovács, majd Dragóner fejesénél mutatott be egy hatalmas bravúrt. Sajnos ezek a lehetőségek mind kimaradtak, így a hazaiak 2-1-re megnyerték az igazi kupameccs-hangulatot idéző találkozót, így 4-3-as összesítéssel bejutottak a legjobb nyolc közé.

  Csank János (az FTC szakvezetője): – Az első félidőben olyan gólokat kaptunk, aminek elkerülésére külön készültünk. Ez azért is szomorú, mert a Kaposvár pont azokat az erényeket csillogtatta meg, amikre előre felhívtam a játékosok figyelmét. Az első félidőben megbüntetett minket a hibákért a hazai csapat, amely gyakorlatilag két helyzetből két gólt szerzett. Kétgólos hátránynál ki kellett nyílnunk, ami veszélyeket rejtett magában, hiszen a Kaposvárnak nagyon erős a középpályás játéka. Ennek ellenére a második félidőben jól játszottunk, szépítettünk, aztán mindkét oldalon voltak még helyzetek, de az eredmény már nem változott. Így végül az élvonalbeli, papíron erősebb Kaposvár talán megérdemelten jutott tovább. Úgy gondolom, a két meccs alapján azért bizonyítottuk, hogy nincs számottevő különbség a Ferencváros és az élvonal egyik jól szereplő csapatának játékereje között.

  Prukner László (a Kaposvár edzője): – Az első félidőben megpróbáltuk uralni a játékot, az első tíz percben nem sikerült, talán a feszültség miatt. Aztán azt játszottuk, amit tudunk, sokat mozogva felőröltük ellenfelünket, és az első félidei játékunk alapján megérdemelten szereztünk vezetést. A második játékrészben egy nagy védelmi hiba után gólt kaptunk, ez megzavarta a csapatot, tizenöt percig kapkodtunk. A Fradi átvette az irányítást, mivel mi nem voltunk nyugodtak, megzavarodtunk, így értelemszerűen nem tetszett a második félidei teljesítményünk. Ettől függetlenül úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább, ami lélektanilag fontos volt.

 • 93
  Vége a meccsnek, továbbjutott a Kaposvár.
  92
  Dragóner piros lapot kapott.
  90
  Brettschneider állt be Lazic helyett, Szakály Péter helyett Suljic jött be.
  89
  Egy szép támadás végén Bartha lapos lövését védte Kovács.
  88
  Szakály Dénes állt be Vasiljevic helyére.
  83
  Nincs szerencsénk. Dragóner csúsztatott meg egy labdát, Kovács hatalmas bravúrral védett a léc alól.
  82
  Leandro lapos lövését Zarzycki védte szépen lábbal.
  80
  Kétszer is kevés hiányzott. Ndjodo lövését üggyel-bajjal védte Kovács, a kipattanót Lipcsei rálőtte, de a hazai kapus bravúrral védett.
  77
  Lazic lövését védte Kovács.
  73
  Maróti besárgult.
  72
  Vasiljevic 18 méteres, helyezett lövése kevéssel ment a bal felső sarok mellé.
  69
  Vasas helyett Kulcsár áll be.
  65
  Mi irányítjuk a meccset, a Kaposvár kontrázni próbál.
  56
  Bartha lőtt ballal 19 méterről, Kovács bravúrral védett a bal sarok elől.
  50
  Lipcsei szöglete Barthát találta meg, aki viszont üresen állva rosszul találta el a labdát.
  47
  Szépítettünk! Deme tökéletes átadása után Fitos kilépett, és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett.
  46
  Elkezdtük a második félidőt. Rédei helyett Deme a pályán.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Vasas kapott sárgát lerántásért.
  43
  Kovács egy hajszállal megelőzte Nagyot, és elvitte előle a labdát, pedig veszélyes helyzet is kialakulhatott volna a hazai kapu előtt.
  37
  Mátyus kapott sárgát egy szabálytalanságért. Pintér kőkemény szabadrúgását, ha nehezen is, de védte Zarzycki.
  35
  Megzavarodtunk, meg is kaptuk a második gólt. Oláh egy kényszerítő után szépen elpörgette a labdát Zarzycki mellett.
  31
  Az első helyzetét belőtte a Kaposvár. Oláh bújt ki Dragóner mellett, majd higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett.
  20
  “Kiegyenlítetté” vált a meccs, mostanában mi birtokoljuk többet a labdát.
  16
  Egy kipattanó labdát majdnem “elcsent” Kovács kapustól Ndjodo.
  15
  Nagy Sándoré az első kapuralövésünk, de nem volt veszélyes a lapos próbálkozás.
  10
  Tíz perc eltelt komolyabb lehetőségek nélkül.
  5
  Az első öt perc helyzet nélkül telt el, a hazaiak picit aktívabbak.
  1
  A hazaiak kezdték a meccset.
  .
  Mi zöld-fehérben leszünk majd, a hazaiak tiszta fehérben.
  .
  Nem a legideálisabb időjárási körülmények közepette kezdődik majd a meccs, havas eső esik.
  .
  Lipcsei nem adja fel: interjú a legfrissebb 100%Fradiban!

  .
  Csank János kijelölte a kupameccsre kezdőcsapatát.
  Ebben helyet kapott a sérüléséből felépülő Rédei Milán, valamint Nagy Sándor is. Együttesünk a következőképpen áll fel: Zarzycki -- Rédei, Dragóner, Mátyus -- Fitos, Lazic, Nagy S., Vasas -- Lipcsei -- Bartha, Ndjodo.
  A kispadon Szabó, Nagy J., Vincze, Brettschneider, Deme, Kulcsár és Horváth ül majd.
  .
  Rendeld meg a 2008-as Fradi-naptárt a tavalyi áron!

  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk 18 órakor Kaposváron lép pályára kupameccsen. Az első mérkőzés 2-2-re végződött, a szabályok értelmében döntetlennel is mi jutnánk tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 03.30. 17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4)
Következik: MK 04.03. ??:00 Videoton-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST