2008.IV.19. Ferencváros – Bőcs: 1-0

Győzelemmel kezdődött a Bobby Davison-korszak az Üllői úton

Egygólos győzelmet aratott a Ferencváros Bobby Davison edző első tétmérkőzésén. A Fradi a bátortalanul játszó Bőcsöt verte 1-0-ra. A találkozó egyetlen gólját Ndjodo szerezte, de a kameruni játékos többször is helyzetbe került és Lipcseinek is voltak helyzetei. A riválisok közül a Szolnok nagy pofont kapott.

Ferencváros – Bőcs: 1-0 (0-0)
Albert stadion, 3.500 néző, vezette: Erdős József (Ring, Butkai)

Ferencváros: Zarzycki – Souare, Dragóner, Mátyus, Vasas – Fitos, Moussa, Lipcsei, Kulcsár D. (Bartha 46.) – Shaw, NdJodo
kispad: Holczer, Lisztes, Szalai T., Deme, Fülöp N., Pisanjuk
vezetőedző: Robert Davison

Bőcs: Hamar Zs. – Menyhért, Mező Á., Martis, Molnár Zs. – Jeremiás (Török A. 70.), Irhás, Kóka, Gaál (Vass L. 46.) – Urbin (Zsarnai 58.), Bardi
kispad: Erdélyi, Lipták, Pop, Varga M.
vezetőedző: Tóth László

Gól: NdJodo (37.)
Sárga lap: Kulcsár D. (19.), Moussa (80.) illetve Mező (11., 91.), Molnár Zs. (62.)
Kiállí­tva: Mező (91.)

Új korszak kezdődött a Ferencváros életében. Angol tulajdonos érkezett és a Bőcs ellen már angol edző ült a kispadon is. Bobby Davison első meccsén a viharos szél és a hideg idő több zöld-fehér drukkert is otthon tartott, de a szünetig azért csak összegyűlt 3500 néző.

20080419-bocs-ndjodoAz első félidőben a Fradi akarata érvényesült, bár először a hazaiak hálója rezdült meg. Egy bal oldali szöglet után Menyhért juttatta a labdát Zarzycki kapujába, de Erdős játékvezető szabálytalanságot látott, í­gy érvénytelení­tette a gólt.

A Ferencváros többet is birtokolta a labdát és több támadást is vezetett, főleg a jobb oldalon Fitos ficánkolása zavarta a bőcsieket. A 34. percben Fitos beadása után Ndjodo parádés mozdulattal, ollózva próbált gólt lőni, de a labda a bal alsó sarok mellé szállt. Két perccel később hasonló forgatókönyv után a kameruni csatár már nem hibázott. Fitos beadását öt méterről lőtte a kapuba (1-0).

A szünet előtt pár perccel Lipcsei Péter is megtornáztatta Hamar kapust, aki bravúrral védte a jobb felső sarokba tartó labdát.

A második játékrészben is a Ferencváros akarata érvényesült. A Fradi rövidpasszos gyors játékot játszott, ami nem volt még ugyan gördülékeny, de látható volt a változás a játékban.

Lipcsei Péter többször próbálta messziről kilőni a felső sarkokat, de nem járt szerencsével. A hazai helyezetek kimaradtak, de a győzelem nem maradt el. A végén Mezőt kiállí­tották a Bőcsből. A Fradi riválisai közül a Kecskemét 3-0-ra nyert Cegléden, a Szolnok viszont 5-0-ra kikapott Vácott.

Nyilatkozatok:

A mérkőzést követően Tóth László, a vendégek edzője egy palack bőcsi vörösborral ajándékozta meg Bobby Davisont, aki nem csak az italnak, de a győzelemnek is örülhetett: – Ezen a találkozón az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot – mondta a vezetőedzőnk. – Három napot dolgoztunk együtt a csapattal, éppen ezért túl nagy dolgokat nem lehetett csinálni. Segí­tőmmel, Csató Sándorral megpróbáltuk minél jobban felkészí­teni a csapatot, annak érdekében, hogy legyőzzük ellenfelünket. A héten két dvd-t is megnéztem a bőcsiekről, tudtam, hogy egy jól védekező, fegyelmezetten játszó együttesről van szó. Szerencsére egy helyzetünket értékesí­tettük, amivel elértük a célunkat.

Tóth László az ajándékozás után a játékvezetőt okolta csapata vereségéért: – Hiányérzetem van, mivel úgy gondolom, hogy egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető – mondta a bőcsiek mestere. – Biztos vagyok benne, hogy nem szabálytalankodtunk a találat előtt, ezért nem értettem a döntést. Sajnos a mezőnyben is a mi kárunkra tévedtek többet, de ha bí­ró lennék, ilyen atmoszférában én is hasonlóan bí­ráskodnék. Ha ezen a meccsen bőcsi játékvezető lett volna, nem kapunk ki.

(Az nso.hu, a pepsifoci.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.IV.19. Ferencváros – Bőcs: 1-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros élén Bobby Davison. Csapatunk 1-0-ra győzte le hazai pályán a Bőcsöt, gólunkat Ndjodo szerezte a 37. percben egy remek mozdulat után. A Szolnok kikapott, a Kecskemét viszont nyert.

    Aktí­v kezdés után ránk ijesztettek a vendégek, de Menyhért gólját nem adta meg a játékvezető. A Bőcs ennek ellenére feljött, de a játékrész másik felében már ismét mi játszottunk fölényben. Ezt először egy Kulcsár lövéssel jeleztük, akinek megpattanó lövése centikkel ment a bal alsó sarok mellé. Nem sokkal később Mátyus maradt le kevéssel egy labdáról, majdNdjodo lőtt kapura szépen ollózó mozdulattal. A kameruni támadó aztán a vezetést is megszerezte: Fitos beadása után szép mozdulattal lőtt a kapuba a 37. percben. Két jó lövést láthattunk még az első félidőben: Urbin alig lőtt a bal felső sarok mellé, Lipcsei bombáját pedig a léc alól ütötte ki Hamar.

    Fordulás után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, de fölényben játszottunk. Barthának volt egy veszélyesebb lövése, Lipcsei egyszer a kezdőkörből is próbálkozott, és a legnagyobb lehetőség is csapatkapitányunk nevéhez fűződött: a hajrában ballábas bombáját védte bravúrral Hamar. A kapunkra nem sok veszélyt jelentettek a meccset tí­z emberrel befejező bőcsiek, í­gy együttesünk megérdemelten győzött 1-0-ra.

    A Szolnok 5-0-ra kikapott a Váctól, a Kecskemét viszont nyert a Cegléd otthonában.

  • 92
    Mező megkapta második lapját, ez pirosat ért. Vége, 1-0-ra nyertünk.
    84
    Lipcsei 17 méterről tüzelt ballal, Hamar bravúrral védett.
    82
    Ndjodo visszatett egy labdát, az érkező Lipcsei a kapu fölé lőtt.
    80
    Moussa kapott sárgát.
    74
    Ndjodo középre passzolt, az érkező Shawnak picit hosszú volt az átadás.
    73
    Lipcsei a kezdőkörből emelt a kapu fölé, Hamar kinn állt a kapujából.
    72
    Török állt be Jeremiás helyére.
    62
    Molnár rúgta le Lipcseit, ezért sárgát kapott.
    61
    Bartha középre tartó lövését biztosan védte Hamar.
    61
    Urbin helyett Zsarnai állt be.
    51
    Éles szögből Ndjodo lőtt keményen a kapu mellé.
    46
    Kulcsár helyett Bartha, Gál helyett pedig Vass a pályán.
    45
    Lipcsei lőtt remekül, de Hamar védett a léc alól. A szöglet után vége lett az első félidőnek.
    43
    Urbin nagyon veszélyesen tüzelt 21 méterről, nem sokkal tévesztette el a bal felsős sarkot.
    37
    Gyönyörű góllal vezetünk! Fitos beadását Ndjodo ballal lőtte az ötösről remek mozdulattal a hálóba.
    35
    Ndjodo ollózó mozdulattal lőtt Fitos beadása után, sajnos a kapu mellé lőtt, de szép volt a mozdulat.
    33
    Az utóbbi percekben fölénybe kerültünk.
    29
    Fitos esett el gyanúsan a 16-oson belül, a mieink 11-est reklamáltak.
    28
    Lipcsei beadása után Dragóner csúsztatott, a túloldalon érkező Mátyus kevéssel lecsúszott a labdáról.
    22
    Az eddigi legnagyobb helyzet: Kulcsár lövése megpattant egy védőn, a labda kevéssel suhant el a bal alsó sarok mellett.
    19
    Kulcsár visszahúzásért kapott sárgát.
    11
    Mező kapott sárgát Ndjodo lerántásáért.
    11
    A Bőcs egy szöglet után a hálóba talált, de Erdős játékvezető szabálytalanság miatt közbesí­polt.
    10
    Aktí­vabbak vagyunk, de helyzetünk még nem volt.
    1
    Mi kezdtünk.
    .
    Bobby Davison kijelölte kezdőcsapatát az esti bajnokira. EDbben helyet kapott a felépülő Wojciech Zarzycki, valamint Vasas Zoltán is, de Fitos László is ott van a kezdőben. Csapatunk a következő: Zarzycki -- Souare, Dragóner, Mátyus, Vasas -- Fitos, Lipcsei, Moussa, Kulcsár -- Ndjodo, Shaw.
    A kispadon Holczer, Lisztes, Szalai, Bartha, Deme, Fülöp és Pisanjuk ül majd.
    .
    Csapatunk a Bőcs ellen folytatja a bajnokságban. Ez lesz Bobby Davison első meccse az FTC kispadján. Élő közvetí­tésünk 17.55-kor kezdődik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ