2008.III.21. Ferencváros – Vác-Újbuda: 1-0

NS-20080322-01-20080321

Shaw góljával győzött a Ferencváros a Verebes-csapat ellen

A Ferencváros hazai pályán a Vác-Újbuda együttesét fogadta a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályának Keleti csoportjában. A 19. forduló nyitómeccsén nem játszott jól Csank János együttese, de ennek ellenére megérdemelt győzelmet aratott a Verebes József által dirigált váciak ellen.

Nyilatkozatok:

Verebes József: – Hasonló cipőben járok, mint Csank János, nálam is az utolsó pillanatban érkezett játékosokat kell szezon közben beépí­teni a csapatba, úgyhogy nehéz lenne megjósolni, hogy képesek leszünk-e megnehezí­teni a Fradi dolgát, vagy sima vereséget szenvedünk majd az Üllői úton.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vác-Újbuda: 1-0 (1-0)
Albert stadion, 8.000 néző, vezette: Bognár Tamás (Kovács Z., Huszár)

Ferencváros: Holczer – Baranyai T., Souare, Dragóner, Mátyus – Lazic (Lisztes 77.) – Deme (Vasas 55.), Lipcsei (Moussa 90.), Kulcsár D. – Shaw, NdJodo
kispad: Zarzycki, Nagy S., Fülöp N., Csiszár
vezetőedző: Csank János

Vác: Sztankó – Kocsis, Laki, Kovács P., Horváth T. (Demény 46.) – Kövesdi, Oueifio (Vén 65.), Farkas P., Margitics (Bánáti 73.) – Szabó V., Rusvay
kispad: Horváth G., Suth, Noncent
vezetőedző: Verebes József

Gól: Shaw (30.)
Sárga lap: Kulcsár D. (70.) illetve Laki (54.)

A mérkőzés első helyzete a kilencedik percben alakult ki: Lipcsei bal oldali szabadrúgásból a kapu elé í­velte a labdát, amire Mátyus érkezett, de a védő fejese a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az első negyed órában mindkét együttes sok apró szabálytalansággal tördelte a játékot, í­gy folyamatos futballról nem beszélhetünk. A legaktí­vabb játékos Paul Shaw volt a mezőnyben, aki több jó passzal hí­vta fel magára a figyelmet.

A találkozó 30. percében az angol támadó a vezetést is megszerezte a Fradinak: 11 méterről ballal lőtt a jobb alsó sarokba.

A félidő hátralévő részében a Vácnak volt még egy emlí­tést érdemlő helyzete, de Szabó Viktor fordulásból leadott lövése elkerülte a kaput.

A feledhető első játékrész után (mindkét gárda csupán egyszer-egyszer találta el a kaput) aktí­van kezdte a második félidőt a Fradi, Shaw nem sokkal középkezdés után 13 méterről fölé emelt. Ezt követően viszont folytatódott az antifoci.

Mátyusnak volt még egy veszélyesnek csak nagy jó indulattal nevezhető fejese a 77. percben, illetve Lipcseinek volt még egy-egy jó megmozdulása, de semmi több, és a váciak sem mutatták azt a harcias, életre-halálra játékot, amiről Verebes József beszélt még a mérkőzés előtt.

A találkozó után a meccs legjobbja Paul Shaw elismerte, hogy nem játszott jól csapata, de a három pont megszerzése mindennél fontosabb volt a Ferencváros számára.

A zöld-fehérek jövő héten előbb gálamérkőzésen lépnek pályára a Sheffield United ellen, majd bajnoki rangadót játszanak Szolnokon.

Nyilatkozatok:

– Egy jó dolog van eddig a tavaszban: eddig minden pontot megszereztünk – mondta Csank János. – A minőség terén volna még hova előrelépni, de megint csak ugyanazokat a hibákat követjük el, mint eddig. Aki eddig rosszul passzolt, az most is azt csinálta, aki eddig se futott, az most se futott, í­gy nem lehet jobban játszani. Megmondom őszintén, ez nagyon nincs í­nyemre. Talán ha Shaw belövi a második ziccerét, megint feloldódott volna a görcs a csapatban. Összességében azzal vagyok elégedett, hogy mi irányí­tottuk a meccset, és hogy begyűjtöttük a három pontot, a győzelmi kényszerben ez a legfontosabb.

– A játékosaim ma lettek felnőtt futballisták – mondta Verebes József, a Vác edzője. – Karrierjük egy nagy állomásához érkeztek, hogy ilyen hangulatban, a Fradi-pályán meccselhettek. Éppen ezért csalódott sem vagyok a vereség miatt, örülök, hogy a játékosaim részesei lehettek ennek. Talán kis szerencsével pontot szerezhettünk volna, hiszen voltak veszélyes lövési kí­sérleteink, de egyáltalán nem vagyok elégedetlen, mert egy hajtós meccset játszott a Ferencvárossal a fiatalokból álló csapatom.

NS-20080322-06-20080321

(Az nso.hu (itt és itt), a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2008.III.21. Ferencváros – Vác-Újbuda: 1-0 bejegyzéshez

  • Elfüstölt váci mágia
    Két remek edző csatáját (is) hozta az NB II Keleti csoportjában péntek este rendezett mérkőzés: Csank János és Verebes József versenghetett, melyikük taktikája lesz a nyerő. Nos, győzött Csank János, ugyanis a Ferencváros 1–0-ra megverte a Vác-Újbudát, mégpedig az angol légiós, Paul Shaw góljával.
    Verebes József mindig a Fradi szurkolók céltáblája volt, amikor a Mágusnak becézett mesteredző aktuális csapatával, a Rába ETO-val vagy az MTK-val vendég volt az Üllői úton. Annak ellenére, hogy a szakember a Ferencvárosban nevelkedett, és játékosként néhány élvonalbeli meccsen is pályára lépett, nem kedvelték a fradisták, főleg azután nem, hogy 1982 tavaszán éppen a IX. kerületben aratott 4–3-as győzelmével bajnokot csinált a Rába ETO-ból. A véleményét mindig vállaló edző és a ferencvárosi közönség viszonya idővel odáig fajult, hogy egy FTC–MTK örökrangadót a vezetőedző a klubház üvegablakai mögül nézett végig, mondván, nincs benne a fizetésében, hogy a kispad felé menet leköpködjék őt a szurkolók (és mert mobiltelefon abban az időben még nem létezett, Verebes József futárral küldette instrukcióit a kispadon ülőkhöz).

    Rég volt – és sok minden megváltozott azóta. 2008 tavaszán már nem szólt a kórus: a Fradi ugyanis NB II-es mérkőzést játszott Verebes József új csapatával, a Vác-Újbudával.

    Ami nem változott: a cigaretta. Verebes József, mint mindig, most is végigpöfékelte a mérkőzést. Igaz, ezt ma már nem engedik a szabályok, de úgy látszik, a Mágusra nem vonatkoznak. S persze nem változott fanatizmusa sem: ahogy 1982-ben a Győrrel, majd később az MTKval mindig győzni akart az Üllői úton, most is a sikerre készí­tette fel a Vácot, amellyel annak idején éppen a Fradi jelenlegi edzője, Csank János lett bajnok 1994ben.

    Persze ez a Vác már nem az a Vác: hogy mást ne mondjunk, négy futballista (Horváth Tamás, Kövesdi Milán, Laky Imre, Margitics Andor) tavaly még a Budapest-bajnokság másodosztályában szerepelt, és úgy lett NB II-es futballista, hogy a Lágymányosi TC fuzionált a Váccal, a jobbhátvéd Kocsis Gábor pedig még ősszel is BLSZ-futballista volt, most pedig a Fradi ellen kapott szerepet.

    A Ferencváros legnagyobb kritikája talán az lehet, hogy bár sokan úgy gondolják, ez a csapat az NB I-ben is versenyben lenne a dobogóért, sokáig egyáltalán nem tűnt jobbnak a félig BLSZcsapatnak mondható Vácnál. Sőt Rusvay Gergely ziccerénél majdnem a vendégek szereztek vezetést, csak Holczer Ádám bravúrja mentette meg a zöldeket a góltól. A hazaiak mégis előnnyel mehettek az öltözőbe, mégpedig Paul Shaw-nak köszönhetően: remek csel után nagyszerűen lőtt a jobb alsó sarokba.

    Aztán cserélt a Ferencváros, s ekkor a pályán olyat láthattak a nézők, ami éppenséggel Albert Flórián és Mészöly Kálmán idejében elképzelhetetlen lett volna, ugyanis a zöld-fehér csí­kos, Fradi-cí­meres mez hátán ez a felirat állt: Vasas… Amúgy kétszer is vastapstól volt hangos a Fradi-pálya a második félidőben: először akkor, amikor Lipcsei Péter indí­totta Edouard Ndjodót. A csatár két csel után a csapatkapitány elé í­velt, és bár Lipcsei Péter kapáslövése után a labda elkerülte a kaput, a péntek este egyetlen igazán labdarúgásra emlékeztető momentuma méltán aratott elismerést.

    Másodszor akkor dübörgött a közönség tapsa, amikor pályára lépett Lisztes Krisztián. A térdsérülése miatt csaknem négy évet a pályán kí­vül töltő futballista ezúttal is nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, volt egy látványos szólója, amikor három, rá jellemzően gyors és kiismerhetetlen csellel végigszlalomozott a váciak térfelén.

    A Ferencváros ezúttal sem játszott meggyőzően, igaz, idei negyedik bajnoki mérkőzésén a negyedik győzelmet aratta, í­gy legalábbis életben tartja feljutási reményeit. A hibátlan teljesí­tmény abban az esetben is optimistává teheti a zöldeket, ha a Fradi 2008-ban még nem hagyta el a fővárost (hiszen két hazai mérkőzésén kí­vül a BKV Előre vendége volt, a Vecsés pedig Rákospalotán fogadta a Fradit): minden megszerzett ponttal közelebb kerül az Üllői úton oly áhí­tott feljutás.

    http://www.nemzetisport.hu/migralt_cikkek/20080321/elfustolt_vaci_magia

  • ftc.hu: Shaw góljával legyőztük a Vácot. Támadónk a 29. percben szerezte meg a győztes találatot, í­gy megvan negyedik tavaszi sikerünk.

    Enyhe fölénybe kerültünk az első percekben, de komolyabb helyzetig nem jutottunk. Az első negyedórát követően feljött a Vác, de helyzetbe nem került a vendégcsapat, mindössze Rusvay próbálkozását kellett védeni Holczernek. Aztán újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a pontrúgások után több jó próbálkozásunk volt az előrehúzódó védők révén. Shaw aztán a legjobbkor szerezte meg a vezetést: az angol támadó ballal helyezett a hosszú sarokba 13 méterről. A folytatásban biztosan őriztük előnyünket, az első félidő utolsó negyedórája komolyabb lehetőségek nélkül zajlott.

    Fordulás után Shaw azonnal megduplázhatta előnyünket, ám nagy helyzetből a kapu fölé emelt. Ezután is uraltuk a meccset, ám csak kisebb lehetőségekig jutottunk. Aztán felpörgettük a játékot: a 65. percben egy szép támadás végén Ndjodo beadását Lipcsei lőtte el kapásból kapu mellé, majd Kulcsár ügyetlenkedett el egy lehetőséget. Majd a vendégek veszélyeztettek, ám Vén szabadrúgását szépen védte Holczer. Ebben az időszakban kifejezetten élénk iramot hozott a találkozó.

    A hajrára picit leült a meccs, legalábbis ami a helyzeteket illeti. Moussa még debütált a Fradiban, majd a meccset Shaw lövése zárta. Végül 1-0-ra nyertünk, í­gy egyelőre pontszámban beértük a Szolnokot, amely szombaton játszik.

  • 92
    Vége, 1-0-ra nyertünk.
    89
    Lipcsei helyett Moussa a pályán, ő most debütál.
    85
    Holczer szedett fel egy labdát jó ütemű kifutással Szabó elől.
    82
    Kövesdi lövését védte biztosan Holczer.
    77
    Lisztes jött be Lazic helyett.
    73
    Margitics helyett Bánáti jött be.
    70
    Vén csavart veszélyesen a rövid sarokra, Holczer szépen védett.
    69
    Kulcsár besárgult.
    66
    Lazic ugratta ki Kulcsárt, aki előbb “túlcselezte” magát, majd a kapu mellé helyezett.
    65
    Njdodo a balszélről középre adott, érkezett Lipcsei, aki kapásból lőtt a bal alsó sarok mellé.
    64
    Vén állt be Oueifio helyett.
    57
    Lipcsei szöglete után Dragóner visszafejelt labdáját az utolsó pillanatban bólintották ki a vendégvédők.
    54
    Vasas jött be Deme helyére.
    47
    Shaw elé került egy labda, ám nagy helyzetben 14 méterről a kapu fölé emelt.
    46
    Elkezdtük a második félidőt.
    45
    Az utolsó negyedóra mezőnyjátékkal, vége az első félidőnek.
    29
    Shaw 13 méterről szépen helyezett a hosszú sarokba ballal (1-0).
    20
    Shaw ugratta ki picit hosszan Ndjodót, a kilépő Sztankó az utolsó pillanatban mentett előle.
    15
    Rusvay 16 méteres szabadrúgását ütötte ki Holczer.
    8
    Lipcsei í­velt középre, Mátyus 2 méterrel a kapu mellé fejelt.
    1
    A Vác kezdett.
    .
    Kezdőcsapatunk a következő: Holczer -- Tidiane, Dragóner, Baranyai, Mátyus -- Deme, Lipcsei, Lazic, Kulcsár -- Ndjodo, Shaw.
    .
    Csapatunk a Vác ellen próbálja meg megszerezni negyedik tavaszi győzelmét. A találkozó fél hatkor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ